X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja wczoraj przegladalam swoje rzeczy sprzed ciazy, boje sie ze w pol to ja sie potem nie zmieszcze, bo ja przytylam ponad 20kg, choc ludzie mowia ze po mnie wgl nie widac ze tyleee przytylam :(
    Zawsze bylam szczupla, zgrabna a teraz jak patrze na siebie to plakac mi sie chce jak ja wygladam :(

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam się martwić bo podobno jeśli opuchlizna schodzi rano po odpoczynku to jest to normalne, ale u mnie juz drugi dzien nogi jak banie, wieczorem az po same kolana,dalej to samo, tlyko doszly jeszcze dłonie...nie wiem co robić...pisza w necie że to nie jest normalne, a jak wy macie?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zrobie wszystko co w mojej mocy, by powrocic do stanu poprzedniego ;p chce byc sexi mama :P

Sarah88, MamaAdasia, gosiaczek31, ines31, bella82 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    zaczynam się martwić bo podobno jeśli opuchlizna schodzi rano po odpoczynku to jest to normalne, ale u mnie juz drugi dzien nogi jak banie, wieczorem az po same kolana,dalej to samo, tlyko doszly jeszcze dłonie...nie wiem co robić...pisza w necie że to nie jest normalne, a jak wy macie?
    Ja tylko nieraz widze u stop opuchlizne, ale to ja za duzo pochodze.
    Ale niektore kobiety na tym etapie chyba juz sa caly czas spuchniete

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Byłam już na badaniu krwi na TSH, masakra 2 godziny prawie czekałam. W nagrodę zjadłam juz 4 pączki i chyba na dziś starczy. A na plusie mam +10 kg. Ale to chyba nie koniec :D Jeszcze urosnę !

Zaraz mykam z synkiem na bal przebierańców, miłego dnia, trzymam kciuki za dobre wieści po wizytach :)

Dziewczyny waga się nie martwcie, dziś Tłusty Czwartek, idzie wszystko w cycki ;)

A na serio zrzucimy, z Adasiem przytyłam 15 kg i szybko zeszło :)

Poza tym strasznie mnie czyści od kilku dni, co zjem to zaraz do kibelka idę. Kilka razy dziennie..Też tak macie ?? Do tego mega gęsty śluz ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:17

gosiaczek31, Scarlett2014, noa8, Madzik82, bella82 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy!!!!! Ale powiem wam ze wcale się nie cieszę z jednej strony liczyłam na wypis a z drugiej boje się ze ciśnienie się podniesie o będę musiała wrócić co 3 dni mam przyjeżdżać na ktg i wrazie skoków ciśnienia lekarz mówi o rozwiązaniu ciąży w 38 tc ( chyba ma na myśli cc) w domu czeka mnie leżenie ale to nic mogę leżeć do samego końca

jasmin, gosiaczek31, Scarlett2014, noa8, Madzik82, madziutek 23, ines31, Ewelaa, gabi30, Emartea, Rubi, bella82, MamaAdasia, Emca, Rybeńka lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały czas spuchnięte dłonie i stopy. Jeszcze jakieś 3 tyg temu tylko wieczorami, a teraz nawet rano nie mogę założyć pierścionka i obrączki. Podobnie z butami. Ledwo się wciskam.

MamaAdasia mnie też "czyści" :P

Wczoraj prasowałam wieczorem 4 h. Myślałam, że umrę z bólu pleców, mimo, że na siedząco. Jeszcze trochę niestety mi zostało :/ Zaraz się zabieram za to.

Przyszły wczoraj koszule od sprzedawcy, którego polecała Kasss, są bardzo fajne, po praniu nic się nie dzieje, tylko trzeba uważać na rozmiary i kupować wg tabelki. Bo jedną zamówiłam M i jest nawet luźna, a drugi model L i ledwo brzuch mieszczę, ale jestem zadowolona, bo rozpina się aż do pępka, więc do porodu idealna!

Czy któraś z Was zamawiała na allegro ochraniacze z tych tańszych? np. http://allegro.pl/ochraniacz-do-lozeczka-30x180cm-wiele-wzorow-i5073057215.html Jak z jakością? Jesteście zadowolone? Bo u Makaszki jest ładny, pewnie lepiej wykonany, ale nie wiem czy warto bo kosztuje 99 zł + kp.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah koniecznie skonsultuj to z lekarzem!
    Opuchlizna powinna zejść tak jak piszesz, po nocy.

A to ja z dzisiaj:

34%2520tc%25201.jpg

gosiaczek31, slodka100, noa8, Scarlett2014, madziutek 23, ines31, gabi30, Emartea, bella82, konwalianka, Dorka1979, MamaAdasia, Emca, Niunia86, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss super wiadomosc. Polezysz w domu, psychicznie odpoczniesz. No a jak bedzie trzeba to wrocisz do szpitala. Nie ma wyjscia. Ale w domu przyjmniej lezec.

• MartaM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss z pewnością w domu będziesz czuła się lepiej. Odpoczywaj dużo :)

Już zjadłam pierwszego pączka z mojej ukochanej cukierni (pieczone z nadzieniem malinowym, czyt. można zjeść więcej ;)), ale dziś chyba postawili na ilość nie jakość, bo nie są aż tak pyszne jak zwykle. Jeszcze dziś zjem jednego z konfiturą z róży. Dziś można!

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym to skonsultować, ale baba w rejestracji(położna) już wam pisałam że jest niemiła, zbywa i nie chce zapisywać, już ostatnio mi przełożyła termin niechętnie a teraz to jak usłyszy po raz kolejny moje nazwisko to chyba szału dostanie ;/ a wizyte mam planowo za tydzień

MartaM, a lekarz Ci coś mowil na ten temat, że masz cały czas spuchniete?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie puchne, ale w 1 ciazy strasznie tez butow nie moglam zalozyc i plakalam jak musialam kupic przed porodem rozmiar wieksze. Puchlo wszystko nogi dlonie... Teraz jest ok. Czasem spuchna stopy ale tylko wieczorem

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:

sarah jak opuchlizna nie schodzi po nocy to pilnuj ciśnienia ja tak miałam w pierwszej ciąży spuchnieta byłm cała i pod koniec ciśnienie mi zaczeło skakać i kazała doktorka pilnować

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heyka ;) ja ostatnio właśnie mam opuchniete stopy, lydki i palce no i troche swedzi czasem skora. Jutro wizyta wiec jakby co to powiem o tym lekarzowi ale mysle ze to wszystko normalne.

Laseczki podajcie wasze przepisy na chrusciki/faworki ;) wlasnie dzis mam zamiar zrobic tak mnie naszlo ;) ale na smalcu bo moj M takie wlasnie pamieta z dziecinstwa jak mu babcia robila a jak kiedys zrobilam na oleju to swtierdzil ze cienkie byly i nie byly pulchne :/

wczoraj mielismy ost wizyte u poloznej i myslalam ze padne bo powiedziala nam ze nie ma co prasowac ubranka bo teraz sa takie te srodki do pranai hypoalergiczne i wogole nie to co kiedys :p a ja najgorsze prasowanie skonczylam wczoraj :/ masakra teraz zostaly mi tylko ubranka i bede prasowac tylko te co sie wygniota w praniu ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciśnienie ok. Zawsze miałam bardzo niskie, przez całą ciążę miałam w normie, a teraz znów mam trochę niższe. Mój lekarz jest specyficzny. Ma dość osobliwe poczucie humoru, ale jeżeli cokolwiek się dzieje, to nie lekceważy tego. Zawsze pyta o objawy/dolegliwości i ja je wymieniam. Na co on tylko "a może w ciąży jesteś". Tylko jak miałam twardnienia koło 20 tc to zareagował.

Ostatnio np. całą wizytę mi wmawiał, że będzie chłopiec, a później zapytał, czy jakby powiedział, że będą bliźniaki to też bym uwierzyła.

Fakt nie mam aż tak spuchniętych jak Kim Kardashian, ale ja widzę różnicę i czuję.

kim-kardashian-14.jpg
    z14021107Q.jpg

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lewa strona mniej spuchnieta niz prawa, w prawej po wewnetrznej stronie kostki nie widac i palce jak parówki,ciśnienie w zeszlym tyg jak bylam u gin mialam 122/82

slodka jak mozesz to zapytaj co to znaczy jak nie schodzi opuchlizna

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM ja mam podobny ochraniacz i powiem tak,nie jest zły jak za taką kwotę. Ja dostałam go w całym komplecie z łóżeczkiem. Wygląda dobrze ale nie idealnie ;)

MartaM lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze jak będzie trzeba to bez zastanowienia tu wrócę Julka jest dla mnie najważniejsza;-) MartaM ja wzięłam też jedna M jedna L i w tej L lepiej mi się tu śpi jest trochę luzniejsza a w szpitalu bardzo gorąco to odkryta jestem cały czas. Sylwia u mnie na ktg jest tak ze ja zaznaczam ruchy ale to urządzenie też to robi bo raz położna zapytała czemu nie zaznaczam a ja w tedy nic nie czułam. U mnie tentno jest miedzy 130-155 ale zdążą się ze na chwile pojawi się i 50 i 170 ważne ze nie utrzymuje się długo
    Wczoraj urodziła dziewczyna której tentno spadało i trafiła do szpitala głównie przez zle zapisy kyg wczoraj mieli ja wypuścić ale zapisy też były zle okazało się się ze mały ma zawoazana pepowine na supełek na szczęście wszystko dobrze się skończyło i już tuli swojego maluszka.od kad tu jestem zalwazylam ze jak ktoś upiera się przy wypisie rodzi jeszcze w tym samym dniu dla tego ja słowem się nie odzywalam

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Kass fajnie, że wychodzisz do domu tylko pilnuj mocno ciśnienia. Emartea szkoda, że dołączyłaś do "szpitalnych" dziewczyny - oby na krótko.

Kurcze ja chyba nie puchnę a na pewno nie jakoś mocno. Aczkolwiek lekarz też kazał mi na to uważać. Mam wrażenie, że mnie ratuje ruch i hektolitry wypijanej wody. Patrzę na moje ręce i stopy i wydaje mi się, że są normalne. Obrączka i pierścionki zrobiły się ciaśniejsze, ale spokojnie jestem w stanie je założyć i ściągnąć. Tylko biust mam monstrualny ale na to już na pewno Wam narzekałam z tysiąc razy. Problemów z ciśnieniem nigdy nie miałam, teraz kontroluje je tylko na wizytach ale jest ok.

A tak poza tym to czekam na męża aż przywiezie pączki :)

Czekaja pytałaś o pępkówke - mój mąż zaprosi kilku najbliższych kolegów więc podejrzewam, ze spotkają się u nas w mieszkaniu. Będzie pewnie z 6/7 chłopa i nawet wolę żeby zostali w domu. Czy mój mąż zrobi pępkówkę czy nie to z jego "talentem" jak wrócę do mieszkania to i tak będzie burdel. Postanowiłam się tym nie przejmować :)

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień z paczkami w tle rozpoczęty:)
    Nie liczę ile zjadłam- ważne że własnej roboty;) dziś przygotowalysmy z córka lozeczko dla Michasia. Tak na wszelki wypadek żeby mezulkowi tego przywileju nie zostawiać.
    Jutro do szpitala, torby spakowane tylko entuzjazmu brak...

Scarlett2014, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ