X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko sie da,pytanie jakim kosztem? "pekala" to chyba jej pochwa...w takim przypadku nie zgodzilabym sie na sn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 15:48

Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    wszystko sie da,pytanie jakim kosztem? "pekala" to chyba jej pochwa...w takim przypadku nie zgodzilabym sie na sn
    jak przeczytałam "pękała" to właśnie to samo pomyślałam co Ty akurat napisałaś...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik też mam nadzieję że to cholerne przeziebienie szybko odpuści

MamaAdasia gratulucje dla twojej koleżanki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 16:00

MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun nie urodziła, jest w szpitalu z podobnymi objawami jak w domu i cały czas podają jej leki. Tyle że spadła jej temperatura. Malutka ma sporo ponad 2 kilogramy więc myślę że to będzie wszystko dobrze.

Madzik82, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy 3kg dziecku też może pochwa pęknąć. Kwestia podejścia, ja bym na łatwizne nie szła i jeśli mie ma przeciwskazań do sn to nie widze powodu do "cesarki na życzenie"

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    przy 3kg dziecku też może pochwa pęknąć. Kwestia podejścia, ja bym na łatwizne nie szła i jeśli mie ma przeciwskazań do sn to nie widze powodu do "cesarki na życzenie"

noa masz rację i przy trzy kilogramowym dziecku pochwa może pęknąć .W niektórych szpitalach mają parcie na porud naturalny i nie robią cesarki na życzenie jeśli w szystko jest w porządku i kobietki nie mają wyjścia muszą rodzić naturalnie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:

Jakoś mam przeczucia że nikt ją nie prosił o zgodę na sn :)
    Dzielna dziewczyna, dobrze że wszystko skończyło się szczęśliwie.

Ewka współczuje. Mnie ostatnio strasznie męczyło z 2/3 dni ale na szczęście przeszło w sumie głównie po herbacie z sokim malinowym (domowym) i cytryną oraz kanapach z czosnkiem. De facto Prenalen ma ten sam skład.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlett fajnie ze napisałaś o tym syropie pujde do apteki i sobie go kupie oby pomógł bo narazie jestem na herbacie z sokiem malinowym i na miodzie z cytryną

• Rubi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wnikam czy chciała czy nie chciała taki poród...ale moje pierwsze skojarzenie z "popękała" to że z bólu

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa co ty gadasz jakie pojscie na latwizne? na latwizne idzie sie jak sie ma widzimisie a mozna normalnie urodzic.wszystko rozumiem ale 5kg?! no sorry ale nie chcialabym byc az tak rozjechana...jestem kobieta i chce zeby moj maz mial ze mnie jeszcze "pozytek" a nie potem plakac jak w programach o operacjach ze porod mnie zniszczyl i facet nic nie czuje...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Właśnie dostałam smsa, koleżanka urodziła sn córcię 5 kg i 60 cm !!!
    Wow spory maluszek

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ładnie 5 kg i dała rade czyli jednak wszystko jest możliwe u można urodzić nawet 5 kg dziecko.

mam do was pytanie jak juz piszecie o popekaniu. bo wczoraj położna mówiła o popekaniu i o nadcinaniu krocza i wyszło ze lepiej pęknac bo szybciej się goi i pęka tam gdzie może naturalnie peknac a jak się napina to napina się mięśnie i długo się goi. co o tym myślicie ???

• noa8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja nie mam aż takiej "wiedzy" jak Ty , jeśli chodzi o konsekwencje pęknięcia krocza. Obejżałaś pewnie operacje z Dr Szczytem i odrazu masz drastyczne wyobrażenia. Nie sądze że lekarze chcieli zrobić krzywde koleżance Mamy Adasia jednak ufała bym lekarzom w takiej sytuacji a nie dyktowała im warunki porodu , bo nie będę dyskutować z doświadczeniem lekarza ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 16:54

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    no ładnie 5 kg i dała rade czyli jednak wszystko jest możliwe u można urodzić nawet 5 kg dziecko.

mam do was pytanie jak juz piszecie o popekaniu. bo wczoraj położna mówiła o popekaniu i o nadcinaniu krocza i wyszło ze lepiej pęknac bo szybciej się goi i pęka tam gdzie może naturalnie peknac a jak się napina to napina się mięśnie i długo się goi. co o tym myślicie ???
    Mi trudno sie wypowiadac bo nie jestem położna ale slyszalam ze najgorsze to jest to jak sie pęknie. ..czasem warto naciac zamiast kazac kobiecie sie męczyć lub np wypychac dziecko z brzucha.

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Sarah ja nie mam aż takiej "wiedzy" jak Ty , jeśli chodzi o konsekwencje pęknięcia krocza. Obejżałaś pewnie operacje z Dr Szczytem i odrazu masz drastyczne wyobra żenia. Nie sądze że lekarze chcieli zrobić krzywde koleżance Mamy Adasia jednak ufała bym lekarzom w takiej sytuacji a nie dyktowała im warunki porodu , bo nie będę dyskutować z doświadczeniem lekarza ;-)
    Tyle ze nie zawsze masz okazje dyskutowac z lekarzem.np przu moim porodzie lekarza nie bylo tylko położne i one robily co chcialy o nic nie pytajac i o niczym nie informujac

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka domowe sposoby + ten syropek powinny Cie postawić na nogi tak jak mnie ;-) wracaj szybciutko do zdrówka..

• noa8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Tyle ze nie zawsze masz okazje dyskutowac z lekarzem.np przu moim porodzie lekarza nie bylo tylko położne i one robily co chcialy o nic nie pytajac i o niczym nie informujac

No okej ale lekarz chyba zdawał sobie sprawe , że dziecko jest duże i napewno ustalał z pacjentką wcześniej , że poród będzie naturalny nie wyobrażam sobie kazać mu " robić mi cesarke " moja Dr chyba by mnie wyśmiała i powiedziała by , że wie co robi i nie jest głupia. Na bank by mi coś takiego powiedziała jak bym jej narzucała co ma robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 17:03

Justyska89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie ja sie zastanawiam nad tym co powiedziala polozna. powiedziala ze w szpitalu w ktorym bede rodzila w ostatecznosci nacinaja krocze i mowila ze wlasnie lepiej peknac i mowila ze bedzie nas uczyla po 37 tyg ciazy podrzutu czyli czegos takiego ze jak podczas porodu bedziemy to robily kiedy bedziemy mialy skorcze parte to nie pekniemy i nie bedziemy musialy byc nacinane

noa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa akurat w tym co napisalas jestem twojego zdania wkoncu lekarze znaja sie na swojej robocie fakt czasem zdarzaja sie pomylki ale jednak oni sa lekarzami i nie wyobrazam sie pouczac kogos kto to robi codziennie po kilka razy a ja rodzaca pierszy raz mialabym sie madrzyc. fakt dobrze by bylo jkakiby lekarze wysluchali co mam do powiedzenia jak sobie wyobrazam porod i moje oczekiwania ale zeby mowic co maja robic a co nie

• noa8 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka ja też chodze do szkoły rodzenia i moja położna przykłada dużą wage do porodu siłami natury oczywiście wykluczamy tu sytacje , gdzie dzieciak ułożony inaczej niż główką w dół. No ale podoba mi się , jak powiedziała , że starają się jak tylko mogą ochronić krocze jeśli jednak sytuacja wymaga nacięcia lub krocze samo pęknie to mówi , żeby się nie martwić, bo mimo wszystko różnica szwów przy sn a przy cesarce jest strasznie duża.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ