WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) to też tak spróbuje :)

Kasss właśnie nic nie mówił lekarz o pieluszkach... a słyszałam też o tym.

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynka89 - nie umiem cię pocieszyć, ale jesteśmy myślami z tobą. Czekamy na twój poród i przyjście maluszka na świat.
    Powiem ci, że jak byłam z mężem na zakupach i zobaczyłam w sklepie kobietę z brzuszkiem to zrobiło mi się tak jakoś strasznie przykro, że ja już nie mogę pogłaskać brzucha, żaden berbeć mnie w nim nie kopie i chyba więcej tego już nie doświadczę. Rozmawiamy z mężem, on by jeszcze chciał kolejne dziecko, jeśli zdrowie i finanse by pozwoliły, ale ja chyba się już nie zdecyduję.

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka, Ci lekarze są niepowarzni.. nie mozesz zmienić szpitala? Nie dziwie Ci się, tez bym była załamana.. ale będzie dobrze, musi być!

A to mój chłopczyk, tak podnosi głowę:
    1c0d77fdcb70771emed.jpg[/URL]

gosiaczek31, Dorka.1979, noa8, Tess, ewka1990, SunSun, Emartea, ines31, Madzik82, loszcz, Tygrysek, anet525, Niunia86, Emily83, kasss, bella82, Emrica, kaczamila lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka śliczny i silny twój synus ze tak główkę juz wysoko unosi

konwalianka lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tylko na chwile niose wieści od Madziutka która spędzi święta w szpitalu z Nikosiem , ponieważ mały ma zapelenie oskrzeli. Trzymajcie za nich kciuki!

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze niedobrze, Madziutek trzymajcie sie. Zdrowka dla Nikosia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkiego powrotu do zdrowia dla Nikosia

• Emartea Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutku trzymamy kciuki za Nikosia.

4e3f84b95f.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za Nikosia a jak już kiedyś pisałam nasze kciuki mają Moc!

noa8 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Moj Kochany pyzolek kończy dziś 6 tygodni ale ten czas leci ;)
    2wodsfb.jpg
    2chokzd.jpg
    rm1no3.jpg

Kasa śliczne fotki. Powiedz mi gdzie kupiłaś ubranko na tym ostatnim zdjęciu w panterkę? Bardzo mi sie podoba jesli na allegro prześlij linka.

Justynka musi być dobrze wiem ze latwo jazdej z nas to mówić. Domyślam się co przezywasz. Jestesmy z tobą.

Biedny Nikos oczywiscie ja tez za nich trzymam mocno kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 22:41

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikos zdrówka skarbie :-* a dla mamusi dużo cierpliwości i siły.Nie wyobrażam sobie jak trudno patrzeć na cierpienie własnego dziecka.Kciuki ściskamy razem z Rocco &&&

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek trzymam z Frankiem kciuki za szybki powrót do zdrowia..:*

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam ale tylko dlatego że mam trochę problemów. Natalka urodziła się z Zespołem Downa, czeka nas teraz rehabilitacja od 5 maja, bo ma wiotkość mięśni. Mam też umowione wizyty do kardiologa, neurologa, audiologa i ortopedy. Nie wiem kiedy się pozbieram po tej wiadomości ale trzeba będzie dla Natalki. Dziś kończy miesiąc i trzy tygodnie. Jeśli chodzi o kolki to nam pomogły kropelki Sab simplex i Delicol nie wiem które dokładnie bo oba daję do mleka. Skarbek waży teraz jakieś 4600 g.

ewka1990 lubi tę wiadomość

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka..co mogę napisać..musicie być silni dla niej..kochać ją jeszcze bardziej bo potrzebuje dużo dużo miłości i cierpliwości..takie dzieci odwzajemniaja jeszcze silniej uczucia..trzymajcie się ciepło..

Ja mam jedno pytanie..Franek zaczął w nocy charczec i od czasu do czasu dusi go jakas wydzielina..nie umie za bardzo odkasłać..kladlam go na brzuszku ale niewiele pomaga..widzę że go to męczy macie na to jakiś sposób czy lekarz..?:/

Niunia86, Dorka.1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry,

Dorka bardzo mi przykro.. musicie być silni, mała na pewno Wam to wynagrodzi.. czy badania sugerowały,ze Natalia będzie obciążona?

u nas nocka niezła, mały budził sie dwa razy na karmienie

Rubi, zakrop sola fizjologiczna i po 2 min odciągnij.. ew. psiknij do nosa woda morska i to samo.. ja odciągam katarkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 07:23

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka trzymaj sie kochana...

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcxyny jak dlugo krwawilyscie po porodzie? U mnie jeszcze jakies resztki sie pojawiają

860isg18r6bpss11.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Dziewcxyny jak dlugo krwawilyscie po porodzie? U mnie jeszcze jakies resztki sie pojawiają
    ja dość długo, na pewno 3 tyg. a później takie sporadyczne krwawienia np po wysiłku, po karmieniu

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka trzymaj sie kochana, a Natalka to super dziewczynka i da Wam tyle milosci ze nawet nie odczujecie choroby. To sa bardzo wdzieczne i kochane dzieciaki. Duzo pracy przed wami zeby byla jak najbardziej samodzielna ale dacie rade.
    Najbardziej przykre jest to ze wczesniej w badanich nic na to nie wskazywalo... ja sama mialam stres bo u nas tez bylo podejrzenie po usg pierwszym. Mala miala niewidoczne kosci nosowe. A pozniej caly czas w obrazie usg hipoplastyczne. a to jedna z cech zd. Pappa wyszedl u mnie wstepnie 1/600. Plakalam po kazdym badaniu... ogromny stres az do porodu. A u ciebie przeciez wszystko bylo dobrze. Ale to potwierdza tylko regule ze usg i inne badania nie daja zadnej pewnosci. Przykro mi Dorka ze cie to spotkalo. Ale mysle ze poradzisz sobie z ta sytuacja i dasz malutkiej tyle milosci ile potrzebuje bedzie napewno szczesliwym radosnym dzieckiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia ja nadal krwawie. Ale mam jakis nawrot bo bylo tego malo a ostatnio znow wiecej. Szczegolnie wlasnie po karmieniu lub wysilku. Polozna mowila ze to normalne.
    Ps wychodzilas juz z synkiem na spscery? Mnie jakos pooda przeraza. Wieje u mnie okropnie albo pada. Slonce to tylko na chwile wychodzi. I tak odwlekam ten pierwszy spacer a sama juz tego potrzebuje:-)
    Z mala jedynie do samochodu przejsc kawalek i tyle wyjSc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 09:38

‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ