Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kaczamila wrote:Anet waga przy narodzinach 2400 a wczoraj 3580
Moja tez ma zimne rączki i moja położna powiedziała ze to nic nie znaczy jesli ma kark i brzuszek cieply znaczy ze ma cieplo i mam się tym nie przejmowac -
Hej ale Oskarek jest śliczny duży chłopczyk juz z niego nasza też charczy ale skoro u was tak jest to widocznie dzieci tak maja a nasza ma jeszcze zawsze otwarta buzie wasze maluchy też? Wydaje mi się ze ciężko jej się oddycha bo każdy oddech słychać Emily nasza zjada 100ml a zjadała nawet 125 myślę ze jak po 80 maluszek nie jest glody to widocznie wystarcza a jeszcze mam pytanie czy wasze nożyczki też są takie tępe bo ciężko mi było pazurki obciac małej i nie wiem czy takie maja być ?
Sarach ja mam canapol baibies i zadowolona jestem wkładam butelkę przebieram mala i mleko cieplutkieEmily83 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Emartea Anet mi neonatolog mówił ze dziewczynki zazwyczaj maja zimne raczki a jak będą cieple to wtedy znaczy ze jest chora ja łapki zakładam 20 razy dziennie a Julka i tak ściąga moze jak poprawie te pazurki to dam jej spokuj bo wczoraj juz zaczęła się budzić i nie skończyłam
A mnie posypało opryszczkami na ustach mam chyba z 5 i muszę uważać żeby małej nie zarazic:(tylda87 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyKass co do nozyczek ja wogole zrezygnowalam z obcinania tymi niemowlecymi bo wg sa do dupy za grube te ostrza i wcale nie ciely takich malenkich pazurkow. I uzywalam zwyklych swoich nozyczek do paznokci. Duzo lepiej mi bylo obcinac zwyklymi dla doroslych.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie ja też o tym słyszałam że wyznacznikiem czy dziecku jest ciepło czy zimno jest kark. Że układ krążenia jest jeszcze mało rozwinięty ale poszłam do tej lekarki i mnie zbiła z tropu. W ogóle tak jak Wam pisałam zamiast wspierać młodych rodziców i odpowiadać na nasze pytania może czasem głupie to za wszystko nas opieprzyła a to źle karmię, po co odciągam, a mały ma zimne rączki, a jest źle umyty bo w fałdce przy szyi znalazła coś... Jak mąż zapytał jaka temperatura u takiego dziecka świadczy o gorączce to powiedziała że pewnie co 5 min mu mierzymy temp i zobaczymy ze jak mały zachoruje to wylądujemy w psychiatryku... poje...na... wybaczcie!
A jeszcze jak zobaczyłam opis w książeczce o stanie zdrowia i ten wpis że dziecko ma zimne rączki to poczułam sie jak jakaś wyrodna matka. Siedziałam w aucie i całą drogę do domu beczałam...
Anet tak karmię piersią chociaż było trochę walki przy tymzłapał dokładnie po 1 mies życia i jak 23 zaczęłam go karmić samą piersią i jadł tyle ile chciał to do 4 marca przybrał 300g a teraz znowu od 4 do 11 marca przybrał 280
więc któraś dziewczyna się martwiła czy dziecko się najada piersią- ja miałam r\ten sam problem do pierwszego ważenia właśnie 4 marca, teraz już wiem że tak
-
nick nieaktualny
-
kasss wrote:Hej ale Oskarek jest śliczny duży chłopczyk juz z niego nasza też charczy ale skoro u was tak jest to widocznie dzieci tak maja a nasza ma jeszcze zawsze otwarta buzie wasze maluchy też? Wydaje mi się ze ciężko jej się oddycha bo każdy oddech słychać Emily nasza zjada 100ml a zjadała nawet 125 myślę ze jak po 80 maluszek nie jest glody to widocznie wystarcza a jeszcze mam pytanie czy wasze nożyczki też są takie tępe bo ciężko mi było pazurki obciac małej i nie wiem czy takie maja być ?
Sarach ja mam canapol baibies i zadowolona jestem wkładam butelkę przebieram mala i mleko cieplutkie
Właśnie nie jestem pewna czy 80 wystarcza mu bo czasami jeszcze buzie otwiera i mlaska jakby chciał jeść. Mój jak śpi tez ma otwartą buzię. A mleko odciagnięte i odstawione na później podgrzewacie? Bo ja do tej pory podawałam takie jakie było gdzieś maksymalnie 3-4 godziny po odciągnięciu. A co do paznokci to położna mówiła mi żeby jeszcze nie obcinać tylko rękawiczki niedrapki zakładać. -
Hej,
My po wizycie patronażowej u pediatry:
Mały ma już 4260 g,przy wypisie miał 3820g czyli w c-gu tygodnia przybrał 440 gram na moim cycku
Obojczyk nam się zrośnie, podobno to często się zdarza.
Siusiaka nie odciągamy, nic z nim nie robimy.
Pępek nadal psikamy octeniseptem chociaż już odpadł.
22.04 mamy szczepienia i kolejną wizytę.
Ja niedrapek nie zakładam, jestem zdania Konwalianki. Poza tym dziecko może mieć nosek i ręce zimne, a to czy jest mu ciepło sprawdza się na karku. Tak mówiły położne.
U nas brzuszek był 35 cm, a główka 36 cm przy urodzeniu.
Mój mały jak zacznie jeść to jje z jednej piersi z 30 minut, później poprawia z drugiej, robi kupę i znów jje, dopiero usypia.
Kaczamila, Oskarek kawał chłopa
A oto moje szkraby:
Emily83, Emartea, Ewelaa, gosiaczek31, Anastacia33, anet525, kaczamila, Krokodylica, loszcz, bella82, jasmin, noa8, konwalianka, Madzik82, Emca, kasss, SunSun, Niunia86, Rybeńka, gabi30 lubią tę wiadomość
-
Emily, mój cały czas buzię otwiera i chce jeść, nawet męza w palce ugryzl kilka razy, wiecznie głodny
a jak go odkładam po jedzeniu i chce jeszcze to krzyczy strasznie, nie da się połozyć głodny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 12:28
loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MamaAdasia wrote:Emily, mój cały czas buzię otwiera i chce jeść, nawet męza w palce ugryzl kilka razy, wiecznie głodny
a jak go odkładam po jedzeniu i chce jeszcze to krzyczy strasznie, nie da się połozyć głodny.
Ale karmisz tylko piersią? Bo mój przy piersi to strasznie zasypia i jak go odkładam do łóżeczka to po 5 minutach się budzi i zdziwiony że cycka już nie ma i nie ma co ssać i krzyczy i tak w kółko więc teraz najpierw daje mu pierś a potem odciągniety pokarm z butelki. -
nick nieaktualny
-
kaczamila wrote:Właśnie ja też o tym słyszałam że wyznacznikiem czy dziecku jest ciepło czy zimno jest kark. Że układ krążenia jest jeszcze mało rozwinięty ale poszłam do tej lekarki i mnie zbiła z tropu. W ogóle tak jak Wam pisałam zamiast wspierać młodych rodziców i odpowiadać na nasze pytania może czasem głupie to za wszystko nas opieprzyła a to źle karmię, po co odciągam, a mały ma zimne rączki, a jest źle umyty bo w fałdce przy szyi znalazła coś... Jak mąż zapytał jaka temperatura u takiego dziecka świadczy o gorączce to powiedziała że pewnie co 5 min mu mierzymy temp i zobaczymy ze jak mały zachoruje to wylądujemy w psychiatryku... poje...na... wybaczcie!
A jeszcze jak zobaczyłam opis w książeczce o stanie zdrowia i ten wpis że dziecko ma zimne rączki to poczułam sie jak jakaś wyrodna matka. Siedziałam w aucie i całą drogę do domu beczałam...
Anet tak karmię piersią chociaż było trochę walki przy tymzłapał dokładnie po 1 mies życia i jak 23 zaczęłam go karmić samą piersią i jadł tyle ile chciał to do 4 marca przybrał 300g a teraz znowu od 4 do 11 marca przybrał 280
więc któraś dziewczyna się martwiła czy dziecko się najada piersią- ja miałam r\ten sam problem do pierwszego ważenia właśnie 4 marca, teraz już wiem że tak
Ja na twoim miejscu zmienilabym lekarke ona jest nienormalna tylko was na stres naraza. Uważam ze wszystko robisz jak należy a ona poprostu szuka byle powodu by się doczepic. Albo zmień lekarza a nawet przychodnie uwierz mi ze jak będziesz miała normaylnego pediatre nie będziesz sie tak zamartwiać.Krokodylica, gosiaczek31, Emartea lubią tę wiadomość
-
A to moje gwiazdeczki :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9ffee3c88c1.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/831232211343.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 12:58
kaczamila, Emartea, Krokodylica, loszcz, gosiaczek31, Anastacia33, bella82, Justyska89, Ewelaa, jasmin, noa8, MamaAdasia, Madzik82, kasss, Emca, SunSun, Niunia86, Rybeńka, gabi30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykochana tylko to nie jest moj pediatra bo pania dr w osrodku mam super, to jest pani z poradni patologii noworodka w szpitalu w ktorym rodzilam i jej nie dam rady zmienic, na szczescie wiztyte mam 16 marca a pozniej w 6 mcu zycia i koniec. a teraz juz pojde do niej z innym nastawieniem i niech sprobuje cos skomentowac...
loszcz, anet525, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczamila tez uwazam ze powinniscie zmienic lekarza. Do lekarza trzeba miec zaufanie, peditra to powinien wspierac rodzicow i sluzyc rada tlumaczyc a nie doprowadzac do stresu i placzu. Tym badziej w przypadku rodzicow wczesniaczka. Nie musi byc super mily itp ale podejscie do dziecka i rodzicow miec odpowiednie i kompetencje... A z tego co piszesz to lekaka naprawde jakas pier....