X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha nie obraź się ale to paskudne co piszesz o tym chłopcu sama za chwile będziesz matką i zobaczysz , że dzieci to nie zabawka którą da się wyłączyć , bo denerwuje. Dzieci takie są poprostu.Pisze Ci to , bo sama byłam dzieckiem , które ojciec zabierał na weekend do swojej nowej rodziny i uwierz mi mimo wszystko czułam , że przeszkadzam jego kobiecie. To smutne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:15

MamaAdasia, madziutek 23, Emca, czekaja, ines31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    też zjadłam 2 pączusie.......i cukier 186 :o
    Ja też zjadłam 2 paczki i cukier 132

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, to normalne, dzieci tak mają. Mój syn ma niecałe 3 latka i rownież nie moze usiedzieć w miejscu, rozbija się samochodami, rozwala, wszędzie są jego zabawki. Takie uroki życia z dzieckiem, przyzwyczajaj się kochana. Nie powiesz dziecku, ze ma siedzieć i sie patrzeć w sufit, dzieci szybko się nudzą.

Konwalianka, no szalejesz, ale już właściwie jesteś bezpieczna i dzidziuś też. Więc korzystaj z ostatnich chwil z mężem i synkiem :)

Ewa, dużo zdrówka !

Kasss, chyba lepiej w domu odpoczniesz, wyjdziesz na powietrze, myślę ze to lepsze niz szpitalny klimat.

Emrica, trzymam kciuki za wizytę.

Mi nic narazie nie puchnie, jak rodziłam w czerwcu też mnie to ominęło. A tak mnie koleżanki nastraszyły, że butów nie założę :D

Niunia, super ze wychodzicie, w domu najlepiej, a poradzisz sobie na pewno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:21

gosiaczek31, ewka1990, Scarlett2014, Dorka1979, Niunia86 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze już zaczynacie rodzić?

Ja mam wrażenie, że mnie ten cały PORÓD nie dotyczy. Heh. Zero objawów, nic przepowiadającego. Belly pokazuje 17 dni do terminu.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myśle ze ta sytuacja jaka ma kasha jest trudna dla niej dla jej rodziny dla tego chłopczyka dla jego mamy i mimo dobrych checi bedą zdarzały sie takie zgrzyty co jakiś czas bo dziecko to tylko dziecko a człowiek też jest tylko człowiekiem i czasem ma wszystkiego dość a szczegulnie kobieta pod koniec ciaży kasha zycze ci zeby wszystko sie poukładało i zeby wszyscy byli szczesliwi a szczególnie zeby były szczesliwe dzieci synek twojego A. i wasza córeczka

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek ,MamaAdasia dziekuje bardzo zdrowko sie przyda

MamaAdasia, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha ja Cie rozumiem. Do swojego dziecka ma sie zupelnie inna cierpkiwisc i uczucia niz do dziecka innej kobiety. Nie da sie tego porownac.
    Mnie dziecko mojego meza tez wkurza i cala ta sytuacja ale nie odzywam sie. Nie mohe dziecko wiec sie do wychowania nie wtracam. Ma swoich rodzicow od tego

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja coreczka tez nie usiedzi 5 min w miejscu, nawet podczas jedzenia 10 razy zlazi z krzesla i biegnie po co cos. Taka jest. Ciagle musi miec jakies zajecie. Czasami tak jak i ciebie Kasha, doprowaza do szalu ale dziewczyny maja racje, musisz przywyknac. Niewiele jest dzieci ktore siedza i zajmuja sie same soba, grzecznie bez halasu, balaganu, i sluchaja w kazdej sytuacji rodzicow. Zabawki, trzaskanie wszystkim co wydaje dzwiek, szafkami, drzwiami. Trzeba to przezyc jakos i pocieszyc sie ze z tego wyrosnie.

MamaAdasia, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obraziłam się. Nie ma o co. Wiem że takie są dzieci. Niektóre ogromnie inteligentne, inne rozrabiaki czy też spokojne.
    Znalazłam sposób by troszkę się "odciąć" od tego, by mlody czegoś nie pomyślał. Powolutku sprzątam kuchnię. Tu kawka, tam kanapeczka :) itd
    Najbardziej w jego zachowaniu drażni mnie zapominanie jego. Zapomina by nie skakać po łóżku, by nie wchodził do kuchni gdy jego tata pali. No chłopak ma 5 lat. Wydaje mi się że czasami że robi to wszystko specjalnie, by zwrócić na siebie uwagę, albo na złość.
    Wczoraj kupiliśmy mu puzzle. Był mega zadowolony. Gdy je rozpakowaliśmy automatycznie odechciało mu się układać. Zaczął skakać i biegać po całym mieszkaniu jak w szale :)
    Pewnie z czasem jak moje dziecie podrośnie zrozumiem zachowanie 5 latka, ale teraz to ciężko.
    Ale nie powiem, miłoby było tak czasami wyłączyć dziecko :)
    Co do jego wychowania ... staram się nie wtrącać. Jeśli widzę coś co mi się nie podoba przekazuje mojemu. Póki co mój A kilka razy stwierdził że " w tym domu rządzi ciocia" i oboje się słuchają. Ale w ich relacje nie wchodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:54

gosiaczek31, noa8, MamaAdasia, Madzik82, czekaja, Tess lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takiej opcji wylacz dziecko chyba marzy kazdy rodzic:-) raz na jakis czas by sie przydalo:-) ze tez nikt nie wymyslil patentu:-) naprawde czasem bywa ciezko ale co zrobic:-) Madzik tez ma racje, swoje dziecko to troche inaczej moze sie toleruje jak rozrabia, a chlopak ma swoich rodzicow i oni wychowuja ale Ty chcac nie chcac w tym bedziesz uczestniczyc. I nie da sie tak do konca z tego wylaczyc. Dobrze ze zwracasz uwage i ni pozwalasz na wszystko ale i nie ma sie co nakrecac bo pewnie roznych sytuacji bedzie jeszcze wiele i cierpliwosc sie przyda

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadam pewnie głupie pytanie ale chciałam sie zapytać czy karta ciązy którą sie bierze ze sobą do porodu to wystarczy ta mała co się ją ma w domu czy to ta co ma lekarz w gabinecie bo ja bede musiała rodzic ze wzgledu na cukrzyce w szpitalu specjalistycznym oddalonym odemie o 50km w jedna stronę .Bo tak myśle ze w tej małej karcie to połowy ważnych informacji nie ma nie mam nawet wpisane ze mam cukrzyce czy wystarczy lekarzowi sam wywiad przed porodem ?

• Rubi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    zadam pewnie głupie pytanie ale chciałam sie zapytać czy karta ciązy którą sie bierze ze sobą do porodu to wystarczy ta mała co się ją ma w domu czy to ta co ma lekarz w gabinecie bo ja bede musiała rodzic ze wzgledu na cukrzyce w szpitalu specjalistycznym oddalonym odemie o 50km w jedna stronę .Bo tak myśle ze w tej małej karcie to połowy ważnych informacji nie ma nie mam nawet wpisane ze mam cukrzyce czy wystarczy lekarzowi sam wywiad przed porodem ?
    podbijam to pytanie! bo nie wiem o co tyle halo z tymi książeczkami, jak i tak trzeba mieć badania gr. krwi wszystko w oryginale i przy sobie...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, bo ja wiem czy dziwna.. Po prostu moje warunki rzekomo są juz na tyle przesadzone ze się nie przeciągnie zbytnio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 20:28

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala karta ciazy plus wyniki badan. Jesli masz od diabetologa to tez. Lekarz prowadzacy wypisze ci na skierowaniu do szpitala rozpoznanie ze masz cukrzyce ciazowa, Tz powinien to zrobic:-)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na porod: karta ciazy (ta ksiazeczka ktora mAsz w domu), dowod osobisty, grupa krwi (ta kartka z laboratorium) i ostatnie wyniki badan

Kasha powuem Ci tak. Nawet jezeli Twije dziecko bedzie takie samo to bedziesz tym faktem zachwycona i bedzie Cie to smieszylo a nie irytowalo wiec spokojne :) swoje dziecko sie kocha bezwarunkowo.
    Co do dziecka meza -jak mi mloda wchodzi w kozakach z dworu na posciel to reaguje. Jak celowo niszczy zabawki Mateusza tez reaguje. Jak je w poscieli to tez reaguje. Moj dom to moje zasady i musi sie dopasowac.
    Ale ogolnie stoje z boku, nie organizuhe jej czasu i pozwalam zeby to byl jej czas z tata. Ja sie w ten weekend zajmuje soba, wychodze gdzies i nie ukrywam ze ciesze sie jak juz wyjezdza.

No i niestety po porodzie bedzie gorzej :( bedziesz potrzebowala swojego faceta bardziej niz kiedykolwiek a tu jeszcze tym czasem trzeba sie dzielic. A ile razy dostawalam szalu jak przysylala mi chora do naszego domu a potem moj niemowlak zapalenie pluc i antybiotyk. przyjda nowe problemy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 17:03

Ewelaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka to naprawdę już? ja jak Tygrysek żyje w przekonaniu, że mamy dużo czasu :)

Kasha ja też myślę, że z własnymi dziećmi jest inaczej. Gdybym tak nie myślała pewnie nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko bo większość dzieci uważam za źle wychowane i rozpieszczone i ich nie lubię :) nie jestem typem dziewczyny która "zagląda do wózków" i ciąża nic w tym zakresie u mnie nie zmieniła :) Ale za to synka mojej przyjaciółki absolutnie uwielbiam i mam do niego masę cierpliwości. Jego po prostu kocham :)

Ogółem jednak współczuje sytuacji z dziećmi partnerów. Mąż mojej przyjaciółki ma córkę i wiem jak jej ciężko w tej sytuacji, zwłaszcza od kiedy sama jej mamą. U nich niestety wiele złego zrobił mąż przyjaciółki które źle tą sytuacje "rozegrał".

Ewka ja mam na liście ze szpitala, że muszę mieć ze sobą kartę ciąży (tą "moją") i wyniki takich badań jak: grupa krwi, OWA, Hbs, GBs i aktualny mocz i morfologię. Kilka osób podkreślało mi, że bardzo ważne jest żeby mieć oryginał badań grupy krwi a nie kopię.

Co do mojej mamy. Hmm żeby była jasność kocham ją i dlatego staram się być cierpliwa ale czasami nie daję rady. Ja nie mieszkam w domu lat prawie 12 i jestem na wskroś samodzielna. Nie jestem i nigdy nie byłam dziewczynom która lubi sobie poplotkować o sąsiadach przy kawce. Nie konsultowałam z mamą decyzji o ślubie, ciąży, czy zmianie pracy etc.. Takie kwestie konsultuje z moim mężem. Uważam, że to my dwoje tworzymy rodzinę - teraz dojdzie jeszcze Junior. Kocham rodziców ale chcę żyć samodzielnie. I wydawało mi się, że po latach moja mama już to zrozumiała a tymczasem w ciąży jakbyśmy zrobiły krok wstecz. Najchętniej chciałaby, żebym przyjechała do domu, całymi dniami leżała w łóżku a ona mogła mi usługiwać. A ja codziennie dziękuje niebu, że jestem w tak dobrej formie, że cały czas jestem aktywna i normalnie funkcjonuje. Gdybym musiała leżeć to dla Juniora leżałabym - jak miałam taki nakaz to przez dwa tygodnie prawie tyła z łóżka nie podnosiłam ale wiem, że byłby to dla mnie koszmar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 17:21

madziutek 23, Tygrysek, konwalianka lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja domyślam się , że to trudna dla Was dziewczyny sytuacja , bo sama w takiej byłam tylko po drugiej stronie. Nie macie obowiązku darzyć miłością tych dzieci , chodziło mi tylko o to , żeby nie dać odczuć tym istotom , że przeszkadzają. Zareagowałam tak, bo mojego ojca partnerka była dla mnie złośliwa i bałam się jej momentami.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i najważniejsze mam dobre wiadomości od SunSun. Nadal w szpitalu ale czuje się lepiej :)

Madzik82, Ewelaa, madziutek 23, Emartea, czekaja, gosiaczek31, ines31, bella82, Rubi, Tess, Emca, MamaAdasia, kaczamila, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn ktore juz mialy ktg. Jutro mam to badanie i jak mam sprawdzac czy wszystko jest ok? Puls dziecka wiem jaki powinien byc ale jak skurcze odczytywac? Ile to duzo na tym monitorku? 20? 40?
    Jak to jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 17:34

• Kasha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego się najbardziej obawiam Madzik. Lato się zbliża, to młody aż tak nie choruje. Ale jesień - zima to jakiś koszmar. W zeszłym roku aż w szpitalu wylądował. Brrrrr Najwyżej młodą do dziadków będę podrzucać co 2 tygodnie. Na pewno się ucieszą i zrozumieją. Bo nie byłabym w stanie żądać, by młody nie przyjeżał jak jest chory. Chociaż pewnie powinnam powiedzieć nie. I mieć na uwadze zdrowie swoje i dziecia swego. Zobaczymy co życie przyniesie. Najwyżej tupnę nogą i poskarże się w sądzie :) bo jeszcze sprawa trwa do maja.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ