Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRubi wrote:a Scarlett ja Ci przypominam jak bys zapomniała, że jakaś cukiernia z ciepłymi pączkami się u Ciebie otworzyła..pisałaś jakieś 2 m-ce temu:P
Byłami nawet mąż kupił mi tam pączka
ale szału nie było
liczba że jutro mąż wywalczy dla mnie coś lepszego
Rubi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:Konwalianka mnie spojenie przestalo bolec chyba ze 2 tyg temu wiec troche latwiej mi spac i wstawac. Ale obracac sie na boki to ciezko bo brzuch duzy i musze to robic etapami tz obrocic sie n plecy i z plecow na drugi bok a wszystko w tempie slimaczym bo inaczej ciagnie mnie bardzo caly brzuchol. A uczucie ciezkosci, pelnego pecherza i napiecia przy tym tez mam. Tyle ze mnie przy sikaniu nie boli.
Dorka wg jakiego przepisu robisz len do picia? I ile wiesiolka bierzesz? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie słuchałam wiadomości na tvn i mówili o ciąży bliźniaczej, że jedna z dziewczynek urodziła się w 27 tygodniu ciąży w listopadzie 2014 roku a druga dziewczynka 51 dni później w styczniu 2015 roku poprzez cc. Biedna kobieta musiała przeżyć dwa porody, sn i cc
-
Rubi wrote:a MisiaMonisia nie zje sobie pączka..;/ teraz o tym pomyślałam
Dzieki za pamięć Rubi
przecież mam insulinęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 19:44
gosiaczek31, Rubi, Dorka1979, czekaja, madziutek 23 lubią tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualnyewka1990 wrote:noa masz rację i przy trzy kilogramowym dziecku pochwa może pęknąć .W niektórych szpitalach mają parcie na porud naturalny i nie robią cesarki na życzenie jeśli w szystko jest w porządku i kobietki nie mają wyjścia muszą rodzić naturalnie .
-
Witajcie:)
Ostatnio jestem mniej aktywna. Może dlatego,że i na co dzień jestem już mniej aktywnaJednak staram się Was codziennie podczytywać. Jeszcze raz gratuluję wszystkim mamusiom,które mają już kruszynki przy sobie.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalu. Niech maluchy siedzą jeszcze grzecznie przez jakiś czas
Jestem po wizycie,pobrano mi dziś wymazy GBS. Następną wizytę mam 24 lutego a termin porodu...27 luty,szok. Maluch waży 3006g,więc spory bobas. Myślę,że do dnia porodu dobije do 3500g,ale zobaczymy. Moja ciąża jest tydzień starsza.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za każdą z Was.
Emca, Dorka1979, gosiaczek31, konwalianka, MisiaMonisia, bella82, MamaAdasia, sylwia85 lubią tę wiadomość
-
Acha. Bym prawie zapomniała. Dziewczynki w Piotrze i Pawle są pieluchy "Pampers" duże paczki w promocji po 42,99zł. W rossmannie dziś takie same widziałam po 53,99zł. Promocja jest chyba do niedzieli włącznie.
Rubi nie tylko ona.Kocham słodycze, a jutro obejdę się smakiem. Ale za to rodzinka dotrzyma mi towarzystwa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 20:01
-
nick nieaktualnyRubi wrote:ja mam w jednej cukierni takie swoje ulubione...a najgorzej, że jak leżałam w szpitalu wtedy we wrześniu to tam były takie pyszne z tofii...takim twardym a nie lejącym się
ale maż się ze mnie śmiał, że do szpitala po pączki jeździł nie będzie
oo szkoda, że Anett nie powiedziałam to by sobie chapnęła jak leżała:P
-
nick nieaktualny
-
Dorka1979 wrote:Właśnie słuchałam wiadomości na tvn i mówili o ciąży bliźniaczej, że jedna z dziewczynek urodziła się w 27 tygodniu ciąży w listopadzie 2014 roku a druga dziewczynka 51 dni później w styczniu 2015 roku poprzez cc. Biedna kobieta musiała przeżyć dwa porody, sn i cc
To tak można? Masakra, ale dziwnie.Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Wracając do tematu poród sn czy cc to ja mam zdanie takie, że jak kobieta chce rodzić jednym, albo drugim sposobem, to jest to jej wola i powinna mieć prawo do cesarki nawet na życzenie. Nie przemawia do mnie argument, że taka jest natura i tak rodziły kobiety od zawsze. Od zawsze też wyrywali zęby na żywca, nie mówiąc już o borowaniu ze znieczuleniem, a jednak teraz chyba nikt bez znieczulenia zębów sobie nie wyrywa, ba ja nawet nie boruję bez znieczulenia. Kolejny argument szczepionki, czysta natura-nie szczepić, a jednak mało komu to do głowy przychodzi. Raczej szczepimy, bo znowu medycyna pokazuje jak dużo dobrego wniosły szczepionki. Także ostrożnie podchodzilabym do negowania decyzji o cc na życzenie, zwłaszcza, że jest to mniej ryzykowny sposób przyjścia na świat dzidziusia. A teraz niech lecą gromy
Ewelaa, gosiaczek31, jasmin, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Dorka, mój też by pojechał, ale niedobrze mu się szpital kojarzy, poza tym co będzie kobitom pączki wykupywał
no takk przecież jest Was więcej biedaczki..to jutro dzień próby..nie napisze nic jutro o pączku..
o bliźniakach już słyszałam kiedyś ale o tygodniu różnicy....Dorka1979 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Ja również nie zjem jutro pączka ze względu na karmienie , ale to pikuś w porównaniu z tym że prawdopodobnie w ciągu kilku dni malutka wyjdzie do domu!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 20:40
Anastacia33, noa8, Rubi, gosiaczek31, Ewelaa, Emrica, Madzik82, Sarah88, czekaja, Scarlett2014, MisiaMonisia, Emca, Niunia86, anet525, Emartea, kasss, bella82, Tess, Krokodylica, Dorka1979, gabi30, MamaAdasia, ines31, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
jasmin, gratuluję dorodnego dzisiusia!
ja też dziś po wizycie.. moja kruszynka urosła!! hura! ma teraz 2100g! czyli więcej niż lekarz sądził, że będzie miał.. wszystko to co było tydzień temu (szyjka 5mm, gładka, miekka) zostaje + szyjka przepuszcza palec (to nowość).. wg. lekarza zostały mi jakieś 10dni, raczej urodzę w lutym niż w marcu, bo uważa, że ewidentnie dzieciak szykuje się do porodu..no nic, zobaczymy..
Badanie b. bolesne, nieprzyjemne.. teraz odczuwam skurcze, może dlatego?
co do porodu sn i cc.. moje zdanie jest takie, że faktycznie to powinien być wybór kobiety, a nie lekarzy (nie mówię o sytuacjach skrajnych).. w końcu to ona nosi dziecko, ona rodzi i ona to wszystko przechodzi.. ja byłam nacinana, teraz mam nadzieję, że obejdzie się bez tego..
dobrej nocygosiaczek31, noa8, Emrica, Madzik82, Scarlett2014, MisiaMonisia, Emca, jasmin, bella82, Dorka1979, Niunia86, sylwia85, ines31 lubią tę wiadomość
-
justi wybacz ale Ty masz już swojego małego pączusia lepszego niż wszystkie inne pączki więc wiesz....
Emrica, gosiaczek31, Madzik82, czekaja, Juusti69, MisiaMonisia, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️