Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanet525 wrote:Justynka ja tez karmie na siedząco tyle ze kupiłam tego rogala a bardziej węża dla ciężarnych i z niego potem robi sie rogal. Super to jest. Kładziesz maluszka na tym podtrzymujesz reka i ani nogi ani kręgosłup ci się nie meczy.
Mam pytanie czy wasze maluszki tez tak charczą? Bo moja tak robi czasem przez sen a nosek ma czysty bo nie dusi sie przy jedzeniu chociaz na wszelki wypadek czyszczę jej nosek solą fizjologiczną. I jeszcze jedno jak u was z odbijaniem? Ja po jedzeniu ja biorę przez ramie by się jej odbilo i wcale tego nie robi chociaż dlugo czekam a jak tylko ją położę to jej się ulewa
anet znów mogę powiedzieć coś tylko z teorii ze SR co położna mówiła. a wie. mówił z ze jeśli dziecko je z piersi to nie jest powiedziane ze musi jej się odbijać. bo dziecko jedząc z cyca je tyle ile chce i nie wymusza w siebie dlatego jedzenie nie kończy się odbiciem a dziecko jedząc z butelki na koniec wmusza w siebie i dlatego trzeba czekać na odbicie. a ci do ulewania to porostu niektóre dzieci taj mają ze taka klapka z żołądku um się nie zamyka i dlatego im się ulewa i poleciała dlatego poduszkę klin
co do rogala mam zakupiony bo słyszałam juz wcześniej i nim pozytywne opinieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 07:33
anet525 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnett moja starsza corka tez nie odbijala praktycznie wcale nawet po polgodzinnym noszeniu na ramieniu. Polozna wtedy mi mowila ze nie musze odbijac. Karmilam tylko piersia a z piersi leci mleko wolniej niz z butli, dziecko nie przejada sie w krotkim czasie to raz, a dwa nie lyka tyle powietrza. i jesli jest spokojna, dobrze zasypia to nie trzeba odbijac. Tylko to ulewanie obserwowac.
anet525 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czesc mamuski!
ja mialam fatalna nocMaly szalal, pachwina mnie tak bolala, ze nie moglam znalezc pozycji, a na dodatek o 4 sie obudzialam i nie moglam zasnac
teraz jestem ledwo zywa i wszystko mnie boliok 9 maz mnie wiezie do szpitala na KTG.
Pozdrawiam i zycze milego dzionka -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny bardzo dziekuje za rady uspokoilyscie mnie
faktycznie poduszka z klinem cos daje bo wczoraj przypomniało mi sie o niej ze ja kupiłam i w nocy jej się nie ulalo.
Miłego dnia brzuchatkibi mamusie. Kto ma dzis w planach rodzic? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybella82 wrote:obys miala racje
bo ja juz przestalam wierzyc, ze kiedys urodze
ha ha
Bella ale tobie zycze zeby juz sie zaczelo skoro chcesz juz bardzo. Powodzenia -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
widzę że mi czytacie w myślach bo miałam zapytać o to samo co Anetmojemu też nie zawsze się odbije i czasem mu się właśnie uleje. Mamy kupiony ten klin i sprawdza się super bo w łóżeczku nie ulewa. a charczeć właśnie też charczy ale tylko po jedzeniu i tak myślałam że przez zalegające jedzenie. dzisiaj coś nad ranem charczał i nie wiedzieliśmy czy to przez nos tak oddycha czy przez gardełko i psiknęłam stermarem do noska. i jest ok.
Dzięki również dziewczyny za radyanet525 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam baby one i mi sie sprawdza. Wydaje mi sie ze każdy rodzaj podgrzewacza spełnia swoja role. Ja za swój dalam ok 35 zl i jestem zadowolona.
Co do typów kto urodzi to ja zglupialam bo te co juz powinny to maluszkom sie nie spieszy a te co powinny chodzisz z brzuszkami do dzis juz mają swoje pociechy natura lubi płatać figle.gosiaczek31, Krokodylica, Ewelaa lubią tę wiadomość
-
anet525 wrote:Ja mam baby one i mi sie sprawdza. Wydaje mi sie ze każdy rodzaj podgrzewacza spełnia swoja role. Ja za swój dalam ok 35 zl i jestem zadowolona.
Co do typów kto urodzi to ja zglupialam bo te co juz powinny to maluszkom sie nie spieszy a te co powinny chodzisz z brzuszkami do dzis juz mają swoje pociechy natura lubi płatać figle. -
Witajcie.
Kasss co do twojego wczorajszego pytania...tak maluch urodził się z wagą 3430g a wyszliśmy z kliniki z wagą 3230g ale to normalne,tak tłumaczył mi lekarz neonatolog. Jutro przychodzi położna z wagą,to zobaczymy jak Mati przybiera na wadze.
Oj widzę,że wszyscy mamy teraz te same dylematy:charczące ,ulewające dzieckou mnie dodatkowo czasami jeszcze dostaje czkawkę.
Trzymam kciuki za Was mamuśki i za te ,które zamierzają dziś się rozpakować. -
Będę miala chwile to przesle ci linka tego podgrzewacza. Tak trzyma temp i masz regulacje temp.
Co do czkawki mojadostaje czkawkę po jedzeniu jak ją przebieram tak jak by było jej zimno ale daje ja wtedy znow do cyca trzy razy pociągnie i czkawka mija.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:30
jasmin lubi tę wiadomość