WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Dziewczyny po cc jak wasza rana, bo mi się coś nie podoba, a mianowicie, nad raną zrobiła mi sie taka opuchlizna, taki nabrzmialy wałek, nie wiem czy się martwić czy tak ma być.. :(

Mi też się tak zrobiło. Nie boli i zauważyłam, że w miarę zmniejszania się brzucha i ten "wałeczek" się zmniejsza. Do gina idę 14 i zapytam o to.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Dzięki Justyśka. My tu z Oskarkiem trzymamy kciuki za Ciebie i Hanie, może mała widzi jaka pogoda za oknem i nie chce jej się dupki wyciągać z ciepłego brzuszka. ?Trzymamy mocno kciuki, masz u nas wsparcie. tłumacz to sobie tak że już ostatni zakręt i meta :) Buziaki dla Ciebie

dzięki kochana za wsparcie :) wiem ze jakoś to będzie może akurat sama zechce wyjść pewnie nue lubi zimna. chyba niezły leniuszek z niej będzie bo wychodzić nie chce i na ktg ciągle śpi lekarka cały czas mi brzuchem trzęsie mo ma za małe tetno kolo 120 góra 130. trochę mnie to martwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska zapytaj ich wprost od ktorego dnia po terminie wywoluja. Ja tak zrobilam bo tez mi 3 lekarzy mowilo co innego. Jeden ze po 8 dniach inny ze po 10. A wkoncu ordynator podjal decyzje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala ma 2 tyg i jej tryb zmienil sie calkowicie. Prawie wogole nie chce spac i cigle marudzi.
    Wczoraj od 15 do 21.30 nie spala. Ani noszenie ani cycek ani nawet butelka z mm nie pomagala. Tez juz mi rece opadaly bo i starsza na tym cierpi bo ja mala placze to nie moge sie nia zajac tam jak powinnam. I wkoncu sama sie poryczalam z bezsilnosci.
    Dzis widze ze podobnie. Mloda nie spi od porannej pobudki. Przycina komara na 10 min i koniec. Nie wiem o co chodzi. Dzis zaczynam podawac bio gaje. Moze to cos pomoze. Bo sama nie wiem czy to brzuch czy moje nerwy wysysa z mleczkiem... kurcze teraz mnie kryzys dopada Z moja dwojka urwisow.

• loszcz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Justyska89 nikogo nie zanudzasz.Trzymaj się tam w tym szpitalu.To już ostatnia prosta przed metą.

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam przygody z laktacja.Najpierw za malo i młody non stop na cycku.Potem za dużo.Teraz nie wiem jakim cudem nie umie cyca załapać a jadł pięknie przez tydzień.Wierci się,wierzga nie wiadomo o co mu chodzi.Lapie sutek i wypluwa.Rece opadają :-(

201503231678.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica to normalne! Ten walek robi sie pod albo nad blizna. To sie wchlonie w ciagu kilku miesiecy. To jest obrzek limfatyczny.
    Mialam to po pierwszej cc i teraz tez to sie zrobilo. Mozesz tez nie miec czucia w okolicy blizny. To tez wroci

Emrica, jasmin lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • oli Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica- tez mam takie zgrubienie - przez cała długość blizny ale tam gdzie miałam krwiak jakby większe. Mąż macal i mówi ze to blizna na mięśniu. Jak będę u giną no kontroli poproszę o usg tego miejsca dla spokoju. Aha- tez zauważyłam ze sie to zmniejsza- pewnie jak będzie można ćwiczyć mięśnie to będzie lepiej wyglądać.

Loszcz- moze akurat nie jest głodny albo cos go zdenerwowało? Pola tez ma takie fazy ale na szczęście nie zawsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 11:35

Emrica lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz kurcze masakra! Dzielna jestes! Dobrze ze oboje jestescie cali i zdrowi

loszcz lubi tę wiadomość

• oli Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Madzik- moze tez tak być ;) nie pomyslałam ;)

km5svcqgfaw599l1.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po cc też mam takie zgrubienie. Koleżanka oraz mój gin polecili maść na blizny CONTRACTUBEX. Koleżance mojej ładnie wszystko zeszło. Niestety jest dość droga i starcza nie na bardzo długo bo trzeba smarować kilka razy dziennie. Ale działa.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jednak mam szczescie... moj Nikos od 21 do 6 rano spi , z 4 przerwami na karmienie... ale to trwa 20 min i idzie dalej spac... a przez dzien spi godzinke potem z 1,5 godz nie spi ale lezy ladnie w lozeczkilu albo ze mna i ja duzo w domu sobie zrobie... kochany jest ;*
    teraz troszke jest niespokojny bo wczoraj bylismy u lekarza bo kaszle i ma katarek i ciezko mu sie oddycha... robie mu inhalacje 3 azy na dzien i mam nadzieje ze nic sie zw tego poaaznego nie rozwinie... ale w nocy czuwalam caly czas bo budzil go kaszel i sie dlawil bo nie mogl odkrztusic... ;( biedactwo moje ;*
    wogole to NIKOS sie bardzo czesto usmiecha do nas ;)

(Odpukac) :) zeby wciaz byl taki grzeczny ;)

gosiaczek31, Rubi, loszcz lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i bez tych masci zostanie potem tylko cieniutka biala kreseczka :)

Niunia86, Emrica, Ewelaa, jasmin, Emartea lubią tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Mi też się tak zrobiło. Nie boli i zauważyłam, że w miarę zmniejszania się brzucha i ten "wałeczek" się zmniejsza. Do gina idę 14 i zapytam o to.

Ja byłam u lekarza póltora tygodna temu, wtedy była opuchnięte ale tak równomierne i lekarz mówił że tak ma być na tym etapie, a teraz tylko w tym miejscu nad mam taką nabrzmiałą skórę, to daj znać po wizycie, jak będę widzieć że jest gorzej to też pójdę jeszcze.

Madzik. Oli, Niunia dzięki za info, jestem spokojniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:32

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica ja po pierwszej cc moalam ten obrzek tylko z jednej strony na polowie blizny. Teraz mam na calosci. Jestrm 5 tyg po porodzie i widze ze maleje. Ostatnio po 3 miesiacach nie bylo sladu

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Justyska niestety ale maja racje. Prawidlowa fizjologicznie ciaza moze wlasnie trwac do 42 tygodnia. to nie jest wymysl twoich lekarzy. Kazdy jeden powie to samo. Jesli dziecko ma sie dobrze i nic mu nie zagraza to czasem spokojnie do 42 sie chodzi. Nikt nie mowi ze 40 tydzien i trzeba rodzic. Bo to indywidualna sprawa organizmu. Nie pocieszy cie to ale taka prawda.
    Gosiaczek ma racje.Ja też to usłyszałam.
    Fakt..urodziłam 5 dni po terminie.....ale dzień czy dwa dni przed porodem miałam robioną amnioskopie w celu sprawdzenia przejrzystości wód.
    Jeżeli z wodami jest wszystko OK to nie będą nic robic tylko będą czekać az samo coś sie rozkreci.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po jakim czasie Waszym Maluchom odpadł pępek?
    Mój Nikos ma 10 dni...pępek jeszcze się trzyma....
    Niezbyt ładnie pachnie....chociaż jak była u nas przedwczoraj położna to nie kazała sie tym martwić tylko psikać octeniseptem.
    Wolałabym żeby juz odpadł i sie zagoiło....bo mimo wszystko i tak sie martwię :/

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy u waszych dzieci też jest jeszcze ropa w oczach? Antek w niedziele będzie miał 4 tygodnie a cały czas bardzo mu ropieją i już się martwię... pewnie część z was pamięta mój poród ... 2 tygodniowy ... wczoraj byliśmy na usg główki i Pani po przeprowadzonym wywiadzie powiedziała, że już spodziewała się najgorszego przy usg bo niestety przy 2 tygodniowych spadkach tętna u dziecka w ciąży najczęściej dochodzi do jakiegoś niedotlenienia itd a to nic... :))))))))))) Antek jest zdrowy :) i aż widziałam że pani doktor odetchnęła i się uśmiechnęła :) no i my oczywiście też :)

gosiaczek31, loszcz, Emartea lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znów mam nowości ze szpitala hehe mnie to chyba już tu dość mają i jak mnie będą widzieć to będą uciekali hehe. a więc rozmawiałam z położna i ona mówi żebym tego lekarza nie słuchała on tak zbywa nie swoje pacjentki zawsze. powiedziała tez ze pogoda jutro z tym lekarzem który mnie badał w pon żeby on mnie zbadał bo tylko on wie w jakim stanie była moja szyjka na początku jak przyszłam a w jakim jest dzisiaj. i powiedziała ze muszą jakaś decyzję podjąć bo jeśli nie ma żadnych czynności porodowych to nie wiem a jeśli coś powoli się rozkręca a niby tak jest to mogą temu wspomóc troszkę. A najlepsze ze jeszcze powiedziałam o mojej mamie i babcia tym ze nie nie miały rozwarcia do końca i to ja zainteresowało bo ze mną może tak być ze to genetyczne

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    dziewczyny czy u waszych dzieci też jest jeszcze ropa w oczach? Antek w niedziele będzie miał 4 tygodnie a cały czas bardzo mu ropieją i już się martwię... pewnie część z was pamięta mój poród ... 2 tygodniowy ... wczoraj byliśmy na usg główki i Pani po przeprowadzonym wywiadzie powiedziała, że już spodziewała się najgorszego przy usg bo niestety przy 2 tygodniowych spadkach tętna u dziecka w ciąży najczęściej dochodzi do jakiegoś niedotlenienia itd a to nic... :))))))))))) Antek jest zdrowy :) i aż widziałam że pani doktor odetchnęła i się uśmiechnęła :) no i my oczywiście też :)

Blanka naszemu Oskarkowi też ropiały oczy byliśmy u okulisty i dostał krople na receptę. w piątek znowu idziemy. wiem że okulistka mówiła że jak krople nie pomogą i do 3 miesiąca będą robieć to idzie się z dzieckiem na jakieś płukanie

‹‹ 1605 1606 1607 1608 1609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ