X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam identyczna sytuacje jak Czekaja wody mi odeszly w sobote przed 1 w nocy do 7 czekalam a skurcze same sie pojawia ale nie pojawily sie wiec o 7.25 podali mi oksy a 8.15 urodzilam,nie powiem bolalo ale szybkp poszlo;)

Tess lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja trzymamy kciuki no i za pozostale rodzace tez:)

Rubi ja się nie zgadzam miałaś rodzic ze mna! Hehe który to lekarz zrobil ci masaż szyjki? Ja tez chce :)

Rubi lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wojewódzki Gosiak.
    Muszę przyznać że póki co to opinie o szpitalu są mocno przesadzone. Jest spokój, miła atmosfera. Jedyny minus że wc i łazienka jedna dla oddziału, a pokój spotkań to poprostu korytarz. Ale co tam. To nie hotel i nie będziemy na wakacjach. Jutro jak się ogarnę to napiszę co i jak po cc.
    Trzymajcie się ciepło i spokojnie.

gosiaczek31, Rubi, Ewelaa, gabi30, czekaja, Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki gosiaczek własnie udalo sie wyciągnąć ogromnego gluta dobrze ze maz to robil bo ja sie boje ze krzywde zrobie maluszkowi mam nadzieje ze niunia bedzie teraz lepiej spala Czekaja powodzenia czekamy na wiesci;) jasmin sliczny synuś;)

Rubi, Tess, Emartea, jasmin lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Czekaja trzymamy kciuki no i za pozostale rodzace tez:)

Rubi ja się nie zgadzam miałaś rodzic ze mna! Hehe który to lekarz zrobil ci masaż szyjki? Ja tez chce :)
    mój;P dr Połać :P ale spoko jeszcze nie rodzę:P

a ja mam takie pytanko...czy przebicie pęcherza boli??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 21:34

KasikP lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczynki co wy tak popedzacie te maluszki. Kazda by juz chciala czy jest juz w terminie czy zostaly jej 2-3 tyg. Ja wiem ciezko jest juz wiekszosci z was, nas... Ale nie ma co sie spinac i naciskac lekarzy na masaze szyjki po to aby urodzic szybciej przed terminem. Maluszek najlepiej wie kiedy jest gotowy na wyjscie i wtedy daje sygnal ze juz chce wysc. Po co stresowac malca, skracac mu bezpieczny pobyt w brzuszku? Nie lepiej poczekac az samo sie zacznie? W swoim czasie? Mysle ze dziecko jest wtedy psychicznie lepiej przygotowane, spokojniejsze. Rodzi sie bez dodatkowego stresu. I moze to miec wplyw na pozniejsze zachowanie dziecka po urodzeniu. Taka moja opinia.

Scarlett2014, MamaAdasia, Tygrysek, noa8, SunSun, jasmin, Justyska89, gabi30, ines31, Krokodylica, Ingebjorg lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    mój;P dr Połać :P ale spoko jeszcze nie rodzę:P

a ja mam takie pytanko...czy przebicie pęcherza boli??
    Mnie przy pierwszym porodzie przebijali pęcherz. ..nue chce straszyc ale bolalo okrutnie.

860isg18r6bpss11.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała żeby się samo zaczęło- ale jak się nie zacznie to w 40tygodniu(czyli za 2 tygodnie) zetną mnie na zimno- bez skurczy...

to ja już wolę trochę pomocy (masaż+seksik+sprzątanie+herbatki z liści malin itp) niż cc całkiem bez akcji

km5svcqgfaw599l1.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jedyny powód dla którego chcę już urodzić to ta pępowina...a tak również nie widzę sensu by coś przyspieszać...zresztą to właśnie dziś powiedziałam lekarzowi...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dzieki gosiaczek własnie udalo sie wyciągnąć ogromnego gluta dobrze ze maz to robil bo ja sie boje ze krzywde zrobie maluszkowi mam nadzieje ze niunia bedzie teraz lepiej spala Czekaja powodzenia czekamy na wiesci;) jasmin sliczny synuś;)
    Kass jesli macie bardzo cieplo w mieszkaniu i suche powietrze a nie masz nawilzacza to porozwieszaj mokre reczniki chociaz gdzie sie da na kaloryfery bo zbyt suche powietrze moze tez powodowac ze ciezko jej sie oddycha przez nosek i charczy.

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy podcieraniu poszedł mi śluz z krwią, ale jakoś dawno od badania na samolocie. Byłam na ktg i chyba ok, tylko polożna się wkurzala bo mała chyba spala.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    ja bym chciała żeby się samo zaczęło- ale jak się nie zacznie to w 40tygodniu(czyli za 2 tygodnie) zetną mnie na zimno- bez skurczy...

to ja już wolę trochę pomocy (masaż+seksik+sprzątanie+herbatki z liści malin itp) niż cc całkiem bez akcji
    Oli czemu maja cie ciac na zimno w 40 tc?

Ale 2 tygodnie to jeszcze sporo czasu. Jest duza szansa ze zacznie sie samo. Cierpliwosci:-)

• Tess Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a które to badanie ten ,,samolot"?

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dzieki gosiaczek własnie udalo sie wyciągnąć ogromnego gluta

Widzę, że glut na naszym forum kontynuuje karierę również po porodzie :-)

gosiaczek31, Madzik82, jasmin, Ewelaa, loszcz, Sarah88, Krokodylica lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwóch ginekologów wyraziło opinie ze jak sie nic nie będzie dziać to w 40tygidniu cc. Wola po terminie nie robic-ale dlaczego nie myslalam. A cc mam z powodu naczyniaka w głowie- neurolog mowi ze nic groźnego ale lepiej nie ryzykować.

Samolot - to badanie ginekologiczne na fotelu.

Tess lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Gosiu jedyny powód dla którego chcę już urodzić to ta pępowina...a tak również nie widzę sensu by coś przyspieszać...zresztą to właśnie dziś powiedziałam lekarzowi...

Rubi ale pepowina tu nic nie zmienia jesli chodzi o termin porodu jesli przeplywy sa dobre. Dziecku nie jest przez to gorzej w brzuchu. Czy to 35, 38 czy 40 tc.
    Ja mialam wywolywany porod juz bedac w 40 tc bo na ktg przez kilka dni tetno dziecka skakalo a tak gdyby tego nie bylo to nosilabym dalej corke z ta pepowina owinieta 2 razy. I powiem ci ze z perspektywy czasu uwazam ze potrzebowala jeszcze czasu pewnie. Bo po urodzeniu miala w sobie jakas nerwowosc, ciagle wisiala na cycku, potrzebowala ciaglej obecnosci, przytulania. Czesto poplakiwala. Taki wywoalany nagle nienaturalnie porod chyba jest jednak stresem dla dziecka.

A co do przebicia pecherza mnie nie bolalo. Trwalo to pare sekund czulam tylko cieplo jak mi cieklo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek bardzo podoba mi się to co napisałaś! Ja nadal grzecznie czekam a za jedyny objaw zbliżającego się porodu po dniu dzisiejszym mogę uznać skończenie się mojego serum do brzucha przeciwko rozstępom :) Jutro w planach mam zakup błyszczyka :)

Tygrysku myślę że w szpitalu i pod opieką lekarzy ta krew Wam nie zaszkodzi.

Tess mi ostatnio okukistka doradziła rezygnację i z okularów i soczewek przed porodem. Ponoć często dochodzi do zapalenia spojówek pod koniec ciąży. Ale ja mam stosunkowo niewielką wadę i tylko na jednym oku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli tak sie zastawialam tylko czemu akurat taka granice lekarze wyznaczyli. Ale wiedza co robia napewno. Musza uwazac szczegolnie ze to neurologiczne sprawy. Choc sama widzisz nie grzebia przy szyjce tylko czekaja az sie zacznie samo bo to dla dziecka napewno lepiej:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek jestes w szpitalu wiec w razie co masz gin i polozna pod reka:-) teraz jetes pod szczegolna opieka i napewno zareaguja w pore.

Tess, Scarlett ja nosze soczewki i ostatnio zauwazylam ze chyba pogorszylo sie z widzeniem, bo ciagle mam rozmazany obraz:-) ale przy poprzednim porodzie mialam soczewki zalozone i pytalam polozna czy zdjac, powiedzia tylko a po co? :-) oczami nie bedziemy rodzic:-) taka zartownisia byla z niej.
    Teraz zaopatrzylam sie w soczewki jednodniowe do szpitala specjalnie. Wiec troche ogranicze ryzyko infekcji a poza tym wygodniej bedzie. Ale okulary tez biore na wszelki wypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 22:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek bardzo mądrze napisane o co przyspieszać ja jakby mojemu dziecku chciało się siedzieć w brzuszku jeszcze dwa miesiące zacisnelabym zeby i dała rade chociaż chciałabym bardzo mieć już swoją kruszynke kolo siebie :) co każda rodzi to czuje mała zazdrość ale dam rade wytrzymam ile będzie trzeba już nie dużo zostało :)

‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ