X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas naprawdę gratuluje, że tak daleko dotrwałaś ze swoimi dzieciaczkami. Gratuluje raz jeszcze i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Powinnaś być dla Nas przykładem, bo Ty miałaś podwójne obciążenie niż my z jednym dzidziusiem i dałaś radę tak długo wytrwać. Buziaki dla Twoich aniołków.

loszcz lubi tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam na codzienną drzemkę popołudniową, bo kolejna noc nieprzespana z powodu bólu jajników i pachwin. Uf ciężka ta końcówka. Z synkiem nie pamiętam, żeby tak było ale chyba dlatego, że ostatnie 2 miesiące przed porodem leżałam juz na patologi ciąży i tak aż do rozwiązania. Byłam faszerowana dużą ilością leków przeciwbólowych w kroplówkach i zastrzykach: ketanol itp. Miłego dnia dziewczyny Madziutek trzymaj się.

loszcz lubi tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea no wlasnie moja je sporo ale zdazy sie ze tez zje 50 w szpitalu kazali na sile dawac bo nie nabierała i teraz sie boje i daje wiecej dzis np nie uslyszelismy budzika i mala sama nas obudzila po 3,5 godz i pieknie zjadła a ty jak karmisz piersia czy mm?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Dziewczyny też macie takie dziwne "strzelanie" w brzuchu? Tak jakby pękały tam jakieś bąbelki?
    Tez mam cos takiego czasem dziwne ucxucie

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass, karmię i takim i takim mlekiem. Nie je z piersi (choć próbuję ją przystawiać), ale ściągam pokarm i wychodzi, że przy prawie każdym karmieniu dostaje 20-30 ml. Do tego robimy 60 ml modyfikowanego i z tego ile zje tyle zje. Zauważyłam, że w nocy zjada wiecej, ale za to robi dłuższe odstępy między posiłkami.

4e3f84b95f.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Tez mam cos takiego czasem dziwne ucxucie

mam to samo:)

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie mam już 10 dni i mamusia męczy mnie zdjęciami za to lubie byc karmiona przez tatusia
    zuo1mg.jpg
    24loh8i.jpg
    rmjosn.jpg
    317bjg1.jpg
    1oofnd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 16:20

Tess, Ewelaa, Emartea, SunSun, gosiaczek31, Rubi, MartaM, bella82, Emca, anet525, Tygrysek, ines31, Dorka.1979, loszcz, margoo, noa8, Krokodylica, Pocahontas, Rybeńka, Scarlett2014, gabi30, MisiaMonisia, Justyska89, kaczamila lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w szpitalu zgubiła 200 gr, a mimo to położne kazały dawać jej 30 ml co trzy godziny. Z kolei na opakowaniu mm jest napisane że tygodniowy malec powinien zjadać ok 60 ml, ale nie jest napisane co ile. Ogólnie każde źródło podaje inne inf., więc chyba najlepiej zdać się na potrzeby dziecka i je obserwować.

Kass, Julka to cały tatuś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 15:27

4e3f84b95f.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss - ależ piękna czarnowłosa księżniczka :) A jakiego rozmiaru pampersy zakładacie? Dalej newborny (1) czy już 2 ?

kasss lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakładam 1 jeszcze.

Tess lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez 1 nasza zgubiła 300 i przez to czymali nas 8 dni w szpitalu przy wypisie ma 200g mniej moja własnie o 14 zjadłą 95 ml i dalej buzka rusza ale nie chce jej tez przekarmic zeby brzuszek nie bolał

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz kass, jak to zależy wszystko od położnych i lekarzy? Emilka była dużo lżejsza niż Julka i na wypisie też ma 200 gr. mniej, a nas trzymali w szpitalu 3 doby. I nikt nie powiedział, żeby było coś nie tak z tą wagą. A Julka jak waży 3500 to może potrzebuje już więcej jedzenia. Moja nie wiem czy dobiła ledwo do 3000. Jutro u wizyta pediatry to się okaże.

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tess ja mam 1 i 2 i szczerze to sie niewiele różnią
    Emartea ja tez sciagam a jak nie uda mi sie tyle ile zje to robie mm jeszcze zeby dojadla moja tez w nocy wiecej je i dłużej spi

Tess lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Widzisz kass, jak to zależy wszystko od położnych i lekarzy? Emilka była dużo lżejsza niż Julka i na wypisie też ma 200 gr. mniej, a nas trzymali w szpitalu 3 doby. I nikt nie powiedział, żeby było coś nie tak z tą wagą. A Julka jak waży 3500 to może potrzebuje już więcej jedzenia. Moja nie wiem czy dobiła ledwo do 3000. Jutro u wizyta pediatry to się okaże.
    no wlasnie moja miala przez to serie badan robionych i bidulke tak wykóli my tez mamy jutro wizyte u pediatry fajnie ze mamy jeden dzien różnicy zawsze mozemy sobie porównać a emilka cały dzien spi miedzy karmieniem bo moja co ktores to lezy i sie rozglada

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss cudna jest Wasza coreczka:-) przesliczna czarnula i chyba faktycznie w tatusia sie udala:-) a poczatkowo wydawalo sie ze do ciebie podobna. A teraz jak widac tate na zdjeciu to jednak tatusiowa:-) ale i z ciebie cos ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 16:24

kasss lubi tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Pocahomtas, Madziutek kciuki za szybki porod.

Kasss mała jest śliczne i widać, że na rzadkie włoski nie będzie narzekać :)

Ja odpukać poza spaniem w nocy nie mogę zbyt marudzić. Czuję się ok. Bulgotanie też czuję w brzuchu, albo takie przelewanie. Tyle czasu brałam duphaston, lezalam dużo, że jeszcze się okaże, że przenoszę...
    Wczoraj byłam w kinie na super komedii Kingman, polecam, jak ktoś lubi przerysowane filmy, ale w dobrym znaczeniu tego słowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 16:43

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Dziewczyny też macie takie dziwne "strzelanie" w brzuchu? Tak jakby pękały tam jakieś bąbelki?
    Ja mam, ale zastanawiam się czy to nie w jelitach gazy...

Natalka 03.2015 <3
  • Tess Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia piersią jeszcze - to mieliśmy na SR zajęcia z doradcą laktacyjnym i babeczka o rozmaitych przypadkach opowiadała. Wg niej najważniejsze rzeczy w przystawieniu to pozycja trzymania - żeby główka była w jednej linii z kręgosłupem i nie przekręcona, bo wtedy przełyk też jest wykręcony i ciężko dziecku przełykać; pierś zazwyczaj trzyma się palcami i kciukiem po bokach (nie góra, dół), bo dziecko ma przecież buźkę w poprzek; no i że dziecko najlepiej ,,nadziać"/ nałożyć na pierś jak to określiła żeby jak najwięcej piersi zassało wtedy nie będzie boleśnie... oraz, że ciężko dziecko przystawić jak złapało nerwa, więc lepiej wyprzedzić ten fakt, albo jakoś uspokoić najpierw.

To tak w teorii oczywiście, bo wiadomo jak jest z praktyką ;)

Aha, a na poranione brodawki to dobrze smarować własnym mlekiem oraz czystą lanoliną...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos ma umiejetnosci i czas uaktualnic nasza liste rozpakowanych? Ja pstrykam tylko z tel wiec ciezko by bylo ale moze ktoras z Was ma chwile na to? Loszcz chyba tu juz raz to robilas? Mamaadasia, Rybenka w szpitalu i lista stoi w miejscu:-)

• kasss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek a ja mu pokazywałam wasze komentarze jak pisałyscie ze do mnie to sie złościł ze to jego córeczka i cała do niego teraz mu nie powiem ze zmienilyscie zdanie hihi bo wpadnie w samozachwyt
    własnie sciaglam 200ml mleka a zwykle bylo gora 100
    i zapomnialam sie pochwalic schudlam 10kg ale jeszcze opuchlizna nie zeszla to moze szybko schudne wiecej

Tess, gosiaczek31, SunSun, ines31, Ewelaa, Krokodylica, gabi30, kaczamila lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ