X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SARAH mi też się wydaje że to puchnięcie może być przez ciśnienie... ;/

dziewczyny te kg na pewno zrzucimy... o ile będziemy karmić piersią...
    moja koleżanka nie karmiła bo nie mogła i po porodzie jadła wszystko i niestety po roku jeszcze ważyła więcej niż w 9 miesiącu...;/
    i do tej pory jej ciężko zrzucić choć pare kg...

ale wszystkie które karmiły to bardzo szybko wracały do wagi a nawet i ważyły mniej... ;) także pozytywne nastawienie i będzie dobrze ;*

KASS ja bym chyba wolała zostać w szpitalu... ale to może dlatego że do szpitala mam ponad pół godz jazdy i bałabym się że w razie bardzo wysokiego ciśnienia przyjadę za późno... no ale lekarze wiedzą co robią i na pewno będzie dobrze ;*

MamaAdasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach :-)
    Kasss cieszę się,że opuszczasz szpital. Mam nadzieje, ze do porodu już tam nie wrócisz.
    U nas też dzisiaj ważny dzień. Wracamy z Malutką do domku!!! Z jednej strony cieszę się, że wreszcie będziemy mogły się siebie uczyć bez nadzoru ale z drugiej strony boje się,że coś mogę zrobić nie tak... Ale pewnie każda matka ma ten dylemat jak pierwszy raz ma dziecko więc staram się nie panikować :-)
    Miłego dnia. Ja swojego pączka zabieram wreszcie na swoje miejsce ;-)

madziutek 23, Scarlett2014, ines31, jasmin, gosiaczek31, kasss, Juusti69, Emrica, Emartea, Justyska89, Zosia_Tosia, noa8, Ewelaa, konwalianka, MamaAdasia, Dorka1979, bella82, Emca, czekaja, sylwia85, Rybeńka lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój B. niestety z pępkowym jest biedny. Dwóch jego najlepszych kumpli będzie zdawało egzaminy radcowskie miedzy 10 a 15 marca, więc przełom lutego i marca spędzą nad książkami i na 100% nigdzie się nie ruszą. Szwagier też przylatuje dopiero 8-19 marca. Będzie musiał trochę poczekać chyba, że ze wspólnikiem gdzieś wyskoczą, ale jak już to gdzieś do baru/pubu, na pewno nie w domu, ku mojej radości ;)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tętna dzidziusia to jak byłam w szpitalu to mój miał na jednym ktg przez jakieś 15 minut tętno cały czas powyżej 180 i kilka razy dochodziło do 200!! a nawet raz 210! ja byłam tak spanikowana że co chwile wołałam położne bo się bałam że to strasznie wysokie ale one specjalnie się tym nie przejęły... potem jak lekarz zobaczył wykres to miałam powtarzane KTG jeszcze 2 razy po 45 minut co pół godziny...

raz też Nikoś przez pół godz ani raz się nie poruszył i położna trzęsła mi brzuchem kilka razy żeby go obudzić i nic... też wtedy się bałam ale po 10 min powtórzyli ktg i było ok...

a potem myśl i się zastanawiaj...
    to czasem faktycznie lepiej jak lekarz nie powie, nie pokaże i kobieta się w ogóle nie orientuje bo można zawału dostać...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HIHI 12 DNI DO TERMINU!! ;D

ines31, gosiaczek31, kasss, MamaAdasia, bella82, Emca lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne tylko że ja zawsze mam dobre ciśnienie...nie wiem, może faktycznie tak ma byc? poczekam co lekarz slodkiej jutro powie na ten temat

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Witam,

Byłam już na badaniu krwi na TSH, masakra 2 godziny prawie czekałam. W nagrodę zjadłam juz 4 pączki i chyba na dziś starczy. A na plusie mam +10 kg. Ale to chyba nie koniec :D Jeszcze urosnę !

Zaraz mykam z synkiem na bal przebierańców, miłego dnia, trzymam kciuki za dobre wieści po wizytach :)

Dziewczyny waga się nie martwcie, dziś Tłusty Czwartek, idzie wszystko w cycki ;)

A na serio zrzucimy, z Adasiem przytyłam 15 kg i szybko zeszło :)

Poza tym strasznie mnie czyści od kilku dni, co zjem to zaraz do kibelka idę. Kilka razy dziennie..Też tak macie ?? Do tego mega gęsty śluz ...
    Mam podobnue wyprozniam sie jakues 4 do 5 razy dziennie...i sluz gęsty i żółty. Na dodatek dzis spojenie mnie rwie okropnie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    dobre he he

http://www.smog.pl/2-latka-poznala-swoja-nowonarodzona-siostrzyczke-75238/?utm_source=o2_SG&utm_medium=Lajki&utm_campaign=o2

madzik i mamaadasia wy macie małe maluchy to może nie oglądajcie

Mam nadzieje ze moja lobuzica tak nie zareaguje:-) naradzie gada do dzidziusia i ciągle chce brzuszek oglądać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pikole czy ktoś mógłby wytłumaczyć mojej mamie że to że jestem w 9 miesiącu ciąży nie oznacza że jestem niepełnosprawna umysłowo i fizycznie? Doprowadza mnie do szału. Jeśli zadzwoni jeszcze raz i zapyta jak się czuje albo opowiedzieć mi jakąś bzdurną historie o ludziach których nie znam i którzy mnie nie interesują to naprawdę przestanę odbierać od niej telefony a nie tego nie chcę bo mi jej szkoda i wiem że się przyjmuje.

Dobrze że przynajmniej jak dzwonią do mnie z pracy to traktują mnie normalnie. Zawsze pytają jak się czuje ale dzięki tym rozmowom cały czas mam poczucie że nadal mam mózg a nie tylko gigantyczny brzuch...

• ines31 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Konwalijka no to masze maleństwa prawie taką samą wagę mają, kruszynki.
    Tłusty czwartek zaliczony, kto by pomyślał że ja jestem tradycjonalistką ;) no ale tego nie dało by się ominąć ( szczególnie w moim wypadku ;) )
    Niunia więc życzę szczęścia i powodzenia na nowej drodze życia z kruszynka :-*
    Wczoraj wyprałam 1 pranie :) , piorę w balsamie do prania dzidziuś i zastanawia mnie czy to normalne że prawie nie pachnie to pranie :/ Używanie też płynu do płukania, czy sam proszek lub płyn do prania?
    Miłego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 11:43

Niunia86 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywam plyn do prania i plukania zeby byly mieksze i ladnie delikatnie pachnialy

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia powodzenia :-) fajnie ze bedziecie juz cały czas razem z malutka, daj znać jak wam minal pierwszy dzień i noc w domku:-)

Ines ja tez piore w dzidziusiu ale używam płynu do płukania i pachnie.mam nawet wrazenie ze zbyt intensywnie.

• kasss Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ja też do szpitala mam 30min ale nie będę się upierać żeby mnie zostawili powiedziałam ze chce tak żeby było dobrze dla dziecka i jak by trzeba było została bym tu do końca i tak za 3 dni na ktg wracam to pokaże im moje zapisy
    Svarlet moja mama też jest nie latwa kilka dni temu zadzwoniła o mowie ze nie wychodzę a ona mowi ze to dobrze lepiej jak do porodu zostanę

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia super ze zabierasz malutka do domku a jak z karmieniem u was?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia super że już wracasz z córeczką do domu, bedzie dobrze :)

Scarlet twoja mama poprostu się martwi o ciebie, i dzwoni pewnie z dziwnymi opowieściami byle by miec konakt z Tobą i usłyszeć że u ciebie wszystko dobrze. Taka rola mamy :) Być blisko nawet jeśli mieszka się daleko.

Ja dziś siedzę no leżę jak na szpilkach bo dziś mam wizytę u lekarza.

Zyczę wszystkim wizytującym dziś aby wszystko było dobrze.

Na tym etapie dziewczyny które są w szpitalu to nawet dobrze, jesteście pod stałą opieką i każde wątpliwości możecie na bieżącą konsultować. Jest ciężko bo to szpital ale bezpiecznie. Dacie radę. Powodzenia

MamaAdasia, Niunia86 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dlonie spuchly nie moge zdjac pierścionków

860isg18r6bpss11.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    chciałabym to skonsultować, ale baba w rejestracji(położna) już wam pisałam że jest niemiła, zbywa i nie chce zapisywać, już ostatnio mi przełożyła termin niechętnie a teraz to jak usłyszy po raz kolejny moje nazwisko to chyba szału dostanie ;/ a wizyte mam planowo za tydzień

MartaM, a lekarz Ci coś mowil na ten temat, że masz cały czas spuchniete?
    ja bym skonsultowala na IP..

f2w39n735mpdiyvo.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:

Dziewczyny waga się nie martwcie, dziś Tłusty Czwartek, idzie wszystko w cycki ;)
    oby nie w moje :P już są wystarczajaco wielkie :P
    Smacznego dziewczynki Wam życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 12:34

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Kasss z pewnością w domu będziesz czuła się lepiej. Odpoczywaj dużo :)

Już zjadłam pierwszego pączka z mojej ukochanej cukierni (pieczone z nadzieniem malinowym, czyt. można zjeść więcej ;)), ale dziś chyba postawili na ilość nie jakość, bo nie są aż tak pyszne jak zwykle. Jeszcze dziś zjem jednego z konfiturą z róży. Dziś można!
    też zjadłam 2 pączusie.......i cukier 186 :o

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia mnie też od kilku tygodni czysci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 12:33

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ