WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah nosisz już małego w chuście od kiedy w ogole mozna już nosic bo ona chyba trzyma główke Julka lubi byc w takiej pozycji i musimy jej zamowic główke od dawna już podnosi i na raczkach jak jest rozglada sie i śmieje ;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj po jednym nieprzespanym dniu wczoraj rekorodwe spanie od czasu szpitala. Rano nie spala ale jak o 13 zasnela tak o 16 przbudzila sie na mleko i pozniej do 21 spanie:-) obudzila sie z kupa po plecy wiec kapiel, mleko i dalej spanie:-) ale w nocy juz mialam gorzej bo na zmiane mi sie budzily od 2 w nocy razem ze starsza. Raz jedna jak nakarmilam i odlozylam to za chwile starsza ze mamy nie ma. I tak 6 rano. Cos za cos:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od czasu porodu raz sie wyrwalam sama na zakupy do miasta na 1,5 h. Dobrze mi to zrobilo.

Moja Izka tez zaczyna dzwigac glowke i podnosic.
    Dosc wczesnie. Ale starsza tez szybko podnosila. Takie silaczki z nich. Malutka obraca sama glowke na boki jak lezy na brzuszku i jak ja trzymam pionowo do odbicia tez obraca raz na jedna raz na druga I podnosi do gory na kilka sekund. ale np spac na brzuszku nie chce chyba ze na mnie. Spi albo na bokach albo na plecach. Z gazami problemu nie mamy narazie. Ale wszystko przed nami.

Justyska badz dzielna. Trzymamy kciuki. Spokojnie to nie koniec swiata urodzic po terminie. Na swieta juz malutka bedzie z toba. A to najlepszy swiateczny prezent.

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Ja od czasu porodu raz sie wyrwalam sama na zakupy do miasta na 1,5 h. Dobrze mi to zrobilo.

Moja Izka tez zaczyna dzwigac glowke i podnosic.
    Dosc wczesnie. Ale starsza tez szybko podnosila. Takie silaczki z nich. Malutka obraca sama glowke na boki jak lezy na brzuszku i jak ja trzymam pionowo do odbicia tez obraca raz na jedna raz na druga I podnosi do gory na kilka sekund. ale np spac na brzuszku nie chce chyba ze na mnie. Spi albo na bokach albo na plecach. Z gazami problemu nie mamy narazie. Ale wszystko przed nami.

Justyska badz dzielna. Trzymamy kciuki. Spokojnie to nie koniec swiata urodzic po terminie. Na swieta juz malutka bedzie z toba. A to najlepszy swiateczny prezent.
    No moj tez juz probuje podnosic główkę choc wydaje mi sie za wczesnie na to.

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Kochany pyzolek kończy dziś 6 tygodni ale ten czas leci ;)
    2wodsfb.jpg
    2chokzd.jpg
    rm1no3.jpg

Emartea, Scarlett2014, kaczamila, SunSun, gosiaczek31, noa8, ines31, Madzik82, loszcz, anet525, Niunia86, bella82, Emrica lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez to nieszczęsne ucho muszę codziennie zostawiać małą z którąś babcią na ok 2/3 godz. Jeżdżę do komory hiperbarycznej gdzie spędzam 1,5 godz. Siedzę tam i myślę o moim skarbku, ale wiem, że jest w dobrych rękach. No i prawdę mówiąc odpoczywam tam. Dobrze mi robi taka chwila całkowitego wyciszenia. Nie martwię się o jedzenie, przebieranie, sprzątanie itd. Wracam do domu z nowymi siłami.

Jeśli chodzi o spanie to ja chyba jestem szczęściarą. Już pisałam jakiś czas temu, że Emilka przesypia ładnie całe noce z 2 przerwami na mleczko. I nawet nie muszę jej nosić bo sama zasypia po jedzeniu. W dzień też ładnie śpi, choć już coraz krócej. Ja więc też się wysypisk i wszyscy jesteśmy zadowoleni.

ewka1990 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wam coś powiem a później do porodu chyba noc nie napisze bo jestem załamana. Zezloscili mnie lekarze dzisiaj wyobraźcie sobie ze mój termin z okresu jest zły według nich czyli 21 oki przyjęłam to do wiadomości na 27 dzisiaj dowiedziałam się że też będzie zły bo usg czasem jest nie miarodajne a więc mam napewno inny termin według nich pewnie na kwiecień ale kto to wie wiec czekamy dalej nosz kur.. to mnie złości najbardziej bo jakbym była w ciąży z terminem na kwie cień to nie wykazały mi test i lekarz w połowie lipca ze w ciąży jestem no niewytrzymam. no Oki przenoszenie to nie tragedia ale to co oni próbuja mi tu wmówić to masakra aż się dzisiaj popłakałam. Jesli jutro nic nie zrobią to przez święta nic nie zrobią i po świętach będzie 11 dni po terminie a nie daj Boże żeby coś się stało przez święta z wodami albo z przeplywami to ja niewiem co im zrobię jak przez nich coś mojemu dziecku się stanie

• Emartea Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziś zważyłam Emilkę i waży 4 kg. Co prawda na zwykłej wadze domowej ale jest ona dosyć dokładna. Po jedzeniu, a zjadła 110 gr., waga wskazywała 4,100 więc myślę, że dzieć już w granicach 4 kg waży. Dorodna już z niej królewna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 14:05

4e3f84b95f.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Sarah nosisz już małego w chuście od kiedy w ogole mozna już nosic bo ona chyba trzyma główke Julka lubi byc w takiej pozycji i musimy jej zamowic główke od dawna już podnosi i na raczkach jak jest rozglada sie i śmieje ;)
    nosilam kilka razy ale po domu tylko i zawsze sie skulal w strone cyca i ryk...wiec musialam odwiazywac,na razie nie probuje go przekonywac,ale w koncu sprawdze czy juz mu odpowiada czy jeszcze nie

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojrgo wazylam tak ze bajpierw siebie a potem siebie z aleksem

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka na pewno wszystko będzie dobrze. Nie myśl nawet inaczej.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:

Też tak ważyłam, ale dziś położyłam na wagę pieluchę i na to Emilkę.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się ale poprostu ich podejście mnie denerwuje osoby które mogły by poczekać mają zaraz cesarki a ja po terminie każą dalej czekać. Właśnie bije się tego ze to będzie aż 11 dni po terminie a to nie jest pewne do końca czy coś we wt zrobią

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Kaczamila nie wiem czy dobrze pamietam czy twój Oskarek też miał problem z bioderkami ??

Tak nasz miał nie do końca rozwinięte oba bioderka. Zalecenia: trzymać dziecko na żabkę, leżenie na brzuszku itp. początkiem maja idziemy sprawdzić czy się coś poprawiło

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki

My mamy dziś ciężki poranek Wiktorcie boli brzuszek i marudzi teraz na szczęście zasnela a ja prubuje jako tako posprzatac na święta żeby jakoś to wygladalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:

Sarah nie wpadłam na to :P i ok było? w miarę dobrze pokazało?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka jesteśmy z Tobą całym serduszkiem, pisz i narzekaj ile chcesz bo przynajmniej nie tłamsisz tego w sobie i my też wiemy co się dzieje. Jak bym mieszkała bliżej to osobiście bym się pofatygowała i zrobiła zadyme!! Buziaki

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    no moim zdaniem bardzo dorbze bo maly wazy ok 4100 wiec po tym czasie co go ostatnio wazyli to bylo by tak akurat

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila a kazali wam wkładać dwie zwinięte pieluszki tetrowe miedzy nóżki ? My dostaliśmy skierowanie do poradni ale dopiero pod koniec miesiąca też mamy na brzuszku kłaść i z ta pielucha

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:

Mi się też wydaje, że było ok jak tak ważyłam.

4e3f84b95f.png
‹‹ 1609 1610 1611 1612 1613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ