X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea trzymaj sie w szpitalu. Nie jest kolorowo lezec i dostosowywac sie tez do nawykow wspollokatorek... Ale pewnie jak sie poznacie troche to bedzie ok. A twoj maluszek jak wg usg ma 3 kg to przeciez calkiem ok. Wydaje mi sie ze w szpitalu maja dobre sprzety i calkiem niezle mierza. Mi sie potwierdzila waga przy porodzie z badania usg w szpitalu. ale tez duzo zalezy od umiejetnosci czytania obrazu usg lekarza. Pomiaru prawidlowego. Nie kazdy jest w tym specjalista. W kazdyn razie trzymam kciuki zeby jednak wszystko bylo dobrze. Dawaj znac co i jak

Kasss bidulko, badz dzielna. Malo ci zostalo do konca, wiec niedlugo skonczy sie "meczarnia ciazowa", teraz jest kryzys ale malenstwo wszystko wynagrodzi.
    Z tym co piszesz o poloznych czy pielegniarkach to sie w glowie nie miesci. Niby szpital i takie podejcie maja. Z ta tabletka inna to juz przesada.
    Zycze ci abys jeszcze mogla wyjsc i poodpoczywac w domu na spokojnie. Bez stresu i niepotrzebnych nerwow.

Emartea lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mojemu dziecku wahało sie od 90 i raz nawet doszło do 170. Przez 30 minut chyba nie było stałe nawet przez chwilę. Raz pokazał się nawet znak zapytania bez żadnej wartości. Nie wiem co to oznaczało i chyba wolę nie wiedzieć. Nie chcę się tym zamartwiać.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Dziewczyny gdzie Wasi mezowie/partnerzy robią pepkowe? Wiem że mój mąż będzie prawdopodobnie robił ale u niego to bliskich znajomych i rodziny jest koło 20 osób. Jak pomyśle że wszyscy będą u nas wdomu to mi słabo;-) myślę żeby mąż zaprosił wszystkich do jakiejś knajpy na przysłowiowego kielicha. Słyszalyscie o takim pepkowym?
    Słyszałam bo mój już od dawna tak właśnie planuje, w sumie to chętni do picia sami się znaleźli i ciągle ktoś dochodzi i będą musieli na kilka samochodów jechać bo klub jest jakieś 60 km od nas.

czekaja lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małej tętno z ktg to pomiędzy 150-170.
    Faktycznie spieszyłam się i nawet nie zdążyłam kurtki ściągnąć. A mój m. gdzieś wyczytal, że matki tętno tez nie bez znaczenia, a ja w ciąży mam wysokie między 90-105.
    Zobaczymy, rusza się jak zawsze, wiec nie panikuje.

Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i udanego pączkowania!

Ja dziś znowu mam wizyte,, buu

MamaAdasia, Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już miałam nie jechać po pączki. Teraz Konwalianka to narobilas mi smaka :) zaraz chyba wstanę i ubiorem się i pójdę po paczki. Świeżutkie.

konwalianka lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u Was w środku nocy pączki sprzedają ;)
    Smacznego i witam się. Dziś mam wizytę, chyba już ostatnią :-P
    Ale do 13 mogę sobie jeszcze pospać. Milego dnia wszystkim życzę i udanych wizyt.

Rubi, gosiaczek31, jasmin, ines31 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka i Dorka powodzenis na wizytach

konwalianka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta co was pare dni nadrobię to potem znów mam zaległości takie macie tempo że ciężko nadążyć

co do pępkowego to moj będzie miał ciężko bo z dzieckiem będzie chyba że mu mamusia zostanie z dzieckiem a ona też idzie do szpitala pare dni przedemną to ciężko to widze chyba ze moją siostre zatrudni do opieki

mam pytanko u was ktg samo zapisuje ruchy dziecka bo tak jakoś zrozumialam bo u nas to jak sie czuje ruch dziecka to trzeba wcisnąć przycisk za każdym razem a jak dziecko śpi to trzeba je budzić zeby tych ruchów sie zapisało troche

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do paczków to moj mąż zawsze przywozi darmowe bo jego szef ma kumpla co ma piekarnie i zostawia im na sklepie pudełko pączków i pudełko faworków ale dopiero po 17 może przywieżć do domu ;( chyba sie przespaceruje dziś do niego na kawke

a propo kawy czy pijecie normalną kawe? ja wczoraj zapomniałam ze rano wypiłam z teściową i potem sobie zrobiłam druga (rospuszczalną) a wieczorem tak mnie brzuch bolał że wziełam 2 nospy i 2xmagnez i dopiero przeszło ogólnie raczej kawe pije bardzo rzadko w tygodniu a nieraz wcale zależy czy mam z kim bo sama jakoś kawy nie pijam

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od czasu do czasu slaba kawe wypije

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też od czasu do czasu i tak sie zastanwaiam jak wypiłam dwie czy to z tego powodu brzuch mnie bolał bo kawa magnez wypłukuje a ja i tak mam brać 3x1 ale zapominam nieraz

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    co do paczków to moj mąż zawsze przywozi darmowe bo jego szef ma kumpla co ma piekarnie i zostawia im na sklepie pudełko pączków i pudełko faworków ale dopiero po 17 może przywieżć do domu ;( chyba sie przespaceruje dziś do niego na kawke

a propo kawy czy pijecie normalną kawe? ja wczoraj zapomniałam ze rano wypiłam z teściową i potem sobie zrobiłam druga (rospuszczalną) a wieczorem tak mnie brzuch bolał że wziełam 2 nospy i 2xmagnez i dopiero przeszło ogólnie raczej kawe pije bardzo rzadko w tygodniu a nieraz wcale zależy czy mam z kim bo sama jakoś kawy nie pijam

ja pije codziennie jedno espresso..Bez tego ani rusz, a przed ciążą piłam dużo więcej i trzymam się tego, że nawet do 3 filiżanek nie szkodzi. Bez kawy chyba spędzałabym całe dnie w łóżku - taki nałóg!

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy nie piję ale tylko dlatego że kompletnie nie mam smaka.

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije rozpuszczalna codziennie. Lekarz mowil ze moge a nawet dobrze bo mam za niskie cisnienie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre he he

http://www.smog.pl/2-latka-poznala-swoja-nowonarodzona-siostrzyczke-75238/?utm_source=o2_SG&utm_medium=Lajki&utm_campaign=o2

madzik i mamaadasia wy macie małe maluchy to może nie oglądajcie

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    dobre he he

http://www.smog.pl/2-latka-poznala-swoja-nowonarodzona-siostrzyczke-75238/?utm_source=o2_SG&utm_medium=Lajki&utm_campaign=o2

co za masakra...
    a rodzice jeszcze to kręcą :) wspaniale!

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam na wage i szok przybralam 2kg w 2 tygodnie eh

860isg18r6bpss11.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    dobre he he

masakra....

za to ten - zwruszający!!

f2w39n735mpdiyvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam się z wami w ten słodki dzień :)

ja dzisiaj wstalam z bólem spojenia masakra juz mam dość tej ciąży mógłby być koniec a tu jeszcze 6 tyg masakra. tak dzisiaj patrze na swoje ciuchy nie ciążowe i tak bardzo bym chciała je założyć normalne jeansy obcisłe bluzkę. albo pójść na zakupy i kupić sobie coś ładnego nie workowatego heh jakie marzenia mam :) . ostatnio moja siostra kupiła sobie bluzkę niby nie całkiem obcisła i śmieje się do niej daj zmierzyć i mierze heh a wszyscy w śmiech wyglądałam jak ferdek kiepski hehe obcisłe bluzka na moim brzuchu heh

anastacia trzeba było na wagę wchodzić dopiero po dzisiejszym dniu. ja juz nawet nie wchodzę mam 14 na plusie do 18 pewnie dobije wagę mam w domu zepsuta bo gdzie jej nie położę to w każdym pomieszczeniu inna wagę podaj i to o 2 kg większą. może jak pojedziemy do mojej mamy to zwaze się.

Krokodylica, noa8, bella82 lubią tę wiadomość

‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ