X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami. Anastaacia gratuluję!! Ewka cieszę się że się odezwałaś.
    Tygrysica fajnie ze bobas przybiera

My po wizycie w poradni patologii noworodka, dzisiaj pani doktor jak na swój charakter była miła. Jedyne co mnie wkurzyła tekstem że: "nie wychowujcie worka mąki" a dokładnie chodziło jej o to że mamy ćwiczyć z małym, ale mogła sobie darowac. zdziwiła się bardzo jak powiedziłam, że karmię piersią i nie odciągam i jak zobaczyła jak mały przybiera. w przeciągu 5 dni przybrał 200g :) waży już 3760 g :) mierzy 55 cm :) więc szalejemy :)

Co do kupe k to mały też miał i ma z tym problem, nie robił kupki od 3 dni chociaż lekarka mówiła że przy karmieniu piersią dziecko może zrobić kupkę po 7 dniach. ale jakieś 20 min temu walnął kupe za te 4 dni MEGGGGA wielką! zafajdany był od stóp prawie po głowę :P ale ważne ze małemu jest lepiej

Madzik82, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    bella a nie za szybko chca ci wywolywac bo to chyba tydz po terminie robia a tobie 3 dni ???

wg mojego lekarza od poczatku mial byc 11.03 i on sie tego trzyma.

Ewka super Kruszynka, kurcze jak sie czyta takie hostorie to naprawde az sie noz w kieszeni otwiera :-/ najwazniejsze, ze wszystko dobrze sie skonczylo :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    wg mojego lekarza od poczatku mial byc 11.03 i on sie tego trzyma.

Ewka super Kruszynka, kurcze jak sie czyta takie hostorie to naprawde az sie noz w kieszeni otwiera :-/ najwazniejsze, ze wszystko dobrze sie skonczylo :*

kurde bo moj lekarz to sie caly czas trzyma dwoch dat 21 i 27 ostatnio jak sie zapytalam ktory dokladnie wkoncu to powiedzial ze roznica nie duza. ale moim zdaniem jakby przyszlo wywolywac to jednak duza bo 2 tyg. aj zreszta za duzo mysle chyba jakby przyszlo wywolywac to najwyzej w ciazy bede 42 tyg rekordzistka bede wtedy na forum hehe

• bella82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    kurde bo moj lekarz to sie caly czas trzyma dwoch dat 21 i 27 ostatnio jak sie zapytalam ktory dokladnie wkoncu to powiedzial ze roznica nie duza. ale moim zdaniem jakby przyszlo wywolywac to jednak duza bo 2 tyg. aj zreszta za duzo mysle chyba jakby przyszlo wywolywac to najwyzej w ciazy bede 42 tyg rekordzistka bede wtedy na forum hehe

ja tez sama nie wiem co myslec na temat tej daty i wywolania w srode, ale ufam mojemu lekarzowi i zdaje sie na jego wiedze i doswiadczenie. Wydaje mi sie, ze przy przyjeciu do szpitala zrobia mi jeszcze jakies badania i jak postanowia poczekac jeszcze chwile to nie bede sie klocic ;-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wczoraj urodziła kuzynka mojej szwagierki i może nie pisałabym o tym tutaj gdyby nie pewien fakt :) ale po kolei: jej drugie dziecko, nie miała żadnych objawów zero rozwarcia, skurcze dzień wcześniej ale bardzo lekkie, była sobie w domu z mamą i nagle jej wody odeszły podobno strasznie chlusnęły. chciała iść sie zbierac do szpitala ale chodzenie stawiało jej wielki ból więc zadzwoniły po karetkę. karetka była za 5 min i diagnoza: rodzmy w domu bo pani na pierwszym zakręcie urodzi w karetce, widać główkę :) . po 15 minutach od odejśćia wód dziecko było na świecie. w międzyczasie przyjechała druga karetka jedna zabrała dziecko druga matkę i zawieźli do szpitala. lekarze w szpitalu mieli poród z głowy :)

bella82, Justyska89, gosiaczek31, czekaja, Tygrysek, Krokodylica, Emartea lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila wow, ale historia :-) rozumiem, ze chcialas nam dodac otuchy ;-) dziekuje :-*

kaczamila lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja tez sama nie wiem co myslec na temat tej daty i wywolania w srode, ale ufam mojemu lekarzowi i zdaje sie na jego wiedze i doswiadczenie. Wydaje mi sie, ze przy przyjeciu do szpitala zrobia mi jeszcze jakies badania i jak postanowia poczekac jeszcze chwile to nie bede sie klocic ;-)

wlasnie ja swojemu tez ufam i zobaaczymy co bedzie dalej. w sumie bedzie co bedzie. smieje sie ze bede za nim tesknila bo jednak jakby nie bylo to niedlugo koncze ciaze a jego uwielbiam i bedzie mi brakowalo wizyt u niego hehe i dlatego mala niech da mi jeszcze w piatek sie z nim zobaczyc hehe i moze w przyszlym tyg tez hehe

ewka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no historia niesamowita hehe co prawda chcialabym zeby moj porod szybki byl ale niekonicznie tak szybki hehe

• bella82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    wlasnie ja swojemu tez ufam i zobaaczymy co bedzie dalej. w sumie bedzie co bedzie. smieje sie ze bede za nim tesknila bo jednak jakby nie bylo to niedlugo koncze ciaze a jego uwielbiam i bedzie mi brakowalo wizyt u niego hehe i dlatego mala niech da mi jeszcze w piatek sie z nim zobaczyc hehe i moze w przyszlym tyg tez hehe

po porodzie tez mozesz do niego na wizyty chodzic :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    po porodzie tez mozesz do niego na wizyty chodzic :-)

ale juz nie co miesiac hehe pozatym maz bylby zazdrosny

bella82, Rubi lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Madzik , ja tez nie prasuję, nie chce mi się ;) nic się nie dzieje.

Anastacia, gratuluję synka, kawał chłopaka ;)

Bella, Gosiaczek trzymam kciuki aby się jak najszybciej zaczęło.

Ja dziś byłam z Szymkiem i Adasiem na spacerku ponad godzinę, a zasłoniłam gondolę pieluchą tetrową i nie wiało tak małemu.Po spacerku lepiej śpi.

Ewka, piękna córcia ;)

Mój maly też ma kolki, daję mu Espumisan, oczywiście jest napisane że od m-ca ale troszkę pomaga.

Wczoraj ściągnęłam pierwszy raz mleko, aż 90 ml, już w zamrażarce czeka w razie co. Muszę trochę zapasu zrobić.Ja mleka modyfikowanego nie daję, mam pokarm, aż czuję jak mnie piersi bolą jak mały za długo śpi.

Trzymam kciuki za resztę mam 2w 1 !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 16:53

bella82, Madzik82 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem w szpitalu moje maleństwo ma ostre zapalenie płuc stwierdzili nawet niedotlenienie przybyla tez Malo bo raptem na tydz 60 g wiec dostalam jeby od dokturki ze w stanie krytycznym przywiozłam dziecko poryczalam sie bo bylam wczesniej u lekarza i niby zwykle przeziębienie miala tylko katar zero gorączki nic tylko w weekend zauwazylam ze jest apatyczna mniej jadla i dlugo spala.

MartaM lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Dziewczyny ja jestem w szpitalu moje maleństwo ma ostre zapalenie płuc stwierdzili nawet niedotlenienie przybyla tez Malo bo raptem na tydz 60 g wiec dostalam jeby od dokturki ze w stanie krytycznym przywiozłam dziecko poryczalam sie bo bylam wczesniej u lekarza i niby zwykle przeziębienie miala tylko katar zero gorączki nic tylko w weekend zauwazylam ze jest apatyczna mniej jadla i dlugo spala.

jejku Anet duzo zdrowka dla Malej! kurcze skad takie ostre zapalenie? ktos Was odwiedzal i "sprzedal" chorobe czy jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko.... aneta trzymajcie sie dzielnie. niech ineska zdrowieje. Pewnie dlatego spiochala tak duzo, walczyla z choroba. Dzielna silna dziewczynka. Da rade. A to zapalenie pluc to kto wie czy nie po pobycie w szpitalu dostala....

• kasss Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek to powodzenia trzymamy kciuki za jutro;) Rybeńka super sesja i śliczna Majusia Ewka Wiktoria też jest sliczna;) Rubi Bella juz nilu edługo bedziecie tulic swoje maleństwa Anet Kochana trzymamy kciuki za Ineske bedzie dobrze dobrze ze jestescie w szpitalu Madzik ale sie uśmiałam;) ja prasuje ale tez mi sie nie chce mala wczoraj wszystkie ubranka wybrudzila Kaczamila u nas jest to samo jak kupy nie ma caly dzien to wieczorem jest ogromna mamuski jak sie sprawdza u was oliatum bo ja jestem nie zadowolona mamy tez zel do mycia ciala i wloskow z hippa i jest super myjemy nim czuprynke Julki

Madzik82, Rybeńka lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet współczuję:-( .To nie twoja wina,że mała jest w takim stanie i nie daj sobie tego wmówić!Nie jesteś lekarzem i nie masz rentgenu w oczach aby zaobserwować bezobjawowe zapalenie płuc !!!
    Trzymam kciuki za Ineske.Wszystko będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 18:23

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymam kciuki za córeczkę oby szybko wróciła do sił...strasznie dużo syfów w tym marcu krąży i nie ciężko o infekcje i chorobę...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci raz pisze posta i nie wychodzi tak to jest z tele.
    Ja po badaniach. Usg super, mala ma sie dobrze i gin zazartowal ze czeka do pierwszego dnia wiosny:-) wody czyste, ilosc dobra, przeplywy ok, lozysko jak to po terminie tz zaczyna sie starzec. Ruchy ok, waga szacunkowo 3700 co biorac pod uwage termin mnie nie zdziwilo. Dni leca dziecko rosnie:-) ja za to trace na kg. Mam 2 mniej niz na swojej wadze w domu:-)
    badanie gin: lekarz znow zartem ze jest zawiedziony bo myslal ze mam z 5 cm i pewnie nawet nie wiem a tu ledwie 2 palce i szyjka jeszcze nie zgladzona:-) troche porozciaglal, krew na rekawiczce i nic wiecej. Stwierdzil ze gotowa do porodu ale ciezko stwierdzic czy cos sie samo zacznie czy nie. na upartego moglby podac oxy juz dzis ale lepiej zebysmy poczekali. Wiec plan ze jutro wywolanie raczej poszedl do.. . Do piatku chce czekac na spontaniczna akcje skoro wyniki mam ok. Gdyby cos sie "popsulo"w ktg to beda dzialac a tak mam czekac jeszcze. I dupa bo w piatek juz chcialam byc w domu:-) a tak poleze tutaj. Chyba ze cos samo sie wydarzy. Po badaniu mam niby delikatne skurcze ale... bez szalu. Tak czy siak. Ten tydzien jest ostatnim Z brzuszkiem

Krokodylica, Madzik82, kaczamila, SunSun lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek...ale dobrze, że już leżysz w szpitalu...41 tydzień to już wszystko może się zmieniać z minuty na minutę...może po badaniu coś się ruszy samo...tego Ci życzę...a jak nie to i tak trzymam kciuki i powodzenia!!

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet wspolczuje, duzo zdrowka zycze.

gosiaczek powodzenia :)

Dziewczyny ktore rodzily naturalnie - czy to prawda ze akcje zaczynaja sie glownie w nocy? :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ