Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHmmm co gotuje? Kurczak w wodzie i później na tym robię sosik, kurczak w rękawie, rosół sobie ugotuje na udkach czy ćwiartce z kurczaka i później to mięsko zjadam, mięso z szynki w foli aluminiowej, albo robię gulasz, rybkę w foli z koperkiem, do tego ziemniaczki, ryż lub kasza, surówka: gotowana i zakłócana marchewka albo gotowane buraczki
ooo jeszcze pulpety drobiowe albo normalnie z łopatki ale nie smażone tylko duszone na wodzie i później robię z tego sosik. Ostatnimi czasy również makaron, zasmakował mi np gulasz z makaronem spagetti (jeny takich zachcianek to w ciąży nie miałam
) albo kurczak ze szpinakiem i właśnie makaronem, takie tam...
A dzisiaj zrobie sobie knedle z truskawkami bo ostatnio teściowa gotowała kompot z truskawek i tak mi pachniało że szokloszcz, Rubi, Emca, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Hej. Wczoraj o 20.46 przyszla na swiat Ninka 3700g 58 m. Sn, chociaz lekarz pod koniec mial watpliwosci czy glowka zejdzie kanalem.
Porod koszmarny, tzn wedlug lekarzy i poloznych blyskawiczny, bo oksytocyne podlaczyli okolo 15. Bardzo bolesny, pomiedzy skurczami odplywalam, wymiotowalam, po porodzie dostalam 2 litry kroplowki, i tak mdlalam, dzis rano zemdlalam bo wyslali mnie do lazienki. Dostalam kolejne kroplowki plus zelazo oby bylo trocje lepiej. Bylam nacieta, boli tak ze nawet nie chce wiedziec co tam sie dzieje na dole.
Ale Mala jest cudowna, wynagradza wszystko.
Gratuluje rozpakowanym i trzymam kciuki xa kolejne dziewczynyloszcz, Emrica, Sarah88, MamaAdasia, kasss, Emartea, noa8, Emca, Scarlett2014, gosiaczek31, kaczamila, Ewelaa, Justyska89, bella82, jasmin, Rybeńka, SunSun, gabi30 lubią tę wiadomość
-
jeszcze napisze wam ze jezeli macie wklesle brodawki to nie martwcie sie i tak mozecie karmic piersia
moj maly nie potrafil zlapac wiec jak byl na lampach to odciagalam laktatorem pokarm i pielegniary mu go zanosily a w domu juz mialam nakladki silikonowe i do dzis karmimy sie dzieki nim
powiem wam ze tak wyciagaja brodawke szybko ze wystraczy ze maly chwile possie wiec nawet raz szybko zdjelam silikonke i dostawilam malego do mojej brodawki i zassal bez problemu tylko byl to taki bol ze stwierdzilam narazie ze wole z silikonkami z ktorymi tez mnie boli troche z poczatku ale moja brodawka bez silikonki to umierala
tak moj maly mocno ssie z tym swoim dziaselkiem :p
loszcz, Emartea, Pocahontas, gabi30 lubią tę wiadomość
-
kaczamila wrote:Hmmm co gotuje? Kurczak w wodzie i później na tym robię sosik, kurczak w rękawie, rosół sobie ugotuje na udkach czy ćwiartce z kurczaka i później to mięsko zjadam, mięso z szynki w foli aluminiowej, albo robię gulasz, rybkę w foli z koperkiem, do tego ziemniaczki, ryż lub kasza, surówka: gotowana i zakłócana marchewka albo gotowane buraczki
ooo jeszcze pulpety drobiowe albo normalnie z łopatki ale nie smażone tylko duszone na wodzie i później robię z tego sosik. Ostatnimi czasy również makaron, zasmakował mi np gulasz z makaronem spagetti (jeny takich zachcianek to w ciąży nie miałam
) albo kurczak ze szpinakiem i właśnie makaronem, takie tam...
A dzisiaj zrobie sobie knedle z truskawkami bo ostatnio teściowa gotowała kompot z truskawek i tak mi pachniało że szok -
konwalianka wrote:u nas dzis nocka nieciekawa.. tzn. Patryk pojadł o 15.30, na śpiocha zjadł o 19, przespał zabiegi pielęgnacyjne i obudził sie o 24.. no i to było piękne..ale później już kiepsko.. co 1,5-2h i stękanie, kwękanie, popłakiwanie, prężenie..nie wiem co mogło mu zaszkodzić..nic nowego nie jadłam.. cyba ze paluszki..
u mnie wczoraj przed snem też mały dał popis płaczu i prężenia się, zestresowało mnie to bardzo, ale już w nocy ładnie spał -
Sunsun MartaM gratulacje;) Rybeńka super ze jestescie juz w domu Słodka ja też mam płaskie brodawki ale mała złapie masz racje ból nie do opisania też wole te nakladni tylko moja to jest spryciula bo jak mleczko wyleci to jezyczkiem zlizuje dopiero pozniej łapie tylko ona to butli przyzwyczajona i chwile ssie i sie denerwuje ale przystawiam ja przed karmieniem z Julka tez jest problem przy zmienianiu pampersa bo robimy to przed jedzeniem a jak bardzo głodna to placze i sie wierci kąpać sie lubi o to dowód
ale wycierac i ubierac nie bardzo wczoraj lekarz mi mówił ze mam jesc wszystko co jadlam w czasie ciazy mowi ze jak wted jej nie zaszkodzilo to teraz nie troche sceptycznie do tego podchodze bo boje sie ze jej cos zaszkodzi
kiedy mozna obcinac pazurki bo julka juz ma takie ze cala sie drapie a wszystko z raczek sciaga w szpitalu mowili ze dopiero po 4 tygloszcz, Scarlett2014, MamaAdasia, Emca, noa8, gosiaczek31, Krokodylica, Anastacia33, Ewelaa, bella82, SunSun lubią tę wiadomość
[/url]
-
MartaM wrote:Hej. Wczoraj o 20.46 przyszla na swiat Ninka 3700g 58 m. Sn, chociaz lekarz pod koniec mial watpliwosci czy glowka zejdzie kanalem.
Porod koszmarny, tzn wedlug lekarzy i poloznych blyskawiczny, bo oksytocyne podlaczyli okolo 15. Bardzo bolesny, pomiedzy skurczami odplywalam, wymiotowalam, po porodzie dostalam 2 litry kroplowki, i tak mdlalam, dzis rano zemdlalam bo wyslali mnie do lazienki. Dostalam kolejne kroplowki plus zelazo oby bylo trocje lepiej. Bylam nacieta, boli tak ze nawet nie chce wiedziec co tam sie dzieje na dole.
Ale Mala jest cudowna, wynagradza wszystko.
Gratuluje rozpakowanym i trzymam kciuki xa kolejne dziewczyny -
Kass ależ ona jest śliczna. Rzeczywiście brzuszek ma spory, ale słodki. Emilka ma taki przed kupą. Dlaczego obcinać pazurki po 4 tygodniach? My obcieliśmy zaraz po wyjściu ze szpitala i potem jeszcze dwa razy. I już znowu trzeba obciąć, tak jej szybko rosną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:50
-
SunSun, MartaM gratulacje ogromne
ale się cieszę.
Kasss mala jest klasa, a brzuszki czasami są większe i to normalne. Mojej kumpeli synek tak miał. Jak lekarze nic nie mowią, że coś nie tak, to się nie martw
Anastacia jednak jeszcze trochę nas zostało z brzuszkamimniejszość, ale jednak.
SunSun lubi tę wiadomość