X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska i chyba taki sposob najbardziej skuteczny sposob.

Jakby facet moglby byc w ciazy to zrobilabym mezowi dziecko i moze wtedy by rzucil:)

Madziutek moj maz tez obiecal ze rzuci jak sie malutka urodzi ale zobaczymy

SunSun, madziutek 23 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie znam...mowie tylko co slyszalam,moze na kazdego inaczej to wplywa.nawet slyszalam ze w ciazy tez nie rzuxac jak juz sie pali... :/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na spierzchniete p[opekane usta ktorym nic nie pomaga polecam bepanthen:) od wczoraj smaruje i jest o niebo lepiej i usta wygladaja sto razy lepiej. nic innego mi nie pomagalo takze moze warto 'pozyczyc' od malenstwa troche:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• anet525 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    trzymam kciuki za kasss i Emartea jutro :)

a swoją drogą coraz bardziej mi się wydaje ze wy już wszystkie urodzicie a ja będę się jeszcze katurlala
    Co ty ja tez sobie poczekam :)

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do papierosów ja przed pierwsza ciaza palulam 7 lat i tez mówiłam ze jedyna sytuacja jaka spowoduje ze rzucę palenie to ciaza. I faktycznie tego samego dnia jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży juz nie zapalilam ani jednego papierosa. Ani mi ani dziecku nic nie bylo rządnych skutków ubocznych :)

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja w ogóle nie kupowałam ani skoczków ani butelek. Butelki mam dwie z aventu 125 ml - dostałam od położnych. To samo smoczki, jeden to nauk nuk a drugi avent :). W ogóle to tyle rzeczy się dostaje, próbek i nie tylko... Fajnie.

Emca to mmachaj do kamery :) i zdradz w jakim mieście ta rewolucja, bo mój m. to nie opuszcza żadnego odcinka. Z nudów to i ja popatrzę ;)

Rewolucje w Kamieńcu Wrocławskim, emisja nie wiadomo kiedy. Dam znać :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak tam KASS i jej córeczka ;*

czekaja, Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea za ciebie tez jutro potrzymam kciuki:-) weekend sie zaczyna moze jest jakas zaleznosc faktycznie:-) ktoras z was juz to zauwazyla wczesniej:-) nastepna na niedziele jest madziutek hihi:-)

Ja nie pale od dawna ale moj G pali bardzo duzo. I wkurza mnie to strasznie. Nie rzucil po urodzeniu Oli a cisnelam zeby chociaz ograniczyl. Teraz pewnie tez nic sie nie zmieni za gleboki nalog ma. mysle ze jedynie zawal, rak, udar by go powstrzymal w paleniu. Okropne to jest.

Ja po ktg. Gory i doliny powychodzily , strasznie dziwny zapis. Mala wyjatkowo ruchlliwa byla. A ja martwilam sie ze slabo sie rusza ostatnio. Prze 20 min zapisal sie nawet jeden skurcz na 60% ktorego nie czulam. Lekarz pytal czy mialam mocne twardnienie brzucha 10 min temu a ja ze nie:-) ze czuje mocne twardnienia ale w domu wieczorem glownie. A tu okazuje sie ze ja moze wcale skurczy nie czuje przez pol dnia:-) jeszcze porod moge przegapic i urodzic w domu:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 17:10

Madzik82, madziutek 23, anet525, noa8, Scarlett2014, Emartea, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass Emartea kciuki mocno zacisniete. Choć Kass już pewnie po porodzie
    :)

Emartea lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ciekawe jak tam KASS i jej córeczka ;*
    Pewnie juz pierwsze calusy maja za soba:-) zazdroszcze:-)

Emartea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany chwilę mnie nie ma i takie wiadomości!

Konwalianka cudownego masz syna.

Kass i Emartea bardzo mocno trzymam za Was kciuki dziś i jutro! Za Was i za dzieciaki Wasze! :)

Ja jestem po wizycie. Myślałam że idę tylko po l4 pod nieobecność prowadzącego a o dziwo trafiłam na całkiem sensowną lekarke. Wszystko jest w jak najlepszym porządku ale Junior absolutnie nie spieszy się z wyjściem. Mam więc cierpliwie czekać i nie liczyć na szybką akcje. Zdaniem tej lekarki mam zaczekać jeszcze tydzień z odstawieniem magnezu.. mój lekarz chciał żeby odstawiła magnez już jutro. Jeszcze nie wiem co zrobię :) no i dostałam skierowanie na jeszcze jedno, dokładne usg ciążowe - tydzień przed terminem żeby dokładnie sprawdzić wagę Juniora.

Ogółem miałam dziś mnóstwo spraw do załatwienia, wyszłam do ludzi, cały dzień coś robiłam i czuje się doskonale :)

MartaM jak oceniasz tego Szumisia? Czytałam ostatnio o nim i miał super opinie ale nie zdecydowałam czy go zamówię czy nie.

Dziś za to kupiłam mnóstwo witamin dla kota :) żeby był zdrowy, czysciutki i szczęśliwy jak pojawi się Junior :)

Emartea, czekaja, gosiaczek31, madziutek 23, kaczamila lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie chce jeszcze rodzic!! Im pozniej tym lepiej. Niby 10 dni do porodu ale nie mam nic przeciwko przenoszeniu ciazy. Musze sie nacieszyc synkiem i ostatnimi chwilami z brzuszkiem

MamaAdasia, gosiaczek31, belladonna lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)

konwalijka - Patryk cudowny,

kass- przeczytałam, że idziesz na cc, więc trzymam kciuki:)

u mnie obaj chłopcy ułożeni główkowo, więc mogę mieć poród naturalny.

a co do skurczy to ja mam czasem do 60 czy 80, ale to przez rozpychanie się chłopaków, więc jak dziecko jest bardzo aktywne i wyjdą wtedy pojedyncze skurcze, to lekarze mniej na to uwagę zwracają.

MartaM, Ewelaa, noa8, gosiaczek31, madziutek 23, Rybeńka, flores, anet525, Tess, SunSun, kaczamila, konwalianka lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas jestem w szoku ze jeszcze nie urodzikas i ze masz nawet szanse na porod sn!! Niesamowite jak Ty rewelacyjnie znosisz ta ciaze! Zazdroszcze :)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ty jeszcze nie urodziłaś a już zasłużyłaś na gratulacje :-)

4e3f84b95f.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    A ja nie wiem jakim cudem, ale dałam się namówić znajomej na różową roletę do pokoju małej. Różową w romby! Ja, wielbicielka biało-szarych nudnych spokojnych wnętrz. Koniec świata! Ale już się nie mogę doczekać efektu, niestety muszę poczekać 3 tygodnie.

No i może jestem naiwna, ale dziś kurier przywiózł misia szumisia. Czytałam styczniówki i tam żadna mama nie żałuje zakupu, więc też się zdecydowałam.
    Ja też czytałam na styczniówkach i wydaje mi się że lutówki też go zachwalały.
    na allegro kupiłaś?

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas świetne wieści. Podziwiam! :)

Misia szumisia zamawiałam na stronie szumisie.pl. Jak go oceniam? To zależy jak się sprawdzi. Nie jest to miś o klasycznej urodzie ;) Jest uroczy, bardzo dobrze wykonany, no i ma magnesy w łapkach, więc można go przyczepić do szczebelków łóżeczka, wózka, fotelika. Podobno też świetnie sprawdzają się zabawki firmy cloud b (królik, owieczka itp.) http://www.smyk.com/cloud-b-kroliczek-bubbly,p1099311112,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Dziś dzwoniła teściowa, już zaczynają się pytania, jak się czuję? czy to już? no to czekamy? chyba już niedługo? wrrrrr

Ja nienawidzę zapachu papierosów, podobnie jak mój B., za to moi teściowie i szwagierka palą, niby nie przy nas, nawet jak wchodzę do nich do domu to nie czuję zapachu papierosów, ale jak od nich wychodzę to cała jestem tym przesiąknięta i po powrocie pierwsze co robię to rozbieram się i wszystko wrzucam do prania. A jak jest jakaś impreza rodzinna i zjeżdżają siostry teściowej to w kuchni aż gęsto od dymu! Fee!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 17:55

Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Sylwia, a na kiedy masz termin cc?

no właśnie nie mam konkretnego terminu skierowanie do szpitala mam na poniedziałek moja gin powiedziała że porobia mi badania i dopiero wtedy zadecydują ale jak będę jeszcze kaszleć to sie przedłuży pewnie

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa myślałam, że wam pisałam, miałam termin cc na 13 lutego potem na 17, jeden z lekarzy postawił na 2 marca, leże teraz w innym szpitalu niż ostatnio, i tu dr obserwuje moja ciążę, mówi że dobrze by było poczekać do przyszłego tygodnia, 38tc :) i po niedzieli ma mi ustalić termin jeśli wcześniej nic się nie zacznie...

na usg wyszły mi wagi 2400 i 2750, nie wiem jakie ubranka kazać mężowi spakować. chyba na 50cm, najwyżej dowiezie mniejsze po porodzie.

mąż przerażony wizją porodu sn, twierdzi, że nie mógł by patrzeć na to jak cierpię wiele godzin, ja się śmieję, że boi się, że zemdleje zanim się cokolwiek zacznie:)

powiem wam, że bardzo się teraz o mnie troszczy, bardziej chyba ode mnie się stresuje.

czułabym się wyśmienicie, gdyby mnie nie dopadła grypa, bo ona potrafi wymęczyć każdego... :( niestety i personel i ciężarne i odwiedzający kichają, smarkają, kaszlą itd, więc za szybko nie wyzdrowieję zapewne...

gosiaczek31, madziutek 23, MisiaMonisia, Rubi, Emrica lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja miałam plan na poród taki.. seks czwartek, piątek, sobota na ktg i "mocniejsze" badanie.. zatem seks jak najbardziej wskazany i powiem Wam, że nie mogłam się doczekać tego seksu po takim czasie..a tu klops.. maly wystrychnął nas na dudka.. :)

co do mężów.. mój zatem jest inny.. cwiczy 3x tygodniowo, zdrowo się odżywia, nie je słodyczy, bo nie lubi..piwo pije TYLKO dlatego, że ma kamienie na nerkach i dwukrotnie je rodził, więc ma zalecenie co jakiś czas.. woli mocniejszy alkohol, ale to tylko sporadycznie i nieczęsto

pocahontas.. to chłopcom dobrze w Twoim brzuszku :)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ