Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasss trzymam kciuki za was, chociaż pewnie już po wszystkim
, i maleństwo już z wami!
Emartea trzymam kciuki za ciebie i za maleństwo.
Ja po wizycie u dentysty, wyleczyłam ostatni ząb, ale okazało się że mam zapalenie dziąseł(po ciąży przejdzie) a na razie płukać usta płynem Lacalut
Ale za to samopoczucie po fryzjerze rewelacja!Emartea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPocahontantas fajnie ze sie odezwalas:-) wow podziwiam ze tak dzielnie znosisz ciaze podwojna:-) nam czasem z jednym dzieciaczkiem w brzuszku ciezko:-) a tu prosze. Chlopaki siedza sobie w najlepsze w brzuchu i nie spiesza sie ladnie rosna:-) i jeszcze tym porodem sn mnie zaskoczylas:-) pewnie tez sie nie spodziewalas takiego rozwoju sytuacji:-)
A wracajac do ktg u mnie ten skurcz zapisal sie niezaleznie od ruchu malej. Tam gdzie sie mocno ruszala byly inne wykresiki tez ostre ale takie pojedyncze krechy a ten skurczowy byl bez aktywnosci dziecka, mial zupelnie inny przebieg. Zupelnie inaczej go widac w zapisie niz te przy ruchach. Nie martwie sie tym bo to normalne na tym etapie. Ale lekarz przychodzil 2 razy sprawdzac czy sie nie powtarza:-) wypytywal o poprzednia ciaze itp. Czy w terminie, czy sn. Pytal o lekarza prowadzacego. Dobrze ze poszlam prywatnie a nie do szpitala, bo tam to tylko nerwow czlowiek sie naje. Za tydzien w piatek mam umowione kolejne ktg. A w czwartek wizyta. Juz nie moge sie doczekac:-) -
nadrobić was ciężko
u mnie też mąż obiecał że rzuci jak sie małą urodzi ta pierwsza he he i co i pali dalej tyle że elektryka ja też paliłam z igą rzuciłam normalne jak sie dowiedziałam na 100 % jak były podejrzenia to popalałam ale mniej
mąż nie rzucił więc po roku od ur małej zaczełam palić później przeszliśmy na e-fajki później znów normalne przez lato i znów e-fajki jak sie dowiedziałam że jestem w ciąży paliłam 3 dni byliśmy wtedy na wycieczce i ni wypić ni zapalić to troche paliłam ale jak wróciliśmy to już zero palenia
szczerze mówiąc nie wierze w takie gadanie żeby nie rzucać od razu ja rzuciłam i Iguli nic nie jest
a jak widze kobiete w ciąży z papierosem to mam ochote podejć i jej lutnąć żeby łykneła tego peta sorki za dosłowność ale wiem co to znaczy rzucić i jest to możliwe tylko im sie nie chce albo są głupiegosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
kurcze ale się tu akcje rozwijają na tym naszym forum...nasza lista nierozpakowanych się coraz bardziej kurczy
ja to sobie jeszcze chyba nieźle pochodzę z tym wielkim brzuchem
Scarlett ja też będę miała jeszcze jedno usg w tym samym celu co Ty...
kobiety rodzące powodzenia!!!!
my z mężem na szczęście nie palimy..kiedyś dym mi nie przeszkadzał, ale odkąd mieszkamy sami wyczuje najmniejszy smród i bardzo mnie drażni...
pocahontas fajnie, że masz szanse na naturalny poród...
Anett, a mogę zapytać czemu zmieniłaś zdanie co do kliniki?? może będziemy się razem wydzierać na porodówce:PStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyGosiaczek ja też tak miałam ostatnio. Lekarz pyta mnie czy czuje skurcz albo twardnienie brzucha a ja oczywiście nic nie czułam
ale to była jednorazowa sytuacja potem nic mi już na ktg nie wyszło.
Pocahontas trzymaj się dzielnie bo pasowałoby żeby przynajmniej część z nas urodziła w marcu
I jeszcze historia na poprawę humoru dla tych które mają problem z wagą (ja mam!). Po wizycie pojechałam na chwilę do pracy zostawić l4 i spotkałam koleżankę która urodziła w sierpniu. Już jak widziałam ją ostatnio (koło grudnia) wyglądała całkiem nieźle czyli tak jak zwykle. Ale dziś wyglądała naprawdę rewelacyjnie! Przed ciąża może nie była otyła ale miała parę kilogramów więcej. A dziś ani śladu po dodatkowych kilogramach ani ciążowych ani przedciążowych. Co więcej zaczęły wypadać jej włosy po ciąży i musiała mocno je skrócić. W konsekwencji chyba nigdy nie wyglądała tak dobrze jak dziś! Więc da się wrócić do formy
może nie jak celebrytki w 2 tygodnie ale w normalnym czasie
Rubi, gosiaczek31, czekaja, Emrica, noa8, SunSun lubią tę wiadomość
-
Czekaja 1 marzec to moja data
ale mogę Ci odstąpić, bo pewnie urodzę tydzień później
Super, że dziewczyny rodzące są pod dobrą opieką i jedna już pewnie tuli maleństwo.
Konwalianka cudownego masz tego przystojniaka, normalnie do schrupania.
Mi odwołali wizytę i trochę mi nie w smak z tym. Następna dopiero za tydzień, więc czekamy dalej.czekaja, konwalianka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyRubi ja ostatnio na IP myślałam że mój Junior jest raczej z tych drobnych bo lekarka mówiła 2400 może 2700. Ale dziś jak ta u której była stwierdziła że przed porodem musimy dokładnie sprawdzić wagę na porządnym sprzęcie "czy nie nosi Pani słoniątka pod sercem" to zaczęłam się zastanawiać co zobaczyła na usg
oczywiście ona twierdzi że nic więc może to kwestia mojego gigantycznego brzucha
przy okazji poinformowała mnie że cesarki zaleca się powyżej 4 200...
-
nick nieaktualny
-
Scarlett no właśnie mój Franek najprawdopodobniej na takie słoniątko wyrośnie...aż się boje ile już osiągnął
konwalianka masz ślicznego maluszka...konwalianka lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny,
Na początku ciąży byłam aktywna na Waszym forum, ale nie dałam rady nadążyć z pisaniem i czytaniem. Obecnie jestem na forum Ciężarne86, gdzie daję radę nadążyćWas od czasu do czasu podczytuję, aż w końcu postanowiłam znów się odezwać...
Jestem również na końcówce ciąży, termin mam na 5 marca, ale liczę na to, że Mała zechce wyjść wcześniej, bo już jest ciężko. Wszystko mnie boli, krocze i pachwiny przede wszystkim, a podczas spania na boku nie jestem w stanie sama się obrócić i wstać z łóżka na siku, więc muszę budzić męża aby mnie pozbierał
Pokoik dla Córeczki jest już przygotowany, a torba spakowanaZ niecierpliwością oczekuję na ten Wielki Dzień
Jednak skurczy brak... poza nieregularnymi twardnieniami brzucha. Mam nadzieję, że nie przegapię tego właściwego momentu kiedy trzeba będzie jechać do szpitala...
MisiaMonisia, gosiaczek31, Ewelaa, Scarlett2014, bella82, belladonna, gabi30, madziutek 23, kaczamila, Emca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysorki dziewczyny ze dopiero teraz ale kasss napisała mi już po 17 a ja nie miałam jak napisać kasss urodziła. Julka ma 3500 jak dojadę do domu to napisze dokładnie jej smsa
MisiaMonisia, czekaja, ines31, gosiaczek31, Madzik82, noa8, Ewelaa, Tess, Emartea, bella82, Tygrysek, gabi30, slodka100, Rybeńka, madziutek 23, Niunia86, Juusti69, kaczamila, Emca, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Julia juz jest z nami nie mogę dodawać postów bo mi kasuje napisałam do Justyski to napisze wam coś więcej niestety nie widziałam jej i dzis juz nie zobaczę mala się dogrzewa 3520g i 57 cm ma mój kluseczek fizycznie czuje się juz lepiej a psychicznie do dupy nie mogę zobaczyć mojego maleństwa a tak bardzo bym chciała dwie mamuśki na sali karmią swoje maluszki a mi serce pęka
Emrica, gosiaczek31, Blanka85, noa8, Ewelaa, anet525, jasmin, Scarlett2014, Tess, Emartea, SunSun, bella82, belladonna, Zosia_Tosia, gabi30, slodka100, Rybeńka, madziutek 23, Niunia86, kaczamila, Emca, MamaAdasia lubią tę wiadomość
[/url]
-
KAss kochana..gratuluje córci....wiem, że Ci smutno ale przetrzymaj to a zaraz zobaczysz swoją malutką i serce się będzie cieszyć, a teraz odpoczywaj i dochodź do siebie...najważniejsze, że malutka zdrowa i że już po wszystkim..Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Kass GRATULACJE, mała się wygrzeje to ją dostaniesz na pewno. Pomyśl sobie że już po wszystkich zmartwieniach i maleństwo jest całe i zdrowe na świecie. Najważniejsze że wszystko w porządku. Ty poczekasz jeden dzień a pomyśl ile my musimy jeszcze poczekać żeby utulić nasze dzieciątka. Zdrówka dla ciebie i małej :*
-
nick nieaktualny