Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
noa8 wrote:Madziutku W takim razie w niedziele bede chodzic wszedzie z tel i czekac na wiadomosc od Ciebie !!
Endi gratulacje. Czyliz oxy jest do przezycia?
Niestety nie wiem w którym momencie doszłam do 10 cm rozwarcia. Tak napieprzalo. Pocieszałam się faktem że te skurcze trwają kilkanaście sekund i jest przerwa na oddech. Skurcze parte to inna bajka. Spinasz się jak na kupę i w momencie jak dziecko jest w kanale rodnym to jest to nieprzyjemne. Rozpiera cię w środku.
Jak usłyszałam przy 3ciej serii parc że zaraz urodze to dodalo mi to skrzydeł. A później mały wyskoczył i od razu zaczął płakać. Niezapomniany moment. Dla mnie to były najpiękniejsze chwile.
Zdecydowanie lepiej mi się rodziło za drugim razem.Sarah88, ines31, gosiaczek31, SunSun, anet525, noa8, bella82, Rubi, madziutek 23, Blanka85, MamaAdasia, Emartea, Emca, loszcz, kaczamila, gabi30 lubią tę wiadomość
-
Endi gratulacje super ze tak szybko poszlo;-)
Ja juz jestem po wizycie i wszystko ok mala ma główkę wysoko wiec lekarz mowi ze nie spieszy się na świat jedynym problemem jest to moje ciśnienie które dzis znowu skacze jak nie spadnie mam jechać na IP nie czekać do piątku ( w piątek mam kontrole w szpitalu) i tam juz będą decydować co dalej pytałam też o to swędzenie i mam zbadać te próby wątrobowe bo mowi ze moze to być ta cholestaza mój gin od piątku jest na urlopie ale kazał się nie martwic mowi de w szpitalu się mną dobrze zajmą i mam napisać mu smsa jak urodzę mile z jego strony ze się interesuje jestem trochę zła ze muszę siedzieć jak na szpilkach bo nie wiem kiedy o jak urodzę jak by nie to ciśnienie spokojnie bym sobie czekała na poród naturalnygosiaczek31, Rybeńka, noa8, Endi84 lubią tę wiadomość
[/url]
-
mnie dalej swedzi, nie tak jak wczoraj w nocy ale troche swedzi w roznych miejsach mimo ze w dzien nalozylam olejek z migdalow, jeszcze na wieczor poprawie i jak ta noc bedzie taka sama jak wczorajsza a narazie sie tak zapowiada to jutro z ranca jade zrobic te proby watrobowe niestety znowu beda kluc ale najwazniejsze jest zdrowie mojego dziecka
-
nick nieaktualny
-
Endi gratuluje sprawnego porodu. Pocieszylas mnie pisząc ze drugi raz byl łatwiejszy bo sama na to liczę
Kaczamila śliczny spory synuś słodziak jak nie wiem co:)
Co do ubranek juz dawno wszystko popralam i poprasowalam i cieszę się ze mam to z głowy.
Dzis maz objechal wszystkie biedronki za radą z domkiem i tylko w jednej było ost pudelko w rozm 3 ( bo pozostale rozmiary mam). W carrfurze kupiłam fajna grzechotkę do łóżeczka za 12 zl i body i polspiochy w rozm 62 ale te 62 są mega Male.
Poradźcie mi proszę bo mam gorączkę 38 stopni i jestem cala polamana mój gin stwierdził ze nic nie moge brać a mam dilerkę z zimna. Co bralyscie na przeziębienie?Endi84, kaczamila lubią tę wiadomość
-
anet525 wrote:Endi gratuluje sprawnego porodu. Pocieszylas mnie pisząc ze drugi raz byl łatwiejszy bo sama na to liczę
Co do ubranek juz dawno wszystko popralam i poprasowalam i cieszę się ze mam to z głowy.
Dzis maz objechal wszystkie biedronki za radą z domkiem i tylko w jednej było ost pudelko w rozm 3 ( bo pozostale rozmiary mam). W carrfurze kupiłam fajna grzechotkę do łóżeczka za 12 zl i body i polspiochy w rozm 62 ale te 62 są mega Male.
Poradźcie mi proszę bo mam gorączkę 38 stopni i jestem cala polamana mój gin stwierdził ze nic nie moge brać a mam dilerkę z zimna. Co bralyscie na przeziębienie?anet525 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MisiaMonisia - olejek kupowałam w takim sklepie aptekarsko-zielarskim, który mamy w mieście, ale myśle, że w niektórych aptekach też może być, albo kosmetycznych, albo np. niektórych sklepach ze zdrową żywnością.
Endi - no to 1,5 godziny warto się pomęczyć, a jaki efekt! Ja to się boję, że będę rodzić dobę, albo kilkanaście bitych godzin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:20
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
anet525 wrote:Endi gratuluje sprawnego porodu. Pocieszylas mnie pisząc ze drugi raz byl łatwiejszy bo sama na to liczę
Poradźcie mi proszę bo mam gorączkę 38 stopni i jestem cala polamana mój gin stwierdził ze nic nie moge brać a mam dilerkę z zimna. Co bralyscie na przeziębienie?anet525 lubi tę wiadomość
-
bole trzymaja kilka godzin,na chwile puszczaja,a potem znowu,teraz doszly jakies bole w pachwinach,takie o ktorych wam jakis czas temu pisalam ze przychodza nagle spinaja i puszczaja i w ogole cos czuje ze w nocy moze sie cos zaczac dziac! ale w takim wypadku nie jade na ip poczekam na rozwoj sytuacji...poki co znowu sie wyproznic musialam i ogolilam w razie "w"
-
ines31 wrote:Zosia_Tosia jak tam po wizycie? Chyba że coś namieszałam to sorry!
ale wizyta dopiero o 20.30 więc za chwilę dopiero będę jechała;-) 3 majcie kciuki już sama nie wiem czy wolę już dzisiaj rodzi czy poczekac ale decyzja i tak należy do lekarza
. Dzisiaj był dzień spa (pedicure, maseczki, henna itd) więc teoretycznie mogę się córci pokazac;-).
MamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKass trzymamy kciuki! Zosia za Ciebie również!
Tess myślę że jutro poszukam tego oleju ze słodkich migdałówskoro chwalicie. Poczytałam i ma super opinie. Nie wiesz czy jest gdzieś w okolicach Bonarki? Będę tam jutro u lekarza, niedaleko mam weterynarza kota więc fajnie byłoby wszystko załatwić w tych okolicach
Na przeziębienie polecam czosnek, miód, cytryny etc. U mnie dają takie same efekty jak Prenalen. Mam też do tego wodę morską do nosa i mieszankę olejów naturalnych na gardło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 19:41
-
Kass ty bidulo daj znac co i jak.
Zosia tez trzymam kciuki
Dzieki dziewczyny za rade wezmę paracetamol.
Sarah ja mam bole wszędzie w pachwinach na dole brzucha bole krzyża i uklucia w pochwie od kilku dni w dodatku ta gorączka mnie dobila. Bole są bardzo silne ale to nie skurcze jak miałam wxzesniej wiec nie wiem o co chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 20:39