X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak zakrapiacie do noska nosefrida to w jakiej pozycji leżą wasze dzieci? Bo mi polozna radziła żeby odwrócić na brzuszek żeby wykichal..a ja jeszcze tego nie uzylam bo się boję jak mały na to zareaguje

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski,
    staram sie Was nadrobic bo pewnie piszecie o ciekawych tematach ale czasu brak :-/ ogolnie dzis dopeiro mam lepszy dzien do tej pory mialam dola nic mnie nie cieszylo :-( Maz bal sie, ze w depresje popadne. Najgorsze u mnie bylo karmienie piersia, bo Maly nie umie sie przyssac i possie 3 razy i sie denerwuje, kupilam nakladki ale tak mi to zbrzydlo, ze odciagalam tylko pokarm. dzis sie przelamalam i karmilam caly dzien tylko piersia i fakt Maly budzil sie czesciej ale przynajmniej jak Go karmilam to lezalam obok i nawet sie zdrzemnelam a potrzebowalam odpoczynku i to bardzo. Mam nadzieje, ze od dzisiaj bedzie tylko lepiej. Maz wraca do pracy we wtorek i troche sie tego obawiam :-/
    Mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze.

Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja wpuszczam wode morska jak trzymam mala na rekach w takiej pozycji jak do karmienia butelka, z glowka wyzej, tak pollezaca. Zeby sie nie krztusila. Nie placze po prysnieciu choc troche sie kreci. O lezeniu na brzuszku nie slyszalam ale moze trzeba wyprobowac:-) wtedy wyplynie nosem a nie splynie do gardla. W sumie moze to i dobry patent.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi ja uzywam disnemar i pare dni po porodzie juz stosowalam,teraz kilka razy do dnia robie bo tak jest napissane ze nawet za kazdym razem przed karmieniem piersia psikac,ale ja robie wtedy jak mi sie przypomni,ppdczas przewijania glownie no i lezy na pleckach,kichnie i jest ok

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joshua przesyla usmieszek ciociom z forum :-)

2uptowz.jpg

gosiaczek31, Justyska89, ines31, anet525, MisiaMonisia, madziutek 23, kasss, loszcz, jasmin, Emartea, Niunia86, Scarlett2014, Tygrysek, czekaja, Pocahontas, noa8, kaczamila, SunSun, Blondik, Emrica lubią tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Dziewczyny a jak zakrapiacie do noska nosefrida to w jakiej pozycji leżą wasze dzieci? Bo mi polozna radziła żeby odwrócić na brzuszek żeby wykichal..a ja jeszcze tego nie uzylam bo się boję jak mały na to zareaguje

Rubi ja uzuwam nosefride i jest ok. Podnoszę ja pod skosem i psikam. Dawka jest tak mala i dobrana ze nie wleci za dużo. Jedno psikniecie na jedna dziurkę. Potem faktycznie klade ja na brzuszek klepe po plecykach tez. I potem klade na plecyki i aspiratorem wyciąga glutki które zeszly na wierzch. Kucha mi tez ale jeszcze cos tam wyciagam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:30

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    My psikamy 3 razy dziennie ..Mały leży na pleckach...
    Tak Nam kazała położna

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odp...psiknęłam i położyłam na brzuszek, ale nie było niezadowolenia, ani kichania..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:45

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    czy wszystkie bylyscie albo idziecie na usg glowki? ja nie dostalam takiego zalecenia...wiec nie wiem czy to konieczne
    Mojemu Fabisiowi usg glowy robili w szpitalu

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spało ponad 4 h co oznacza że ja spałam ponad 3! Czasami w ciągu całej nocy spałam mniej... Życie jest piękne :)

czekaja, Pocahontas, Niunia86, Tess, SunSun lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Dziewczyny po jakim czasie Waszym Maluchom odpadł pępek?
    Mój Nikos ma 10 dni...pępek jeszcze się trzyma....
    Niezbyt ładnie pachnie....chociaż jak była u nas przedwczoraj położna to nie kazała sie tym martwić tylko psikać octeniseptem.
    Wolałabym żeby juz odpadł i sie zagoiło....bo mimo wszystko i tak sie martwię :/
    Natalka skończy jutro 4 tygodnie, a pepuszek jeszcze trzyma. Może w święta w końcu odpadnie.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    czy wszystkie bylyscie albo idziecie na usg glowki? ja nie dostalam takiego zalecenia...wiec nie wiem czy to konieczne
    U nas główka po porodzie wyglądała jakby wyciągami ja czymś dlatego jeszcze w szpitalu robili usg, po porodzie nic, ale znaleźli torbielek. Za 3 tyg jedziemy do kontroli.

Natalka 03.2015 <3
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malej tez w szpitalu robili usg glowski, serca, brzuszka i ukladu moczowego, ale to ze wzgledu na to, ze "dziecko wymeczone przy porodzie". Widzialam, ze niektorym robili, niektorym nie.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz mam kolejne pytanie... Od porodu moj maly strasznie ciezko oddycha tak jakby w nosku mial mega duzo kataru. Ale nic nue ma tylko taki sluz w zatokach krazy. I jak lezy w nocy dluzej na pleckach to slychac takie ciezkie oddychanie a w dzien jak jest bardziej aktywny zmieniam mu pozycje to jest ok. Tez tak macie? Bo nie wiem czy powinnam jechac z tym do lekarza

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka jak będziesz go przewijala to zaobserwuj jak pracuja pluca. Czy zapadają sie pod żelbra czy nie. Zaobserwuj nosek przy oddychaniu. Tzn czy skrzydełka podnoszą sie czy nie.
    Meczy sie podczas jedzenia?

Blanka85 lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett to chyba taka piekna noc:) ja bylam wczoraj na zakupach z siostra wieczorem a maz polozyl mala spac:) jak zasnela o 20 to spala do 1:30 a potem od 2 do 5 i teraz spi dalej:) ja spalam 6.5 godziny lacznie z jedna przrwa!!!:)

piekna sprawa:)

my tez mieslismy usg serca brzucha i glowki w szpitalu. taki standard wszystkim nowordoka robili.

sola psikam na lezaco i potem sciagam frida. na poczatku mala bardzo sie denerwowala ale teraz juz wie co to i jakos to znosi.

Wiecie co mnie dzis obudzilo??? czulam ze cos mi kapie na buzie. obudzialm sie koszulka mokra wkladka laktacyjna sie przesunela a z lewj piersi zaczelo tryskac mleko wprost mi na buzie. wiem ze to smiesznie brzmi ale naprawde nie wiem jak sobie poradzic z ta produkcja:( czytalam zeby pic szalwie ale boje sie ze to zatrzyma laktacje:(

Nie jest Wam troche smutno ze nas miesiac sie skonczyl??:)

ile z Was planuje kolejnego maluszka w przeciagu roku dwoch??

Pocahontas, noa8 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh czekaja nasz miesiąc się skończył ale ja zostałam :) wiem ze się obijam i ciągle na końcu ale nie zapominajcie o mnie bo nie wszystkie marcowki urodziły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 06:52

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie godziny były dla mnie rewelacyjne!! Czuję się jak młoda bogini :) wczoraj poszłam na chwilę do pracy na pogaduszki (tak jestem wyrodną matką bo zostawiłam syna na dosłownie 1,5h i pewnie jeszcze pracoholikiem) i zadziałało to na mój mózg i psychikę jak reset. Dziś znów nieźle funkcjonują :) a w nocy doznałam niemal euforii bo mój syn obudził się o 1 potem o 4 i teraz o 7mej! Tylko matka nieśpiącego dziecka zrozumie jaka to radość :) ale boje się łudzić że teraz zawsze już tak będzie :)

Czekaja ja musiałam wczoraj wyjść z domu, zwłaszcza że że względu na pogodę ostatnio nie chodzimy na spacery ale poszłam do firmy a nie na zakupy bo obiecałam sobie że dopóki nie zrzuce tych 5 kg które zostały mi po ciąży to nie kupię sobie nic nowego do ubrania :)

A jak wczoraj wróciłam to miałam dokładnie to co Czekaja. Ściągnełam biustonosz i mleko dosłownie trysneło na małego! Pierwszy raz mi się to.zdarzyło.

Czekaja a nie zwiększasz produkcji odciągając? Ja od kiedy nie używam laktatora mam unormowaną ilość pokarmu i jeśli tylko mały je regularnie to jest ok.

Kolejnego dziecku w ciągu najbliższych dwóch lat na pewno nie planuje no chyba że trafi nam się mega wpadka :) w ogóle myślę że Junior będzie jedynakiem ale zobaczymy.

Blanka mój mały tak harczy. Lekarka sprawdziła płuca i jest ok. Ponoć coś takiego może zdarzyć się u noworodków. Zaleciła nam zmniejszenie temperatury w domu, używanie soli morskiej, spacery i większą wilgotność powietrza w mieszkaniu. W ogóle w nocy mamy z tym problem a w dzień nie więc myślę że to może być faktycznie wina suchego powietrza.

Justyska lekarze mówią Ci coś nowego?

Tess czy te muszle nosisz cały czas czy zakładasz tylko na jedną pierś jak karmisz z drugiej?

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    U nas główka po porodzie wyglądała jakby wyciągami ja czymś dlatego jeszcze w szpitalu robili usg, po porodzie nic, ale znaleźli torbielek. Za 3 tyg jedziemy do kontroli.
    Moj Fabis ttz ma torbielke malenka ale neonatolog powiedziala ze to sie wchlonie i nie ma sie czym marywic...ale ja sama dla siebie bede chciala mu zrobic kontrolne usg

Tygrysek lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala tez ma torbielke ale pani doktor mowila ze traktuje sie to jak pieprzyk nic groznego.

Scarlett mialas wyrzuty sumienia ze wyszlas?? ja ogromne ale trzeba sie ogarnac przeciez nie zostawilam dziecka z obca osoba tylko z tatusiem:)
    mnie nie bylo blisko 3 godziny i tak sie stesknilam za mala ze mialam ochote ja obudzic i wysciskac:)

Ja kupilam bluzke na chrzest bo idziemy w 2 dzien swiat a moj biust w nic sie nie miesci. A wieksze zakupy tez porobie jak schudne do mojej wagi:) poki co ladnie schodzi i mam nadzieje ze na moje urodziny w czerwcu juz wszystko zgubie.

no wlasnie nie wiem czy sciaganiem nie pobudzam ale sciagam doslownie raz dwa razy dziennie i jak podaje z butelki to wtedy nie ramie piersia wiec powinno sie jakos uzupelniac. w ogole jak mala placze to mam wrazenie ze piersi wypelniaja sie mlekiem. im bardziej ona placze tym czuje wieksze mrownienie.

Ide sprzatac poki mala przysnela a potem spacerek:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

‹‹ 1607 1608 1609 1610 1611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ