Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Też zauważyłam to u swojego synka że charczy w nocy i nie wiem co to jest ale ostatnio też postękuje podczas snu, do tego robi się czerwony i nóżkami rusza tak jakby chciał zrobić kupę, ale z widzę że z wypróżnianiem nie ma problemu bo sporo kupek robi. A potem mlaska do tego otwierając buźkę i szukając cycka. Wydaje mi się dobrze je odkąd odciągam pokarm, bo tak ile z piersi ciągnie to nigdy nie wiadomo, a tak podczas jednego karmienia około 80 ml zjada z butelki. Myślicie że to za mało?
-
anet525 wrote:Będę miala chwile to przesle ci linka tego podgrzewacza. Tak trzyma temp i masz regulacje temp.
Co do czkawki mojadostaje czkawkę po jedzeniu jak ją przebieram tak jak by było jej zimno ale daje ja wtedy znow do cyca trzy razy pociągnie i czkawka mija.anet525 lubi tę wiadomość
-
Mi sie wydaje ze z tym charczeniem i czkawka u takich maluchow to normalne.
Emily dziecko xjada tyle ile potrzebuje nie sugeruj się radami książkowymi. Jesli nie placze to znaczy ze jest najedzony. Moja malutka tez sie tak zachowuje ze spina sie jak do kupki i steka to normalny odruch noworodkowy.Emily83 lubi tę wiadomość
-
Emca, belly i pozostale przyszle mamusie kochane juz niedługo pęknięcie bylo by zabawnie jakby kazda z was naraz zlapaly skurcze porodowe:)
bella82, Emca lubią tę wiadomość
-
anet525 wrote:Dziewczyny bardzo dziekuje za rady uspokoilyscie mnie
faktycznie poduszka z klinem cos daje bo wczoraj przypomniało mi sie o niej ze ja kupiłam i w nocy jej się nie ulalo.
Miłego dnia brzuchatkibi mamusie. Kto ma dzis w planach rodzic? -
nick nieaktualnyU mojego maluszka również zdarzaja sie często czkawki i dajemy mu wodę, położna mówiła i pediatra potwierdził że dziecko może pić wodę przegotowaną, ale najlepiej gotowaną na gazie przez 10 min, i nasz ogólnie nie charczy jak po karmieniu za jakis czas damy mu dwa łyki wody to wtedy "przepłukuje" gardełko i krtań i jest ok.
-
anet525 wrote:Emca, belly i pozostale przyszle mamusie kochane juz niedługo pęknięcie bylo by zabawnie jakby kazda z was naraz zlapaly skurcze porodowe:)
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tu zdjęcia Oskarka:
zagląda na ciocie:
a tu suszy dziąsła w uśmiechu
Ewelaa, Anastacia33, anet525, noa8, gosiaczek31, Emartea, jasmin, MamaAdasia, Rubi, Krokodylica, loszcz, bella82, Emca, ines31, SunSun, Pocahontas, Niunia86, Rybeńka, gabi30 lubią tę wiadomość
-
Justyska89 wrote:Anastacia loszcz gosiaczek i ewelaa dziewczyny zw zgaga znalazłam sposób na zgage
znaczy mama mi podpowiedziała i skutkuje o dziwo jak macie zgage to przegryzajcie migdały masakra jak zaczęłam mieć zgage zjadłam kilka i przeszlo wiec może coś działa
. Znów moja fryzjerka podpowiedziala mi żebym piła wodę z cytryna i mięta wiec zrobiłam i pije może coś da
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny po co zakładacie dzieciom rękawiczki czy skarpetki na dłonie? w szpitalu owszem, bo dzieci rodzą sie z długimi paznokciami i obcinać nie wolno, ale w domu? taki maluch ma tylko dwa zmysły.. węch i dotyk.. a zabierając mu dotyk zostaje tylko węch..wyczytałam to w książce, potwierdziła położna na SR i zgadzam sie z tym..
Oskarek juz duzy chłopczykWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:53
kaczamila, gosiaczek31, MamaAdasia, noa8, Sarah88, patryśka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaczamila, Patryk tez ma zimne dłonie.. to żaden wyznacznik.. pediatra tez nie skomentowała tego w żaden sposób a wspomniałam o tym .. dziwne.. co lekarz, to opinia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 12:03
MamaAdasia, noa8 lubią tę wiadomość
-
Witam. Ja pytałam jeszcze w szpitalu pediatry czy to źle, że dzidzia ma chłodne rączki, a ona powiedziała, że tak może być i jeżeli kark ma ciepły to nie sugerować się chłodnymi łapkami i stópkami.
jasmin, MamaAdasia, noa8, Sarah88 lubią tę wiadomość