X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa to trzymamy kciuki za udana wizyte:-)

Ewelaa lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Ewelaa ale super pamiątka ;-)

Justyska cieżko powiedzieć , straciłam apetyt , brzuch mam nisko , na ktg raz sie pisza skurcze raz nie , nie mam pojecia kiedy urodze... Moze to byc dzisiaj w nocy ale rownie dobrze moge urodzic tydzien po terminie.Plus jest jeden - przestałam przybierać na wadze :-)

Scarlett wieczorem pisala ze czuje sie doskonale a nad ranem urodzila , takze nie znamy dnia ani godziny ;-)
    Moja gin powiedziala ze jak juz nie przybiera sie na wadze to lada dzien poród. Ja przez ostatnie 2 tyg przytyl 1,5 kg takze lekarze obstawiaja ze mogę nawet przenosić te ciążę tym bardziej ze rozwarcie zero i zero skurczy

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc cały czas trzymam się teori , że poród przyjdzie w najmniej spodziewanym momencie. Teoretycznie dziecko ma dziwnie słabe ruchy , na twarzy jestem zmieniona, łypie mnie w kręgosłupie ale to tylko zwiastuny...które mogą znaczyć wszystko lub nic ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 20:55

Krokodylica lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Tak więc cały czas trzymam się teori , że ten moment przyjdzie w najmniej spodziewanym momencie. Teoretycznie dziecko ma dziwnie słabe ruchy , na twarzy jestem zmieniona, łypie mnie w kręgosłupie ale to tylko zwiastuny...które mogą znaczyć wszystko lub nic ;-)
    Mi wczoraj kolezanka powiedziala ze bardzo sie zmienilam na twarzy spuchlam...i wygladam na zmęczona

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem ja niby przybralam na wadze miedzy ost wizytami ale dziwne to ejst powiem wam szczeze bo przybralam 3 kg przez tydz przed wizyta. ale widze ze ja nie tyje ja raczej puchne nogi to mam tak spucniete ze szok skarpetki wieczorem poodbijane nawet legginsy ktore sa luzne to kazdy szew widac

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    ja nie wiem ja niby przybralam na wadze miedzy ost wizytami ale dziwne to ejst powiem wam szczeze bo przybralam 3 kg przez tydz przed wizyta. ale widze ze ja nie tyje ja raczej puchne nogi to mam tak spucniete ze szok skarpetki wieczorem poodbijane nawet legginsy ktore sa luzne to kazdy szew widac
    Ja palce mam jak serdelki...i uda wydają mi sie jakies spuchniete

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia u mnie to raczej nie spuchnięcie tylko takie właśnie zmęczenie albo osłabienie widoczne na twarzy. Na dodatek zniknął problem z zaparciami i chodze pare razy dziennie do toalety ... a całą ciąże byłam przytkana i czułam się ciężko , teraz już się chyba przyzwyczaiłam do tej ciąży i naprawde czuje się dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 20:57

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa tak sobie mysle ze w tej koncowce ciąży mamy prawo wygladac na zmęczone

noa8 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:

Opuchlizna zejdzie nie martw się ;-) większość kg to pewnie woda , a nie tłuszcz . Szkoda zdrowia na stres związany z wagą w końcu będziesz chudsza niż przed ciążą

• noa8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Noa tak sobie mysle ze w tej koncowce ciąży mamy prawo wygladac na zmęczone

Napewno , zwłaszcza Ty . Biorąc pod uwagę , że masz jeszcze dziecko i więcej obowiązków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa ja też wypruzniam się zaskakująco często niby organizm w taki sposób się do porodu przygotowuje takie naturalne oczyszczenie

Anastacia wiem o czym mówisz uda moje tez jakieś spuchniete się wydają jeszcze 2 tyg temu takie nie były lekko cellulit widziałam a teraz jakoś więcej i w spodnie nie wchodzę hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Opuchlizna zejdzie nie martw się ;-) większość kg to pewnie woda , a nie tłuszcz . Szkoda zdrowia na stres związany z wagą w końcu będziesz chudsza niż przed ciążą

Wiem wiem czasem mam takie chwilowe zalamki ale chwilowe godzina i przechodzi jakby jakieś zmiany nastroju tu się śmieje z wagi mojej a za godz smutno mi z tego powodu i tak na zmianę

• noa8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka jesteś już po rzęsach? Ile płacisz? I jak dałaś rade wyleżeć tyle na plecach?? ;-)

• Emca Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, dużo zdjęć na fb. Cudne te Wasze dzieciaczki :) czy to z włoskami czy bez, czy śpiące czy nie, czy uśmiechnięte czy z grymasem, wszystkie śliczne i do wycałowania, i do przytulania!
    Jak się tak napatrzy na Wasze szczęścia to już się nie można jednak doczekać swojego :)

gosiaczek31, ines31, Ewelaa, bella82, anet525 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa tyg temu miałam i za tydzień idę na uzupełnianie. Jakoś daje rade wylezec. Mam taką kosmetyczkę ze jakbym nie mogła wylezec to dala by mi moment na rozprostowanie się. uzupełnianie jej szybko idzie. A za uzupełnianie place od 50 do 70 zł zależy ile wypadnie mi rzęs czy dużo ma do uzupełniania

noa8 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, Jak z wagą waszych maluszków tzn, ile tyją? Mój od poniedziałku rano do dziś przytył 130g i zastanawiam się czy to dobrze?
    Ja w ciąży nie miałam opuchniętych nóg a teraz masz strrrrrasznie spuchnięte i mam nadzieje że dlatego mam bardzo mały spadek wagi po porodzie :/ . Podobno opuchlizna zejdzie :/

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu mo mowili ze powinny dzieci przytyc 30g dziennie,a moj mial 20g za to teraz na szczescie nadrabia to co stracil :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Mam pytanko, Jak z wagą waszych maluszków tzn, ile tyją? Mój od poniedziałku rano do dziś przytył 130g i zastanawiam się czy to dobrze?
    Ja w ciąży nie miałam opuchniętych nóg a teraz masz strrrrrasznie spuchnięte i mam nadzieje że dlatego mam bardzo mały spadek wagi po porodzie :/ . Podobno opuchlizna zejdzie :/

Ines a jak karmisz to jak masz nogi bo wczoraj na SR położna nam mówiła o pozycjach karmienia i mówiła ze tak jest i ze karmiąc trzeba ułożyć się tak żeby nogi były wyżej bo często zdarza się tak z w ciąży nogi nie były spuchniete a po ciąży przez karmienie e jednej pozycji puchna

• Emartea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines moja mała przybrała 110 gr w pierwszym tygodniu po wyjściu ze szpitala i 220 w drugim. Pediatra powiedziała, że ładnie przybiera. Chyba nie ma jakichś norm ile dziecko powinno przybierać. To bardzo indywidualne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 21:30

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh właśnie u mnie w radiu leci disco polo a mnie ciągnie do tańca heh jaka zachcianke mam poszłabym na jakąś imprezę hehe

loszcz lubi tę wiadomość

‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ