X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass i Anet trzymam kciuk za Was i za Wasze dziewczyny!

Bella a może jeszcze spacerek po schodach?:) życzę Ci żeby dziś się zaczęło :)

Dziewczyny jakie macie te pasy? Możecie podrzucić linki? :)

Nasz maluch miał problem ze snem a od kiedy położna poleciała nam kropelki Biogai jest lepiej. Pisze bo może którejś z Was pomoże?

Ja małego przed kąpielą lekko karmie ale to maks 10 minut.

Robie kolejne zamówienie w Gemini i myślę co jeszcze :/ co się u Was sprawdza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 15:05

bella82 lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmie małego przed kąpielą, ale na tyle, by sie nie denerwował i czerpał przyjemność z kąpieli..jeszcze mu sie nie ulało

biogaja to to koperkowe?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BioGaia to jakiś probiotyk naturalny, który ponoć występuje w ludzkim organizmie. Nic koperkowego. Ma pomóc na wzdęcia czy ból brzucha. U nas chyba działa po po drugiej tragicznej nocy w domu teraz jest lepiej. Junior chyba się już aż tak nie męczy a ponoć to najbardziej naturalne co możemy mu podawać.

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Anet- trzymam kciuki za małą, niech szybko wyjdzie z tego !

Gosiaczek, powodzenia, pewnie już po :D

Bella, oby się bez oksy obyło. kciuki :)

Scarlett, ja mrożę mleko w wyparzonych małych słoiczkach.

Ja na noc i na dzień zakładam body z krótkim rękawem + pajacyk bawełniany.

Konwalianka, zdrówka dla chłopaków. Mój Adaś ma katarek..

Oli, ja dziś byłam na kontroli obojczyka i - zrasta się, jest już jakaś blizna, podobno jest już lepiej, to kwestia czasu. Zrasta się przez 6-8 tygodni.

konwalianka, bella82 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Ja robię dokladnie tak samo jak Emrica. Na śpiocha by się nie dało bo Emilka najwyraźniej nie lubi wody i pewnie by się i tak obudziła.
    Czy karmiąc można pić sok typu Kubuś?
    ja juz kilka tego typu sokow wypilam

Emartea lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia- nam powiedzieli ze w sumie nic z tym obojczykiem poza oszczędzaniem sie nie robi. Pewnie pediatra zbada na wizycie - a tak to mąż dogląda - na cos sie przydaje ze sie uczy na ortopede;) hehe no ale oczywiście tak rzadkie pwoiklanie po cc musiało akurat nam sie przytrafić ...

Scarlett- ja mam Belly Bandit- z olx bo w sklepach w Pl trudno dostępny, o cenie nawet nie wspominam. Ale zobaczymy jak bedzie z noszeniem. Koleżanka mówiła ze efekt super- tylko ona przybrała w ciazy dość dużo do wyjściowej masy ciała i wzrostu. Teraz znów wazy 45 wiec ;)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile najdluzej wasze dzieci nie spia? Bo moj od 10 rano mial tylko jedna drzemke na pol godziny i nie wiem co sie dzieje ...?

Wydaje mi sie ze jest pojedzony bo nie placze tylko lezy z 15 min , chce do cyca, chwile possie, znowu polezy i tak od 6 godz!

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek, a to nie Ty pisałaś że masz 24 stopnie ? Może po prostu chce mu się pić ? I dlatego tak ? Nasza Pola miała tak wczoraj że się co chwilę budziła - pojadła 10-20 minut i dalej spać. A właśnie było ciepło -24,5 stopnia (kominkiem to ciężko wyregulować) , duszno, aż mi się słabo zrobiło i zawroty głowy.

Zatem myślę że na razie trzeba go obserwować, jak nie marudzi to myślę że nic strasznego.

km5svcqgfaw599l1.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mój mąż się uparł, że jedziemy do szpitala dzisiaj, bo wczoraj ze mnie cały dzień delikatnie coś kapało...a dziś to samo...śluzu tam praktycznie nie widać tylko sama woda...czy to możliwe że popuszczam siku na koniec ciąży?;/ wstydzę się trochę jechać, żeby nie usłyszeć "pani popuszcza" ale mąż powiedział, że idzie do fryzjera a potem jedziemy bez gadania...;/ dziś byłam na spacerze...po pół godzinie miałam mokrą wkładkę, majtki i dżinsy...;/ pytałam przecież lekarza w pon. czy to mogą być wody to powiedział, że nie...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja mam pas zapinany na rzepa z Pani Teresy.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu zasnal... dawalam mu wody to nie chcial... a praktycznie nie plakal tylko lezal grzecznie.... ale sie martwilam bo spac przeciez musi a tu 6 godz i oczy jak 5zl..

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Kurcze a mój mąż się uparł, że jedziemy do szpitala dzisiaj, bo wczoraj ze mnie cały dzień delikatnie coś kapało...a dziś to samo...śluzu tam praktycznie nie widać tylko sama woda...czy to możliwe że popuszczam siku na koniec ciąży?;/ wstydzę się trochę jechać, żeby nie usłyszeć "pani popuszcza" ale mąż powiedział, że idzie do fryzjera a potem jedziemy bez gadania...;/ dziś byłam na spacerze...po pół godzinie miałam mokrą wkładkę, majtki i dżinsy...;/ pytałam przecież lekarza w pon. czy to mogą być wody to powiedział, że nie...;/

Rubi jest jeszcze jedna opcja ze to może być czop rozwodniony taki. na SR położna mówiła ze czop może być jak woda i często kobiety mylą go z wodami

• Rubi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyczytałam, że jeśli nie leci nic w pozycji leżącej to to nie wody tylko nietrzymanie moczu..a mi nic na leżąco nie leci..mąż poszedł na kompromis, że jak będę do konca dnia leżała i nic nie bedzie się działo to nie pojedziemy...no bo jutro znów lekarz nie chcę jak wariatka ciągle jeździć...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Dziś mnie czeka samodzielna kąpiel malucha i właśnie się mentalnie przygotowuje ;) . Tylko jak mały płacze to moja poj....na teściowa od razu przylatuje do góry co ja dziecku robie :/ . Więc dziś wieczorem w czasie kąpania na pewno przylezie mnie powku....ać, że źle coś robie. A sama nic nie potrafi pomóc bo nie umie i się boi! Sorry za słownictwo ale nie da się inaczej

Ines to teściowej drzwi na klucz zamknąć, ja tak zrobiłam :P denerwowała mnie i męża przy kąpaniu małego. mąż robił wszystko źle i robił mu krzywde i w ogóle to dzieci powinna babcia kąpać więc jak wyszła to drzwi na klucz zamknęłam i koniec. podobijała się i poszła teraz na kąpanie w ogóle nie wchodzi do nas nawet jak mały popłakuje :P

Emartea, MamaAdasia, Krokodylica, ines31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwoch godz mam juz malutka obok:-) dzieki za kciuki jak zwykle sie sprawdzaja. Napisze wiecej jak sie ogarne z poporodowej. SN 57 cm, 3780g. Mala byla w nietypowym polozeniu ustawiona. Owinieta raz pepowina na szyi. Ale poszlo sprawnie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 23:10

kaczamila, Emartea, Justyska89, Tygrysek, bella82, Rubi, Scarlett2014, MamaAdasia, loszcz, Ewelaa, Sarah88, Krokodylica, Emca, kasss, SunSun, Emrica, ines31, Niunia86, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila brawo. Dobrze zrobiłaś.

Dziś była u nas położna. Powiedziała, że na kolki warto spróbować Espumisan ale podobno jest jakiś nowy, który zawiera 100mg/ml Simeticonum (stary zawiera tylko 40mg/ml). Dla porównania Sab Simplex zawiera go ok 70mg/ml. Czy któraś z was używała tego nowszego? A i jeszcze mówiła, że można go stosować u młodszych dzieci niż miesięczne, jak jest napisane na ulotce. Po prostu nie ma badań na młodszych dzieciach, ale jest on zupełnie bezpieczny.

kaczamila lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek gratuluję :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Od dwoch godz mam juz malutka obok:-) dzieki za kciuki jak zwykle sie sprawdzaja. Napisze wiecej jak sie ogarne z poporodowej. SN 50 cm, 3780g. Mala byla w nietypowym polozeniu ustawiona. Owinieta raz pepowina na szyi. Ale poszlo sprawnie:-)

Extra Gosiaczek!! Gratuluje!!

Rubi moze kup w aptece takie paski specjslne ktore sprawdza czy to wody czy mocz.

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ja kupilam Bobotic forte to espumisan sie niestety nie sprawdzil. Bobotic niby od 28 dnia zycia ale podaje wczesniej

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek gratulacje!

‹‹ 1537 1538 1539 1540 1541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ