WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila właśnie też już się nad tym zastanawiam . mój pies miał podobną sytuację jak był szczeniakiem i przepychali mu kanaliki (prosty zabieg) i już było dobrze później

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Dziewczyny po cc jak wasza rana, bo mi się coś nie podoba, a mianowicie, nad raną zrobiła mi sie taka opuchlizna, taki nabrzmialy wałek, nie wiem czy się martwić czy tak ma być.. :(
    Ja też miałam takie coś, zgrubienie i ból w jednym miejscu , moja gin poleciła mi maść altacet i pomogło! 3 dni smarowania i po bólu. Polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:00

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka jak co to idżcie do okulisty, jak powiesz pediatrze o oczkach i poprosisz o skierowanie to powinnaś dostać bez problemu, naszemu miesiąc zakrapiamy i teraz jest ok

Blanka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiamonisia mojej malej pępek odpadł bardzo szybko bo po 5 dniach a jak tam wizyta z małym u endokrynologa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:40

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz wspulczuje ci tak tralmatycznego porodu dozo zdrowia dla ciebie i synka teraz juz będzie tylko lepiej

Justyska ten brak zainteresewonia lekarzy jest oktopny wiem co przerzywasz mię tez tak zobojetniale lekarze traktowali jak lerzalam na patologii ciąży mimo ze byłam po terminie i z cukrzyca to nikt się mną nie interesował czulam się jak powietrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:39

loszcz lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Loszcz gratulacje, mam nadzieje że szybko miną złe wspomnienia z porodu a mały na pewno wynagrodzi wszystko co złe i bolesne. Sccarlet bardzo ładnie podsumowała temat opieki w szpitalach za granicą i w pl więc nie będę się powtarzać a zgadzam się w 100%.
    Krokodylica gratulacje, zdrówka dla ciebie i maleństwa.
    Mojemu małemu też pepek nie odpadł :( podobno nic złego się nie dzieje. Jutro mamy wizytę w patologi noworodka to może się czegoś dowiem więcej. Mały rośnie jak szalony :) ma już 3700 :) :)
    Ostatnio mniej śpi, ale nie wiąże się to z tym że leży sobie grzecznie i ogląda świat tylko najlepiej jakby go na rękach nosić. Nie lubi samotności ;)
    Staram się nie nosić go żeby się nie przyzwyczaił ale z drugiej strony nie chcę żeby płakał. Czytałam dziś dużo na ten temat w internecie na temat "rozpieszczania" noworodków i wniosek najważniejszy to:

"Noworodki i kilkumiesięczne niemowlęta nie potrafią manipulować otoczeniem, nie kalkulują: „Chcę, żeby moja mama przyszła, więc będę udawał, że coś mi dolega”. One naprawdę potrzebują bliskości, uwagi i tego, by możliwie szybko reagować na ich potrzeby. Dając im to wszystko, wcale ich nie rozpieszczamy, lecz sprawiamy, że stają się ufne, odważne i samodzielne. Paradoksalnie to właśnie te niemowlęta, które pozostawia się samym sobie, mogą wyrosnąć na dzieci lękliwe, niesamodzielne, domagające się ciągłej uwagi. Takie, które nieustannie szukają potwierdzeń, że są wystarczająco ważne i kochane."

loszcz lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Ehh no tak ale muszę dokarmiac butla :( to już się chyba nie unormuje..mój mąż patrzy na mnie z przerażeniem..karmie i sciagam dodatkowo co 2h pokarm żeby się go więcej produkowało..moje cycki są przeze mnie maltretowane..nie wiem ile tak jeszcze pociągne..choć jestem uparta osoba to chyba powoli się łamię

Rubli ja tez muszę dokarmiac butelka po całym dniu odciagania pokarmu odciagam maksymalnie 200ml mleka zaczynam się tym irytowac ze mam tak malo pokarmu do tego bola mię piersi i sutki i jest mi przykro ze nie mogę karmić malej tylko moim mlekiem

• MartaM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Niny pepek sie trzyma, chociaz juz coraz mniej i tez jak czyszcze to lekko patyczek jest podbarwiony krwia. Wyglada i pachnie ladnie, wiec sie nie przejmuje, chociaz moglby juz odpasc. Wczoraj byla polozna i powiedziala, ze w ciagu tygodnia odpadnie.

Moje dziecko w ogole nie jedt do mnie podobne... to przegląd rodziny męża ;)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz jestem w szoku, ale gratuluję zdrowego synka! jesteś dzielna!!!

dziewczyny, a jak wasze maluszki płaczą to nie próbowałyście położyć je poprostu na sobie? u mnie jak żadne metody nie pomagają to tak robię, maluch zaraz się uspokaja i zasypia na mnie(pewnie czuje zapach swojej mamusi), jak śpi już mocno to zanoszę go do łóżeczka i dalej śpi, a jak się przebudzi i płacze to znów robię to samo. Ostatnio dobrze im się śpi na brzuszkach, więc pozwalam im na to przez dzień:)

loszcz lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas u mnie podobnie:)

dzis mkoje dziecko spi przy dzwieku laktatora:)

Loszcz jestes niesmaowicie dzielna!!! jak dobrze ze juz to za Wami a synek jest cudowna nagroda:)

Weszlam w spodnie sprzed ciazy!!!!!! hura!!! w pasie troche bardziej opieta ale dwa rtygodnie temu nie moglam sie wcisnac!!!!:)

u nas tez pepek sie trzyma i coraz bardziej wyglada jakby mial odpasc. pediatra kaze czekac bo nie ma zadnej infekcji i wyglada ok!

loszcz lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila jakie krople dostalas? Pamirtasz nazwe?

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wszystkie bylyscie albo idziecie na usg glowki? ja nie dostalam takiego zalecenia...wiec nie wiem czy to konieczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:58

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah jesli wszystko ok to nie ma potrzeby raczej. U mnie usg glowki i brzuszka bylo w szpitalu ze wzgl na moje nadcisnienie. Ale np dziewczynie ktora lezala ze mna na sali nie robili. Wiec to chyba tylko jak sa jakies wskazania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kladzenie na sobie pomaga czasami ale np wczoraj nie dzialalo doslowni nic. Ani noszenie ani karmienie ani kladzenie w roznych pozycjach.

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Misiamonisia mojej malej pępek odpadł bardzo szybko bo po 5 dniach a jak tam wizyta z małym u endokrynologa?
    zdazyłam zapytać o pepek..i podczas przebierania patrze a pępuszka juz nie ma :)
    Czyli odpadł po 10 dniach......Teraz jestem spokojna :)

Ewka...endokrynolog tylko obejrzał Nikosia i dał skierowanie na badania - TSH, FT3, FT4. Mamy je wykonać w przeciągu miesiąca i 18 maja kolejna wizyta z wynikami.
    Mam nadzieję że nie odziedziczył po mnie chorej tarczycy.

loszcz lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    czy wszystkie bylyscie albo idziecie na usg glowki? ja nie dostalam takiego zalecenia...wiec nie wiem czy to konieczne
    Mój Nikos usg głowki miał robione jak jeszcze leżeliśmy w szpitalu.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia tylop dalej psikaj pepek przez kilka dni

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Kaczmila jakie krople dostalas? Pamirtasz nazwe?

Biodacyna

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka - naszemu na początku zaczęło jedno oko ropieć, przemywałam solą fizjologiczną z gazikiem, własnym mlekiem, a w końcu też rozcieńczonym rumiankiem (najpierw sprawdziłam od wewnętrznej strrny nadgarstka czy mały nie jest uczulony). Masowałam mu też wewnętrzny kącik oka - żeby odtykać kanaliki, to kilka delikatnych pociągnięć od kącika do nosa. Nie wiem która z tych rzeczy pomogła, ale po paru dniach przeszło.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess dziękuję za informację :) mam nadzieję że u nas też pomoże :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
‹‹ 1606 1607 1608 1609 1610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ