X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymajcie kciuki bo zapadla decyzja po obchodzie ze mam isc rodzic. jestem na porodowce, dostalam antybiotyk na gbsa i teraz musze czekac az zacznie dzialac 4 h i dopiero podadza oxy.

Rubi, kaczamila, Ewelaa, Emca, anet525, Krokodylica, SunSun lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta myslami jestem z toba i trzymam kciuki. Jedyne co zostaje czekac az leki zaczna dzialac. Musi byc wszystko dobrze nawet nie biore innej opcji pod uwage

anet525 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Anet trzymam kciuki i modlę się za małą :*
    Od czego się jej mogło przypałętać takie cholerstwo ? :(
    Co do kataru to mój mały czasami słychać jakby miał coś w nosku, zakrapiam wodą fizjologiczną i ściągam mu fridą i czasami jakieś gluty wychodzą ale jak ssie pierś to ładnie oddycha noskiem , nie wiem :( . Oczka wyleczyłam zakrapianiem, to teraz ten niby katar. Kupki w nocy nie umiał zrobić ale podobno po kp nie musi dziennie. Non stop jakieś zmartwienie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:58

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymaj się kochana..jestem z Tobą...malutka na pewno wyjdzie z tego tylko niestety się teraz musi namęczyć a serce pęka jak się na taką kruszynę patrzy w szpitalu :( dawaj znać jak będziesz na siłach czy jest poprawa..

Gosiaczek trzymam kciuki za w miarę lekki poród! i czekamy na wieści :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Rubi ja przy cc miałam cewnik na siusiu. Wprowadza się małą rurkę do cewki moczowej i siusiu samo leci do woreczka. Nawet tego nie czujesz i nie kontrolujesz.
    no właśnie tak sobie myślałam, że to w przypadku cc...a tu jeszcze jakiś cewnik w związku z oxy..:P trochę mnie przeraża ta rureczka..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja mialam ten zwykly cewnik na mocz, nie wiem czy przy zalozeniu boli bo podczas operqcji chyba mi go zalozyli, a jak na drugi dzien pielegniatka sciagala, to tylko pociagnela i juz byl wyciagniety- nawet nic nie poczulam :) mi to bylo wszystko jedno czy go mam bo bylam po narkozie wiec zylam w innnym swiecie :p

Anet zaciskam mocno kciuki za mala, by szybko wracala do zdrowka, innej opcji nie ma !!!!

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie założono cewnik, gdy nie mogłam urodzić łożyska, myślano, że przyspieszy a okazało się ze łożysko rodziłam dłużej niż Patryka

Gosiaczek to powodzenia

Na na noc zakładam tylko body z długim i polspiochy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 11:28

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• oli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, trzymam kciuki!

Gosiaczek - powodzenia!

Co do dziewczynek - można delikatnie rozchylić wargi większe ale nic na siłę,po prostu wycieramy tyle ile się da. Dziewczynki mają taką białawą warstwę ochronną na złączeniu warg sromowych mniejszych i tego nie ścieramy bo tak ma być. Aha- zaraz po porodzie to normalne że wszystko jest zaczerwienione i obrzęknięte -to od naszych hormonów.

Co do ubioru na noc- nasza śpi w jednej warstwie-zwykle pajac lub półśpiochy i kaftanik- nie mam w zasadzie takich małych body, poza tym te przez głowę ciężko się ubiera no i nie chcę jej obciążać tego złamanego obojczyka. Poza tym śpi w takim kocyku-otulaczu.

Aaaa i tak jak Madzik- tego co piorę na bieżąco nie prasuję no i Pola śpi z nami-przynajmniej na razie. Ładnie przesypia noce z przerwą na karmienie więc nie widzę powodu by to zmieniać i męczyć siebie i ją. Mąż też z nami ;) chyba że idzie do pracy to wtedy w pokoju obok, no ale to jest raz w tygodniu. Mi nawet byłoby wygodniej tylko z Polą ale widzę, że on bardzo chce być z nami więc go nie wyrzucamy ;)

Ja mam pas - koleżanka która miała 3 lata temu cc polecała. Belly bandit się toto nazywa-kupiłam na olx używane. Producent mówi że można po cc od razu,koleżanka używała od 10 doby. Dałam radę się zapiąć, ale trochę mnie boli tam gdzie mam krwiak,więc na razie nie zakładam. Spróbuję znów za 2 dni. Poza tym i tak jestem w szoku że nie jest źle po ciąży. Nawet bym stwierdziła, że lepiej niż po odchudzaniu - jakoś od 07.2013-01.2014 schudłam 24 kg więc miałam dużo "zapasowej" skóry i starczyło na ciążę :) a że w przeciwieństwie do odchudzania teraz się smarowałam namiętnie to serio skóra jest w lepszej kondycji. A kilogramy same spadną przy karmieniu ;)

gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylismy dzisiaj na pierwszej wizycie u lekarza i wszystko ok,maly w ciagu tygodnia przybral 100g i czytajac was sie martwilam ze za malo ale wlasnie wyczytalam ze W pierwszych 4 miesiącach życia przybiera średnio 120–225 g na tydzień.
    a my z mezem jestesmy szczupli i mamy szybka przemiane materii wiec to po nas jest chudy i dlugi a je duzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 11:55

ines31, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymam mocno kciuki za malutką, wspieram Cię myślami,

Gosiaczek powodzenia.

Bella Ciebie biorę pod uwagę jako nową mamusie na ten tydzień :) też trzymam kciuki za jutro.

A my dziś wizyta w przychodni :)a tymczasem idę skorzystać chwilę z pogody.
    Dobrego dnia dziewczyny.

gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Witam.
    Anet trzymam kciuki i modlę się za małą :*
    Od czego się jej mogło przypałętać takie cholerstwo ? :(
    Co do kataru to mój mały czasami słychać jakby miał coś w nosku, zakrapiam wodą fizjologiczną i ściągam mu fridą i czasami jakieś gluty wychodzą ale jak ssie pierś to ładnie oddycha noskiem , nie wiem :( . Oczka wyleczyłam zakrapianiem, to teraz ten niby katar. Kupki w nocy nie umiał zrobić ale podobno po kp nie musi dziennie. Non stop jakieś zmartwienie :(

Ines nie bagatelizuj kataru ja tak zrobiłam i co mala ma zapalenie pluc. Proszę idź do lekarza i niech go zbadają. U mnie objawy byly takie jak u ciebie katar ciągnące sie glutki i nic więcej.
    A skąd sie wzięło: Zdaniem lekarzy albo zlapala ze szpitala w ktorym rodzilam, albo urodzila sie z zapaleniem przeze mnie bo pod koniec ciąży chorowalam lub inna przyczyna byl dlugi poród byla owinieta pepowina i wychodzi na to ze byla od tego czasu niedotleniona. Wiec wspanialy medeor- pryw szpital w ktorym rodzilam wypuścił mnie do domu z niedotlenionym noworodkiem z zapaleniem pluć.
    Co do jej stanu wciąż bez zmian lekarz mówi by uzbroić się w cierpliwość i czekać.
    Sarah cieszę się ze u was wszystko ok i maly ladnie przybrał na wadze.
    Dziękuję wam ze moge się wam wyżalić i ze mnie wspieracie. Dajecie mi otuchę za co jestem wam wdzieczna.

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    bylismy dzisiaj na pierwszej wizycie u lekarza i wszystko ok,maly w ciagu tygodnia przybral 100g i czytajac was sie martwilam ze za malo ale wlasnie wyczytalam ze W pierwszych 4 miesiącach życia przybiera średnio 120–225 g na tydzień.
    a my z mezem jestesmy szczupli i mamy szybka przemiane materii wiec to po nas jest chudy i dlugi a je duzo
    No to mnie pocieszyłaś troszkę, my na wizytę jedziemy jutro i jestem ciekawa ile mały przybrał. W szpitalu zrobili mi chyba pranie mózgu na temat wagi tzn. że powinien przybierać 100g dziennie i że mam budzić małego co 3 godziny na karmienie bo inaczej go zagłodzę :( . Więc wstaje z budzikiem (jeżeli mały się nie obudzi co zdarza mu się czasami po tych 3 godzinach) i karmię go. A co ci lekarka powiedziała no to ile przybrał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 12:04

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze ladnie przybiera,nikt nie mial zastrzezen wiec sie nie martw,co za debilizmy Ci opowiadaja!!! 100g?! to wygladalo by dziecko jak jakis paczek,mi w szpitalu powiedzieli ze 30g na dzien powinno byc i sie martwilan, gdyby mi powiedzieli ze 100g a moj wtedy gdy byl wazony przybieral na dzien 20 to bym myslala ze mam niedozywione dziecko,masakra jak potrafia nastraszyc.dovrze ze dzis wyczytalam ze jednak nie musi byc nawet 20g na dzien

ines31 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ze ladnie przybiera,nikt nie mial zastrzezen wiec sie nie martw,co za debilizmy Ci opowiadaja!!! 100g?! to wygladalo by dziecko jak jakis paczek,mi w szpitalu powiedzieli ze 30g na dzien powinno byc i sie martwilan, gdyby mi powiedzieli ze 100g a moj wtedy gdy byl wazony przybieral na dzien 20 to bym myslala ze mam niedozywione dziecko,masakra jak potrafia nastraszyc.dovrze ze dzis wyczytalam ze jednak nie musi byc nawet 20g na dzien
    W szpitalu przepłakałam 2 noce, że mały za mało je, za mało przybiera, że nie umiem własnego dziecka do porządku nakarmić. Mam nadzieje że jutrzejsza wizyta mnie uspokoi bo cały czas mam klin w głowie na ten temat.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja malego nie budze,spi ile chce,jak sie obudzi to wyssie oba cyce i dalej spac,czasem po 1h,czasem w ogole nie spi przez kilka godzin i je ile wlezie,wiec nic nie traci.ja juz wan pisalam niedawno ze madre slowa przeczytalam "gdyby ktos nas obudzil na jedzenie to nir bylibysmy zadowoleni i nie chcielibysmy jesc" mojego raz sprobowalan obudzic ale spiac zacisnal usta i nie chcial jesc,wiec dalam sobie spokoj

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomość od kasss

"Jedziemy z mala do szpitala byliśmy i pediatry i nie spodobał się jej brzuszek jest bardzo twardy do tego dużo ulewa trzymajcie kciuki mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze"

• ines31 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass trzymam kciuki :*
    Co to za fatum zstąpiło :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 12:20

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciaza to byl stres...czy dziecko dobrze sie rozwija,czy serduszko wciaz bije...po ciazy wcale nie jest mniej zmartwien,jest ich o wiele wiecej i bardziej bola gdy cos sie zlego dzieje bo widok cierpiacego dziecka dla rodzica to cos strasznego...a to dopiero poczatek i tak do konca zycia bedziemy sie zamartwiac,rozumiem juz wtracanie sie rodzicow i ciagłe pytania i pouczanie,teraz juz wiem co czuja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 12:25

ines31 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass tez trzymam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass trzymam kciuki :* będzie dobrze
    Ines spokojnie, na pewn mały dobrze przybiera, tak jak pisze Sarah dziecko przybiera dziennie ok 30 g. nie żadne 100, to w ciągu 10 dni powinien przybrać kilogram a w ciągu miesiąca 3 kg...
    Co do karmienia piersią to dlaczego karmicie dwoma piersiami na jedno karmienie? Dzieciątko sie nie najada i się dopomina dalej?? Bo mój mały zjada z jednej piersi i raczej to mu starcza bo jak poje to zaciska usta i nie chce więcej, a widzę że przybiera ładnie. Za to pierś mi opróżnia pięknie bo jak karmię to mam twardawą a po karmieniu normalnie flak :P

‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ