Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGosiaczek jak nazywa się ta aplikacja?
Rybeńka dołącz mnie proszę do grupy na Facebooku. Wysyłam Ci Zaproszenie
Moje dziecko zwykle budzi się przy przenoszeniu z wózka do łóżeczkai przy przenoszenia z naszego łóżka do jego łóżeczka i przy próbie odłożenia z rąk etc
Rybeńka lubi tę wiadomość
-
gosiaczek31 wrote:Caly czas mysle o malej Inesce. Ale przykra sprawa z tym chorobskiem. Dobrze ze sa w szpitalu i panuja nad sytuacja. Jednak tak male dziecko jak choruje to serce sie kraja....
Gosiaczek dzieki w ogóle dziękuję wam ze jesteście z nami myślami. Okazalo sie ze albo zachorowała w szpitalu albo urodzila sie z zapaleniem pluć i pytanie dlaczego wspanialy prywatny szpital nie zbadal jej i wypuścił w takim stanie. Jest w ciężkim stanie ma obustronne zapalenie z niedotlenieniem . Dostala leki przez inhalator tlen ma caly czas podany antybiotyk dożylnie. Bardzo cierpi bo ja non stop klują. Serce mi się kraje będę tu podobno min 8 dni w zależności jak leczenie bedzie przebiegać.
Trzymam kciuki za was wasze maleństwa wizyty i porody. Co jakiś czas postaram się odezwać. -
Ja też poproszę nazwę tej aplikacji. U mnie suszarka też działa. Swoją drogą nasze dzieci mają zaledwie kilka dni/tygodni, a my już wypróbowane mamy takie dziwne metody.
Ja też nie prasuję i butelki zalewam tylko wrzątkiemMadzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Właśnie też już znalazłam Sleep Baby Sleep. Można tam jeszcze nagrać swoje dźwięki. Ciekawe czy będzie działać na dziecia. Nie chcę zapeszać bo dzień się jeszcze nie skończył, a przed nami noc, ale dziś Emilka śpi cały dzień jak aniołek. Budziła się co 3/4 h na mleczko, przewijanie i zasypiała. Efektem tego jest wypoczęta matka, wysprzątane mieszkanie i pyszny obiad. Odwiedziła też nas jedna ulubiona ciotka. Czy nie mogło by być zawsze tak cudownie?
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyska moze idziesz w slady Anastacii:-) i cos z zaskoczenia cie wezmie.
U mnie po ktg wieczornym skurcze sie nawet pisaly. Ale nie wiem na jakim poziomie bo monitoring jest i nie ma wydruku tylko w dyzurce poloznych sie wyswietla. Ale jak przyszla zdjac to mowila ze cos tam jest. I jak bede czula ze cos wiecej sie dzieje mocniej to mam przyjsc. Ale jak narazie to zamiast sie rozkrecic to po kilku godz skurczy, dziec naszykowal sie do spania i skurcze ustepuja:-)Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:Justyska moze idziesz w slady Anastacii:-) i cos z zaskoczenia cie wezmie.
U mnie po ktg wieczornym skurcze sie nawet pisaly. Ale nie wiem na jakim poziomie bo monitoring jest i nie ma wydruku tylko w dyzurce poloznych sie wyswietla. Ale jak przyszla zdjac to mowila ze cos tam jest. I jak bede czula ze cos wiecej sie dzieje mocniej to mam przyjsc. Ale jak narazie to zamiast sie rozkrecic to po kilku godz skurczy, dziec naszykowal sie do spania i skurcze ustepuja:-)
nie mogę dzisiaj jutro mam obiecany bigos od mamy ostatni na dłuższy czas. a najlepiej niech mala siedzi do końca tyg.jak mi się odechciało rodzic bo mam jeszcze plany na te dwa tyg to co małej się teraz zachciało no to fest.
czytałam przez chwile kwietniowki tam to mają parcie na poród. tylko zastanawia mnie to teraz dlaczego dziewczyny które maja 36 tydz chcą rodzic mi do 37 nawet nie przeszło to przez myśl później miałam tydz ochotę a teraz jeszcze nie chce chce mieć spokój do terminu mojegoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 21:59
-
nick nieaktualnybella82 wrote:o super, dziejuje, ze zapytalas bo ja jak uslyszalam, ze nie ma szans u mnie na porod do srody i mam przyjsc na wywolanie to prawie sie poplakalam i o nic nie spytalam
a mamuski wiecie jak wyglada wywolanie? w sensie jak dlugo trwa i po jakim czasie robia cc? Moja siostra w UK miala ciaze wywolywana przez 3 dni i sie biedna nameczyla i musiala urodzic sn. a w PL jak to jest? ile godzin daja na urodzenie? jest jakas regula?bella82 lubi tę wiadomość
-
ok teraz będzie głupie pytanie...ale słowo cewnik działa na mnie jak piorun...czy możecie mi powiedzieć w jakich sytuacjach się go "montuje" i dlaczego??Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyRubi zalezy jaki cewnik mamy na mysli. ja mam ten do indukcji:-) tzw cewnik foleya. To jest taki balonik ktory wklada sie do szyjki i napelnia woda zeby szyjka sie rozwarla. Ale tobie to raczej nie grozi bo rozwarcie masz:-) ja przy poprzednim porodzie mialan ledwie na opuszek i mialam zakladany wlasnie cewnik Do szyjki. Po nim poszlo mi na 3 cm. podali oxy i przebili pecherz. I akcja ruszyla z kopyta w kilka minut:-)
-
nick nieaktualnycoś wam powiem nie sądziłam ze moje stopy mogą osiągnąć taka grubość. nie mam kostek moje stopy wyglądają jak mojej 70 letniej babci. jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem jak spuchniete mogą jeszcze być przeraża mnie to puchniecie wieczorami. mój mąż zabronił mi jutro z łóżka wychodzić i kazał leżeć z nogami do góry