X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Anet waga przy narodzinach 2400 a wczoraj 3580 :)
    Bardzo ładnie ci przybył. A karmisz piersią?

Moja tez ma zimne rączki i moja położna powiedziała ze to nic nie znaczy jesli ma kark i brzuszek cieply znaczy ze ma cieplo i mam się tym nie przejmowac

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale Oskarek jest śliczny duży chłopczyk juz z niego nasza też charczy ale skoro u was tak jest to widocznie dzieci tak maja a nasza ma jeszcze zawsze otwarta buzie wasze maluchy też? Wydaje mi się ze ciężko jej się oddycha bo każdy oddech słychać Emily nasza zjada 100ml a zjadała nawet 125 myślę ze jak po 80 maluszek nie jest glody to widocznie wystarcza a jeszcze mam pytanie czy wasze nożyczki też są takie tępe bo ciężko mi było pazurki obciac małej i nie wiem czy takie maja być ?
    Sarach ja mam canapol baibies i zadowolona jestem wkładam butelkę przebieram mala i mleko cieplutkie

Emily83 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coreczce w domu tez nie zakladalam ani rekawiczek ani czapeczki. chyba ze po kapieli.
    Ale u nas goraco jest.

MamaAdasia, noa8 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea Anet mi neonatolog mówił ze dziewczynki zazwyczaj maja zimne raczki a jak będą cieple to wtedy znaczy ze jest chora ja łapki zakładam 20 razy dziennie a Julka i tak ściąga moze jak poprawie te pazurki to dam jej spokuj bo wczoraj juz zaczęła się budzić i nie skończyłam
    A mnie posypało opryszczkami na ustach mam chyba z 5 i muszę uważać żeby małej nie zarazic:(

tylda87 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass co do nozyczek ja wogole zrezygnowalam z obcinania tymi niemowlecymi bo wg sa do dupy za grube te ostrza i wcale nie ciely takich malenkich pazurkow. I uzywalam zwyklych swoich nozyczek do paznokci. Duzo lepiej mi bylo obcinac zwyklymi dla doroslych.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też o tym słyszałam że wyznacznikiem czy dziecku jest ciepło czy zimno jest kark. Że układ krążenia jest jeszcze mało rozwinięty ale poszłam do tej lekarki i mnie zbiła z tropu. W ogóle tak jak Wam pisałam zamiast wspierać młodych rodziców i odpowiadać na nasze pytania może czasem głupie to za wszystko nas opieprzyła a to źle karmię, po co odciągam, a mały ma zimne rączki, a jest źle umyty bo w fałdce przy szyi znalazła coś... Jak mąż zapytał jaka temperatura u takiego dziecka świadczy o gorączce to powiedziała że pewnie co 5 min mu mierzymy temp i zobaczymy ze jak mały zachoruje to wylądujemy w psychiatryku... poje...na... wybaczcie!
    A jeszcze jak zobaczyłam opis w książeczce o stanie zdrowia i ten wpis że dziecko ma zimne rączki to poczułam sie jak jakaś wyrodna matka. Siedziałam w aucie i całą drogę do domu beczałam...

Anet tak karmię piersią chociaż było trochę walki przy tym :) złapał dokładnie po 1 mies życia i jak 23 zaczęłam go karmić samą piersią i jadł tyle ile chciał to do 4 marca przybrał 300g a teraz znowu od 4 do 11 marca przybrał 280 :) więc któraś dziewczyna się martwiła czy dziecko się najada piersią- ja miałam r\ten sam problem do pierwszego ważenia właśnie 4 marca, teraz już wiem że tak :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nożyczki takie białe tommee tippee i są ok. Obcinają dobrze.

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej ale Oskarek jest śliczny duży chłopczyk juz z niego nasza też charczy ale skoro u was tak jest to widocznie dzieci tak maja a nasza ma jeszcze zawsze otwarta buzie wasze maluchy też? Wydaje mi się ze ciężko jej się oddycha bo każdy oddech słychać Emily nasza zjada 100ml a zjadała nawet 125 myślę ze jak po 80 maluszek nie jest glody to widocznie wystarcza a jeszcze mam pytanie czy wasze nożyczki też są takie tępe bo ciężko mi było pazurki obciac małej i nie wiem czy takie maja być ?
    Sarach ja mam canapol baibies i zadowolona jestem wkładam butelkę przebieram mala i mleko cieplutkie

Właśnie nie jestem pewna czy 80 wystarcza mu bo czasami jeszcze buzie otwiera i mlaska jakby chciał jeść. Mój jak śpi tez ma otwartą buzię. A mleko odciagnięte i odstawione na później podgrzewacie? Bo ja do tej pory podawałam takie jakie było gdzieś maksymalnie 3-4 godziny po odciągnięciu. A co do paznokci to położna mówiła mi żeby jeszcze nie obcinać tylko rękawiczki niedrapki zakładać.

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

My po wizycie patronażowej u pediatry:

Mały ma już 4260 g,przy wypisie miał 3820g czyli w c-gu tygodnia przybrał 440 gram na moim cycku :D
    Obojczyk nam się zrośnie, podobno to często się zdarza.
    Siusiaka nie odciągamy, nic z nim nie robimy.
    Pępek nadal psikamy octeniseptem chociaż już odpadł.
    22.04 mamy szczepienia i kolejną wizytę.

Ja niedrapek nie zakładam, jestem zdania Konwalianki. Poza tym dziecko może mieć nosek i ręce zimne, a to czy jest mu ciepło sprawdza się na karku. Tak mówiły położne.

U nas brzuszek był 35 cm, a główka 36 cm przy urodzeniu.

Mój mały jak zacznie jeść to jje z jednej piersi z 30 minut, później poprawia z drugiej, robi kupę i znów jje, dopiero usypia.

Kaczamila, Oskarek kawał chłopa :)

A oto moje szkraby:
    2aez0at.jpg

Emily83, Emartea, Ewelaa, gosiaczek31, Anastacia33, anet525, kaczamila, Krokodylica, loszcz, bella82, jasmin, noa8, konwalianka, Madzik82, Emca, kasss, SunSun, Niunia86, Rybeńka, gabi30 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila a nie możecie zmienić tej lekarki? Jakaś dziwna ta baba.
    Ja do paznokci mam takie malusieńkie obcinaczki i są ok.

4e3f84b95f.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, mój cały czas buzię otwiera i chce jeść, nawet męza w palce ugryzl kilka razy, wiecznie głodny :) a jak go odkładam po jedzeniu i chce jeszcze to krzyczy strasznie, nie da się połozyć głodny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 12:28

loszcz lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Anet waga przy narodzinach 2400 a wczoraj 3580 :)
    Pieknie przybral na wadze

kaczamila lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz fajne chlopaki MamaAdasia:-)

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Emily, mój cały czas buzię otwiera i chce jeść, nawet męza w palce ugryzl kilka razy, wiecznie głodny :) a jak go odkładam po jedzeniu i chce jeszcze to krzyczy strasznie, nie da się połozyć głodny.

Ale karmisz tylko piersią? Bo mój przy piersi to strasznie zasypia i jak go odkładam do łóżeczka to po 5 minutach się budzi i zdziwiony że cycka już nie ma i nie ma co ssać i krzyczy i tak w kółko więc teraz najpierw daje mu pierś a potem odciągniety pokarm z butelki.

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaAdasia ładne chłopaki masz :)

kaczamila Oskarek juz duży szybko rośnie :)

kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Właśnie ja też o tym słyszałam że wyznacznikiem czy dziecku jest ciepło czy zimno jest kark. Że układ krążenia jest jeszcze mało rozwinięty ale poszłam do tej lekarki i mnie zbiła z tropu. W ogóle tak jak Wam pisałam zamiast wspierać młodych rodziców i odpowiadać na nasze pytania może czasem głupie to za wszystko nas opieprzyła a to źle karmię, po co odciągam, a mały ma zimne rączki, a jest źle umyty bo w fałdce przy szyi znalazła coś... Jak mąż zapytał jaka temperatura u takiego dziecka świadczy o gorączce to powiedziała że pewnie co 5 min mu mierzymy temp i zobaczymy ze jak mały zachoruje to wylądujemy w psychiatryku... poje...na... wybaczcie!
    A jeszcze jak zobaczyłam opis w książeczce o stanie zdrowia i ten wpis że dziecko ma zimne rączki to poczułam sie jak jakaś wyrodna matka. Siedziałam w aucie i całą drogę do domu beczałam...

Anet tak karmię piersią chociaż było trochę walki przy tym :) złapał dokładnie po 1 mies życia i jak 23 zaczęłam go karmić samą piersią i jadł tyle ile chciał to do 4 marca przybrał 300g a teraz znowu od 4 do 11 marca przybrał 280 :) więc któraś dziewczyna się martwiła czy dziecko się najada piersią- ja miałam r\ten sam problem do pierwszego ważenia właśnie 4 marca, teraz już wiem że tak :) :)

Ja na twoim miejscu zmienilabym lekarke ona jest nienormalna tylko was na stres naraza. Uważam ze wszystko robisz jak należy a ona poprostu szuka byle powodu by się doczepic. Albo zmień lekarza a nawet przychodnie uwierz mi ze jak będziesz miała normaylnego pediatre nie będziesz sie tak zamartwiać.

Krokodylica, gosiaczek31, Emartea lubią tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaadasia super chłopaki:)

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje gwiazdeczki :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9ffee3c88c1.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/831232211343.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 12:58

kaczamila, Emartea, Krokodylica, loszcz, gosiaczek31, Anastacia33, bella82, Justyska89, Ewelaa, jasmin, noa8, MamaAdasia, Madzik82, kasss, Emca, SunSun, Niunia86, Rybeńka, gabi30 lubią tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana tylko to nie jest moj pediatra bo pania dr w osrodku mam super, to jest pani z poradni patologii noworodka w szpitalu w ktorym rodzilam i jej nie dam rady zmienic, na szczescie wiztyte mam 16 marca a pozniej w 6 mcu zycia i koniec. a teraz juz pojde do niej z innym nastawieniem i niech sprobuje cos skomentowac...

loszcz, anet525, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila tez uwazam ze powinniscie zmienic lekarza. Do lekarza trzeba miec zaufanie, peditra to powinien wspierac rodzicow i sluzyc rada tlumaczyc a nie doprowadzac do stresu i placzu. Tym badziej w przypadku rodzicow wczesniaczka. Nie musi byc super mily itp ale podejscie do dziecka i rodzicow miec odpowiednie i kompetencje... A z tego co piszesz to lekaka naprawde jakas pier....

‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ