X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Anet wspolczuje przeżyć. ..ale maluszek wynagrodzi ból i szybko zapomnisz.no warunki faktycznie rewelacyjne.co do panstwowych porodowe to w dobie XXI wieku kazda sala poporodowa powinna miec oddzielna lazienke.bo kak sobie przypomne kolejke na korytarzu pod prysznic to slabo mi sie robi.
    Kolejki pod prysznic i ja wspominam:-) byly 2 lazienki na caly duzyy oddzial bo to byl szpital typowo polozniczy. A warunki wolaly o pomste do nieba:-) jak na XXI wiek. Remontu to szpital nie widzial pewnie 20 lat:-) i to wszystko w centrum warszawy:-) no ale cos za cos. Lekarze w tym szpitalu najlepsi i najwyzszy stopien referencyjnosci. Wiec bezpieczny dla mamy i dziecka w razie problemow. Choc mi po porodzie bylo wszystko jedno gdzie leze i w jakich warunkach taka bylam szczesliwa:-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rybeńka trzymam kciuki a malutką na pewno wszystko bedzie dobrze
    Anet gratulacje Ineska jest śliczna;)
    Konwalianka moja tak samo przed zaśnięciem sie wierci i preży charczy i mruczy ale kupa jest przy każdym przewijaniu i nie płacze też mam te kropelki ale na razie nie podaje bo nie ma potrzeby
    Kaczamila pytałaś o karmienie karmie Julke moim mlekiem mam go dużo niestety nie przystawiam jej do piersi próbuje ale ona sie denerwuje przez te głupie gadanie poloznych pewnie już nic z tego nie bedzie ale najwazniejsze ze mam mleko i moge ja karmic wiec dziewczyny nie zniechecajcie sie tylko przystawiajcie maluszki od razu do piersi
    A ja dziś czuje sie okropnie nie wiem co jest grane bo do tej pory bylo ok od kilku dni budze sie na kazde karmienie cala zalana potem kreci mi sie w glowie boli mnie brzuch i glowa

kaczamila lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Kolejki pod prysznic i ja wspominam:-) byly 2 lazienki na caly duzyy oddzial bo to byl szpital typowo polozniczy. A warunki wolaly o pomste do nieba:-) jak na XXI wiek. Remontu to szpital nie widzial pewnie 20 lat:-) i to wszystko w centrum warszawy:-) no ale cos za cos. Lekarze w tym szpitalu najlepsi i najwyzszy stopien referencyjnosci. Wiec bezpieczny dla mamy i dziecka w razie problemow. Choc mi po porodzie bylo wszystko jedno gdzie leze i w jakich warunkach taka bylam szczesliwa:-)
    Cos za cos duper specjaliści ale zs to warunki opłakane jsk widac wszystkuego nie można miec.u mnie jeden prysznic na caly oddzial polozniczy dodatkowo rodzące z niego w trakcie porodu korzystsja takze wieecznie zajety.ja ledwo na nogach stalam bo taka bylam slaba po krwotoku takze dla ta kolejka byla katorga

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz was nadrobie ale teraz wieści z wizyty mała wazy 3 kg nie wsadziła się jeszcze w kanał rodny szyjka niby skrucona ale nie wystarczająco lekarz powiedział ze jeszcze trochę pochodzę w ciąży bo małej się nie spieszy także coś czuje przed 27 nie urodze nawet smiałam się ze do maja będę w ciąży . najgorsze ze nie ważyłam się mies i teraz jestem załamana jestem na +20 masakra

gosiaczek31, Krokodylica, gabi30, Emca, Niunia86 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet gratulacje, choc porodu nie zazdroszcze. Najwazniejsze, ze Mala jest z Toba cala i zdrowa.

Nie mam na razie jak Was nadrobic. Ja dzis zrobilam sobie dosc dlugi spacer, pozalatwialam sprawy na miescie i zastanawiam sie kiedy Maly postanowi wyjsc. Ostatnio uciska i na jakis nerw i strasznie boli mnie pachwina, ciezko mi chodzic i dretwieje mi cala prawa noga.

Milego popoludnia :-)

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka super że wizyta udana Hania ładnie rośnie wagą sie nie przejmuj wszystko zrzucisz po porodzie ja mam zepsutą wage i w domu sie nie waże ale wychodząć ze szpitala juz miałam 10 kg mniej
    Mamuski a kiedy wychodzicie na pierwszy spacerek?
    mam jeszcze pytanie czy wasze dzieci caly czas na boczku leżą bo chciałam kłaść Julkę troszke na plecach ale po karmieniu sie boje ze jej sie uleje a przed jest głodna to sie wierci

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss Ja właśnie w domu też mam zepsuta i dlatego się nie ważyłam a teraz nagle zrobiło się tego aż 20 kg. zrzuce musze zrzucić. tylko martwi mnie to że mała nie chce wychodzić mogła by się postarać i chociaż troszkę dać mi nadzieje na poród 21 marca a tu dupa. chyba ze będę następna która złapie nagle

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka do 21 jeszcze troche czasu wszystko może się zmienić a małej dobrze w brzuszku to sie nie śpieszy;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze sprawdzał czy przypadkiem nie jest owinieta pepowina i nie jest. a i moja córcia modelka nie będzie bo nie lubi zdjęć zakrywa się jak szalona tylko ucho widać

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska na pocieszenie napisze ci ze ja z jakies 25 kg przytylam. Zawsze bylam szczupla zgrabna , a teraz chodzacy pingwin :( Przed ciaza jadlam za dwoch i nie tylam wgl, w ciazy wcale wiecej nie jadlam, po nocach tez sie nie obzeralam a az tyle przytylam.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    a i jeszcze sprawdzał czy przypadkiem nie jest owinieta pepowina i nie jest. a i moja córcia modelka nie będzie bo nie lubi zdjęć zakrywa się jak szalona tylko ucho widać
    Moja ostatnio tez ucho i syrki pokazywala ;p

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niech siedzi ale mi już ciężko i mógłby dać nadzieje ze chce jej się wyjsc a tu nic z tego

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to trochę ewelaa mnie pocieszylas ale zgubimy wszystko napewno. ogólnie to widzę ze nasze ciążę trochę podobne sa

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    no niech siedzi ale mi już ciężko i mógłby dać nadzieje ze chce jej się wyjsc a tu nic z tego
    Mnie tez juz ciężko szczegolnie wieczorem ledwo chodze tak mnie rwie w dole

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka na kupe to czopki glicerynowe. Kosztuja 4zl. Te dla dzieci sa male ale i tak mozesz dac pol czopka takiemu maluchowi. Odczekaj troche i przyciagnij kolanka do klatki piersiowej delikatnie. Kupa powinna wyjsc. Tylko nie rob tego po jedzeniu bo uleje jak sie napnie w tej pozycji.
    Powodzenia!!

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mnie tez juz ciężko szczegolnie wieczorem ledwo chodze tak mnie rwie w dole

Ja szczególnie w nocy ale cóż czego się nie robi dla tych naszych robaczkow.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ja szczególnie w nocy ale cóż czego się nie robi dla tych naszych robaczkow.
    W nocy jak leze to rwie przy kazdym ruchu...

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak właśnie to samo mam staram się nie ruszać heh to bola mnie boki bo za długo na nich leżę bezruchu

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś zważyłam i jestem 13kg na minus, mam za sobą kilka nieprzespanych nocy i kolejne nieprzespane tygodnie przede mną, także chyba szybko idzie zgubić wagę:)

Niunia86, anet525, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Ja się dziś zważyłam i jestem 13kg na minus, mam za sobą kilka nieprzespanych nocy i kolejne nieprzespane tygodnie przede mną, także chyba szybko idzie zgubić wagę:)
    Ciężko pewnie przy blizniakach?

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ