X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Justyśka super że wizyta udana Hania ładnie rośnie wagą sie nie przejmuj wszystko zrzucisz po porodzie ja mam zepsutą wage i w domu sie nie waże ale wychodząć ze szpitala juz miałam 10 kg mniej
    Mamuski a kiedy wychodzicie na pierwszy spacerek?
    mam jeszcze pytanie czy wasze dzieci caly czas na boczku leżą bo chciałam kłaść Julkę troszke na plecach ale po karmieniu sie boje ze jej sie uleje a przed jest głodna to sie wierci
    po jedzeniu najlepiej zeby sie odbilo,a jesli zasnela podczas to na boczek,ale trzeba na kazda strone klasc zeby glowka sie uksztaltowala

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie pocahontas jak tam u was opowiadaj jak dajesz rade z dwójką maluszków

• Kasha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    W końcu po całym dniu oczekiwania jestem na oddziale z córcią. Dzień zaczął się paskudnie, bo stażyści zaglądali we wkładkę :/ po 34 godz dostałam 4 sucharki i o godz 13 200ml kleiku. Ale za to córcię obok siebie. Nie mogę się napatrzyć na Nią. Taka kruszynka się wydaje. Zaraz kolacja i ostatnia porcja sucharków, ale za to podwójna :)
    Mój A ma prowiancik przynieść hi hi hi.

Niunia86, Krokodylica lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Dzien dobry.
    W końcu po całym dniu oczekiwania jestem na oddziale z córcią. Dzień zaczął się paskudnie, bo stażyści zaglądali we wkładkę :/ po 34 godz dostałam 4 sucharki i o godz 13 200ml kleiku. Ale za to córcię obok siebie. Nie mogę się napatrzyć na Nią. Taka kruszynka się wydaje. Zaraz kolacja i ostatnia porcja sucharków, ale za to podwójna :)
    Mój A ma prowiancik przynieść hi hi hi.
    No to super se córeczkę masz juz przy sobie.s ty jak sie ogolnie czujesz? No no ci stazysci

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję na początku nowym mamusiom... powoli zaczynam zazdrościć i bo mnie ta ciąża już wkurzać zaczyna.

Ja od środy mam niezbyt ciekawy stan, bo rozjechały mi się nogi na dywaniku i naciągnęłam sobie w ten sposób spojenie łonowe, które mnie od tego czasu napiernicza raz na jakiś czas. Zwłaszcza po siedzeniu... niby nie boli jak uciskam, ale raz jest lepiej, a raz tak kłuje, że zamiast chodzić to suwam nogi po podłodze. Nie wiem czy to tylko kwestia spojenia, czy faktu, że może młody zaczął też naciskać na te miejsca mocniej. Ogólnie wrażenie jakby się chodziło z szydłem w cewce moczowej.

Jeszcze mój M postanowił się znów rozchorować i choć mi go szkoda, to zła jestem, że nie może się sam z tym dopilnować. Ja nie byłam od początku ciąży chora ani razu, bo się bardzo pilnowałam.

Takie oto średniawe wieści

Z dobrych to taka, że udało mi się wyskoczyć do fryzjera, jeszcze tylko strzyżenie ,,dolnych" partii i będzie komplet :)

p.s. część z Was mówiła, że pobieranie gbs bolało... otóż jakoś nie mogła mi babeczka za pierwszym razem pobrać tego wymazu, dopiero po zwilżeniu wacika... to aż tak spuchnięte tam może być? Czy kwestia wprawy pobierającego?

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Gratuluję na początku nowym mamusiom... powoli zaczynam zazdrościć i bo mnie ta ciąża już wkurzać zaczyna.

Ja od środy mam niezbyt ciekawy stan, bo rozjechały mi się nogi na dywaniku i naciągnęłam sobie w ten sposób spojenie łonowe, które mnie od tego czasu napiernicza raz na jakiś czas. Zwłaszcza po siedzeniu... niby nie boli jak uciskam, ale raz jest lepiej, a raz tak kłuje, że zamiast chodzić to suwam nogi po podłodze. Nie wiem czy to tylko kwestia spojenia, czy faktu, że może młody zaczął też naciskać na te miejsca mocniej. Ogólnie wrażenie jakby się chodziło z szydłem w cewce moczowej.

Jeszcze mój M postanowił się znów rozchorować i choć mi go szkoda, to zła jestem, że nie może się sam z tym dopilnować. Ja nie byłam od początku ciąży chora ani razu, bo się bardzo pilnowałam.

Takie oto średniawe wieści

Z dobrych to taka, że udało mi się wyskoczyć do fryzjera, jeszcze tylko strzyżenie ,,dolnych" partii i będzie komplet :)

p.s. część z Was mówiła, że pobieranie gbs bolało... otóż jakoś nie mogła mi babeczka za pierwszym razem pobrać tego wymazu, dopiero po zwilżeniu wacika... to aż tak spuchnięte tam może być? Czy kwestia wprawy pobierającego?
    Mnie nie bolało i kobitka nie miala problemu z pobraniem

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... no ja się właśnie obawiam, że mnie moja lekarka rozbestwiła, bo bada bardzo sprawnie, szybko i bezboleśnie... a jak trafię do szpitala to nigdy nie wiadomo jaki rzeźnik się trafi ;)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie tu pustki...
    Normalnie nie wierzę.

201503231678.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwila ciszy - dziewczyny zajmują się dzieciaczkami

my czekamy w blokach startowych ;) aczkolwiek ja już zwątpiłam że się zacznie samo

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    czy u noworodkow to normalne ze slychac świst i charczenie czasem?

Sarah u nas Oskar charczy najczęścierj po jedzeniu i lekarka móiła ze to może być przez to ze nie połknął ostatniego łyka jedzenia i został mu tam gdzieś w rzełyku. Jezeli nie charczy kiedy indziej to jest ok.

• anet525 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    O Boże Anet...ja w takim razie powiem im o Twoim przypadku i że moja dzidzia jest owinięta pępowiną...tylko w sumie co z tego że nie miałaś usg...ja miałam w poniedziałek i mimo tego facet powiedział, że to nie jest wskazanie do cesarki..;/ ale jeśli przy moim porodzie będzie krajewski to mu na pewno to opowiem!

Cieszę się z Tobą, że już po wszystkim...wycierpiałaś się nieźle...teraz odpoczywaj, dziękuję za zdanie relacji!

Rubi oni sprawdzają ktg i polozna tlumaczyla mi ze jesli nawet dziecko owinięte jest pepowina a z kanału by wyszla bez problemu a tętno bylo by kontrloeane to możesz rodzic Sn. Co inne jak wiedza ze jest cos nie tak i dziecko utknie w kanale. Wtedy wiedzieli by przyczynę dlaczego dalej nie idziwe i podjęli by decyzje o cc. Troche do konca nie wytkumaczylam

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak wpierw i tak próbowali by Sn dopiero gdyby poszlo cos nie tak wtedy cc. Ja byłam przez caly poród podlaczona na ktg i tętno bylo ok

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś dopadł taki ból ze się popłakałam w głos jak dziecko.Nie mogłam wysiąść z samochodu ani wejść po schodach.czułam jakbym miała wszystkie kości miednicy i bioder połamane.Tak po prostu bez ostrzeżenia.Teraz leżę i się nudzę.W tv nic nie ma ciekawego,tu pustki,w Internecie już też nie wiem co mam czytać :-\
    Kości bolą ale już nie tak intensywnie.Ciężko kurcze ...

201503231678.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz mi pod koniec tez bylo ciężko juz. Dzis uśmiałam sie z siebie bo w ciąży bolalo mnie dosłownie wszystko i jak z lozka chciałam zejść to opracowalam taktykę spadania i dzis po porodzie zrobiłam to samo. A potem mysle kurcze przeciez mnie juz nic nie boli i brzuch spadl co ja wyprawiam????

loszcz, gabi30, Krokodylica lubią tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Anet ale w takim razie usg też by nic nie dało..? No tak czy siak dobrze że tak się to skończyło i dobrze że ciagle byłaś pod ktg

anet525 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Jakie tu pustki...
    Normalnie nie wierzę.
    No straszne pustki. ..eh

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustki pustki. Ja mam termin na 26 marca to juz wtedy chyba tylko z Justyska zostane :p

Justyska89, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Pustki pustki. Ja mam termin na 26 marca to juz wtedy chyba tylko z Justyska zostane :p
    Choc patrząc na liste to sporo nas jeszcze zostalo

860isg18r6bpss11.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom.
    ja wlasnie spakowalam torbe i jest...gigantyczna! jak oni moga pisac na stronie szpitala, ze nalezy sie spakowac w jedna, mala torbe, a potem wymieniac mega dluga liste rzeczy, ktore nalezy zabrac??

myslalam o tym podziale na 2-3 torby, ale nie wiem, po co oni wymagaja 5 tetrowych pieluch? chodzi o to, ze potrzebne sa po porodzie bezposrednio? czy dla dziecka na pobyt? albo 2 reczniki dla malucha - jeden na porod drugi na pobyt?? nie wiem, jak mialabym to podzielic...:(
    A o ile pamietam nikt poza mna na Madalinskiego w Warszawie nie rodzil/ nie zamierza?

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maly chyba pobil jakis rekord 5 pieluch w 5min :D hahahha ale sie smialismy z mezem przebierajac go a raczej nie zdazac tego zrobic do konca i trzeba bylo zaczynac od nowa czyszczenie,kremik,pielucha :D

gosiaczek31, gabi30, kaczamila lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ