X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka i Oli super, ogromne gratulacje :-)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli i Blanka gratuluję maluszków!!Piękny prezent na dzień kobiet

kass, u nas też taka była i było to ok, po prostu to czyścisz.. ja robiłam tak.. psikałam oceniseptem na pępek i na gazik.. wycierałam nim dookoła pępka i tej częsci na której się jeszcze trzyma.. czasem, gdy wydzieliny było sporo, schodziło mi nawet 5 gazików..

Kroko.. ból @ miałam całe dnie.. nawet nie wiem ile wcześniej przed porodem

Ja mam Agumentin

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Rubi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mamus :) Blanka w końcu się doczekalas..przeciagneli Cię nieźle nie ma co..

Kurcze ja nawet tego oceniseptu nie kupiłam bo mam w planach przecierac tylko gazikiem namoczonym woda gotowana.. tego tantum rosa dla siebie też nie kupiłam:/ nadal nie mam szlafroka..

Anet a mialas znieczulenie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 17:30

Blanka85 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom ;-)

Gosiaczku napisz mi jaku Ciebie wylądała ta indukcja w pierwszej ciazy , w ktorym tyg ? Najpierw cewnik tak? potem oksytocyna? Ile trwalo zanim urodziłaś? Pytam bo bylam na ktg w szpitalu i mialam możliwosc rozmowy z taka dziewczyna , ktora jest po terminie 2dni miala cewnik , kroplowke rozwarcie na 2 palce ale akcja porodowa stoji w miejscu ;/ Nie ma postepow porodu , nic nie dziala na te skurcze i jest juz zdesperowana , bo chce juz urodzic. Ja wzielam do siebie ta sytuacje , bo nie chce skonczyc jak ona, bo widzialam jak sie meczy.
    Napisz jak bylo u Ciebie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 17:53

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mamus :) Blanka w końcu się doczekalas..przeciagneli Cię nieźle nie ma co..

Kurcze ja nawet tego oceniseptu nie kupiłam bo mam w planach przecierac tylko gazikiem namoczonym woda gotowana.. tego tantum rosa dla siebie też nie kupiłam:/ nadal nie mam szlafroka..

Anet a mialas znieczulenie??
    ja raz moze mialam szlafrok na sobie...dziewczyny tez w ogole w tym po szpitalu nie chodzily

Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka Oli gratulacje :*

Blanka85 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom ;-)

Gosiaczku napisz mi jaku Ciebie wylądała ta indukcja w pierwszej ciazy , w ktorym tyg ? Najpierw cewnik tak? potem oksytocyna? Ile trwalo zanim urodziłaś? Pytam bo bylam na ktg w szpitalu i mialam możliwosc rozmowy z taka dziewczyna , ktora jest po terminie 2dni miala cewnik , kroplowke rozwarcie na 2 palce ale akcja porodowa stoji w miejscu ;/ Nie ma postepow porodu , nic nie dziala na te skurcze i jest juz zdesperowana , bo chce juz urodzic. Ja wzielam do siebie ta sytuacje , bo nie chce skonczyc jak ona, bo widzialam jak sie meczy.
    Napisz jak bylo u Ciebie :-)
    Noa u mnie indukcja nie byla ze wzgledu na termin porodu (przenoszenie) Ja lezalam juz przed terminem na patologii ciazy bo ktg sie mojej lekarce nie podobalo za kazdym razem. Byly jakies oscylacje czy cos takiego. Skaczace tetno dziecka. termin mialam na 20.11 a 19.11 przed poludniem po obchodzie zalozyla mi ten balonik zeby poszlo rozwarcie bo nie mialam zadnego:-) szyjka twardawa i przepuszczala jedynie opuszek. Po cewniku dala mi dwa czopki z prostaglandyna czy jakos tak na dodatkowe zmiekczenie szyjki. Jeden doodbytniczo drugi dopochwowo. I kazala duzo chodzic po szpitalu. Tak chodzilam caly dzien, skurcze sie nie pisaly na ktg ale bolal mnie kregoslup ciagle. Wieczorem po 21 wziela mnie na porodowke bo tam monitoring ktg maja. lezalam 2 godzinki podlaczona. Dalej zero skurczy, wyciagnela balonik, rozwarcie bylo minimalne moze 3 cm. myslalam ze pusci mnie z powrotem na patologie a ona ze to rodzimy i zostaje juz:-) przebila pecherz plodowy, podali mi pompe z oksy i bardzo szybko zaczelam czuc regularne skurcze. czyli przed 24 zaczelam ze slabymi skurczami. W miedzyczasie dosalam zzo chyba przed 2 w nocy bo juz bolu nie wytrzymywalam i O 3.30 urodzila sie coreczka. Tak bylo u mnie. oksytocyna i przebicie pecherza zadzialaly natychmiast i urodzilam po tym bardzo szybko.

• kasss Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co stosujecie na pleśniawki bo ja przemywam woda przegotowana ale nie schodzą?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha u mnie nie indukuja tak szybko porodu jesli minie termin. Jesli wszystko jest ok to kaza przyjsc do szpitala dopiero tydzien po terminie i wtedy dopiero chyba klada na oddzial. wczesniej kontroluja tylko na ktg

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dziewczyny a co stosujecie na pleśniawki bo ja przemywam woda przegotowana ale nie schodzą?
    ja mialam dla coreczki nystatyne. Taka zawiesina i pediatra kazala na palec gazik, zamoczyc w plynie i scierac tym plesniawki z policzkow i podniebienia.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie indukcja przebiegała nieco inaczej, ale dlatego, że "przechodziłam" dwa tygodnie z 4 cm rozwarciem, u mnie od razu o 9 podali pompę z oxy, tak naprawdę miały by 3 a zeszły 1,5 i zaczęło się.. urodziłam o 13.27, wody pękły przy parciu, nikt nie przebijał..wody miałam już zielone..

ja szlafroka też nie używałam..skarpet też, było tam koszmarnie gorąco

Rubi lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• noa8 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku dziekuje Ci za to , ze powiedzialas jak u Ciebie bylo. Czym blizej porodu to Troszke przybita jestem , nie wiem moze to hormony , ale zamiast sie cieszyc to plakac mi sie chce. Dlatego wybaczcie mi , ze malo sie odzywam ale nie nie chce Wam smęcić..

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Oli Blanka moje gratulacje. Dzis nie bylam wstanie was podczytac bo dzis wyszłyśmy ze szpitala:) obie zdrowe i szczęśliwe. Rubi pytalas chyba czy mialam znieczulenie. Nie bo bole byly z poczatku znośne jak juz nie wytrzymałam bylo juz za późno. Rozwarcie wtedy bylo na 8 cm. Wiec sama tak chciałam.
    A o to moje dwie cudowne coreczki
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b74fbb7511c9.jpg

noa8, Madzik82, SunSun, Kasha, bella82, gabi30, konwalianka, gosiaczek31, Emartea, Krokodylica, kasss, Ewelaa, Pocahontas, loszcz, Rybeńka, kaczamila, Emca, MamaAdasia lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka gratuluje. Dostałaś najpiękniejszy prezent na Dzień Kobiet.

Oli gratuluje Poli.

Tess trzymam kciuki.

Krokodylica ja mam już drugi dzień bóle miesiączkowe trwające całą noc i z odstępami w dzień, żadnych skurczy tylko te jajniki. Ogólnie dużo łagodniej to ja miesiączkę przechodziłam. Aha dziewczyny i od tygodnia strasznie mi duszno i gorąco (czasami nawet pot mnie oblewa). Moim chłopakom zimno a ja spaceruje po domku w krótkim rękawku. Też tak macie?

Krokodylica, Blanka85 lubią tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet super, że już w domku. Na Dzień Kobiet wszystkie kobietki są już razem.

anet525 lubi tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    u mnie indukcja przebiegała nieco inaczej, ale dlatego, że "przechodziłam" dwa tygodnie z 4 cm rozwarciem, u mnie od razu o 9 podali pompę z oxy, tak naprawdę miały by 3 a zeszły 1,5 i zaczęło się.. urodziłam o 13.27, wody pękły przy parciu, nikt nie przebijał..wody miałam już zielone..

ja szlafroka też nie używałam..skarpet też, było tam koszmarnie gorąco

Tak tak bo to zalezy od sytuacji z ta indukcja. Ty mialas juz rozwarcie a ja zaczynalam od zera. a ten cewnik to jest preindukcja czyli przygotowanie szyjki najpierw. Zwykle jak szyjka jest miekka i ma rozwarcie to podaja tylko oksy na skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Hej dziewczyny. Oli Blanka moje gratulacje. Dzis nie bylam wstanie was podczytac bo dzis wyszłyśmy ze szpitala:) obie zdrowe i szczęśliwe. Rubi pytalas chyba czy mialam znieczulenie. Nie bo bole byly z poczatku znośne jak juz nie wytrzymałam bylo juz za późno. Rozwarcie wtedy bylo na 8 cm. Wiec sama tak chciałam.
    A o to moje dwie cudowne coreczki
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b74fbb7511c9.jpg
    Anet ale masz super pomoc:-) pozazdroscic:-) dwie sliczne coreczki:-)
    powodzenia pierwszej nocy w domku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 20:28

anet525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa nie martw sie. Malo zostalo a im blizej porodu tym nerwy i stres wiekszy. To normalne i minie. mi to sie ostatnio zdarza plakac bez wiekszego powodu chyba tez hormony szaleja...

noa8, gabi30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi mi ciagle od poczatku ciazy jest goraco i chodze maksymalnie porozbierana w domu:-)

Rubi ja w szpitalu tez nie chodzilam praktycznie w szlafroku i skarpetkach bo tam bylo jak w saunie. Szlafrok zakladalam tylko jak mialam gosci zeby nie swiecic golizna za bardzo bo koszule mialam na ramiaczkach.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi30 wrote:
    Blanka gratuluje. Dostałaś najpiękniejszy prezent na Dzień Kobiet.

Oli gratuluje Poli.

Tess trzymam kciuki.

Krokodylica ja mam już drugi dzień bóle miesiączkowe trwające całą noc i z odstępami w dzień, żadnych skurczy tylko te jajniki. Ogólnie dużo łagodniej to ja miesiączkę przechodziłam. Aha dziewczyny i od tygodnia strasznie mi duszno i gorąco (czasami nawet pot mnie oblewa). Moim chłopakom zimno a ja spaceruje po domku w krótkim rękawku. Też tak macie?
    Tez tak mam wiecznie mi goraco...w jednej chwili pot mnie oblewa i ogolnie duszno

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ