Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesli chodzi o burdel w domu, to u mnie jest masakra, mamy remonty, pokoik malutkiej nie ruszony wgl, wszedzie pyl, ubrania. Wczoraj caly dzien siedzialam i ryczalam bo mialam dosc tego, bo na poczatku lutego mialo sie skonczyc a tu konca kuuur*a nie widac. I do tego musze mieszkac w tym burdelu
ale mam nadzieje ze 2 tyg jeszcze max i bd miala w koncu "normalny" dom
-
nick nieaktualnyKass odpoczniesz, wyspisz sie w swoim lozku i jutro bedzie lepiej. Nie denerwuj sie kochana. Facet pewnie tez w tym stresie nie mial glowy do sprzatania.
Scarlet super ze dalas nam takie wiadomosci od sunsun. Oby tez jeszcze mogla wyjsc w dwupaku.
Ps dzieki za przepis na paczusie. Wlasnie robilam z corcia i sa super. Mala wciagnela odrazu kilka:-) no i przygotowanie ekspresowe co przy dziecku najwazniejsze:-)
Takie w ksztalcie smieszne cebulki male mi powychodzily:-)Scarlett2014, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ewelaa, wiem co czujesz! I szczerze współczuję.
Ja tu chyba zwariuję! Ta laska, która cały czas gadała przez tel. i pół dnia ryczała, właśnie zapytała czy może zgasić światło i nie czekając na odpowiedź zrobiła to i poszła spać. No kuźwa, i co ja mam teraz robić? Przecież dopiero 19!! Niestety nie ma tu świateł przy łóżkach tylko jedno główne! -
nick nieaktualnyEmartea wrote:Ewelaa, wiem co czujesz! I szczerze współczuję.
Ja tu chyba zwariuję! Ta laska, która cały czas gadała przez tel. i pół dnia ryczała, właśnie zapytała czy może zgasić światło i nie czekając na odpowiedź zrobiła to i poszła spać. No kuźwa, i co ja mam teraz robić? Przecież dopiero 19!! Niestety nie ma tu świateł przy łóżkach tylko jedno główne!
Emartea wspolczuje naprawde. Tez bym sie wkurwila strasznie. Myslalam ze masz chociaz takie male przy lozku. A co reszta kobitek na to? Im nie przeszkadza?
Moze poczekaj az zasnie i zapal:-) albo jutro za dnia powiedz ze chcesz poczytac wieczorem i czy swiatlo moze byc zapalone np do 22. Wkoncu nie moze byc tak jak chce jedna laska. I z wam narzuca swoje nawyki -
nick nieaktualnyO matko kochana... gasić światło o 19stej? Współczuje..... ja co prawda w ciąży zasypiam wcześniej niż kiedyś a budzę się o świcie. Ale dla mnie zasnąć wcześniej to około 22/23ciej a nie o 19stej. A jeśli któraś z Was dużo czyta to polecam czytnik ebooków. Ja dlugo nie mogłam się przekonać ale moje książki były wszędzie i mąż mnie przekonał do zakupu. Super sprawa mimo że kupiłam chyba najtańsze urządzenie na rynku. No i mogę czytać jak mąż już śpi i nie chcę świecić nawet małej lampki przy łóżku. Oczywiście wciąż kupuje czasami papierowe książki ale mniej niż kiedyś
Gosiaczek cieszę się że Wam smakowałyja je uwielbiam ale moje też nie są okrągłe i śliczne
-
nick nieaktualnyJa nie mam ines. Mam skierowanie do szpitala wypisane ale juz do porodu:-) a nie na ktg i mowila mi gin ze z tym mam isc na ktg. Zrobia bo musza i oddadza skierowanie. Ale ze ja prowadze ciaze w innym miescie a na ktg chce isc gdzie indziej zeby nie jezdzic specjalnie to nie wiem czy takie rozwiazanie przejdzie. Jak nie to sama nie wiem co zrobie. Wydaje mi sie ze na ktg musza przyjac ciezarna ale... Jakie gdzie sa zasady nie wiem.
-
nick nieaktualnyInes mi lekarz kazał umówić się na ktg w szpitalu ale nie dał mi skierowania. Okazało się że faktycznie nie było potrzebne. Zadzwoniłam, powiedziałam w którym jestem tygodniu i wyznaczyli mi pierwszy wolny termin czyli tydzień po telefonie. Idę w poniedziałek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 19:44
-
Justyska89 wrote:misiamonisia co do tej cukrzycy to Mojego kuzyna zona miała o zastanawiam się od czego to zależy bo ona cały czas brała insulinę a jak mała się urodziła to musieli podawać małej glukozę bo za mało miała ta insulina tak zbila dziecku cukier ???
Ale wiem że mój synuś zaraz po porodzie bedzie też miał badany cukier. MAm nadzieje ze nie będzie miał cukrzycy.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
ewka1990 wrote:Mi na ostatniej wizycie mówiła ze jak bede u niej teraz 18 to wypisze mi skierowanie do szpitala ale na kiedy mi wypisze to skierowanie to nie wiem wtedy to już bede w 39 tyg a podobno Szymańska kladzie tydzień wczesniej na patologie swoje pacjetki ale czy to jest prawda to nie wiem okaże sie 18lutego dopiero . To dobrze ze cukry ci sie unormowały też sie nie moge doczekać kiedy wreszcie pożegnam cukrzyce
Ewka skąd jesteś jeśli moge wiedzieć?
Bo moja diabetolog też nazywa się SzymańskaNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Dorka1979 wrote:Ja też zjadłam 2 paczki i cukier 132
w sumie...to nawet zazdroszcze Ci tego wynikuDorka1979 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
ewka1990 wrote:zadam pewnie głupie pytanie ale chciałam sie zapytać czy karta ciązy którą sie bierze ze sobą do porodu to wystarczy ta mała co się ją ma w domu czy to ta co ma lekarz w gabinecie bo ja bede musiała rodzic ze wzgledu na cukrzyce w szpitalu specjalistycznym oddalonym odemie o 50km w jedna stronę .Bo tak myśle ze w tej małej karcie to połowy ważnych informacji nie ma nie mam nawet wpisane ze mam cukrzyce czy wystarczy lekarzowi sam wywiad przed porodem ?
Mi moja gin sama wpięła.....i ostatnio w styczniu jak trafiłam do szpitala to powiedzieli ze mam im dać kartę ciąży (tą własnie małą) i sami widzieli ze wyniki mam wysokie....wiec tylko zapytali pozniej w wywiadzie na co choruje i jakie leki biorę.
Z Toba też przecież będą przeprowadzać wywiad.....to im powiesz o cukrzycy...podejrzewam że będą chcieli zobaczyc Twój wynik, dlatego za wczasu go sobie sama wepnij.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
ines31 wrote:Powiedzcie mi czy wszystkie macie skierowania od swoich gin na ktg do szpitala? Bo mnie właśnie olśniło że mi moja lekarka nic na ten temat nie mówiła
-
Ja nie mam skierowania. Dal mi zwykla kartke z notesu z pieczatka i bapisem ktg ktora man pokazac na IP. Wredy go zawolaja i mi wszystko zrobia.
Sarah! Dzisiaj moje cialo opuscil najwiekszy glut ever! Az sie wystraszylam i jajos dziwnie od razu pomyslalam o Tobie haha
Jestes nasza Specjalistka ds Glutowgosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
madziutek 23 wrote:Boroniówka a tak porównywalnie to nie wiesz czasem jaką moc mniej więcej mają te które trwają już co np. 5 min i z nimi trzeba już jechać do szpitala??
ale u nas dziewczyny czasami nawet tych na 100 nie czuły boleśnie
-
Madzik82 wrote:Dzieeczyny! Tak jak umieralam z bolu przez ostatnie tygodnie tak od kilku dni jestem jak mlody bog!! Jakbym w ciazy nie byla!! A to wszystko przez to, ze BRZUCH SIE OBNIZYL!
Nawet sie nachylac moge. Sprzatam, prasuje, spaceruhe i tak mi dobrze ze mam ochote pezenosic ta ciazeMadzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Madzik82 wrote:Ja nie mam skierowania. Dal mi zwykla kartke z notesu z pieczatka i bapisem ktg ktora man pokazac na IP. Wredy go zawolaja i mi wszystko zrobia.
Sarah! Dzisiaj moje cialo opuscil najwiekszy glut ever! Az sie wystraszylam i jajos dziwnie od razu pomyslalam o Tobie haha
Jestes nasza Specjalistka ds Glutowczyzby to byl czop?
Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość