X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia wielkie gratulacje!

Rybeńka i Ewka cudne te Wasze córki :) i w ogóle piękne te nasze marcowe dzieci dzieci ;)

Bella, Gosiaczek czyli u Was to już nieodwołalnie ten tydzień! bardzo mocno trzymam kciuki!

Rubi ja taką akcję z bardzo mokrą wkładką miałam chyba dwa dni przed porodem. Na Ktg lekarz powiedział mi że to taka forma śluzu a nie wody.

Krokodylica księgowa się nie liczy:) Raczej kobiece przyjemności - fryzjer, kosmetyczka, dobry obiad :)

My znowu.mieliśmy ciężki wieczór ale myślę że to wizyta moich rodziców wybiła małego z rytmu i mam nadzieję że dziś będzie lepiej.

A rano prawie biegiem ale zamówiłam wszystkie sprawy jak moi Panowie zostali sami :) przede wszystkim bdyłam u lekarza. Rana mi się trochę rozchodzi ale nie ma tragedii i powinno obyć się bez antybiotyku. No i kupiłam dwa biustonosze do karmienia! :)

Rubi, Krokodylica, gosiaczek31, bella82, SunSun, czekaja, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wróciłam...u mnie wszyyyystko pięknie naszykowane do porodu:P już się sam lekarz śmieje jak to mówi, bo mówi to trzeci tydzień:P pomerdał trochę żeby poruszyć, ale tym razem nic nie bolało...no i powiedział że w środe muszę się stawić na ktg i na badanie- bo to termin i zrobimy silniejsze badanie, bo musimy coś poruszyć, a jeśli nic się nie będzie działo to niestety w 41tc wywołanie...więc mam nadzieję, że Franek mi zaoszczędzi oxy...
    tak czy siak...dotarło do mnie, że najpóźniej w następną środę, będę tulić swoje maleństwo :)

aha bella pytałam o te "wycieki" :P lekarz powiedział, że w związku z tym, że moje rozwarcie jest takie, to pochwa wydala więcej wydzieliny żeby jakieś paskudztwo się nie dostało do dzidzi...po prostu jest to forma samoistnej ochrony..

Loszcz współczuję Ci bólu ;/ może faktycznie nagnij prawdę żeby Cię przebadali, bo może boleć jak cholera przy porodzie jeśli Ci teraz nie pomogą...no chyba, że samo przejdzie ale raczej wątpię

Krokodylica, gosiaczek31, bella82, Rybeńka lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    No dobra tylko musisz mieć dolegliwości jak ja i być co wieczór heh

Dolegliwości mam identyczne, ale może się tak nie uzewnętrzniam. :)
    Jestem też co wieczór ale jak rozpakowane piszą o dzieciaczkach to ja się nie odzywam bo jeszcze to nie jest mój temat. :)

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)

macie w wozkach poduszke??? wczoraj jak werandowalam malego stwierdzilam ze wcale go tam nie widze :/ masakra jakas musze sie nachylac zeby zobaczyc co robi :/ moze to przez to ze wozek ma tak specjalnie zasloniete od wiatru, nie wiem ;/

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett trzymamm kciuki zeby rana krocza ładnie sie goila i żebyś nie musiała brać antybiotyku

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis chcialam isc na pierwszy spacer bo swieci sloneczko ale wiatr 20km/h wiec chyba za duzy :(

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dolegliwości mam identyczne, ale może się tak nie uzewnętrzniam. :)
    Jestem też co wieczór ale jak rozpakowane piszą o dzieciaczkach to ja się nie odzywam bo jeszcze to nie jest mój temat. :)

Ja uzewnetrzniam tylko moja zgage i puchniecie :)
    ja teraz tez pewnie się przestanę odzywać bo już Anastacia ma swojego bobasa wiec przechodzi na rozmowy o dzieciach a nie o brzuszkach. nas juz coraz mniej i nie ma zbytnio z kim pisać bo ciężko przebić się przez rozmowy o dzieciaczkach

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

Krokodylica księgowa się nie liczy:) Raczej kobiece przyjemności - fryzjer, kosmetyczka, dobry obiad :)

Ej, księgowY. :P To różnica. :P

To kupa. W takim razie trzeba lecieć do fryzjera. ;)

Scarlett2014, bella82 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze sie Wam wyspowiadac: pierdole, nie prasuje! Moje dziecka nosi pogniecione ciuchy prosto z kaloryfera (jak jest w rozku albo przykryta kocem to nie widac hehe)
    Spie z dzieckiem w lozku i nie chce mi sie ruszyc tylka zeby odlozyc mala do lozeczka
    Czasem daje jej mm bo mam nadzirje ze po nim dluzej pospi

Wuecej grzechow nie pamietam! ;)

Scarlett2014, Rubi, loszcz, gosiaczek31, bella82, Emartea, Tygrysek, MamaAdasia, flores, czekaja, kasss, Rybeńka lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos gotowości do porodu. Byłam u mojego lekarza tydzień przed porodem i powiedział że urodzę w ciągu tygodnia, maksymalnie półtorej więc trafił idealnie. O dziś się sam z tego śmiał "dobrze że przyszła Pani bez brzucha bo już się bałem że straciłem talent" ;)
    Dziewczyny czy któraś z Was w końcu ma/używa tego pasa poporodowego?

Krokodylica, bella82, Emartea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik dzielę z Tobą grzech nieprasowania... próbowałam naprawdę i przed porodem wszystko przyjechałam żelazkiem ale na dłuższą metę nie dam rady. No po prostu nie nawidze pracować! Jeśli moje dziecko toleruje że w mieszkaniu wszędzie jest sierść naszego kota to jakoś poradzi sobie z niewyprasowanym ubraniem!

Madzik82, gosiaczek31, bella82, Emartea, SunSun, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje machac zelazkiem jak Mati nie spi bo albo sobie zwali na glowe albo wykorzysta fakt ze jestem zajeta i dopadnie Nadie a chce ja bic wiec musze byc czujna. Zanim sie wezme za prasowanie to mloda uleje albo cos i musze jej cos zalozyc wiec biore co suche i mam to gdzies

czekaja lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozki 3 ... jeden uzywalam w szpitalu a tak to wogole go nie uzywam... ubieram Nikosia najczesciej w kaftanik i spioszki albo pajacyki bo tego mam najwiecej i tak sobie lezy i spi bo w domu mamy cieplo ok 24 stopni .

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed porodem tylko wyprasowalam wsYstko a tersz nie,pralam rzeczy jyz z 5 razy i nic malemu nie ma,tyle ciuchow mam a wszystkie za duze tylko z 10 ma ktore na niego pasuja,jakos nie jestem przekonana do ubieranka dziecka w za duze ubranka bo np w pajacykach nozki po chwili znajduja sie nie tam gfzie powinny i mu nie wygodnie,pampersy uzywalismy juz z dady i tesco i tez nie ma uczulenia, chusteczki z dady i cleanic i tez wszystko ok :)

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka piekna coreczka:-) fajnie ze masz czas sie nam pochwalic swoja kruszynka. Wspolczuje przejsc w szpitalu. To straszne ze takie jest podejscie do kobiet w ciazy a pozniej tyle tragedii i nikt nie widzi w tym swojej winy... Dobrze ze wszystko u Was poszlo dobrze a mala jest cala i zdrowa.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w szpitalnym lozku. Mialam tylko ktg zrobione. dziwne ze bez badania gin. No ale moze pozniej? Nie wiem dziwne zwyczaje. Zadnego lekarza na oczy nie widzialam. jednak co kraj to obyczaj. Poprzednio jak rodzilam to zawsze przy przyjeciu badanie gin to podstawa.
    Ale byl nawet postep przy ktg az 3 skurcze na 50-60 ktorych nie czulam. Rownie dobrze samo sie cos moze ruszyc do jutra. Mam taki nacisk na szyjke dzis ze ledwo stalam na IP I wstawalam z kozetki po ktg. albo to efekt bialego fartucha i mloda sie zestresowala:-) bo szalala strasznie na badaniu.

Rubi, Krokodylica lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:

aha bella pytałam o te "wycieki" :P lekarz powiedział, że w związku z tym, że moje rozwarcie jest takie, to pochwa wydala więcej wydzieliny żeby jakieś paskudztwo się nie dostało do dzidzi...po prostu jest to forma samoistnej ochrony..

o super, dziejuje, ze zapytalas bo ja jak uslyszalam, ze nie ma szans u mnie na porod do srody i mam przyjsc na wywolanie to prawie sie poplakalam i o nic nie spytalam :-/

a mamuski wiecie jak wyglada wywolanie? w sensie jak dlugo trwa i po jakim czasie robia cc? Moja siostra w UK miala ciaze wywolywana przez 3 dni i sie biedna nameczyla i musiala urodzic sn. a w PL jak to jest? ile godzin daja na urodzenie? jest jakas regula?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek to tak jak ja bylam ostatnio w listopadzie w szpitalu na twardnienie brzucha nikt nawet palcem nie dotknal mojego brzucha zeby sprawdzic czy rzeczywiscie jest twardy

• bella82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewczyny musze sie Wam wyspowiadac: pierdole, nie prasuje! Moje dziecka nosi pogniecione ciuchy prosto z kaloryfera (jak jest w rozku albo przykryta kocem to nie widac hehe)
    Spie z dzieckiem w lozku i nie chce mi sie ruszyc tylka zeby odlozyc mala do lozeczka
    Czasem daje jej mm bo mam nadzirje ze po nim dluzej pospi

Wuecej grzechow nie pamietam! ;)

Madzik uwielbiam Twoj luz :-)

Madzik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella a nie za szybko chca ci wywolywac bo to chyba tydz po terminie robia a tobie 3 dni ???

‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ