X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett nie wiem. duzo tego coraz wiecej. rece sie trzesa bo boje sie ze sie zaczyna. napisalam do meza chicuaz nie chce panikowa. jednak jak bedzie na miejscu bede spokojniejsza.

Tak fiutowski taki siwy z wasem

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Emrica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:37

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica, a nakładasz je na sam sutek? bo ja miałam S-ki a ta baba powiedziała, że nakładka musi być na całą brodawkę, tak jak dziecko łapie, nie tylko sutek. Ale te L-ki jakoś mi nie pasują, a twe małe przez nią wyrzuciłam.
    Mi z 14 kg już pozostało 7. Mam jeszcze niewielki brzuszek, więc myślę, że ze 4/5 jeszcze spadnie z resztą będę musiała radzić sobie inaczej.

4e3f84b95f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Bez dobrych rad rodziny chyba nikt sie nie obędzie. Ale my z mężem przy pierwszym dziecku nikogo nie wpuszczalismy gdy np byla kapiel malej. Nawet moja mama stala pod drzwiami i czekala kiedy skończymy. Nie zyczylam sobie komentarzy jak karmilam piersią wychodziłam bo mówiłam ze to dla mnie krępujące. Gdy ktos chcial dać dobra rade powtarzałam pozwól ze ja o tym zdecyduje bo to moje dziecko i wiem co mam robic. Gdy nie będę wiedziała napewno zapytam cie o rade.
    I tyle w temacie.
    Śmiać mi sie chce bo mam koleżankę ktora ma roczne bliźniaki i totalnie jest jak dla mnie nieudolna wychowawczo. Nikt ich nawet zapraszać nie chce bo maluchy demoluja mieszkania a ona nie umie lub nie chce zwrócić im uwagi o jak sie czyms zajmia to myśli ze ma spokój. A teraz sama chce dawać mi rady. Bylam beszczelna i powiedzialam jej ze po pierwsze mam juz dobrze wychowana 8 latke iwiem co robic a poza tym jest ona ost osoba której rady by cos dalo kiepsko sobie radzi jAko rodzic. Dzieci totalnie jej nie słuchają. Mieszkają w domu niecaly rok a dom wygląda jakby tornado przeszło.

Hehehe brawo. I co koleżanka na to? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja obecność męża na pewno nie zaszkodzi! Ekspertem nie jestem ale mój czop też był spory objętościowo tylko że bez krwi. Na wszelki wypadek trzymam kciuki i jakby coś się działo daj znać.

• czekaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to nawet nie czop tylko ogromna ilosc sluzu z krwia. nic leze odpoczywam i czekam na meza zobaczymy co bedzie dalej. stres mnie troszke dopadl ale musi byc dobrze:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Tess masz racje.

Sluchajcie mam pytanie niezręczne: Czy wasza pochwa pod koniec ciazy tez jest tak mega opuchnieta? Jak chodzę mam wrażenie ze o cos opcieram o wargi czy nie wiem o co. I strasznie nisko czuje glowke malej jakby miala zaraz wypaść.
    Nie msrtw sie tam na dole wszystko puchnie jak juz jest blisko porodu....ja tez tak mam

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce juz by cos zaczelo się dziać hehe.
    Krojodylica pytasz co ba to kolezanka - ona użala sie ze dwojka bliźniąt to nie to samo co jedno. Ale ja uważa ze rzeczy typu piloty odkurzacze czy pralka nie są do zabawy a oni wszystko obijają trzaskają i wszystkim rzucają. A ona twierdzi ze pozwala im zająć sie soba tyle ze jak byli u mnie to złapali pilota i rzucili nim w zmywarkę wscieklam sie i powiedzialam ze jakas szkoda bedzie wystawie jej rachunek bo to jej wina!
    Co do wkladek czy z nimi sutki tak nie bolą podczas karmienia?

Krokodylica lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Witam ze szpitala. Lezalam na sali z dziewczyna ktorej Zatrzymala sie akcja i przenosza ja na ginekologie. Wiec narazie na sali jestem sama. Sale sa 2 osobowe z lazienka i bardzo duzo mjesc w pokojach bo malo rodzacych ;). Dzis z rana pobrali mi krew, zrobili ekg, ktg, no i oczywiscie usg z nadzieja ze maly zmienil pozycje ;/ co naszczescie sie nie wydarzylo i niech tak pozostanie. Jestem juz psychicznie nastawiona na cc! Jutro rano odbedzie sie cc. Kurde dziewczyny, nie wierze, jutro rano bede mama! Slodka i sylwia-gratuluje malenstw.
    A gdzie to jest tski wypas ze sale 2 os i to z łazienką?

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacja jak leżałam teraz w szpitalu tez mialam sale dwuosobową z lazienka w zwykłym szpitalu tyle ze i tak byl syf

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Anastacja jak leżałam teraz w szpitalu tez mialam sale dwuosobową z lazienka w zwykłym szpitalu tyle ze i tak byl syf
    Eh u mnie jedna lazienka na korytarzu z jednym prysznicem na wszystkue mamusie...

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    U mnie to nawet nie czop tylko ogromna ilosc sluzu z krwia. nic leze odpoczywam i czekam na meza zobaczymy co bedzie dalej. stres mnie troszke dopadl ale musi byc dobrze:)
    no wlasnie ja tak mialam a kilkanascie godzin pozniej lezal przy mnie moj synus ;)

czekaja, Krokodylica lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    połozna była i zadnych zastrzezen nie miala, a akurat przyszla jak karmilam, na koniec zapytalam czy dorbze to robie bo starsi ludzie mowia ze powinno sie przytrzymywac piers i powiedziala dokladnie to samo co ja wyczytalam, ze nie robic takich rzeczy, ze jakby dziecko sie dusilo to by nie chcialo jesc.
    od razu po jej wizycie maz zadzwonil do tesciowej i przekazal wszystko a ona zas swoje ze zmienilam pewnie technike i dlatego, a maz ze nie ze karmie tak jak karmilam, a ona ze "ale on sie przeciez dusil" nosz kurwa ;/ powiedzial jej bedziemy robic jak chcemy i ze ja robie wszystko dobrze i ze jak bedziemy chcieli porady to zadzwonimy a ta oczywiscie swoje ale nie wiem co bo nie slyszalam, pewnie sie obrazila

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze co 8 10 minut krwi ze sluzem coraz wiecej. czekam na meza bedzie gdzies za 3 godziny i pojedziemy sprawdzic. moze odesla mnie do domu ale niech sprawdza czy wszystko jest ok.

a jak odczuwa sie skurcze porodowe?? ja czuje jak napina mi sie nie brzuch ale cale podbrzusze jakby mnie ktos tasma sciskal. trzyma chwile i puszcze i tak co 8 minut?? to te porodowe czy przepowiadajace??

Tygrysek lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Tess Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki, ja idąc za dobrą radą postanowiłam się przepakować (czy ktoś jeszcze prócz mnie jest nie spakowany??) i chciałam skonsultować zawartość torby tzw. ,,do porodu", dodam, że szpital nie zapewnia podkładów i nie wiadomo jak z ciuszkami. Do dużej torby spakuję resztę. CZegoś za dużo/za mało?

1. dokumenty + trochę kasy
    2. karta ciąży i badania
    3. telefon (z ładowarką?) z muzyką i sluchawkami :)
    4. koszula do porodu + druga do przebrania
    5. mały ręcznik
    6. żel do mycia (wszystkiego)
    7. gumka do włosów
    8. szczoteczka + pasta
    9. maszynka do golenia
    10. chusteczki intymne
    11. chust. higieniczne
    12. balsam do ust
    13. zestaw do lewatywy (?)
    14. podkład 1szt 60x90
    15. podkłady poporodowe 3 szt.
    16. nakładki na toaletę
    17. majtki siatkowe - 1 szt.
    18. klapki

19. woda z dziubkiem - 2szt.
    20. cukierki (róża, imbir)
    21. lizaki (?)
    22. banan
    23. biszkopty (czekolada?)

24. pampersy "1" - 3 szt.
    25. jeden komplet ciuszków (body, śpiochy, kaftanik, czapeczka, niedrapki, skarpetki)
    26. pielucha tetrowa - 1 szt.
    27. (becik/rożek???)

28. podkoszulek dla M
    29. klapki dla M
    30. kanapka (?) batoniki
    31. aparat foto

(czy nie do głównej walizki?)
    32. szlafrok ???
    33. bepanthen lub lanolina na sutki???

34. czy do porodu lepsze okulary czy soczewki?

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja - idź pod prysznic to zobaczysz czy to te właściwe jak nie przejdą...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    U mnie skurcze co 8 10 minut krwi ze sluzem coraz wiecej. czekam na meza bedzie gdzies za 3 godziny i pojedziemy sprawdzic. moze odesla mnie do domu ale niech sprawdza czy wszystko jest ok.

a jak odczuwa sie skurcze porodowe?? ja czuje jak napina mi sie nie brzuch ale cale podbrzusze jakby mnie ktos tasma sciskal. trzyma chwile i puszcze i tak co 8 minut?? to te porodowe czy przepowiadajace??
    Odczuwasz bóle przy tych skurcz acha?

czekaja lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam w wannie skurcze nie przeszly. nie boli mocno ale troche tak jest to bardzo nieprzyjemne uczucie. wczesniej jak twardnial mi brzuch to caly a teraz tylko doslownie nad spojeniem lonowym.

oszalec mozna i badz tu czlowieku madry czy rodzisz czy nie:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

trzyma z minute i puszcza, najpierw czujesz narastajacy bol a potem ulge

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Odczuwasz bóle przy tych skurcz acha?

poprawiam sie to boli. nie mocno ale boli tak jak nieraz pisza ze szczyt skurczu moze byc bolesny to tak czuje. niech ten maz juz przyjedzie!

chyba ide sie przespac w razie czego zeby miec sile na porod;)

ale chyba jestem za bardzo 'zywa i normalnie funkcjonuje' jak na porod;)

Tess lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ