X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nao ja ostatnio piekę bardzo prostą i zwyczajną babkę marmurkową z moich wypieków. Mój mąż potrafi zjeść prawie całą jak jest ciepła - a on zazwyczaj preferuje ciasta z masami, właśnie jak krówka :) ja zresztą też bardzo lubię tą babkę tylko najbardziej właśnie ciepłą :)

Mi ostatnio lekarka ze szpitala w którym chce rodzić powiedziała że jeśli tydzień po terminie nic się nie wydarzy to mam zgłosić się na IP i wtedy będzie jakaś decyzja. Jutro dopytam o to prowadzącego.

noa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytalam i u mnie tez tydzien po terminie zglosic sie na ip. Ale pewnie robia ktg, usg, bsdanie gin i jesli nadal jest ok to pewnie odsylaja do domu a nie klada na oddzial:-) tz tak mysle. Ze jeszcze do 2 tyg nie uznaje sie za przenoszona jesli lozysko jest wydolne. Dopiero pewnoe blizej 2 tyg po terminie wywoluja.
    Patrze czasem na lutowki tam sporo dziewczyn urodzilo po terminie po 41 tygodniu

noa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wkraczam w 40 tydzien wg gin i chyba z tej okazji wyciagne z szafy pilke duza i napompuje. Pomoge malej troche zejsc nizej:-)

• noa8 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA WIADOMOŚĆ OD MADZIUTKA: skurcze co 3 min... 3 majcie kciukasy bo raczej dzis bede tulic synka.. ;* czekal na marzec :D

MisiaMonisia, ines31, Scarlett2014, bella82, gosiaczek31, Sarah88, SunSun, gabi30, kasss, Emartea, czekaja, Tess, Ewelaa, MartaM, Emca, Dorka.1979, loszcz, Krokodylica, Rybeńka, kaczamila lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek &&&&&&&&&&&&&&&&&& :)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie uśmiecha się chodzić z brzuszkiem po terminie.. Ze względu na to , że boje się tych zielonych wód. Ale niestety nie mam nic do powiedzenia w tej kwesti , syn zadecyduje.

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też macie takie dziwne "strzelanie" w brzuchu? Tak jakby pękały tam jakieś bąbelki?

Tygrysek lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny pewnie mnie juz nie pamiętacie, pisałm troszke z wami na samym początku ciąży, ale od stycznia znowu śledzę co się tutaj dzieje:) Czytam Wasze relacje z porodów, oglądam zdj dzieciaczków;) czasem łza mi się w oku zakręci i to dosłownie:) a teraz to juz staram sie byc cały czas na bierząco bo co chwila któraś rodzi lub ma jakieś oznaki zbiżającego się porodu i dzięki wam mogę się dowiedzieć co mnie może czekać w najbliższym czasie. Na necie to nie to samo co rozmowa z dziewczynami na podobnym etapie ciąży :p
    Podejżewam że gdybym was nie czytała a pojawiłby się u mnie np. wielki brązowy "glut" albo jakiekolwiek bóle to pewnie prółabym do szpitala, dzięki wam już wiem że to jeszcze nie byłby ten czas;)

Ja właśnie długo się zastanawiałam czy by jeszcze do was nie napisac bo właśnie obawiałam się tego złego przyjęcia no bo "nowa" jak loszcz pisala wczesniej ;) ale postanowiłam zaryzykować bo dobrze sie czasem kogos doradzic, tj wy sobie tutaj doradzacie:)

gosiaczek31, Scarlett2014, SunSun, noa8, gabi30, flores, Emartea, czekaja, kasss, Tess, Ewelaa, Emca, Krokodylica, loszcz, kaczamila lubią tę wiadomość

margoo89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Dziewczyny też macie takie dziwne "strzelanie" w brzuchu? Tak jakby pękały tam jakieś bąbelki?
    Ja mam cos takiego:-)

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    UWAGA WIADOMOŚĆ OD MADZIUTKA: skurcze co 3 min... 3 majcie kciukasy bo raczej dzis bede tulic synka.. ;* czekal na marzec :D
    Trzymam mocno kciuki:-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo Ty chyba udzielałaś się na wątku 89? Czy coś pomyliłam..kojarzy ni się w Twoim avatarze piesek? No tak czy siak ja Cię pamiętam i szukałam Twojego wykresu na początku żeby zobaczyć co się z Tobą dzieje ale nie znalazłam..u Ciebie wszystko w porządku?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo tu nie ma selekcji czy " nowa" czy "stara wyjadaczka forum " każdy tutaj ma równe uprawnienie i zawsze jest mile widziany ;-)

SunSun, gosiaczek31, gabi30, loszcz lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do porodu sn radze e
    wziac wode z dziubkiem koniecznie bo nie będzie wam latwo ze zwykla i cukierki najlepiej mietowe,mi pomagalo

gosiaczek31, Tess, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah super ze maly załapał o co chodzi a ja moja wczoraj przystawilam na chwile ale mam bardzo poranione sutki i jak mnie złapała to ból niesamowity bede prubowac jutro jak przyjdzie położna bo to odciaganie strasznie meczace wstaje co dwie godz godz odciagam czasem pół i później jemy co 3 godz moj maz mi bardzo pomaga to on kapie przewija karmi ubiera a mi kaze odpoczac nigdy bym nie powiedziała ze tak sie zmieni madziutek trzyamy kciuki z Julka ;)
    Margo ja tez cie pamietam i z tad i z ovu;) co u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 13:01

SunSun, gosiaczek31, Tess, kaczamila lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuski a ile jedza wasze dzieciaki bo z tego co mówiła połozna tyle ml ktora doba zycia i po 10 zostaje 100ml u nas dzis juz 10 ale czy wasze dzieci jedza tyle czy róznie? bo moja nie zawsze chce a ja sie boje ze znów mi spadnie z wagi

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Margoo Ty chyba udzielałaś się na wątku 89? Czy coś pomyliłam..kojarzy ni się w Twoim avatarze piesek? No tak czy siak ja Cię pamiętam i szukałam Twojego wykresu na początku żeby zobaczyć co się z Tobą dzieje ale nie znalazłam..u Ciebie wszystko w porządku?
    ]
    tak tak miałam pieska w avatarze, byłam na tym wątku;)
    u mnie w porządku tzn mam nadzieje, w czw miałam ostatnią wizytę u mojej gin i powiedziala mi że mam zmniejszoną ilość wód płodowch i dała mi skierowanie na KTG do szpitala żeby sprawdzili czy napewno wszystko ok
    Szyjkę mam mięciutką ale nic nie mówiła czy skrócona czy jest jakies rozwarcie, powiedziala ze wszystko jest gotowe :) no i nie wiem czy to na tym etapi ok ale łożysko ma 3 stopień dojrzałości ale to tez chyba w normie bo nic więcej na ten temat nie mówiła.
    A i dzidziuś ma juz około 3200 gram i wszystko z nim wporządku :)

2nn3skjobns71avl.png

gosiaczek31, Rubi, Emca, Krokodylica lubią tę wiadomość

margoo89
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe przyjęcie;) później jeszcze wpadne a teraz do teściowej na kawke lecę;)

2nn3skjobns71avl.png

margoo89
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass moja ma 9 dni, a zjada różnie. Czasem 60, czasem więcej troszkę i zdarza się, że niekiedy po 50 ma dość. Do 90 jeszcze nie doszła, ale zauważyłam, że już z dnia na dzień potrzebuje coraz więcej. Nie wiem czy waga nie spada, bo położna w piątek nie zważyła. Wydaje mi się jednak, że jest coraz cięższa. No i staram się jej dawać co trzy godziny, ale nieraz też dostaje co 4 lub 5. Położna mówiła, że nie trzeba dziecka wybudzać ze snu jeśli ogólnie ładnie je.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ogromne gratulacje dla ciebie i maluszków. Oby rosły zdrowo.

Witaj Margoo, miło, że do nas dołączasz w końcówce.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jednak pocahontas załapała się jeszcze na luty super gratuluję :)

madziutek ty miałaś mieć synka z lutego a wykręcił taka niespodziankę ze będzie z marca :)

margo super ze się odezwałaś u nas wszystkie nowe są mile widzianekażdego przyjmujemy z otwartymi rękami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 13:39

loszcz lubi tę wiadomość

‹‹ 1405 1406 1407 1408 1409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ