Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi wrote:Gosiaczek...ale dobrze, że już leżysz w szpitalu...41 tydzień to już wszystko może się zmieniać z minuty na minutę...może po badaniu coś się ruszy samo...tego Ci życzę...a jak nie to i tak trzymam kciuki i powodzenia!![/QUrOTE]
Dokładnie tak jsk piszesz...u mnie nic nie wskazywalo ze die zacznie ma dniach -
nick nieaktualnySarah masz racje od kąd zdecydowałyśmy sie być matkami i zobaczyłyśmy dwie kreski zaczęło sie bycie rodzicem i co wiąże sie również z zamartwianiem i strachem o nasze dzieci, najpierw w brzuszku a później już jak jest na świecie. Wszyscy mówią że do 18 lat dziecka będziemy sie zamartwiać ale jest taka prawda czy 10 czy 18 czy 40 to i tak będzie nasze dziecko
wzięłyśmy na siebie wielka odpowiedzialność ale również wielkie szczęście
jesteśmy szczęściarami
ines31 lubi tę wiadomość
-
kaczamila wrote:Kass trzymam kciuki :* będzie dobrze
Ines spokojnie, na pewn mały dobrze przybiera, tak jak pisze Sarah dziecko przybiera dziennie ok 30 g. nie żadne 100, to w ciągu 10 dni powinien przybrać kilogram a w ciągu miesiąca 3 kg...
Co do karmienia piersią to dlaczego karmicie dwoma piersiami na jedno karmienie? Dzieciątko sie nie najada i się dopomina dalej?? Bo mój mały zjada z jednej piersi i raczej to mu starcza bo jak poje to zaciska usta i nie chce więcej, a widzę że przybiera ładnie. Za to pierś mi opróżnia pięknie bo jak karmię to mam twardawą a po karmieniu normalnie flak -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzekają a prubowalas karmić dzidziusia przez nakładki na piersi ?strupach ja mamtakie z aventu u mię super sie sprawdzają mała lepiej w nich ssie i sutki nie są poranione a miałam je cale w strupach bo mała źle lapala sutki
Co do spania w nocy to ja nie moge narzekac jak nakarmie moja Wiktorcie o23 to budzi sie dopiero o 5 rano na karmienie a potem to juz nie chce spac tylko sie rozglądać i lezymy razem w łóżku patrząc na siebie
Ja na noc ubieram malej body na długi rękaw kawtanik i spioszki -
nick nieaktualnyanet525 wrote:Dziewczyny ja jestem w szpitalu moje maleństwo ma ostre zapalenie płuc stwierdzili nawet niedotlenienie przybyla tez Malo bo raptem na tydz 60 g wiec dostalam jeby od dokturki ze w stanie krytycznym przywiozłam dziecko poryczalam sie bo bylam wczesniej u lekarza i niby zwykle przeziębienie miala tylko katar zero gorączki nic tylko w weekend zauwazylam ze jest apatyczna mniej jadla i dlugo spala.
Trzymamy kciuki za Ineske zeby szybciutko wyzdrowiała i dozo sił dla ciebie na ten trudny czas -
ja dzis przeszlam sama siebie
rano zmolestowalam meza po raz pierwszy od wiekow
a teraz skonczylam porzadki w kuchni i lazience, plus mycie podlog, wyczyscilam balkon po zimie plus zrobilam 2 prania. Brzuch mi sie stawia, Maly wierci, a plecy chyba wczesniej az tak nie bolaly. nawet nie wiecie jakbym chciala by wszystko zaczelo sie samo z siebie!
konwalianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:Justyska moze idziesz w slady Anastacii:-) i cos z zaskoczenia cie wezmie.
U mnie po ktg wieczornym skurcze sie nawet pisaly. Ale nie wiem na jakim poziomie bo monitoring jest i nie ma wydruku tylko w dyzurce poloznych sie wyswietla. Ale jak przyszla zdjac to mowila ze cos tam jest. I jak bede czula ze cos wiecej sie dzieje mocniej to mam przyjsc. Ale jak narazie to zamiast sie rozkrecic to po kilku godz skurczy, dziec naszykowal sie do spania i skurcze ustepuja:-)
Gosiaczek trzymamy kciuki aby skurcze sie rozkrecily -
Kass trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze. Anet trzymaj się kochana musisz byc silna dla córeczki.
Dziś przyszły mi plastry silikonowe na ranę po cc, pas na brzuch też mam, chodż brzuch ładnie wygląda, na plusie tylko 2 kg jestem, jutro mam wizytę u ginekologa, po wizycie przyklejam plasterek i zakładam pas. -
oli wrote:Emrica , Sutricon czy jakieś inne? Moim zdaniem sa super! Ja miałam na początku taka brzydka ta ranę- od 4 dni mam te plastry i każdego dnia jest coraz lepiej. Napisz co Ci gin powie o noszeniu pasa, prosze.
Tak - Sutricon, napiszę bo najpierw go zapytam czy już czy jeszcze trzeba czekać z pasem. -
ines31 wrote:Mam pytanko. kąpiecie dzieci po wybudzeniu, po lekkim nakarmieniu czy na śpiocha?
Mi w szpitalu powiedzieli żeby kąpać dziecko przed jedzeniem, bo inaczej może mu się ulać pokarm, więc jak zbliża się pora jedzenia, jak śpi to ją wybudzam, zazwyczaj na przebieraku już się budzi i do wanienki. -
Dziś mnie czeka samodzielna kąpiel malucha i właśnie się mentalnie przygotowuje
. Tylko jak mały płacze to moja poj....na teściowa od razu przylatuje do góry co ja dziecku robie
. Więc dziś wieczorem w czasie kąpania na pewno przylezie mnie powku....ać, że źle coś robie. A sama nic nie potrafi pomóc bo nie umie i się boi! Sorry za słownictwo ale nie da się inaczej