X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Gosiaczek...ale dobrze, że już leżysz w szpitalu...41 tydzień to już wszystko może się zmieniać z minuty na minutę...może po badaniu coś się ruszy samo...tego Ci życzę...a jak nie to i tak trzymam kciuki i powodzenia!!
    Dokladnie Rubi. Wszystko moze sie zdarzyc z godziny na godzine. Tym bardziej ze po badaniu juz 2 h a skurcze i twardnienia dalej sa. Mala czuje ze napiera. wiec jest cien szansy ze cos sie rozkreci. Choc zwykle popoludniu i wieczorem mam skurcze i twardnienia a nocki spokojne i mloda spi jak susel:-) a ja razem z nia:-)

Krokodylica, Rubi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    anet wspolczuje, duzo zdrowka zycze.

gosiaczek powodzenia :)

Dziewczyny ktore rodzily naturalnie - czy to prawda ze akcje zaczynaja sie glownie w nocy? :)
    Z obserwacji to chyba sie sprawdza regula ze wiekszosc dzieci w nocy sie rodzi:-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo w nocy mecza mnie okropne bole podbrzusza, nie moge spac, nospa nie pomaga, a rano wszystko znika. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na odwrot. Wiec duza szansa ze twoja Zuzka urodzi sie w nocy.

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet kurcze tego sie balam jak napisalas ze mala ma katar :( u takich maluszkow nawetvw 24h moze sie z kataru zrobic zapalenie pluc :( biedna mala :(

Gosiaczek trzymam kciuki! Moze zrobisz sobie masaz sutkow i pobidzisz naturalnie oksytocyne?

Do moich grzechow dopisuje tez butelki - nie wyparzam jakos specjalnie tylko zalewam wrzatkiem z czajnika.
    Nie mam tez misia szumisia ale odkrylam swoj sposob na szumy. Stawiam wozek w kuchni i wlaczam pochlaniacz na maxymalne obroty. Mlody zasypia jak zaczarowana hehe nawet na rece nie chce tylko grzecznie lezy w wozku

gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik na mnie zadne cudowne naturalne metody wywolania nie dzialaja:-) ani wysprzatanie domu na blysk, ani schody ani masaz sutkow ktory uskutecznialam juz w domu kilka dni:-) ja jak czolg w tej ciazy nic mnie nie rusza:-) nawet krwawienia nie mam po tym badaniu choc gin mowil ze moze byc. Teraz na obchodzie stwierdzil ze czekamy na skurcze a akurat pod ktg leze wiec ciekawa jestem ze dwa razy czulam mocniejsze a co im sie zapisalo nie wiem:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly czas mysle o malej Inesce. Ale przykra sprawa z tym chorobskiem. Dobrze ze sa w szpitalu i panuja nad sytuacja. Jednak tak male dziecko jak choruje to serce sie kraja....

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    czy ty do porodu sama się zawiozłaś czy źle zrozumiałam?
    Eh nie mój mnie zawiozl

Emartea lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie stawiania się brzuszka i bóle krzyżowe mam po 12 w nocy wiec pewnie też w nocy mnie złapie w sumie to lepiej bo chciałabym urodzić jak jest pierwsza zmiana w szpitalu hehe jakie wymagania mam moja położna ma pierwsze zmiany tylko a jest bardzo miła i pomocna przy porodzie

madzik twoje metody wychowawcze są super heh i powiem szczeze ze chyba z ciebie przykład będę brała hehe. napewno będę próbowała z pochłaniaczem słyszałam że suszarka jeszcze dobrze na dzieci działa

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Dziewczyny ja jestem w szpitalu moje maleństwo ma ostre zapalenie płuc stwierdzili nawet niedotlenienie przybyla tez Malo bo raptem na tydz 60 g wiec dostalam jeby od dokturki ze w stanie krytycznym przywiozłam dziecko poryczalam sie bo bylam wczesniej u lekarza i niby zwykle przeziębienie miala tylko katar zero gorączki nic tylko w weekend zauwazylam ze jest apatyczna mniej jadla i dlugo spala.
    Dużo zdrowia dla maluszka. ..i nie zamartwisj dir bo to nie twojs wina ci lekarze to dzis nic nie potrafia

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymam kciuki za twoją ines napewno wszystko będzie dobrze a lekarze zwłaszcza pediatrzy mnie wkurzają bo jeden mądrzejszy od drugiego a rodzica zawsze się zbiera

• gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie forumowe ciotki.
    Wróciłam właśnie z córeczką Ines już ze szpitala. Jesteśmy przeziębione ale szczęśliwe.W szpitalu przeszłam ostry napad grypy (angina, katar, ból głowy, gorączka - jestem na antybiotyku). Przy karmieniu małej padałam z nóg a do tego ból krocza (naprawiali mi fatalne nacięcie krocza po pierwszym porodzie)
    Wiadomo troszkę potrwa za Nim Was nadrobię i opiszę poród. Trzymam kciuki za obecne i przyszłe mamusie. Był to mój drugi poród ale całkiem inny taki dojrzalszy.

Madzik82, loszcz lubią tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska suszarka tez dziala! Jak mloda marudzi bez powodu to nie marnuje czasu tylko laduje ja do fotelika samochodowego i zabieram do lazienki myc wlosy. Po suszarce jest w takim transie ze jeszcze mam czas zeby sie pomalowac.
    Trzeba sobie jakos radzic dziewczyny :) Jak bedziemy sie tak sztywno trzymac zasad z madrych podrecznikow to dostaniemy na glowe a nie ma nic gorszego dla dziecka niz zestresowana matka. Damy rade!!

gosiaczek31, anet525, SunSun lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi super że jesteś w domu!

Anet mocno trzymam za Was kciuki!

Gosiaczek masz przynajmniej pewność że zdążysz do szpitala :)

U mnie zaczęło się w nocy i większości przypadków które znam też :)

MamaAdasia w czym mrozisz pokarm?

Krokodylica, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A okap kuchenny u nas tez działa :) Mąż odkrył :) ale jak umieścić łóżeczko pod okapem? :)

Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odkurzacz dałby rade ???

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja klade w wozku pod okapem a potem przenosze do lozeczka :) odkurzacz tez da rade :)
    Nawet sa takie aplikacje na telefon z dzwiekiem suszarki

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymam kciuki za mała, to nie Twoja wina! Trzymaj się ciepło a mała niech szybko wraca do zdrowia.

My puszczamy dźwięk suszarki z Youtuba :)

Co do zdjęć to najlepiej jak maleństwo jest do 14 dnia życia ponieważ takie dziecko dużo śpi i jest super do ułożenia. Takie starsze to już gorzej.

U nas też zaczęło się w nocy hehe gdzieś czytałam ze w nocy jak śpimy to jesteśmy wyluzowane i wytwarza sie naturalna okscytocyna. I dlatego się wtedy zaczyna coś dziać.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sobie sciagnelam ta aplikacje z dzwiekami. Jest odkurzacz, suszarka, samochod, prysznic i inne:-)

anet525, Madzik82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi super ze juz w domku jestescie. I widze ze mamy druga Ineske w naszym gronie:-) a choroby wspolczuje, najwazniejsze ze juz lepiej. Powodzenia w domowym zaciszu:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:53

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ