X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek chętnie bym się z tobą podzieliła :)
    ale nie dobry mąż heh tacy właśnie są faceci skleroze mają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:38

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stwierdziłam ze jak w przyszły piątek będę u lekarza na ktg to się go o ta opuchlizne zapytam chociaż szczeze powiem nie jestem za bardzo tym przejęta

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    MisiaMonisia mam pytanie czy diabetolog wspominała ci o wcześnejszym skierowaniu do szpitala ze wzgledu na cukier ?

to całkiem przyzwoity cukier jak po 2 pączkach ja tam nie mam zamiaru sobie dziś żałować faworków .A jak tam twój cukier unormował sie wreszcie ?
    nic nie wspominała. A co..Ciebie chce wysłać?

Jesli chodzi o pączki to też nie miałam zamiaru sobie dzis załować..w końcu raz w roku jest tłusty czwartek ;) I po insulinie cukier spadł mi do 113 więc jest dobrze :)

I powiem szczerze ze teraz ogólnie cukry mam dobre (o ile nie zjem czegoś słodkiego)...oby tak do konca ciąży....a po ciąży "baj baj cukrzyco" ;)

Rubi, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiamonisia co do tej cukrzycy to Mojego kuzyna zona miała o zastanawiam się od czego to zależy bo ona cały czas brała insulinę a jak mała się urodziła to musieli podawać małej glukozę bo za mało miała ta insulina tak zbila dziecku cukier ???

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeczyny! Tak jak umieralam z bolu przez ostatnie tygodnie tak od kilku dni jestem jak mlody bog!! Jakbym w ciazy nie byla!! A to wszystko przez to, ze BRZUCH SIE OBNIZYL!
    Nawet sie nachylac moge. Sprzatam, prasuje, spaceruhe i tak mi dobrze ze mam ochote pezenosic ta ciaze :)

gosiaczek31, Emartea, Justyska89, Ewelaa, Sarah88, ines31, noa8, MamaAdasia, Tygrysek, Emca, czekaja, bella82, Dorka1979, Tess lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Emartea a co lekarze w szpitalu powiedzieli na temat poziomu wód płodowych, też mam na granicy i stąd moje pytanie?

Położna kazała mi pić wodę, a lekarka powiedziała tylko tyle, że jeszcze krytycznie nie jest, ale potrzymają mnie trochę i będą monitorować. Jak będzie wód mniej to będą decydować o cc. Trochę niejasno dała mi di zrozumienia, że raczej tych wód już nie będzie na tyle żeby mnie bezpiecznie wypuścić do domu. Na razie więc leżę, piję i czekam na rozwój sytuacji.

Towarzystwo rzeczywiście trafiło mi się przednie. Jestem na sali czteroosobowej, ale dwie dziewczyny poszły dziś rano na zabieg i dali je już na inne sale, a na ich miejsce przyszły starsza pani przed jakimś zabiegiem i dziewczyna po operacji, która ciągle śpi. No i jest jeszcze ta odstawiająca dramaty przez tel. Ostatnia teoria jej faceta jest taka, że ona kogoś tutaj ma i dlatego nie chce, żeby on przyjechał! I znów jest czarna rozpacz! Jakim trzeba być debilem, żeby - po pierwsze, na siłę pchać się z przeziębieniem do szpitala na oddział z ciężarnymi, - po drugie, gadać ciężarnej w 36 tygodniu, z ciężką infekcją i zagrożeniem wywołania porodu takie glupoty. Normalnie nóż się w kieszeni otwiera!!!
    Nie mam więc z kim pogadać.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik a tak biedna się martwilas żeby nie urodzić przed 37 tyg a już 4 dni więcej wytrzymalas:) dalas rade ;)
    a jutro pocahontas ma cc przypomniało mi się ze to 13

Madzik82, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje, ze jeszcze mi beda umawiac cc jak Pokahontas bo chyba szybko nie urodze :) i dobrze, niech moj Pudzian nabiera masy ;)

Pocahontas jutro powiekszy liste szczesliwych mam :)
    Ja jutro tez jade do szpitala, zostane normalnie przyjeta na oddzial i spedze tam kilka godzin. Oby mnie jutro wypuscili i to w dwupaku!! Trzymajcie prosze kciuki :) chociaz jutro bedziemy wszystkie myslaly o Pocahobtas przede wszstkim

ines31, MamaAdasia, MisiaMonisia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    madzik a tak biedna się martwilas żeby nie urodzić przed 37 tyg a już 4 dni więcej wytrzymalas:) dalas rade ;)
    a jutro pocahontas ma cc przypomniało mi się ze to 13
    A dzis chyba miala klasc sie do szpitala juz. Miejmy nadzieje ze szybko sie do nas odezwie i pochwali chlopakami:-)

No wlasnie Madzik, tez juz mialas kryzys a tu prosze zaraz do 40 tc donosisz:-)

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze bede kwietniowa haha
    Jak planowana cc to pewnie jej zrobia jutro rano. Potem sie lezy kilka godzin z kilkoma kabelkami podpietymi do maszyn, z cewnikiem, kroplowka, bez czucia od pasa w dol i jeszcze glowy nie wolno podnosic wiec chyba szybko sie nie odezwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik a ty musisz planowana cesarke mieć nie możesz czekać aż ci się akcja zacznie ??? i wtedy cesarke bo chyba taka lepsza nie planowana ???

• Rubi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Pocahontas mówiła, że jest też opcja, że cc będzie w poniedziałek..miała się wszystkiego dziś dowiedzieć..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to będziemy o niej myślały jutro i w poniedziałek :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja czekam na akcje i umawiac sie nie chce. Ale jak przenosze to beda musieli mnie umowic bo jestem 20 miesiecy po cc i jest ryzyko ze stara blizna sie rozejdzie i peknie macica. Ale dziecko male wiec poki co jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 14:32

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska ja tez nie jestem panikara i dlatego wciaz jestem w domu i probuje domowych sposobow czyli mocze nogi w zimnej wodzie,potem znowu powtorze

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Weszlam na wage i szok przybralam 2kg w 2 tygodnie eh
    A ja dobiłam prawie do 90 kg :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    nic nie wspominała. A co..Ciebie chce wysłać?

Jesli chodzi o pączki to też nie miałam zamiaru sobie dzis załować..w końcu raz w roku jest tłusty czwartek ;) I po insulinie cukier spadł mi do 113 więc jest dobrze :)

I powiem szczerze ze teraz ogólnie cukry mam dobre (o ile nie zjem czegoś słodkiego)...oby tak do konca ciąży....a po ciąży "baj baj cukrzyco" ;)

Mi na ostatniej wizycie mówiła ze jak bede u niej teraz 18 to wypisze mi skierowanie do szpitala ale na kiedy mi wypisze to skierowanie to nie wiem wtedy to już bede w 39 tyg a podobno Szymańska kladzie tydzień wczesniej na patologie swoje pacjetki ale czy to jest prawda to nie wiem okaże sie 18lutego dopiero . To dobrze ze cukry ci sie unormowały też sie nie moge doczekać kiedy wreszcie pożegnam cukrzyce

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie.. ostatniej.. mam wpisaną kontrolę za 6-8 tyg.. popołogową.. a bylo tak..

Pełna gotowość do porodu, od wczoraj szyjka przepuszcza juz dwa palce, a wczoraj tylko jeden.. Czop odchodzi, wyjęła rękę zaśluzowaną.. I plan jest taki.. Ten weekend spędzić w trójkę, w środę usg i badanie moczu bo ciągle to białko w nim jest, w czwartek i piątek przypomnieć sobie co to seks :) sobota rano o 8 do szpitala na ktg i mocniejsze badanie.. Mówi, że pewnie już zostanę w szpitalu..Ona ma wtedy dyżur..O ile wytrwam, bo szybko rozwiera się szyjka..

Najlepsze to, że pyta się mnie czy chcę urodzić w ten weekend czy następny.. ja z dziwną miną na nią..a ona, bo mogę teraz mocniej Panią zbadać, poprawi mąż wieczorem i jutro, najpóźniej w sobotę będzie Pani rodzić.. byłam w szoku..stwierdziłąm, że to za szybko i czy da się nieco odwlec..zatem zobaczymy, czy mały się powstrzyma, da rodzicom jeszcze ten weekend.. mam plan objeść się swojskiej pizzy i odpoczywać..do bólu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 14:59

MamaAdasia, gosiaczek31, Tygrysek, Madzik82, Emca, Scarlett2014, anet525, gabi30, Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Kasha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Nie mogłam się oprzeć i kupiłam faworki. Podjadam troszkę w ten tłusty czwartek. :)
    Od 4 dni jest syn mojego A u Nas. Przed chwilką wyszli na spacer. CUDOWNA cisza. Głowa mi już prawie pękła :)
    Wrócą i tylko czekać pozostaje do 21 aż młody pójdzie spać. Dziś wyjątkowo na nerwy mi działa.
    Wszędzie zabawki (nawet na moim łóżku), japkę drze śpiewając, wali drewnianymi torami o tory, skacze po łóżku, marudzi że chce grać na komputerze i momentami zachowuje się jakby miał ADHD. (nie umie usiedzieć w miejscu nawet sekundy przy jedzeniu) I to prawie wszystko jednocześnie. Może ciąża tak na mnie działa, może jestem za "ostra". Ale szlak mnie trafia jak młody robi co chce i zwracając mu uwagę dalej robi swoje. Nie wspomnę o podstawie jak zgasić światło czy nie wchodzenie do kuchni.
    Jak moja córcia będzie miała taki charakterek to chyba zwariuję :)

A jak Wam dzionek mija?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:05

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka to zostaniesz kolejną lutową mamusią trzymam kciuki żeby synuś posiedział jeszcze w brzuszku > A swoją drogą dziwna ta ginekolog że chce przyspieszać poród

‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ