X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Justynka ja tez karmie na siedząco tyle ze kupiłam tego rogala a bardziej węża dla ciężarnych i z niego potem robi sie rogal. Super to jest. Kładziesz maluszka na tym podtrzymujesz reka i ani nogi ani kręgosłup ci się nie meczy.

Mam pytanie czy wasze maluszki tez tak charczą? Bo moja tak robi czasem przez sen a nosek ma czysty bo nie dusi sie przy jedzeniu chociaz na wszelki wypadek czyszczę jej nosek solą fizjologiczną. I jeszcze jedno jak u was z odbijaniem? Ja po jedzeniu ja biorę przez ramie by się jej odbilo i wcale tego nie robi chociaż dlugo czekam a jak tylko ją położę to jej się ulewa

anet znów mogę powiedzieć coś tylko z teorii ze SR co położna mówiła. a wie. mówił z ze jeśli dziecko je z piersi to nie jest powiedziane ze musi jej się odbijać. bo dziecko jedząc z cyca je tyle ile chce i nie wymusza w siebie dlatego jedzenie nie kończy się odbiciem a dziecko jedząc z butelki na koniec wmusza w siebie i dlatego trzeba czekać na odbicie. a ci do ulewania to porostu niektóre dzieci taj mają ze taka klapka z żołądku um się nie zamyka i dlatego im się ulewa i poleciała dlatego poduszkę klin

co do rogala mam zakupiony bo słyszałam juz wcześniej i nim pozytywne opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 07:33

anet525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett moja starsza corka tez nie odbijala praktycznie wcale nawet po polgodzinnym noszeniu na ramieniu. Polozna wtedy mi mowila ze nie musze odbijac. Karmilam tylko piersia a z piersi leci mleko wolniej niz z butli, dziecko nie przejada sie w krotkim czasie to raz, a dwa nie lyka tyle powietrza. i jesli jest spokojna, dobrze zasypia to nie trzeba odbijac. Tylko to ulewanie obserwowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc bardzo spokojna nawet na siku nie wstalam. Nie bylo pradu wiec ani tv ani ksiazki no i nic innego tylko spac:-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski!

ja mialam fatalna noc :-/ Maly szalal, pachwina mnie tak bolala, ze nie moglam znalezc pozycji, a na dodatek o 4 sie obudzialam i nie moglam zasnac :-/

teraz jestem ledwo zywa i wszystko mnie boli :-/ ok 9 maz mnie wiezie do szpitala na KTG.

Pozdrawiam i zycze milego dzionka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella powodzenia na ktg.
    Za reszte wizyt dzisaj tez trzymam kciuki:-)

• anet525 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziekuje za rady uspokoilyscie mnie :) faktycznie poduszka z klinem cos daje bo wczoraj przypomniało mi sie o niej ze ja kupiłam i w nocy jej się nie ulalo.
    Miłego dnia brzuchatkibi mamusie. Kto ma dzis w planach rodzic?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta a kogo typujesz:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najblizsza porodu jest bella ona przynajmniej miala jakies skurcze n ktg:-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Chyba najblizsza porodu jest bella ona przynajmniej miala jakies skurcze n ktg:-)

obys miala racje ;-) bo ja juz przestalam wierzyc, ze kiedys urodze ;-) ha ha

gosiaczek31, Krokodylica, Rubi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    obys miala racje ;-) bo ja juz przestalam wierzyc, ze kiedys urodze ;-) ha ha
    Plus jest taki ze kazda z nas kiedys urodzi. Ja po terminie i dalej sobie chodze. Hehe ja to nie wiem ale jakos wyjatkowo spokojna jestem. Nawet nie mysle ze zostaly mi max kilka dni. Dzis chce jeszcze po zakupy pojechac i do meblowego zapytac o szafe bo mialam w poniedzialek sie dowiedziec czy jest.

Bella ale tobie zycze zeby juz sie zaczelo skoro chcesz juz bardzo. Powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    widzę że mi czytacie w myślach bo miałam zapytać o to samo co Anet :) mojemu też nie zawsze się odbije i czasem mu się właśnie uleje. Mamy kupiony ten klin i sprawdza się super bo w łóżeczku nie ulewa. a charczeć właśnie też charczy ale tylko po jedzeniu i tak myślałam że przez zalegające jedzenie. dzisiaj coś nad ranem charczał i nie wiedzieliśmy czy to przez nos tak oddycha czy przez gardełko i psiknęłam stermarem do noska. i jest ok.
    Dzięki również dziewczyny za rady :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh a ja typuje ze będzie kilkudniowy zastój zostawcie troszkę dzieciaczków na drugą połowę marca bo marzec ma 31 dni a nie 12 heh

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz mały też charczy, pytałam położnej, to normalne, nazywa się to wiotkość krtani

anet525, anet525, anet525 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja jak się wcześniej pchała na świat tak teraz ani myśli wychodzić.

Rubi lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras ma podgrzewacz do butelek? jesli tak to jaki polecacie?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam baby one i mi sie sprawdza. Wydaje mi sie ze każdy rodzaj podgrzewacza spełnia swoja role. Ja za swój dalam ok 35 zl i jestem zadowolona.

Co do typów kto urodzi to ja zglupialam bo te co juz powinny to maluszkom sie nie spieszy a te co powinny chodzisz z brzuszkami do dzis juz mają swoje pociechy natura lubi płatać figle.

gosiaczek31, Krokodylica, Ewelaa lubią tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Ja mam baby one i mi sie sprawdza. Wydaje mi sie ze każdy rodzaj podgrzewacza spełnia swoja role. Ja za swój dalam ok 35 zl i jestem zadowolona.

Co do typów kto urodzi to ja zglupialam bo te co juz powinny to maluszkom sie nie spieszy a te co powinny chodzisz z brzuszkami do dzis juz mają swoje pociechy natura lubi płatać figle.
    a jaki model? i czy trzyma stala temperature?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Kasss co do twojego wczorajszego pytania...tak maluch urodził się z wagą 3430g a wyszliśmy z kliniki z wagą 3230g ale to normalne,tak tłumaczył mi lekarz neonatolog. Jutro przychodzi położna z wagą,to zobaczymy jak Mati przybiera na wadze.

Oj widzę,że wszyscy mamy teraz te same dylematy:charczące ,ulewające dziecko :) u mnie dodatkowo czasami jeszcze dostaje czkawkę.

Trzymam kciuki za Was mamuśki i za te ,które zamierzają dziś się rozpakować.

relg2n0abn31771x.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas czkawka jest codziennie...ale to tez normalne ;)

jasmin, MamaAdasia lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę miala chwile to przesle ci linka tego podgrzewacza. Tak trzyma temp i masz regulacje temp.
    Co do czkawki mojadostaje czkawkę po jedzeniu jak ją przebieram tak jak by było jej zimno ale daje ja wtedy znow do cyca trzy razy pociągnie i czkawka mija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:30

jasmin lubi tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ