X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm co gotuje? Kurczak w wodzie i później na tym robię sosik, kurczak w rękawie, rosół sobie ugotuje na udkach czy ćwiartce z kurczaka i później to mięsko zjadam, mięso z szynki w foli aluminiowej, albo robię gulasz, rybkę w foli z koperkiem, do tego ziemniaczki, ryż lub kasza, surówka: gotowana i zakłócana marchewka albo gotowane buraczki :) ooo jeszcze pulpety drobiowe albo normalnie z łopatki ale nie smażone tylko duszone na wodzie i później robię z tego sosik. Ostatnimi czasy również makaron, zasmakował mi np gulasz z makaronem spagetti (jeny takich zachcianek to w ciąży nie miałam :P ) albo kurczak ze szpinakiem i właśnie makaronem, takie tam...

A dzisiaj zrobie sobie knedle z truskawkami bo ostatnio teściowa gotowała kompot z truskawek i tak mi pachniało że szok

loszcz, Rubi, Emca, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj o 20.46 przyszla na swiat Ninka 3700g 58 m. Sn, chociaz lekarz pod koniec mial watpliwosci czy glowka zejdzie kanalem.

Porod koszmarny, tzn wedlug lekarzy i poloznych blyskawiczny, bo oksytocyne podlaczyli okolo 15. Bardzo bolesny, pomiedzy skurczami odplywalam, wymiotowalam, po porodzie dostalam 2 litry kroplowki, i tak mdlalam, dzis rano zemdlalam bo wyslali mnie do lazienki. Dostalam kolejne kroplowki plus zelazo oby bylo trocje lepiej. Bylam nacieta, boli tak ze nawet nie chce wiedziec co tam sie dzieje na dole.

Ale Mala jest cudowna, wynagradza wszystko. :)

Gratuluje rozpakowanym i trzymam kciuki xa kolejne dziewczyny :)

loszcz, Emrica, Sarah88, MamaAdasia, kasss, Emartea, noa8, Emca, Scarlett2014, gosiaczek31, kaczamila, Ewelaa, Justyska89, bella82, jasmin, Rybeńka, SunSun, gabi30 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze napisze wam ze jezeli macie wklesle brodawki to nie martwcie sie i tak mozecie karmic piersia ;) moj maly nie potrafil zlapac wiec jak byl na lampach to odciagalam laktatorem pokarm i pielegniary mu go zanosily a w domu juz mialam nakladki silikonowe i do dzis karmimy sie dzieki nim ;) powiem wam ze tak wyciagaja brodawke szybko ze wystraczy ze maly chwile possie wiec nawet raz szybko zdjelam silikonke i dostawilam malego do mojej brodawki i zassal bez problemu tylko byl to taki bol ze stwierdzilam narazie ze wole z silikonkami z ktorymi tez mnie boli troche z poczatku ale moja brodawka bez silikonki to umierala :/ tak moj maly mocno ssie z tym swoim dziaselkiem :p

loszcz, Emartea, Pocahontas, gabi30 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Laure i Ninke na świecie :-)

MartaM gratuluję :-)
    Mam nadzieję że szybko wrócisz do pełni sił i maleństwo wynagrodzi Ci ciężki poród.Odpoczywaj ile możesz.Buziaki :-*

201503231678.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kaczamila. Już to sobie wszystko zapisałam i na bank będę korzystała. A truskawki to można?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:08

SunSun lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Marta :-*

4e3f84b95f.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hmmm co gotuje? Kurczak w wodzie i później na tym robię sosik, kurczak w rękawie, rosół sobie ugotuje na udkach czy ćwiartce z kurczaka i później to mięsko zjadam, mięso z szynki w foli aluminiowej, albo robię gulasz, rybkę w foli z koperkiem, do tego ziemniaczki, ryż lub kasza, surówka: gotowana i zakłócana marchewka albo gotowane buraczki :) ooo jeszcze pulpety drobiowe albo normalnie z łopatki ale nie smażone tylko duszone na wodzie i później robię z tego sosik. Ostatnimi czasy również makaron, zasmakował mi np gulasz z makaronem spagetti (jeny takich zachcianek to w ciąży nie miałam :P ) albo kurczak ze szpinakiem i właśnie makaronem, takie tam...

A dzisiaj zrobie sobie knedle z truskawkami bo ostatnio teściowa gotowała kompot z truskawek i tak mi pachniało że szok
    a wlasnie truskawek nie wolno podczas karmienia bo to najbardziej uczula

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka podziwiam cię ze sama wypchnelas taką dużą dzidzie.Szacunek ;-)

slodka100 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    a wlasnie truskawek nie wolno podczas karmienia bo to najbardziej uczula
    też taką opinie słyszałam..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun Sun MartaM GRATULACJE! :)

SunSun lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    u nas dzis nocka nieciekawa.. tzn. Patryk pojadł o 15.30, na śpiocha zjadł o 19, przespał zabiegi pielęgnacyjne i obudził sie o 24.. no i to było piękne..ale później już kiepsko.. co 1,5-2h i stękanie, kwękanie, popłakiwanie, prężenie..nie wiem co mogło mu zaszkodzić..nic nowego nie jadłam.. cyba ze paluszki..

u mnie wczoraj przed snem też mały dał popis płaczu i prężenia się, zestresowało mnie to bardzo, ale już w nocy ładnie spał:)

relgj44jmw4925t7.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun MartaM gratulacje;) Rybeńka super ze jestescie juz w domu Słodka ja też mam płaskie brodawki ale mała złapie masz racje ból nie do opisania też wole te nakladni tylko moja to jest spryciula bo jak mleczko wyleci to jezyczkiem zlizuje dopiero pozniej łapie tylko ona to butli przyzwyczajona i chwile ssie i sie denerwuje ale przystawiam ja przed karmieniem z Julka tez jest problem przy zmienianiu pampersa bo robimy to przed jedzeniem a jak bardzo głodna to placze i sie wierci kąpać sie lubi o to dowód 332m9mt.jpg
    ale wycierac i ubierac nie bardzo wczoraj lekarz mi mówił ze mam jesc wszystko co jadlam w czasie ciazy mowi ze jak wted jej nie zaszkodzilo to teraz nie troche sceptycznie do tego podchodze bo boje sie ze jej cos zaszkodzi
    kiedy mozna obcinac pazurki bo julka juz ma takie ze cala sie drapie a wszystko z raczek sciaga w szpitalu mowili ze dopiero po 4 tyg

loszcz, Scarlett2014, MamaAdasia, Emca, noa8, gosiaczek31, Krokodylica, Anastacia33, Ewelaa, bella82, SunSun lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Hej. Wczoraj o 20.46 przyszla na swiat Ninka 3700g 58 m. Sn, chociaz lekarz pod koniec mial watpliwosci czy glowka zejdzie kanalem.

Porod koszmarny, tzn wedlug lekarzy i poloznych blyskawiczny, bo oksytocyne podlaczyli okolo 15. Bardzo bolesny, pomiedzy skurczami odplywalam, wymiotowalam, po porodzie dostalam 2 litry kroplowki, i tak mdlalam, dzis rano zemdlalam bo wyslali mnie do lazienki. Dostalam kolejne kroplowki plus zelazo oby bylo trocje lepiej. Bylam nacieta, boli tak ze nawet nie chce wiedziec co tam sie dzieje na dole.

Ale Mala jest cudowna, wynagradza wszystko. :)

Gratuluje rozpakowanym i trzymam kciuki xa kolejne dziewczyny :)
    Gratuluje.bylas dzielna

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he jak tak was czytam codziennie to mam wrazenie ze ja tu na forum sama zostane i urodze ostatnia

Rubi lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze dzieciaczki tez maja takie niesymetryczne brzuszki lekarz mowil ze kazde dziecko tak ma ale u Julki taki duzy mi sie wydaje i nieproporcjonalny?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:43

201503231678.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM i Sunsun gratulacje dla Was ;-)

Loszcz prosimy o aktualną liste ;-)

Bierze któraś z Was wiesiołka?

SunSun lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ależ ona jest śliczna. Rzeczywiście brzuszek ma spory, ale słodki. Emilka ma taki przed kupą. Dlaczego obcinać pazurki po 4 tygodniach? My obcieliśmy zaraz po wyjściu ze szpitala i potem jeszcze dwa razy. I już znowu trzeba obciąć, tak jej szybko rosną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:50

4e3f84b95f.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun, MartaM gratulacje ogromne :) ale się cieszę.

Kasss mala jest klasa, a brzuszki czasami są większe i to normalne. Mojej kumpeli synek tak miał. Jak lekarze nic nie mowią, że coś nie tak, to się nie martw :)

Anastacia jednak jeszcze trochę nas zostało z brzuszkami :) mniejszość, ale jednak.

SunSun lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    MartaM i Sunsun gratulacje dla Was ;-)

Loszcz prosimy o aktualną liste ;-)

Bierze któraś z Was wiesiołka?

Ja nie biorę.

f2wl20mm925bvyc3.png
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ