X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Gosiaczek...ale dobrze, że już leżysz w szpitalu...41 tydzień to już wszystko może się zmieniać z minuty na minutę...może po badaniu coś się ruszy samo...tego Ci życzę...a jak nie to i tak trzymam kciuki i powodzenia!!
    Dokladnie Rubi. Wszystko moze sie zdarzyc z godziny na godzine. Tym bardziej ze po badaniu juz 2 h a skurcze i twardnienia dalej sa. Mala czuje ze napiera. wiec jest cien szansy ze cos sie rozkreci. Choc zwykle popoludniu i wieczorem mam skurcze i twardnienia a nocki spokojne i mloda spi jak susel:-) a ja razem z nia:-)

Krokodylica, Rubi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    anet wspolczuje, duzo zdrowka zycze.

gosiaczek powodzenia :)

Dziewczyny ktore rodzily naturalnie - czy to prawda ze akcje zaczynaja sie glownie w nocy? :)
    Z obserwacji to chyba sie sprawdza regula ze wiekszosc dzieci w nocy sie rodzi:-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo w nocy mecza mnie okropne bole podbrzusza, nie moge spac, nospa nie pomaga, a rano wszystko znika. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na odwrot. Wiec duza szansa ze twoja Zuzka urodzi sie w nocy.

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet kurcze tego sie balam jak napisalas ze mala ma katar :( u takich maluszkow nawetvw 24h moze sie z kataru zrobic zapalenie pluc :( biedna mala :(

Gosiaczek trzymam kciuki! Moze zrobisz sobie masaz sutkow i pobidzisz naturalnie oksytocyne?

Do moich grzechow dopisuje tez butelki - nie wyparzam jakos specjalnie tylko zalewam wrzatkiem z czajnika.
    Nie mam tez misia szumisia ale odkrylam swoj sposob na szumy. Stawiam wozek w kuchni i wlaczam pochlaniacz na maxymalne obroty. Mlody zasypia jak zaczarowana hehe nawet na rece nie chce tylko grzecznie lezy w wozku

nick nieaktualny, bella82 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik na mnie zadne cudowne naturalne metody wywolania nie dzialaja:-) ani wysprzatanie domu na blysk, ani schody ani masaz sutkow ktory uskutecznialam juz w domu kilka dni:-) ja jak czolg w tej ciazy nic mnie nie rusza:-) nawet krwawienia nie mam po tym badaniu choc gin mowil ze moze byc. Teraz na obchodzie stwierdzil ze czekamy na skurcze a akurat pod ktg leze wiec ciekawa jestem ze dwa razy czulam mocniejsze a co im sie zapisalo nie wiem:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly czas mysle o malej Inesce. Ale przykra sprawa z tym chorobskiem. Dobrze ze sa w szpitalu i panuja nad sytuacja. Jednak tak male dziecko jak choruje to serce sie kraja....

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    czy ty do porodu sama się zawiozłaś czy źle zrozumiałam?
    Eh nie mój mnie zawiozl

Emartea lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie stawiania się brzuszka i bóle krzyżowe mam po 12 w nocy wiec pewnie też w nocy mnie złapie w sumie to lepiej bo chciałabym urodzić jak jest pierwsza zmiana w szpitalu hehe jakie wymagania mam moja położna ma pierwsze zmiany tylko a jest bardzo miła i pomocna przy porodzie

madzik twoje metody wychowawcze są super heh i powiem szczeze ze chyba z ciebie przykład będę brała hehe. napewno będę próbowała z pochłaniaczem słyszałam że suszarka jeszcze dobrze na dzieci działa

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Dziewczyny ja jestem w szpitalu moje maleństwo ma ostre zapalenie płuc stwierdzili nawet niedotlenienie przybyla tez Malo bo raptem na tydz 60 g wiec dostalam jeby od dokturki ze w stanie krytycznym przywiozłam dziecko poryczalam sie bo bylam wczesniej u lekarza i niby zwykle przeziębienie miala tylko katar zero gorączki nic tylko w weekend zauwazylam ze jest apatyczna mniej jadla i dlugo spala.
    Dużo zdrowia dla maluszka. ..i nie zamartwisj dir bo to nie twojs wina ci lekarze to dzis nic nie potrafia

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymam kciuki za twoją ines napewno wszystko będzie dobrze a lekarze zwłaszcza pediatrzy mnie wkurzają bo jeden mądrzejszy od drugiego a rodzica zawsze się zbiera

• gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie forumowe ciotki.
    Wróciłam właśnie z córeczką Ines już ze szpitala. Jesteśmy przeziębione ale szczęśliwe.W szpitalu przeszłam ostry napad grypy (angina, katar, ból głowy, gorączka - jestem na antybiotyku). Przy karmieniu małej padałam z nóg a do tego ból krocza (naprawiali mi fatalne nacięcie krocza po pierwszym porodzie)
    Wiadomo troszkę potrwa za Nim Was nadrobię i opiszę poród. Trzymam kciuki za obecne i przyszłe mamusie. Był to mój drugi poród ale całkiem inny taki dojrzalszy.

Madzik82, loszcz lubią tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska suszarka tez dziala! Jak mloda marudzi bez powodu to nie marnuje czasu tylko laduje ja do fotelika samochodowego i zabieram do lazienki myc wlosy. Po suszarce jest w takim transie ze jeszcze mam czas zeby sie pomalowac.
    Trzeba sobie jakos radzic dziewczyny :) Jak bedziemy sie tak sztywno trzymac zasad z madrych podrecznikow to dostaniemy na glowe a nie ma nic gorszego dla dziecka niz zestresowana matka. Damy rade!!

nick nieaktualny, anet525, SunSun lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi super że jesteś w domu!

Anet mocno trzymam za Was kciuki!

Gosiaczek masz przynajmniej pewność że zdążysz do szpitala :)

U mnie zaczęło się w nocy i większości przypadków które znam też :)

MamaAdasia w czym mrozisz pokarm?

Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A okap kuchenny u nas tez działa :) Mąż odkrył :) ale jak umieścić łóżeczko pod okapem? :)

Madzik82, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odkurzacz dałby rade ???

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja klade w wozku pod okapem a potem przenosze do lozeczka :) odkurzacz tez da rade :)
    Nawet sa takie aplikacje na telefon z dzwiekiem suszarki

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymam kciuki za mała, to nie Twoja wina! Trzymaj się ciepło a mała niech szybko wraca do zdrowia.

My puszczamy dźwięk suszarki z Youtuba :)

Co do zdjęć to najlepiej jak maleństwo jest do 14 dnia życia ponieważ takie dziecko dużo śpi i jest super do ułożenia. Takie starsze to już gorzej.

U nas też zaczęło się w nocy hehe gdzieś czytałam ze w nocy jak śpimy to jesteśmy wyluzowane i wytwarza sie naturalna okscytocyna. I dlatego się wtedy zaczyna coś dziać.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sobie sciagnelam ta aplikacje z dzwiekami. Jest odkurzacz, suszarka, samochod, prysznic i inne:-)

anet525, Madzik82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi super ze juz w domku jestescie. I widze ze mamy druga Ineske w naszym gronie:-) a choroby wspolczuje, najwazniejsze ze juz lepiej. Powodzenia w domowym zaciszu:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:53

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ