Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Oli i Blanka gratuluję maluszków!!Piękny prezent na dzień kobiet
kass, u nas też taka była i było to ok, po prostu to czyścisz.. ja robiłam tak.. psikałam oceniseptem na pępek i na gazik.. wycierałam nim dookoła pępka i tej częsci na której się jeszcze trzyma.. czasem, gdy wydzieliny było sporo, schodziło mi nawet 5 gazików..
Kroko.. ból @ miałam całe dnie.. nawet nie wiem ile wcześniej przed porodem
Ja mam AgumentinKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamus
Blanka w końcu się doczekalas..przeciagneli Cię nieźle nie ma co..
Kurcze ja nawet tego oceniseptu nie kupiłam bo mam w planach przecierac tylko gazikiem namoczonym woda gotowana.. tego tantum rosa dla siebie też nie kupiłam:/ nadal nie mam szlafroka..
Anet a mialas znieczulenie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 17:30
Blanka85 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom
Gosiaczku napisz mi jaku Ciebie wylądała ta indukcja w pierwszej ciazy , w ktorym tyg ? Najpierw cewnik tak? potem oksytocyna? Ile trwalo zanim urodziłaś? Pytam bo bylam na ktg w szpitalu i mialam możliwosc rozmowy z taka dziewczyna , ktora jest po terminie 2dni miala cewnik , kroplowke rozwarcie na 2 palce ale akcja porodowa stoji w miejscu ;/ Nie ma postepow porodu , nic nie dziala na te skurcze i jest juz zdesperowana , bo chce juz urodzic. Ja wzielam do siebie ta sytuacje , bo nie chce skonczyc jak ona, bo widzialam jak sie meczy.
Napisz jak bylo u CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 17:53
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Rubi wrote:Gratulacje dla świeżo upieczonych mamus
Blanka w końcu się doczekalas..przeciagneli Cię nieźle nie ma co..
Kurcze ja nawet tego oceniseptu nie kupiłam bo mam w planach przecierac tylko gazikiem namoczonym woda gotowana.. tego tantum rosa dla siebie też nie kupiłam:/ nadal nie mam szlafroka..
Anet a mialas znieczulenie??Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynoa8 wrote:Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom
Gosiaczku napisz mi jaku Ciebie wylądała ta indukcja w pierwszej ciazy , w ktorym tyg ? Najpierw cewnik tak? potem oksytocyna? Ile trwalo zanim urodziłaś? Pytam bo bylam na ktg w szpitalu i mialam możliwosc rozmowy z taka dziewczyna , ktora jest po terminie 2dni miala cewnik , kroplowke rozwarcie na 2 palce ale akcja porodowa stoji w miejscu ;/ Nie ma postepow porodu , nic nie dziala na te skurcze i jest juz zdesperowana , bo chce juz urodzic. Ja wzielam do siebie ta sytuacje , bo nie chce skonczyc jak ona, bo widzialam jak sie meczy.
Napisz jak bylo u Ciebie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasss wrote:Dziewczyny a co stosujecie na pleśniawki bo ja przemywam woda przegotowana ale nie schodzą?
-
u mnie indukcja przebiegała nieco inaczej, ale dlatego, że "przechodziłam" dwa tygodnie z 4 cm rozwarciem, u mnie od razu o 9 podali pompę z oxy, tak naprawdę miały by 3 a zeszły 1,5 i zaczęło się.. urodziłam o 13.27, wody pękły przy parciu, nikt nie przebijał..wody miałam już zielone..
ja szlafroka też nie używałam..skarpet też, było tam koszmarnie gorącoRubi lubi tę wiadomość
-
Gosiaczku dziekuje Ci za to , ze powiedzialas jak u Ciebie bylo. Czym blizej porodu to Troszke przybita jestem , nie wiem moze to hormony , ale zamiast sie cieszyc to plakac mi sie chce. Dlatego wybaczcie mi , ze malo sie odzywam ale nie nie chce Wam smęcić..20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
Hej dziewczyny. Oli Blanka moje gratulacje. Dzis nie bylam wstanie was podczytac bo dzis wyszłyśmy ze szpitala:) obie zdrowe i szczęśliwe. Rubi pytalas chyba czy mialam znieczulenie. Nie bo bole byly z poczatku znośne jak juz nie wytrzymałam bylo juz za późno. Rozwarcie wtedy bylo na 8 cm. Wiec sama tak chciałam.
A o to moje dwie cudowne coreczki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b74fbb7511c9.jpgnoa8, Madzik82, SunSun, Kasha, bella82, gabi30, konwalianka, gosiaczek31, Emartea, Krokodylica, kasss, Ewelaa, Pocahontas, loszcz, Rybeńka, kaczamila, Emca, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Blanka gratuluje. Dostałaś najpiękniejszy prezent na Dzień Kobiet.
Oli gratuluje Poli.
Tess trzymam kciuki.
Krokodylica ja mam już drugi dzień bóle miesiączkowe trwające całą noc i z odstępami w dzień, żadnych skurczy tylko te jajniki. Ogólnie dużo łagodniej to ja miesiączkę przechodziłam. Aha dziewczyny i od tygodnia strasznie mi duszno i gorąco (czasami nawet pot mnie oblewa). Moim chłopakom zimno a ja spaceruje po domku w krótkim rękawku. Też tak macie?
Krokodylica, Blanka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykonwalianka wrote:u mnie indukcja przebiegała nieco inaczej, ale dlatego, że "przechodziłam" dwa tygodnie z 4 cm rozwarciem, u mnie od razu o 9 podali pompę z oxy, tak naprawdę miały by 3 a zeszły 1,5 i zaczęło się.. urodziłam o 13.27, wody pękły przy parciu, nikt nie przebijał..wody miałam już zielone..
ja szlafroka też nie używałam..skarpet też, było tam koszmarnie gorąco
Tak tak bo to zalezy od sytuacji z ta indukcja. Ty mialas juz rozwarcie a ja zaczynalam od zera. a ten cewnik to jest preindukcja czyli przygotowanie szyjki najpierw. Zwykle jak szyjka jest miekka i ma rozwarcie to podaja tylko oksy na skurcze.
-
nick nieaktualnyanet525 wrote:Hej dziewczyny. Oli Blanka moje gratulacje. Dzis nie bylam wstanie was podczytac bo dzis wyszłyśmy ze szpitala:) obie zdrowe i szczęśliwe. Rubi pytalas chyba czy mialam znieczulenie. Nie bo bole byly z poczatku znośne jak juz nie wytrzymałam bylo juz za późno. Rozwarcie wtedy bylo na 8 cm. Wiec sama tak chciałam.
A o to moje dwie cudowne coreczki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b74fbb7511c9.jpg
powodzenia pierwszej nocy w domkuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 20:28
anet525 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGabi mi ciagle od poczatku ciazy jest goraco i chodze maksymalnie porozbierana w domu:-)
Rubi ja w szpitalu tez nie chodzilam praktycznie w szlafroku i skarpetkach bo tam bylo jak w saunie. Szlafrok zakladalam tylko jak mialam gosci zeby nie swiecic golizna za bardzo bo koszule mialam na ramiaczkach. -
gabi30 wrote:Blanka gratuluje. Dostałaś najpiękniejszy prezent na Dzień Kobiet.
Oli gratuluje Poli.
Tess trzymam kciuki.
Krokodylica ja mam już drugi dzień bóle miesiączkowe trwające całą noc i z odstępami w dzień, żadnych skurczy tylko te jajniki. Ogólnie dużo łagodniej to ja miesiączkę przechodziłam. Aha dziewczyny i od tygodnia strasznie mi duszno i gorąco (czasami nawet pot mnie oblewa). Moim chłopakom zimno a ja spaceruje po domku w krótkim rękawku. Też tak macie?