Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Emrica wrote:Dziewczyny po cc jak wasza rana, bo mi się coś nie podoba, a mianowicie, nad raną zrobiła mi sie taka opuchlizna, taki nabrzmialy wałek, nie wiem czy się martwić czy tak ma być..
Mi też się tak zrobiło. Nie boli i zauważyłam, że w miarę zmniejszania się brzucha i ten "wałeczek" się zmniejsza. Do gina idę 14 i zapytam o to. -
nick nieaktualnykaczamila wrote:Dzięki Justyśka. My tu z Oskarkiem trzymamy kciuki za Ciebie i Hanie, może mała widzi jaka pogoda za oknem i nie chce jej się dupki wyciągać z ciepłego brzuszka. ?Trzymamy mocno kciuki, masz u nas wsparcie. tłumacz to sobie tak że już ostatni zakręt i meta
Buziaki dla Ciebie
dzięki kochana za wsparciewiem ze jakoś to będzie może akurat sama zechce wyjść pewnie nue lubi zimna. chyba niezły leniuszek z niej będzie bo wychodzić nie chce i na ktg ciągle śpi lekarka cały czas mi brzuchem trzęsie mo ma za małe tetno kolo 120 góra 130. trochę mnie to martwi.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja mala ma 2 tyg i jej tryb zmienil sie calkowicie. Prawie wogole nie chce spac i cigle marudzi.
Wczoraj od 15 do 21.30 nie spala. Ani noszenie ani cycek ani nawet butelka z mm nie pomagala. Tez juz mi rece opadaly bo i starsza na tym cierpi bo ja mala placze to nie moge sie nia zajac tam jak powinnam. I wkoncu sama sie poryczalam z bezsilnosci.
Dzis widze ze podobnie. Mloda nie spi od porannej pobudki. Przycina komara na 10 min i koniec. Nie wiem o co chodzi. Dzis zaczynam podawac bio gaje. Moze to cos pomoze. Bo sama nie wiem czy to brzuch czy moje nerwy wysysa z mleczkiem... kurcze teraz mnie kryzys dopada Z moja dwojka urwisow. -
Ja tez mam przygody z laktacja.Najpierw za malo i młody non stop na cycku.Potem za dużo.Teraz nie wiem jakim cudem nie umie cyca załapać a jadł pięknie przez tydzień.Wierci się,wierzga nie wiadomo o co mu chodzi.Lapie sutek i wypluwa.Rece opadają
-
Emrica to normalne! Ten walek robi sie pod albo nad blizna. To sie wchlonie w ciagu kilku miesiecy. To jest obrzek limfatyczny.
Mialam to po pierwszej cc i teraz tez to sie zrobilo. Mozesz tez nie miec czucia w okolicy blizny. To tez wrociEmrica, jasmin lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Emrica- tez mam takie zgrubienie - przez cała długość blizny ale tam gdzie miałam krwiak jakby większe. Mąż macal i mówi ze to blizna na mięśniu. Jak będę u giną no kontroli poproszę o usg tego miejsca dla spokoju. Aha- tez zauważyłam ze sie to zmniejsza- pewnie jak będzie można ćwiczyć mięśnie to będzie lepiej wyglądać.
Loszcz- moze akurat nie jest głodny albo cos go zdenerwowało? Pola tez ma takie fazy ale na szczęście nie zawszeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 11:35
Emrica lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja po cc też mam takie zgrubienie. Koleżanka oraz mój gin polecili maść na blizny CONTRACTUBEX. Koleżance mojej ładnie wszystko zeszło. Niestety jest dość droga i starcza nie na bardzo długo bo trzeba smarować kilka razy dziennie. Ale działa.
-
Ja to jednak mam szczescie... moj Nikos od 21 do 6 rano spi , z 4 przerwami na karmienie... ale to trwa 20 min i idzie dalej spac... a przez dzien spi godzinke potem z 1,5 godz nie spi ale lezy ladnie w lozeczkilu albo ze mna i ja duzo w domu sobie zrobie... kochany jest ;*
teraz troszke jest niespokojny bo wczoraj bylismy u lekarza bo kaszle i ma katarek i ciezko mu sie oddycha... robie mu inhalacje 3 azy na dzien i mam nadzieje ze nic sie zw tego poaaznego nie rozwinie... ale w nocy czuwalam caly czas bo budzil go kaszel i sie dlawil bo nie mogl odkrztusic... ;( biedactwo moje ;*
wogole to NIKOS sie bardzo czesto usmiecha do nas
(Odpukac)zeby wciaz byl taki grzeczny
gosiaczek31, Rubi, loszcz lubią tę wiadomość
-
Emartea wrote:Mi też się tak zrobiło. Nie boli i zauważyłam, że w miarę zmniejszania się brzucha i ten "wałeczek" się zmniejsza. Do gina idę 14 i zapytam o to.
Ja byłam u lekarza póltora tygodna temu, wtedy była opuchnięte ale tak równomierne i lekarz mówił że tak ma być na tym etapie, a teraz tylko w tym miejscu nad mam taką nabrzmiałą skórę, to daj znać po wizycie, jak będę widzieć że jest gorzej to też pójdę jeszcze.
Madzik. Oli, Niunia dzięki za info, jestem spokojniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:32
-
Emrica ja po pierwszej cc moalam ten obrzek tylko z jednej strony na polowie blizny. Teraz mam na calosci. Jestrm 5 tyg po porodzie i widze ze maleje. Ostatnio po 3 miesiacach nie bylo sladuNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
gosiaczek31 wrote:Justyska niestety ale maja racje. Prawidlowa fizjologicznie ciaza moze wlasnie trwac do 42 tygodnia. to nie jest wymysl twoich lekarzy. Kazdy jeden powie to samo. Jesli dziecko ma sie dobrze i nic mu nie zagraza to czasem spokojnie do 42 sie chodzi. Nikt nie mowi ze 40 tydzien i trzeba rodzic. Bo to indywidualna sprawa organizmu. Nie pocieszy cie to ale taka prawda.
Fakt..urodziłam 5 dni po terminie.....ale dzień czy dwa dni przed porodem miałam robioną amnioskopie w celu sprawdzenia przejrzystości wód.
Jeżeli z wodami jest wszystko OK to nie będą nic robic tylko będą czekać az samo coś sie rozkreci.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Dziewczyny po jakim czasie Waszym Maluchom odpadł pępek?
Mój Nikos ma 10 dni...pępek jeszcze się trzyma....
Niezbyt ładnie pachnie....chociaż jak była u nas przedwczoraj położna to nie kazała sie tym martwić tylko psikać octeniseptem.
Wolałabym żeby juz odpadł i sie zagoiło....bo mimo wszystko i tak sie martwięNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
dziewczyny czy u waszych dzieci też jest jeszcze ropa w oczach? Antek w niedziele będzie miał 4 tygodnie a cały czas bardzo mu ropieją i już się martwię... pewnie część z was pamięta mój poród ... 2 tygodniowy ... wczoraj byliśmy na usg główki i Pani po przeprowadzonym wywiadzie powiedziała, że już spodziewała się najgorszego przy usg bo niestety przy 2 tygodniowych spadkach tętna u dziecka w ciąży najczęściej dochodzi do jakiegoś niedotlenienia itd a to nic...
)))))))))) Antek jest zdrowy
i aż widziałam że pani doktor odetchnęła i się uśmiechnęła
no i my oczywiście też
gosiaczek31, loszcz, Emartea lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyznów mam nowości ze szpitala hehe mnie to chyba już tu dość mają i jak mnie będą widzieć to będą uciekali hehe. a więc rozmawiałam z położna i ona mówi żebym tego lekarza nie słuchała on tak zbywa nie swoje pacjentki zawsze. powiedziała tez ze pogoda jutro z tym lekarzem który mnie badał w pon żeby on mnie zbadał bo tylko on wie w jakim stanie była moja szyjka na początku jak przyszłam a w jakim jest dzisiaj. i powiedziała ze muszą jakaś decyzję podjąć bo jeśli nie ma żadnych czynności porodowych to nie wiem a jeśli coś powoli się rozkręca a niby tak jest to mogą temu wspomóc troszkę. A najlepsze ze jeszcze powiedziałam o mojej mamie i babcia tym ze nie nie miały rozwarcia do końca i to ja zainteresowało bo ze mną może tak być ze to genetyczne
-
nick nieaktualnyBlanka85 wrote:dziewczyny czy u waszych dzieci też jest jeszcze ropa w oczach? Antek w niedziele będzie miał 4 tygodnie a cały czas bardzo mu ropieją i już się martwię... pewnie część z was pamięta mój poród ... 2 tygodniowy ... wczoraj byliśmy na usg główki i Pani po przeprowadzonym wywiadzie powiedziała, że już spodziewała się najgorszego przy usg bo niestety przy 2 tygodniowych spadkach tętna u dziecka w ciąży najczęściej dochodzi do jakiegoś niedotlenienia itd a to nic...
)))))))))) Antek jest zdrowy
i aż widziałam że pani doktor odetchnęła i się uśmiechnęła
no i my oczywiście też
Blanka naszemu Oskarkowi też ropiały oczy byliśmy u okulisty i dostał krople na receptę. w piątek znowu idziemy. wiem że okulistka mówiła że jak krople nie pomogą i do 3 miesiąca będą robieć to idzie się z dzieckiem na jakieś płukanie