X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi30 wrote:
    Ja moge sie zglosic ale co z tego jak malej wygodnie w brzuszku a bez jej pomocy to marne szanse :-)
    Dokladnie maluszki musza chciec wyjsc

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Sabsimplex podobno najlepsze

Właśnie to mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widac po naszym watku w kwesti porodow wszystko jest mozliwe:-) byly juz niespodzianki z zaskoczenia:-)
    wiec kazda ma rowne szanse

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi weekend jak najbardziej odpowiada bo przynajmniej mez jest w domu i nie musialbym dzwonic po ludziach ale bedzie co bedzie i musze sie pogodzic z wola dziecka:-)

anet525, gabi30 lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Anet gratulacje..piękna kruszynka :)
    Jak dojdziesz do siebie to napisz jak szpital...położne...lekarz..:)
    Jestem wykończona poród byl tragiczny. Skurcze silne brak rozwarcia i szyjka nie chciała sie skracać. Od 12 do 23 nie bylo szans na jakies możliwości bo skurcze byly zbyt slabe.zlapalo mnie dopiero o 4 nad ranem ale zatkala sie w kanale i zaczął sie koszmar. Rozwarcie na 8 cm skurcze tak mocne ze myślałam ze pekne darlam sie w niebogłosy. Gdy ja wyjęli okazalo sie ze nie mogla wyjść bo byla owinieta pompowuna podwójne wokół szyji i do tego ciało. Polozna zamarla ja myślałam ze zawalu dostane bo nie plakala. Na szczęście wszystko bylo dobrze. Mala ma 10 pkt. Polozna tylko przyznala ze gdyby wiedzieli to by cesarkę zrobili. Wiec spytalam czemu usg nie mialam.

Jesli chodzi o warunki w medeorze to super. Super sala jedno lóżko tv za free szafa ogólnie nie czujesz ze jesteś w szpitalu. Przydzielono mi indywidualna polozna. Krajewski super lekarz. Z uwagi ze nie miałam męża dostalam za mój zgoda dwie studentki które czuwaly nade mna robily mi masaże pomagaly przy praktycznie wszystkim.bjedzenie jak domowe przepyszne. Jedyny blad to ze przed tym nie zrobili mi usg. Z jeden str dobrze ze poród naturalny polozna dużo mi pomagała i pilnowala bym nie popekala. Nie nacieli mnie wiec szycia nie mam to plus. Dobrze ze Inesce nic się nie stało.

Madzik82, gosiaczek31, noa8, Krokodylica, gabi30, Niunia86, jasmin lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super warunki Aneta! Zazdroszcze no i gratuluje coreczki!! Teraz juz wszystko zostaw za soba i cieszcie sie soba :)

anet525 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • oli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet-najważniejsze że jesteście całe i zdrowe! Fajnie że bez nacinania i pęknięcia-szybciej dojdziesz do siebie. Szkoda że nie było męża przy Was, ale dobrze że miałaś wsparcie w studentkach. No i zazdroszczę warunków- tam gdzie będę rodzić jest jeden prysznic i wc na cały oddział.

km5svcqgfaw599l1.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, juz chyba wszystko robię.. masuje mu brzuszek i sab tez podałam.. on nie ma kolek tylko problem ze zrobieniem kupy.. stęka, wierci sie, marudzi.. herbatę koperkowa i rumiankowa piję, kompot z jabłek..ale nie widzę roznicy..do tego czasem ulewa mu sie nosem i chaszczy.. sól nie pomaga, wiec brzmi kiepsko..

Anet współczuje.. znowu ta pępowina.. ale u ciebie na szczęście była długa skoro normalnie ja urodziłaś, ale co się wymęczyłaś to Twoje.. super warunki w szpitalu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 14:53

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy u noworodkow to normalne ze slychac świst i charczenie czasem?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże Anet...ja w takim razie powiem im o Twoim przypadku i że moja dzidzia jest owinięta pępowiną...tylko w sumie co z tego że nie miałaś usg...ja miałam w poniedziałek i mimo tego facet powiedział, że to nie jest wskazanie do cesarki..;/ ale jeśli przy moim porodzie będzie krajewski to mu na pewno to opowiem!

Cieszę się z Tobą, że już po wszystkim...wycierpiałaś się nieźle...teraz odpoczywaj, dziękuję za zdanie relacji!

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Mi weekend jak najbardziej odpowiada bo przynajmniej mez jest w domu i nie musialbym dzwonic po ludziach ale bedzie co bedzie i musze sie pogodzic z wola dziecka:-)
    He he tez wolalabym wekend ale coz sila wyzsza nie od nas to zależy. Jesli do nie urodze q najblizszych dniach to mam sie zjawic u mojej gin we wtorek wtedy mnie wysle na KTG

860isg18r6bpss11.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    No kobitki to ktora jeszcze dzis rodzi????dzis poczatek weekendu a u nas w weekendy zawsze wysyp dziecuaczkow☺

Teoretycznie mogłabym sobie na Dzień Kobiet prezent zrobić:) praktycznie pewnie tak się nie stanie.Moze i lepiej bo w poniedziałek wraca moja pani doktor z urlopu.
    Dzisiaj smialismy ze Młody nie chce wyjść bo nie ma imienia i ciągle nie wiemy do jakiego szpitala jechać.

Anett ciesze się ze wszystko dobrze się skończyło ale wspolczuje przeżyć.

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    dzieki dziewczyny, juz chyba wszystko robię.. masuje mu brzuszek i sab tez podałam.. on nie ma kolek tylko problem ze zrobieniem kupy.. stęka, wierci sie, marudzi.. herbatę koperkowa i rumiankowa piję, kompot z jabłek..ale nie widzę roznicy..do tego czasem ulewa mu sie nosem i chaszczy.. sól nie pomaga, wiec brzmi kiepsko..

Anet współczuje.. znowu ta pępowina.. ale u ciebie na szczęście była długa skoro normalnie ja urodziłaś, ale co się wymęczyłaś to Twoje.. super warunki w szpitalu!
    A probowalas z czopkiem glicerynowym...

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo. A malutka cala i zdrowa. a o bolu pewnie szybko zapomnisz tym bardziej ze nie nacinali cie i nie szyli. Teraz bedziesz juz tylko cieszyla sie malenstwem. No i warunkow w szpitalu zazdroszcze. Ale to niepubliczny z tego co pamietam? Wiec nie ma porownania z tymi panstwowymi:-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Anett dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo. A malutka cala i zdrowa. a o bolu pewnie szybko zapomnisz tym bardziej ze nie nacinali cie i nie szyli. Teraz bedziesz juz tylko cieszyla sie malenstwem. No i warunkow w szpitalu zazdroszcze. Ale to niepubliczny z tego co pamietam? Wiec nie ma porownania z tymi panstwowymi:-)
    minusem jest to, że trzymają tylko 48h bez względu na to czy sn czy cc no i w razie powikłań nie ma oddziału noworodka i muszą przewozić do innego szpitala..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ktg pojde na ip w poniedzialek lub wtorek. Czyli juz w 40 tc. Pewnie ktg i zbadaja i wroce do domku cierpliwie czekac. Moj gin na urlopie wiec juz wizyty miec nie bede. z ip mnie mam nadzieje nie odesla w terminie porodu;-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet wspolczuje przeżyć. ..ale maluszek wynagrodzi ból i szybko zapomnisz.no warunki faktycznie rewelacyjne.co do panstwowych porodowe to w dobie XXI wieku kazda sala poporodowa powinna miec oddzielna lazienke.bo kak sobie przypomne kolejke na korytarzu pod prysznic to slabo mi sie robi.

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to prawda warunki napewno lepsze ale i takie szpitale maja swoje minusy. Wszystko fajnie jak ciaza przebiega i konczy sie bez komplikacji. jednak oddzial neonatologiczny jest wazny w razie W.

Rubi lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    No tak to prawda warunki napewno lepsze ale i takie szpitale maja swoje minusy. Wszystko fajnie jak ciaza przebiega i konczy sie bez komplikacji. jednak oddzial neonatologiczny jest wazny w razie W.
    U mnie w mieście porodowks ma 1 stopien referencyjnosci jak cos z dzieckuem by sie dzialo to i tak wioza do Gdańska bo tu spdzwtu nie mają

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie wiem jaki maja stopien ale jak przyjezdza rodzic sie przed 37tc to wywoza do innego miasta, czyli pewnie tez 1 stopien

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ