X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    zastanawiam sie czy pomoc tym skurczom i zacząć masować sutki czy czekac aż samo sie rozwinie :P bo takie czekanie mnie dobija :P
    Moze seks z mezem na przyspieszenie☺

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nie wiem, bo jak mnie tak bedzie bolalo podczas to to nic przyjemnego ani dla mnie ani dla niego, zreszta znajac go to w takim momencie postuka sie po glowie i nie zgodzi sie

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Sarah nie nakrecaj sie tak bo adrenalina ktora teraz wytwarzasz skutecznie hamuje wydzielanie oksytocyny ktora potrzebna jest do akcji porodowej wiec najlepszym rozwiazaniem bedzie wyluziowanie sie:)

spokojnie jestes z maluchem bezpieczna na tym etapie wiec mozesz wrzucic na luz i spokojnie czekac na rozwoj wydarzen:)
    nie no nie nakrecam sie, jestem wlasnie spokojna i przygotowana jakby co :) wyluzowalam bardzo i nawet o tym zbytnio nie mysle, tylko gdy boli to zastanawiam sie czy to to czy to nie to i czy takie masowanie by cos w ogole dalo i moglabym sobie "wybrac" date porodu hehe;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 15:26

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

U mie ładna pogoda , dziś miałam ostatnia wizyte u diabetologa cukry w miare w porządku

konwalianka prześliczny jest twój Patryś

kass trzymam kciuki powodzenia

Emartea bede trzymać kciuki za ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 15:43

czekaja, bella82, gosiaczek31, MamaAdasia, konwalianka lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasi mezowie tez nie dbaja o siebie w sensie zdrowia??

moj sie niczym nie przejmuje i chyba mysli ze wiecznie bedzie mlody i zdrowy.

ostatnio mierze mezowi cisnienie bo czesto go glowa boli i ma za wysokie ale oczywiscie jak grochem o sciane jakby to nie jego dotyczylo.

nawet tlumaczenie ze nie zyje na swiecie sam dla siebie nie pomaga juz nie wiem jak do niego dotrzec

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja z moim S jest to samo ! "On nie pojdzie po lekarza bo po co ma wywolywac w sobie jakies choroby" Oni chyba boja sie poprostu lekarza :P

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ostatnio tak sie zastanawiam czy czasem Alex psikusa nam nie zrobi i wyjdzie dziewczynka...bo ostatnie i zarazem pierwsze usg potwierdzajace płec mialam w 20tc chyba te prenatalne,czy ktoras tez tak ma?

sarah ja też sie zastanawiam czy moja Wiktoria nie zrobi mi psikusa i nie zmieni płci bo ja jedynie płeć widziałam w 24 tyg na usg polówkowym

• noa8 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja mój mąż w miare dobrze się odżywia , jak robi zakupy wrzuca mix sałat i przyrządza jakąś sałatke , pija zielona i czerwoną herbate do tego ćwiczy , a w pogode jeździ do pracy rowerem. Jest szczupły.No ale co z tego jak jego nawykiem żywieniowym są czipsy i piwo Ok. 3 razy na tydzień...noi jak każdy facet lubi kebaby ;-)

do lekarza chodzić nie lubi , leczy się domowymi sposobami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 15:38

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też często go głowa boli jAK ciśnienie jest wysokie nawet wczoraj. ale do lekarza w życiu nie pójdzie przecież on zdrowy jest nic mi nie jest poboli i przestanie u lekarza był chyba jak miał 14 lat z mama heh

• czekaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie wziac za mojego meza. w pracy ma duzo ruchu ale co z tego jak pije piwo i pali papierosy. trzeba go wziąć na diete bo inaczej o siebie nie zadba:(

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój obiecał rZucić palenie jak się bobas urodzi ;D i kupiłam mu na urodziny e-papierosa i tabletki desmoxan żeby mu pomóc... ;) dałam na to prawie 200 zł ale może pomoże bo on już chyba 20 razy rzucał... :) dam mu w niedziele... :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek, ja palilam zwykle fajki i bylo mi ciezko zupelnie zrezygnowac z nikotyny wiec kupilam e-papierosa i dzieki niemu zwyklej fajki juz nigdy nie zapalilam :) a po ponad roku paleniu e-papierosa zaszlam w ciaze i to rowniez od razu rzucilam :)

madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z innej beczki wczoraj pokazałam mojemu mężowi dziecko mojej koleżanki i dziecko jego kuzynki takie dopiero po porodzie zdj ze szpitala a on mówi ze my tak nie damy zdj bo dziecko musi się najpierw wyprasowac bo zaraz po porodzie jest takie pogiete na skórze i damy dopiero zdj po 2 tyg jak ja się smiałam z tego

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    noi jak każdy facet lubi kebaby ;-)

moj nie lubi ;-) ani KFC ani McDonaldsow i nie zaciagniesz go tam! Moj tez do lekarza nie pojdzie bo jak mowi nie umiera ;-) ale odzywia sie dobrze i chodzi na silownie :-)

Czy ja moglabym sobie zarezerwowac najblizszy poniedzialek?porod naturalny,w miare szybki i w miare bezbolesny? :-) w niedziele mam donoszona i nie pogniewalabym sie jakby Maly sie urodzil ;-)

madziutek 23, noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj przerzucil sie na e papierosa i przestal palic zwykle a teraz od roku pali i e papierosa i zwykle fajki (wprawdzie mnie ale pali:()

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może się uda... ;)

ja też paliłam ok 8 lat bo wcześnie zaczęłam (w gimnazjum) ale jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to dałam sobie 3 dni na rzucenie... paliłam 3,2,1 dziennie i później całkowicie rzuciłam... było bardzo ciężko ale jestem z siebie dumna bo nie zrobiłam od tego czasu ani "maszka"... ;)

zobaczymy co będzie po ciąży... nie chciałabym już palić ale jak mój m nie rzuci to będzie ciężko... ;/

bella82, Ewelaa, czekaja lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papierosow jak sie dlugo palilo,co najmniej kilka lat to nie wolno rzucsc z dnia na dzien tylko stopniowo bo to czyms grozi i zle dziala na organizm wbrew pozorom,lekarz babci to powiedzial,moj wujek tez to uslyszal

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah ja rzuciłam w ciągu 3 dni i mimo wszystko miałam wyrzuty że to o 3 dni za późno... a to różnie mówią z tym rzucaniem... jedni mówią że nie wolno, inni się z tego śmieją...
    a w sumie z każdym kolejnym papierosem trujesz to maleństwo... bo przecież od początku bije to maleńkie serduszko... ;*

a już pomijając że jak się pali tyle czasu to te toksyny i tak jeszcze długo siedzą w organizmie zanim się z tego oczyści.... ale nałóg to nałóg ;/

ja zawsze mówiłam że do rzucenia zmotywuje mnie jedynie ciąża lub poważna choroba... inaczej nie było szans rzucić.. dla mnie to była przyjemność mega droga i mega niezdrowa...ale przyjemność

Ewelaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki maly zarcik:

Żona wysłała mi smsa:

"Kiedy wrócisz z pracy założę seksowną bieliznę i zatańczę dla ciebie na rurze."

Do teraz wyrobiłem 94 nadgodziny i jeszcze się jakoś trzymam.

:-)

czekaja, madziutek 23, Ewelaa, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój rzucił z dnia na dzień palił paczkę dziennie około 6 lat później zaczęła go głowa boleć po każdym papierosów i z dnia na dzień postanowił rzucić. mój ojciec tak samo rzucił palenie

‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ