X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha super ze masz malutka przy sobie:-) jedzenie masakra...

Tess... Jejku dobrze ze sie nie przewrocilas i ze nic sie nie stalo dzidziowi. Choc bol pewnie okropny.

Loszcz kochana wytrzymasz jeszcze ta koncowke. Mnie tak ostatnio kregoslup bolal ze wstac i chodzic nie moglam. Ale przeszlo po lezeniu i paracetamolu. Teraz smigam jak ta lala:-) ale wiem ze ty gorzej znosz ciaze i wspolczuje... Pociesz sie tym ze to juz niedlugo potrwa.

Aneta masz racje. To nie jest wskazanie do cc i zawsze probuja sn a dopiero jak tetno jest zagrozone to podejmuja decyzje o cc. Dlatego lepiej jak wiedza wczesniej ze jest cos ta pepowina i ktg jest podlaczone caly czas. U ciebie nie bylo wiadomo ze jest owineta? Mogli zrobic usg i sprawdzic to. Ale dobrze sie skonczylo wiec to najwazniejsze.

Pustki jak to w weekend:-) ale ten to wyjatkowo:-) czesc aktywnych mam zajeta jest juz dzieciaczkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 19:56

loszcz, gabi30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelaa jeszcze po mnie jest flores. a takd wogoke to bylabym za tym zebysmy w ten sam dzien urodzily bedzie sprawiedliwie. to co dziewczyny zamierzają się przestać odzywać po urodzeniu :(. ja będę starała się nie zapomnieć o ciotek ach z forum i codziennie coś napisać i poczytać o ile będę miała co

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    ewelaa jeszcze po mnie jest flores. a takd wogoke to bylabym za tym zebysmy w ten sam dzien urodzily bedzie sprawiedliwie. to co dziewczyny zamierzają się przestać odzywać po urodzeniu :(. ja będę starała się nie zapomnieć o ciotek ach z forum i codziennie coś napisać i poczytać o ile będę miała co
    Ja rodze 19 marca ! Wtedy mam 8 rocznice swojego zwiazku i coreczka robi nam prezent :P

gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam bole jak na okres, ktore slabna i za chwile sa troszke mocniejsze. wzielam prysznic i nadal je czuje... hmmm...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh oj widzę ze ewelaa masz umowę z córeczka hehe. moja niby się nie szykuje ale kto wie nie jedna się nie szykowała i w nocy rodziła

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    a ja mam bole jak na okres, ktore slabna i za chwile sa troszke mocniejsze. wzielam prysznic i nadal je czuje... hmmm...
    Ja ostarnio po wizycie u gin mialam takie bole i prysznic nic nie pomogl. Na drugi dzien juz przeszlo

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Ja ostarnio po wizycie u gin mialam takie bole i prysznic nic nie pomogl. Na drugi dzien juz przeszlo

czyli nic sie nie dzieje? nie urodze w nocy ;-)?

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Heh oj widzę ze ewelaa masz umowę z córeczka hehe. moja niby się nie szykuje ale kto wie nie jedna się nie szykowała i w nocy rodziła
    Nooo oczywiscie ze Nadulka tak kocha mamusie i tatusia i zgodzila sie urodzic tego 19-ego :P Przynajmniej jej tatus nie mialby problemu z zapamietaniem daty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 20:04

bella82 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie justyska nie zapomna o forum ale pewnie sa tak wpatrzone narazie w maluszki ze sie oderwac nie moga:-) trzeba sie nacieszyc a dopiero pozniej w miare wolnego czasu forum... Tak to juz jest:-)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi dzisiaj łeb pęka! Już się przespałam, wzięłam paracetamol i zjadłam i nic. Boli jak cholera i nie chce przestać. Nawet się popłakałam przez to. A do tego zaczęła mi lecieć krew jak podczas okresu. Ciekawe czy to ma coś wspólnego z tym bólem? Miałyście jakieś krwawienia mamuśki? Trochę się wystraszyłam bo po urodzeniu wszystko było książkowo, tzn najpierw troszkę krwi a potem stopniowo coraz mniej z gęstym śluzem, aż zrobił się przeźroczysty i odchody się skończyły. Kilka dni już nie leciało prawie nic, a dzisiaj ta krew. Brzuch mnie nie boli. Czy to normalne?

4e3f84b95f.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    czyli nic sie nie dzieje? nie urodze w nocy ;-)?
    Kochana ja to w tym temacie to mam najmniej do dowiedzenia, bo nie znam sie :P
    Ale juz kilka razy mialam bole miesiaczkowe-Takie jednodniowe.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella kto wie, kto wie... Co przyniesie ci noc:-) narazie czekaj co bedzie sie dzialo dalej:-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny ;-) w takim razie czekam :-D

Ewelaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea polog trwa 6 tyg. I nawet przez tyle.moze sie pojawiac chyba krwawienie. Nie wiem u ciebie jeszcze krotko po porodzie moze nadal macica cos tam wydala. Masz telefon do poloznej srodowiskowej? To bardziej fachowej porady ci udzieli... Bo kazda kobieta chyba inaczej to przechodzi. Jedne zaczynaja nawet odrazu jajeczkowac, miesiaczkowac szybko po porodzie inne przez caly czas karmienia nie maja. Wsztko zalezne od hormonow.

Emartea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Nie justyska nie zapomna o forum ale pewnie sa tak wpatrzone narazie w maluszki ze sie oderwac nie moga:-) trzeba sie nacieszyc a dopiero pozniej w miare wolnego czasu forum... Tak to juz jest:-)

wiem wiem gosiaczek nie mówię że zapomniały bo nie da się zapomnieć :) i nie dziwię się ze zapatrzone bo sama pewnie oszaleje za moją Hania

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej Anastasia jesteśmy już razem z córą. Pewnie pomyślicie że narzekam, ale nie mogę nawet na krok od małej odejść. Nie wliczam wc czy łazienki. No i pokoju odwiedzin, ale tutaj trzeba maluszka miec na oku. No cóż.
    By było ciekawiej przyjechał mój w odwiedziny. To malusia zamiast grzecznie spać, co chwilę płakała, po mimo ciszy panującej. Więc zawiozłam ją do pokoju i poszłam do pokoiku odwiedzin się pożegnać. Wiecie co?! Malutka zasnęła jak suseł. Więc widziałam się z lubym aż 10 minut.
    Przykro mi się zrobiło, bo po pracy zmęczony i w ogóle jechać na chwilkę...
    A jutro masakra. Odwiedzin będzie co nie miara, bo sobota jutro. Oby do mnie mało osób zawitało.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam wiadomość od dziewczyny która szyla pościel dla mojej córeczki ze gotowa a bałam się ze nie zdąży bo mówiła ze ma dużo zamówień i nie wie czy wyrobi się do 27 marca a już gotowe także moja córcia może juz wychodzić a ona ma to w nosku widze

gosiaczek31, loszcz, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko numer do położnej zajmującej się dzieckiem. Ja jestem w innej przychodni i jeszcze tam nie doszłam. Właśnie słyszałam, że te odchody tak stopniowo powinny zanikać i teraz nie wiem co robić. Chyba poczekam i się poobserwuję. Najwyżej w pon. przejdę się do tej położnej.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha to nie moze tatus przyjsc nawet do waszej sali? Tylko w jakims innym Pomieszczeniu? Dziwne troche. Moj maz i goscie przylazili normalnie na sale. I razem wychodzilismy z mala w lozeczku na korytarz zeby moc swobodnie porozmawiac bez obecnosci sasiadki z sali:-)

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Kasha to nie moze tatus przyjsc nawet do waszej sali? Tylko w jakims innym Pomieszczeniu? Dziwne troche. Moj maz i goscie przylazili normalnie na sale. I razem wychodzilismy z mala w lozeczku na korytarz zeby moc swobodnie porozmawiac bez obecnosci sasiadki z sali:-)
    Jesli uda mi sie rodzic sn to tatus malej bd ze mna i przynajmniej zobaczy ja po porodzie, bo pozniej juz nie bd mial okazji przed wyjsciem do domu zobaczyc, bo u mnie w szpitalu nie ma odwiedzin . Troche mi smutno ze nie bd mogli razem sie nia cieszyc a z drugiej strony dobrze bo przynajmniej pielgrzymki nie bd przychodzic :p

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ