Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
Dorka, trzymam kciuki za WasTo ostatnie chwile w dwupaku
Mi od dziś zostały równe 3 tygodnie, więc jest ok, 37 tyg skonczony.
Ja wczoraj wieczorem miałam serię kilku łupnięć w krzyżu, potem nie wiem czy to mały czy skurcze, pod piersiami bolało i przechodziło. Do tego na papierze po wizycie w wc były takie małe nitki krwi i śluz. Ale czuję małego, więc jest ok.
Madzik, daj znać po wizycie w szpitalu co i jak.
Ja skierowania do szpitala nie mam, na ktg idę w dniu terminu.Ale skierowanie nie jest u mnie potrzebne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 06:48
Scarlett2014, Madzik82, gosiaczek31, Dorka1979, madziutek 23, Emartea, Emca lubią tę wiadomość
-
witam się i ja
Dorka trzymam kciuki acz kolwiek możesz spokojnie już rodzić
Życze dzisiaj udanych wizyt , ktg etc
Mama Adasia gratuluje nowego tygodnia! Pijesz wywar z liści?
MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
apropo tłustego czwartlu to na końcie mam 3 pączki klasyk , bo z dżemem , po nich niesamowita zgaga
Dzisiaj z rana niespodzianka ,przepiękne kolczyki od męża i rafaello które teraz wcinamnoi mężu poszedł do pracY. A ja zaraz tort skończe i mogę świętować urodzinki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 06:56
MamaAdasia, gosiaczek31, Dorka1979, anet525, Emrica, kaczamila, Emca lubią tę wiadomość
Dzień dobry..
ja właśnie od 2 dni piję ten wywar i łykam po 2 tabl wiesiołka i zastanawiam się czy to możliwe aby aż tak na mnie wypływał? że rozwarcie tak postępuje? Czy to raczej kwestia ruchu? NIe powiem, ostatnie dwa dni to maraton po lekarzach, ciągle w ruchu..a że w godzinach szczytu to zostawiam auto na obrzeżach W-wy i dalej komunikacją..
W W-wie w szpitalach nie musisz mieć skierowania na ktg, jedziesz w dniu porodu..ale najpewniej zadzwonić i dowiedzieć się, jakie jest aktualnie obłożenie.. podobno z rana najprędzej.. ja akurat mam napisane na karteczce, podstęplowane z konkretną datą..
Mama Adasia może i Tobie czop odchodzi?
Boli mnie cała prawa połowa ciała.. dziąsło, twarz przy dotyku, uucho - zawiało mnie? DO tego gardło.. jeszcze tego mi brakowało:( no i mój starszak juuż z katarem..
Najlepszego NoaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 07:01
noa8 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry..
ja właśnie od 2 dni piję ten wywar i łykam po 2 tabl wiesiołka i zastanawiam się czy to możliwe aby aż tak na mnie wypływał? że rozwarcie tak postępuje? Czy to raczej kwestia ruchu? NIe powiem, ostatnie dwa dni to maraton po lekarzach, ciągle w ruchu..a że w godzinach szczytu to zostawiam auto na obrzeżach W-wy i dalej komunikacją..
W W-wie w szpitalach nie musisz mieć skierowania na ktg, jedziesz w dniu porodu..ale najpewniej zadzwonić i dowiedzieć się, jakie jest aktualnie obłożenie.. podobno z rana najprędzej.. ja akurat mam napisane na karteczce, podstęplowane z konkretną datą..
Mama Adasia może i Tobie czop odchodzi?
Boli mnie cała prawa połowa ciała.. dziąsło, twarz przy dotyku, uucho - zawiało mnie? DO tego gardło.. jeszcze tego mi brakowało:( no i mój starszak juuż z katarem..
-
nick nieaktualnyNoa wszystkiego najlepszego! Pięknych urodziny które zapoczątkują dla Ciebie piękny rok!
MamaAdasia gratulacje nowego tygodnianadal jesteś równo tydzień przed mną
Ja nie śpię od godziny ale nadal leżę w łóżkuczas jednak wstać i zjeść śniadanie. Ale przynajmniej nie sama tylko z kotem
MamaAdasia, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Konwalianka, nie wiem czy to poczatek czopu, mozliwe. Ale się wczoraj wystraszyłam, jak zobaczyłam te nitki krwi. Ale później na wkładce czysto, także luzik. Ja ogólnie latam do wc po kazdym jedzeniu i mnie czyści...
Wetrzyj wacikiem olejek kamforowy w ucho, tylko nie do srodka, a na zewnatrz, powinno pomóc.
Scarlett, też gratuluję nowego tygodnia !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 07:05
Scarlett2014, konwalianka, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
dzien dobry mamuski,
tyle naskrobalyscie, ze potrzebuje dluzszej chwili by Was przeczytac
Noa wszystkiego naj!
Dorka odpoczywaj i korzystaj z super warunkow w szpitalu
Emartea lezysz we Wro? W jakim szpitalu jesli moge spytac
a ja wczoraj zjadlam 1 paczka ale pozwolilam sobie z innymi slodyczami i mialam przeokropna zgage
A z okazji tlustego czwartku dostalam bukiet pieknych czerwonych roz od meza
dzis obudzilam sie i czuje sie fatalnie. Dol plecow strasznie mnie boli, najchetniej chodzilabym zgieta w polwczoraj dosc mocno przegielam z chodzeniem- moze to od tego?
Wczoraj bylam w luxmedzie na wizycie (ale nie u swojej lekarki) i tak jak sie obawialam lekarz delikatnie mowiac olal mnieale sprawdzil szyjke i podobno jest ok, tak sie domyslam bo niewiele powiedzial! dostalam zwolnienie juz do konca ciazy. Polozna pobrala mi wymaz na GBS.
Milego dzionkanoa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje ślicznie
U mnie na ktg nie trzeba mieć skierowania idzie się w 37 tyg i lekarz ustala co ile dni , przeważnie co drugi dzień trzeba się stawiać i tak do terminu.
GBS to to samo co paciorkowiec?
Konwalianka współczuje , teraz zawianie wcześniej ten palec aj. Nie wiem co Ci zaradzić , sprobój metod Mamy Adasia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 07:28
konwalianka, Dorka1979 lubią tę wiadomość
gosiaczek31 wrote:Faktycznie Dorka masz luksusy:-)
Madzik jutro trzymamy kciuki. Powaznie wygladasz na 20-tke:-)
Anastacia, ale masz troskliwa core, tylko jak jej wytlumaczysz ze nie pojedzie z toba:-) no i aby to prorocze nie bylo ze jutro:-) masz jeszcze troche czasu do terminu:-)
moja corcia codziennie mowi cos takiego: ladny dzidzius w pepuszku siedzi niedlugo do nas przyjdzie:-) ciekawa jestem co powie jak juz naprawde przyjdzie. Czy dalej bedzie taka zadowolona. A wczoraj w nocy snilo mi sie ze jechalam do szpitala i zapomnialam polowy rzeczy zabrac. I corka ze mna jechala autobusem:-) hehe toz to jakas abstrakcja:-) -
nick nieaktualnyNoa wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen i duzo szczesliwych chwil we 3, a z przyziemnych spraw lekkiego porodu:-)
Konwalianka, zdrowka duzo. Oszczedzaj sie bo jestes tuz tuz do urodzin dzidiusia musisz miec sily. Mysle ze ten wywar i wiesiolek potrzebuja ze 2 tyg zeby zaczac dzialac. Ale nie znam sie i chyba nikt do konca nie odpowie na to pytanie szy szybszy porod to zasluga tych specyfikow:-)
MamaAdasia, scarlett gratulacje z okazji nowych tygodni.Dorka1979, noa8 lubią tę wiadomość
-
dzień dobry wszystkim
a ja korzystam z ostatniego tygodnia wolności latam po kawkach herbatkach odwiedzam znajomych bo później będe z miesiąc pewnie uziemiona na maksa zanim sie z małą gdzieś wybierzemy najwyżej do nas będą przychodzić więc wczoraj z koleżanka odwiedziłyśmy koleżanke
w środe zamówiłam sobie u tej jednej kumpeli bo fryzjerka ze przyjedzie mi do domu zrobi kolorek i podetnie włosy żebym na porodówce przypominała człowiekagosiaczek31, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
noa8 wrote:apropo tłustego czwartlu to na końcie mam 3 pączki klasyk , bo z dżemem , po nich niesamowita zgaga
Dzisia6j z rana niespodzianka ,przepię kolczyki od męża i rafaello które teraz wcinamnoi mężu poszedł do pracY. A ja zaraz tort skończe i mogę świętować urodzinki
Dorka1979, noa8 lubią tę wiadomość