X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Dorka, trzymam kciuki za Was :) To ostatnie chwile w dwupaku :)

Mi od dziś zostały równe 3 tygodnie, więc jest ok, 37 tyg skonczony.

Ja wczoraj wieczorem miałam serię kilku łupnięć w krzyżu, potem nie wiem czy to mały czy skurcze, pod piersiami bolało i przechodziło. Do tego na papierze po wizycie w wc były takie małe nitki krwi i śluz. Ale czuję małego, więc jest ok.

Madzik, daj znać po wizycie w szpitalu co i jak.

Ja skierowania do szpitala nie mam, na ktg idę w dniu terminu.Ale skierowanie nie jest u mnie potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 06:48

Scarlett2014, Madzik82, gosiaczek31, Dorka1979, madziutek 23, Emartea, Emca lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja ;-)

Dorka trzymam kciuki acz kolwiek możesz spokojnie już rodzić ;-)

Życze dzisiaj udanych wizyt , ktg etc ;-)

Mama Adasia gratuluje nowego tygodnia! Pijesz wywar z liści?

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa, jeszcze nie zaczęłam, chyba dziś zacznę :)

noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo tłustego czwartlu to na końcie mam 3 pączki klasyk , bo z dżemem , po nich niesamowita zgaga :(

Dzisiaj z rana niespodzianka ,przepiękne kolczyki od męża i rafaello które teraz wcinam ;-) noi mężu poszedł do pracY. A ja zaraz tort skończe i mogę świętować urodzinki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 06:56

MamaAdasia, gosiaczek31, Dorka1979, anet525, Emrica, kaczamila, Emca lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa, sto lat w zdrowiu i szczęściu :)
    Ja tez ostatnio dostałam RAfaello.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Noa, sto lat w zdrowiu i szczęściu :)
    Ja tez ostatnio dostałam RAfaello.

Dziekuje ;-)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry..
    ja właśnie od 2 dni piję ten wywar i łykam po 2 tabl wiesiołka i zastanawiam się czy to możliwe aby aż tak na mnie wypływał? że rozwarcie tak postępuje? Czy to raczej kwestia ruchu? NIe powiem, ostatnie dwa dni to maraton po lekarzach, ciągle w ruchu..a że w godzinach szczytu to zostawiam auto na obrzeżach W-wy i dalej komunikacją..

W W-wie w szpitalach nie musisz mieć skierowania na ktg, jedziesz w dniu porodu..ale najpewniej zadzwonić i dowiedzieć się, jakie jest aktualnie obłożenie.. podobno z rana najprędzej.. ja akurat mam napisane na karteczce, podstęplowane z konkretną datą..

Mama Adasia może i Tobie czop odchodzi?

Boli mnie cała prawa połowa ciała.. dziąsło, twarz przy dotyku, uucho - zawiało mnie? DO tego gardło.. jeszcze tego mi brakowało:( no i mój starszak juuż z katarem..

Najlepszego Noa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 07:01

noa8 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry..
    ja właśnie od 2 dni piję ten wywar i łykam po 2 tabl wiesiołka i zastanawiam się czy to możliwe aby aż tak na mnie wypływał? że rozwarcie tak postępuje? Czy to raczej kwestia ruchu? NIe powiem, ostatnie dwa dni to maraton po lekarzach, ciągle w ruchu..a że w godzinach szczytu to zostawiam auto na obrzeżach W-wy i dalej komunikacją..

W W-wie w szpitalach nie musisz mieć skierowania na ktg, jedziesz w dniu porodu..ale najpewniej zadzwonić i dowiedzieć się, jakie jest aktualnie obłożenie.. podobno z rana najprędzej.. ja akurat mam napisane na karteczce, podstęplowane z konkretną datą..

Mama Adasia może i Tobie czop odchodzi?

Boli mnie cała prawa połowa ciała.. dziąsło, twarz przy dotyku, uucho - zawiało mnie? DO tego gardło.. jeszcze tego mi brakowało:( no i mój starszak juuż z katarem..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa wszystkiego najlepszego! Pięknych urodziny które zapoczątkują dla Ciebie piękny rok!

MamaAdasia gratulacje nowego tygodnia :) nadal jesteś równo tydzień przed mną :)

Ja nie śpię od godziny ale nadal leżę w łóżku :) czas jednak wstać i zjeść śniadanie. Ale przynajmniej nie sama tylko z kotem :)

MamaAdasia, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka, nie wiem czy to poczatek czopu, mozliwe. Ale się wczoraj wystraszyłam, jak zobaczyłam te nitki krwi. Ale później na wkładce czysto, także luzik. Ja ogólnie latam do wc po kazdym jedzeniu i mnie czyści...

Wetrzyj wacikiem olejek kamforowy w ucho, tylko nie do srodka, a na zewnatrz, powinno pomóc.

Scarlett, też gratuluję nowego tygodnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 07:05

Scarlett2014, konwalianka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry mamuski,

tyle naskrobalyscie, ze potrzebuje dluzszej chwili by Was przeczytac ;-)

Noa wszystkiego naj!

Dorka odpoczywaj i korzystaj z super warunkow w szpitalu ;-)

Emartea lezysz we Wro? W jakim szpitalu jesli moge spytac :-)

a ja wczoraj zjadlam 1 paczka ale pozwolilam sobie z innymi slodyczami i mialam przeokropna zgage :-/

A z okazji tlustego czwartku dostalam bukiet pieknych czerwonych roz od meza :-)

dzis obudzilam sie i czuje sie fatalnie. Dol plecow strasznie mnie boli, najchetniej chodzilabym zgieta w pol :-/ wczoraj dosc mocno przegielam z chodzeniem- moze to od tego?

Wczoraj bylam w luxmedzie na wizycie (ale nie u swojej lekarki) i tak jak sie obawialam lekarz delikatnie mowiac olal mnie :-/ ale sprawdzil szyjke i podobno jest ok, tak sie domyslam bo niewiele powiedzial! dostalam zwolnienie juz do konca ciazy. Polozna pobrala mi wymaz na GBS.

Milego dzionka

• noa8 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ślicznie ;-)

U mnie na ktg nie trzeba mieć skierowania idzie się w 37 tyg i lekarz ustala co ile dni , przeważnie co drugi dzień trzeba się stawiać i tak do terminu.
    GBS to to samo co paciorkowiec?

Konwalianka współczuje , teraz zawianie wcześniej ten palec aj. Nie wiem co Ci zaradzić , sprobój metod Mamy Adasia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 07:28

konwalianka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odzywala sie ostatnio Loszcz? wszystko u niej ok?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.. Po prostu ten rok nie zaczął się dla nas szczęśliwie.. Mam nadzieje ze wraz z narodzinami małego to się skończy..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Jak się pielęgniary dowiedziały o której chodzę spać to mi dały tabletki na spanie.
    Jestem sama na sali dwuosobowej i mam własną łazienkę.
    Dorka w szpitalu w ktorym jestes wszystkie sale sa z łazienką?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    No Anastazia lepiej za wczesnie niz za pozno! Pakujcie sie dziewczyn!
    Glut Ty tez sie pakuj ;)
    ja juz z miesiac spakowana jestem :P

Dorka1979, Madzik82 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Faktycznie Dorka masz luksusy:-)

Madzik jutro trzymamy kciuki. Powaznie wygladasz na 20-tke:-)

Anastacia, ale masz troskliwa core, tylko jak jej wytlumaczysz ze nie pojedzie z toba:-) no i aby to prorocze nie bylo ze jutro:-) masz jeszcze troche czasu do terminu:-)
    moja corcia codziennie mowi cos takiego: ladny dzidzius w pepuszku siedzi niedlugo do nas przyjdzie:-) ciekawa jestem co powie jak juz naprawde przyjdzie. Czy dalej bedzie taka zadowolona. A wczoraj w nocy snilo mi sie ze jechalam do szpitala i zapomnialam polowy rzeczy zabrac. I corka ze mna jechala autobusem:-) hehe toz to jakas abstrakcja:-)
    No wlasnie musze mlodej jakos delikatnie wytlumaczyc ze nie bedzie mogla ze mna jechac...nie obejdzie sie bez placzu i focha he he olowka mowi ze nie moze doczekac sie Fabianka ze bedzie brala go na rączki itd ale jak bedzie zobaczymy zazdrosc onapewno sie pojawi to nieuniknione.

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen i duzo szczesliwych chwil we 3, a z przyziemnych spraw lekkiego porodu:-)

Konwalianka, zdrowka duzo. Oszczedzaj sie bo jestes tuz tuz do urodzin dzidiusia musisz miec sily. Mysle ze ten wywar i wiesiolek potrzebuja ze 2 tyg zeby zaczac dzialac. Ale nie znam sie i chyba nikt do konca nie odpowie na to pytanie szy szybszy porod to zasluga tych specyfikow:-)

MamaAdasia, scarlett gratulacje z okazji nowych tygodni.

Dorka1979, noa8 lubią tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim

a ja korzystam z ostatniego tygodnia wolności latam po kawkach herbatkach odwiedzam znajomych bo później będe z miesiąc pewnie uziemiona na maksa zanim sie z małą gdzieś wybierzemy najwyżej do nas będą przychodzić więc wczoraj z koleżanka odwiedziłyśmy koleżanke

w środe zamówiłam sobie u tej jednej kumpeli bo fryzjerka ze przyjedzie mi do domu zrobi kolorek i podetnie włosy żebym na porodówce przypominała człowieka

gosiaczek31, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    apropo tłustego czwartlu to na końcie mam 3 pączki klasyk , bo z dżemem , po nich niesamowita zgaga :(

Dzisia6j z rana niespodzianka ,przepię kolczyki od męża i rafaello które teraz wcinam ;-) noi mężu poszedł do pracY. A ja zaraz tort skończe i mogę świętować urodzinki ;-)
    Zdrowoa szcz3scis pomyslnosci i dużo miłości. ..oprocx tego szybkiego i malobolesnego porodu

Dorka1979, noa8 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ