X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie trzyma poki co okolo 20 sekund czyli jeszcze daleko do porodowych boli pewnie:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    bylam w wannie skurcze nie przeszly. nie boli mocno ale troche tak jest to bardzo nieprzyjemne uczucie. wczesniej jak twardnial mi brzuch to caly a teraz tylko doslownie nad spojeniem lonowym.

oszalec mozna i badz tu czlowieku madry czy rodzisz czy nie:)
    u mnie sie zaczelo od odczuwalnych i nieprzyjemnych do bardzo bolesnych, poczekaj, az maz wroci powinny byc juz silne dosyc

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jest wśród was może któraś z Ząbek lub okolic (może być bliska Ząbkom Warszawa), bo:
    1. Sprzedam kombinezon - Misia; na teraz, rozmiar 56 (moje dziecko ma teraz 58cm i jest na styk)- 15 zł
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51233eb4c86c.jpg
    2. Sprzedam otulaczek Motherhood - używany tylko przez 1 dziecko; 15zł
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fc3f87da234.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 17:02

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    to mnie trzyma poki co okolo 20 sekund czyli jeszcze daleko do porodowych boli pewnie:)
    ja nie mialam super regularnych, mialam takie co nieprzekraczaly 10 minut i trwaly tez roznie, byly po 20s a byly i po 40s, potem po 55s, znowu po 40 , a i tak urodzilam bo rozwarcie postepowalo, przez 2h byly caly czas i to bylo wazne, myslalam ze musza byc co 5min i trwac 60s, ale nieprawda! jak widac na moim pryzkladzie i madzik nie ma reguly, wszystko sie moze zdarzyc, po przyjezdzie do szpitala byly juz regularne ale to przy wiekszym rozwarciu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 17:04

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    U mnie skurcze co 8 10 minut krwi ze sluzem coraz wiecej. czekam na meza bedzie gdzies za 3 godziny i pojedziemy sprawdzic. moze odesla mnie do domu ale niech sprawdza czy wszystko jest ok.

a jak odczuwa sie skurcze porodowe?? ja czuje jak napina mi sie nie brzuch ale cale podbrzusze jakby mnie ktos tasma sciskal. trzyma chwile i puszcze i tak co 8 minut?? to te porodowe czy przepowiadajace??
    Czekaja czyli rodzisz za kilka godzin:-) super:-) ja dokladnie takie skurze mialam przy porodzie. Jakby ktos brzuch tasma opasal i sciskal. A sluz z krwia mialam na porodowce jak szyjka sie rozwierala akurat skakalam na pileczce wtedy

Trzymam kciuki za szybki porod. Choc zycze tez zeby maz zdarzyl dojechac:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 17:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my o badaniach.
    Ze słuchem Oskarka wszystko ok następna wizyta kontrolna zapół roku, usg bioderek- mamy ćwiczyc z nim bo są mało rozwinięte ale to ze względu na wcześniactwo, ma lezeć na żabkę, podczas przebierania rozkładać mu nogi i przy odbiciu też nogi na żabkę. Później omówienie wyników morfologia i mocz, wyszła lekka anemia ale to też podobno norma u wcześniaków, a mocz mamy powtórzyć bo zrobiliśmy to źle i wyszły bakterie. Ale pani doktor super bo wytłumaczyła dokładnie co i jak zrobić. U nas błąd polegał na tym że woreczek przykleiliśmy mu na dwie godzinki i to stanowczo za długo... A z dobrych wieści to mały waży 3300g główka 35, klatka 34 :) czyli pięknie rośniemy :) moje obawy co do najadania się przy piersi zostały rozwiane :)

gosiaczek31, Emrica, ines31, Krokodylica, Emca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja trzymam kciuki. Oby mąż dojechał a później to niech już idzie :)

• czekaja Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odeszly mi wody takze juz chyba nie ma odwrotu i rodze. jade z siostra do szpitala maz dojedzie. trzymajcie kciuki.

scarlett masz moj numer telefonu napisz jakas wiadomosc co bede wiedziala ze to ty bo nie zapisalam w telefobnie a teraz juz nie bede szukac we wiadomosciach. jak urodze to wtedy dam znac:)

trzymajcie kciuki boje sie!!!!:)

kaczamila, Ewelaa, gosiaczek31, belladonna, Tess, SunSun, Scarlett2014, Sarah88, noa8, loszcz, ines31, Rubi, bella82, Krokodylica, Tygrysek, jasmin, Gosiak, anet525, gabi30, Emca lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja dasz radę !!!
    Będzie dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja powodzenia kochana !!!

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila to super wiadomosci:-) oskarek pieknie sie rozwija a wy super sobie radzicie. Podziwiam:-) bo ja przy wczesniaku pewnie mialabym mega stres ciagle

kaczamila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja powodzenia kochana

czekaja lubi tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lekarz dość podobny do fiutowskiego, ale ten wtdaje się chudszy jak i starszy.
    No to czekamy na wieści od czekai :)

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nieublaganie moja kolejka sie zbliza... A objawow brak:-) duzo maluszkow nam sie urodzi w nablizszych dniach i ja powinnam sie szykowac:-) i jak uparciuszka przekonac? :-) hihih maz dzis wyjezdza do piatku i obstawia wlasnie piatek:-) oby mial jakies przeczucie dobre choc raz:-) juz w sumie gotowa jestem na porod psychicznie nawet bez tego zzo. Jakos to przyswoilam i wszystko mi jedno.
    Cisnienie mi tylko zaczelo ostatnio rosnac i to mnie martwi. Bo do tej pory po lekach bylo ok. A teraz sama nie wiem. Tragedii nie ma le wide wzrost w ostatnim tygodniu mimo ze duzo wiecej odpoczywam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek, MartaM jak u Was????? Cos sie szykuje?

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    odeszly mi wody takze juz chyba nie ma odwrotu i rodze. jade z siostra do szpitala maz dojedzie. trzymajcie kciuki.

scarlett masz moj numer telefonu napisz jakas wiadomosc co bede wiedziala ze to ty bo nie zapisalam w telefobnie a teraz juz nie bede szukac we wiadomosciach. jak urodze to wtedy dam znac:)

trzymajcie kciuki boje sie!!!!:)
    Powodzenia kochana...lekkiego porodu ci zycze

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski ale tu goraco
    Madzik Nadia jest przesliczna sarah twój synek też
    kasha Ines Czekaja trzymam kciuki za porody
    MamaAdasia za twój powrót do domu też;)
    a u nas mała ma katarek rano bardzo mnie przestraszyla bo zaczela plakac prostowac główke i mleko ulewac noskiem psiklismy jes disnemarem i chyba fridy musimy uzyc ale ja sie boje przy takim maluszku ze mi sie zaksztusi i w ogóle ona ma caly czas buzke otwarta i tak charczy nie wiem czy przez ten nosek jak sie w ogole kozy z noska usuwa doswiadczone mamuski poradzcie cos
    Emircia grauluje córci twoja historia jest bardzo podobna do mojej tylko u mnie maz nie zdazyl bo od podjecia decyzji o cc do porodu minelo tylko 10 min

Emrica, Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Emrica, a nakładasz je na sam sutek? bo ja miałam S-ki a ta baba powiedziała, że nakładka musi być na całą brodawkę, tak jak dziecko łapie, nie tylko sutek. Ale te L-ki jakoś mi nie pasują, a twe małe przez nią wyrzuciłam.
    Mi z 14 kg już pozostało 7. Mam jeszcze niewielki brzuszek, więc myślę, że ze 4/5 jeszcze spadnie z resztą będę musiała radzić sobie inaczej.

Nie mam na całą brodawkę, mam tak że akurat wchodzi cały sutek, tylko musi wejść cały, przecież z tego leci mleczko a nie z brodawki. No i chyba nie ma różnicy z nakładek też boli jak dziecko ssie, ale jest to do przeżycia, zwłaszcza że niunia jest szczęsliwa bo pije mleczko mamusi.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj trzymam kciuki, powodzenia :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się ze szpitala, ale po kolei.
    Najpierw KTG, gdzie nagle tętno spadło i w sumie to nie wiadomo czyje to bylo czy mała gdzieś ucisla pepowine czy przypadkiem moje zlapalo. Od tego momentu juz mówili że zostaje. Potem samolot, szyjka zlagodzona całkowicie, rozwarcie bez zmian. Usg mi robił bardzo bardzo długo. Niewiele czy sprzęt taki czy coś innego. Przepływy chyba ok, bo nic nie mówił, ale mało wód. Mała wg niego ma jakieś 3400.
    Każdy lekarz inaczej. Bo ten w pt mówił rozwarcie 3-4cm a ten dziś 2-3cm. Tamten mówił ze wody ok, ten ze mało. Tamten ze 3100, a ten ze 3400.
    Ja czuję się dobrze, mała chyba tez.
    m. mówi ze wątpi żebym wyszła w dwupaku, ale ja myślę że mnie puszcza jutro albo w ppiątek.

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 1440 1441 1442 1443 1444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ