Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj test jak pójdzie to będę zadowolona jak niewiem co trzymajcie kciuki za mnie

Rubi, gosiaczek31, kasss, konwalianka, Emartea lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a z postępów u nas to wczoraj po kąpieli odpadł pępuszek...

ja tylko plamię na brudno..ale już od jakiegoś tygodnia..więc w sumie się to ciągnie..

co do spacerów my jeszcze nie byliśmy bo śnieg, deszcz i wichury..jedynie co to raz jechaliśmy na ważenie i raz do stomatologa więc był kontakt z powietrzem:P

loszcz lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Anastacia ja nadal krwawie. Ale mam jakis nawrot bo bylo tego malo a ostatnio znow wiecej. Szczegolnie wlasnie po karmieniu lub wysilku. Polozna mowila ze to normalne.
    Ps wychodzilas juz z synkiem na spscery? Mnie jakos pooda przeraza. Wieje u mnie okropnie albo pada. Slonce to tylko na chwile wychodzi. I tak odwlekam ten pierwszy spacer a sama juz tego potrzebuje:-)
    Z mala jedynie do samochodu przejsc kawalek i tyle wyjSc.
    Bylam jeden raz na 20 min i teraz tez siedzimy w domu bo jest zimno i okropny wiatr

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii i gosiaczek nasze szkraby sa w podobnym wieku

Rubi lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Mam dzisiaj test jak pójdzie to będę zadowolona jak niewiem co trzymajcie kciuki za mnie
    Justyska trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Rubii i gosiaczek nasze szkraby sa w podobnym wieku
    To prawda dzien po dniu. Moja krolewna w srodku:-)

Rubi lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka ja podpisuje sie pod tym co napisala Gosiaczek, Natalka da Wam tyle radości i miłości:) trzymaj sie kochana.

Mój synio kończy dziś 2 tyg :) podsumowując :wczoraj odpadł pępuszek, ładnie przybiera na wadze, na spacerku byliśmy po tyg kiedy było ładne słoneczko :) mniej śpi niż na początku.

Ja dalej krwawie ale już coraz mniej. Na wadze -7kg czyli do wagi sprzed ciąży zostało +4kg.

Justyska trzymam kciuki , może to ten dzień! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:26

Dorka.1979, loszcz lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Dorka ja podpisuje sie pod tym co napisala Gosiaczek, Natalka da Wam tyle radości i miłości:) trzymaj sie kochana.

Mój synio kończy dziś 2 tyg :) podsumowując :wczoraj odpadł pępuszek, ładnie przybiera na wadze, na spacerku byliśmy po tyg kiedy było ładne słoneczko :) mniej śpi niż na początku.

Ja dalej krwawie ale już coraz mniej. Na wadze -7kg czyli do wagi sprzed ciąży zostało +4kg.

Justyska trzymam kciuki , może to ten dzień! :)
    Ja nadal na wage jeszcze nie weszlam...czuje ze mam sporo do zgubienia w biodrach i udach

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam -10..żeby mieć wagę przed ciążą muszę zgubić jeszcze 4...ale chciałabym ważyć jeszcze o 5kg mniej....zobaczymy..to dopiero 2 tygodnie..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączamy sie z Julką do kcióków za Nikosia wracaj do zdrowia maluszku;)
    Dorka nie wiem co napisać musisz być dzielna dla Natalci dziewczyny maja racje da wam dużo miłości;)
    Justyśka trzymamy mocno kciuki niech się w końcu cos ruszy;)
    nasza Julka zjadla o 9 i przespała do 5 rano co prawda nie zasnęła od razu ale to rekord;) od wczoraj tez juz po godz spi na brzuszku;)

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka moja sasiadka ma corke z zespolem.
    Jest mega kochana, radosna, wszystkie dzieci ja lubia no i jest wyjatkowym oezytulaskiem.
    To sa batdzo wrazliwe, radosne i kochane dzieci.
    Jestem pewna ze mimo choroby bedziecie razem szczesliwe!!

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ubranko kupiłam w H&M mimo że ubrane raz wygladało świetnie na Julce

Niunia86 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,bardzo chciałabym Was nadrobić, ale jeszcze tyle do ogarnięcia...

urodziłam 28 marca sn w 41 tygodniu i 2 dniach, waga 3530, 54 cm. Poród bardzo ciężki niestety, wywołanie pierwsze nieudane, balonik mało skuteczny. Dopiero druga dawka oxy w trakcie porodu pomogła w przyjściu na świat Teodora. Ciągle mnie boli krocze, nooo ale synek jest z nami w końcu :)
    Co do małego to je, robi kupy i śpi, czasami wisi na cycu po 30 minut i potrafi pospać 3 godziny, a czasami potrzebuje i 2 godziny jedzenia, żeby zasnąć. W szpitalu trochę dokarmiałam, teraz jesteśmy na piersi tylko.

Trzymajcie się dzielnie mamusie. Pozdrawiamy

ines31, Scarlett2014, gosiaczek31, noa8, konwalianka, Dorka.1979, loszcz lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski,

Dorka duzo sil zycze, na pewno milosc Szkraba Ci wszystko wynagrodzi :-*

Madziutek duzo zdrowka dla synka.

ja tez na szybko opisze porod. wiec w srode 18.03 zalozyli mi balonik, ktory nic nie ruszyl. w czawrtaek test oksy bez rewelacji, w piatek 6godz oksy, skurcze ale do przezycia. Koszmar zaczal sie dopeiro o 23 w piatek w nocy, mocne skurcze, wytrzymalam do rana i zostalam zbadana przez lekarza- rozwarcie na opuszek :-/ i tak juz caly dzien, skurcze mocne, regularne ale rozwarcia brak. Ok 17 juz plakalam i bagalam o cesarke na ktora nikt sie nie zgodzil bo nie bylo zagrozenia. chcieli mnie juz odlaczyc od KTG ale skurcze zaczely byc mocniejsze i jeszcze bardziej regularne. az do ok 19 kiedy to Maly zaczal sie dusic przy skurczach. Najpierw przybiegla pielegniarka, pozniej przy drugim razie lekarz i powiedzial co sie dzieje i za 3cim razem to wparowalo kilku lekarzy i powiedzieli, ze nie mozna czekac i , ze biora mnie na cc. nawet do toalety nie moglam juz pojsc, akcja jak w filmie. o 20:03 uslyszalam placz mojego Synusia.
    po cc dlugo dochodze do siebie, bo niestety wdala mi sie jeszcze infekcja i jestem na antybityku, ale dzis bylamna kontroli i wyglada lepiej.
    Musimy tez isc do chirurga bo Joshua ma najprawdopodobniej za krotkie wedzidelko i trzeba bedzie podciac :-/
    Ja karmie piersia ale niestety pokarm zaczyna mi zanikac, od poczatku byl kieski. Maly wisi godzine na piersi i za 30min jest glodny.
    staram sie Was nadrobic ae czasu brak :-/

• Dorka.1979 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Dorka trzymaj sie kochana, a Natalka to super dziewczynka i da Wam tyle milosci ze nawet nie odczujecie choroby. To sa bardzo wdzieczne i kochane dzieciaki. Duzo pracy przed wami zeby byla jak najbardziej samodzielna ale dacie rade.
    Najbardziej przykre jest to ze wczesniej w badanich nic na to nie wskazywalo... ja sama mialam stres bo u nas tez bylo podejrzenie po usg pierwszym. Mala miala niewidoczne kosci nosowe. A pozniej caly czas w obrazie usg hipoplastyczne. a to jedna z cech zd. Pappa wyszedl u mnie wstepnie 1/600. Plakalam po kazdym badaniu... ogromny stres az do porodu. A u ciebie przeciez wszystko bylo dobrze. Ale to potwierdza tylko regule ze usg i inne badania nie daja zadnej pewnosci. Przykro mi Dorka ze cie to spotkalo. Ale mysle ze poradzisz sobie z ta sytuacja i dasz malutkiej tyle milosci ile potrzebuje bedzie napewno szczesliwym radosnym dzieckiem.
    U mnie była kość nosowa, a pappa wyszedł 1:5600

kjmnkrhmrqvl3kew.pnghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dc010d52285.jpg
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella podcięcie wędzidełka trwa 20 sekund i małego nic a nic nie boli...Frankowi poleciała kropelka krwi i zapłakał tylko dlatego, że mąż mu przytrzymał główkę żeby lekarz nie uciął mu przez przypadek języka..

Dorka przepraszam jeśli to pytanie jest głupie, ale o wszystkim dowiedziałaś się chyba już trochę czasu po porodzie z tego co kojarzę tak? coś mi się przypomina, że pisałaś o tym jak Natalka była już na świecie, że jest podejrzenie...to jak to jest, ż od razu po porodzie lekarze tego nie stwierdzili?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    bella podcięcie wędzidełka trwa 20 sekund i małego nic a nic nie boli...Frankowi poleciała kropelka krwi i zapłakał tylko dlatego, że mąż mu przytrzymał główkę żeby lekarz nie uciął mu przez przypadek języka..

Dzieki Rubi, a powiedz musieliscie pozniej masowac to miejsce? widzisz roznice?

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka napisz prosze jak Ty sie czujesz i Twoj maz! Co mowia lekarze? Trzymamy za Was wszystkie mocno kciuki!!

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udało się więc nadal czekam

• Rubi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Dzieki Rubi, a powiedz musieliscie pozniej masowac to miejsce? widzisz roznice?
    nie nie kazali masować...a różnice widzę ale niewielką więc nadal używam nakładek silikonowych bo wystarczy mi problemów z laktacją i nie chce sobie dokładać poranionych sutków..tak czy siak warto podciąć wędzidełko i ustrzec dziecia przed późniejszą ewentualną wadą wymowy...ewentualną bo nie jest to regułą, że wszyscy nie mówią "r" czy seplenią...ale może się tak trafić..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ