X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytałam, że usunięcie endometriozy z blizny po cesarce wygląda jak kolejna cesarka. znieczulaja od pasa w dół, zabieg trwa ok 30-40min i po nim dochodzisz do siebie ok tydzień czasu. Taka operacja. Masakra.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia wspolczuje. Ale pewnie to konieczne. endometrioza chyba moze byc dosc bolesna wlasnie w trakcie miesiaczki.

Moja Iza tez ma gorszy dzien. Znow jakies uczulenie wyszlo na buzi i klatce. Mysle ze wiem co jest winowajca cale szczescie. bo akurat po tygodniu przerwy jak juz sie poprawilo zjadlam mizerie i znow sie pojawily krostki. Wiec chemiczne ogorki. Ale troche ja swedzi skora bo caly dzien tarla oczy i glowka krecila tak zeby pocierac czolo i brwi. Tam gdzie najwiecej wysypalo.

Co do kup:-) u nas jest tylko jedna na tydzien-wielka, zolta, lekko mazista. Ale nie twarda.
    Jak za twarda to chyba tez nie dobrze. Przynajmniej na tym etapie. To raczej u starszych dzieci. moze wiecej wody podajcie maluchom do picia?

• anet525 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie jak u Waszych Pociech z przybieraniem na wadze? Chodzi mi o te karmione piersią :)
    Bo to moja największa zmora tzn. słabe przybieranie.

chciałam też zapytać czy któraś z Was podaje dziecku żelazo. Jeżeli tak to jakie :)
    ja karmie piersią i moja srednio przybiera 200 g na tydzień. Ma dwa miesiące dzis byłam na szczepieniach i lekarka powiedziała ze przybiera na wadze prawidłowo. Żelazo również podaje raz dziennie 2,5 ml o nazwie ferrum.

Moja Ineska w końcu doczekala sie szczepień. I calkiem niezle to zniosla. Mamy darmowe 5 w 1 i na pneumokoki

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia wiec witaj w klubie. Ja tez mam nadzerke i mój gin mial sie nia zajac po porodzie ale na wozy i kontrolnej mnie olał i nie wiem czy znow suszyć mu tym głowę czy zmienic lekarza. Endometrioze tez mam od 17 roku i nigdy żaden lekarz nie powiedzial mi ze da się ja usunąć. Mowil ze można zlagodzic objawy ale nie pozbędę się jej. Wiec jestem w szoku ze piszesz ze da się to usunąć.

Co do kolek ja słyszałam ze do 6 miesiąca mogą byc....

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet poczytaj sobie wypowiedzi dziewczyn na forach na temat endometriozy. Można leczyć farmakologiczne i operacyjnie. Właśnie wyczytałam, że lepiej zrobić zabieg bo większe szanse na powodzenie. A leczenie farmakologiczne polega między innymi na podawaniu testosteronu a po tym znowu wyrastają wąsiki i w ogóle jest nadmierne owłosienie. Wiec ja wolę zabieg. Może we wczesnym stadium lepiej to wszystko pójdzie? Także jest do wyleczenia na pewno ale zdarzają się też nawrotu endometriozy. mam nadzieje że mnie to ominie. Susz głowę ginowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 23:33

iv09cbxm68yuj78z.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow niunia po tylu latach meczenia się z tym dziadostwem owiaduje sie ze ta sie tego pozbyć. Normalnie wszoku jestem poczytam o tym i pogadam z moim gin. Dzieki niunia.

Co do karmienia piersią mój lewa pierś ma wiecej mleka niz prawa. Nie wiem jak funkcjonuje laktacja ale jutro idę na silne i spa i próbowałam odciągnąć mleko mężowi dla malej a ja ledwo a40 ml odciagnelam wiec jakim cudem mala się najada I przybiera na wadze? Fakt ze ciagnie cyce przez godz ale chyba musi mocno sie naciagnac. Ehh

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadzerke mialam pare lat temu i bylo to przyczyna ciaglych infekcji. A co lekarz to mial inna teorie. Jeden ze nic z nia nie robic bo mala i dopiero jak urodze dziecko (urodzilam pierwsze po 10 latach od diagnozy:-) wiec do tego czasu pewnie by cos gorszego z tego wyniklo inny stwierdzil ze samo sie zagoi po globulkach- dupa z taka teoria. Trzeci na jakiego trafilam odrazu powiedzial ze usunac i to szybko. Zdecydowalam sie na wymrozenie i od tamtej pory mam spokoj z nadrzerka. Takze jak macie z tym problem to wymrozenie cieklym azotem jest bardzo skuteczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 23:51

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek ja pierwszą nadzerke miałam usuwana zabiegiem krioterapii. Niestety po ciąży się odnowila. Być może dlatego, że w ciąży kilka tych infekcji mialam-nie wiem. W każdym razie mam nadzieje, że to już będzie ostatnia moja przygoda z nadzerka.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spokoj juz ponad 10 lat. Ale mialam mrozenie 2 razy W krotkim czasie, mi sie po pierwszym mrozeniu nie zagoila bo poszlam na basen a nie mozna:-) no i zakaz seksu byl i tu tez zlamany. A po drugim zabiegu bylo juz super i tak do tej pory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 00:11

• gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie. Miałam mieć super weekend zaplanowałam wyjazd do zoo, odwiedziny u przyjaciół, koncert i itp. ale rano w sobotę zadzwoniła teściowa, że jest w pociągu i jedzie w odwiedziny do Nas i mąż ma wyjechać po Nią na stację. Mąż po telefonie zdenerwowany bo bał się mi powiedzieć bo wiedział ,że się wkur..... no więc wkurr... na maksa. Tym samy zaliczyłam drugą poważną kłótnie z mężem. Zatem suma sumarum 2 dni w chacie z Teściową jakiś koszmar bo przyjechała na 2 dni.....NO COMMENT

Zatem dziś o 17 wpadliśmy z dzieciakami do znajomych i wróciliśmy o 20.40. Szybka kąpiel i mała od 21 śpi (mleczko piła o 20 u znajomych).Znowu będę musiała ją na żarcie wybudzić.

Limica mój synek miał wzm. napięcie mięśni (wcześniak)ale wyszło to dopiero na badaniach w poradni jak miał 3 latka. Chodziliśmy prywatnie na rehabilitację, bo na NFZ terminy za 3 lata ( to prawda bo miesiąc temu dzwonili, że mam przyjść na zajęcia PO 3 LATACH Z HAKIEM). Chodziłam z synkiem około 1,5 roku 4 razy w miesiącu. Rehabilitacja ta polegała przede wszystkim na masowaniu poszczególnych partii ciała ( ja także się nauczyłam i tak samo masowałam go w domku i do dziś to stosuje gdy 6letni synek jest przemęczony ale już tylko w ramach relaksu)przede wszystkim pleców, łydek i stóp. Ogólna diagnoza to niedojrzałość układu neurologicznego.Główny objaw to właśnie napięcie mięśni (synek jak rysował to ściskał mocno kredkę w ręce i rysował siłowo, jak się uderzył mocno to nie płakał i był bardzo ruchliwy bo jego mięśni działały inaczej itp.)

Dziewczyny co może oznaczać w ciągu dnia i nocy pianka z buzi u małej, czy któraś tak ma? Jak u Ineski zszedł trądzik niem. i ma ładna buźkę to znowu na plecach i rękach na zewnątrz ma szorstką łuszczącą się skórę, taką mocno chropowatą, mam nadzieje, że to nie AZS.

Kasss jak karmiłaś małą swoim mleczkiem przez butelkę to ile ci wypijała?, czy tyle samo pije Tobie mm?

A tak na marginesie Katarek to REWELACJA.

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia współczuje ale dobrze ze da sie zrobić ten zabieg i bedziesz miała to dziadostwo z głowy.
    Gabi nie dziwie ci sie ze sie wkurzyłaś odwiedziny teściowej sa zawsze "super" a już o tych bez zapowiedzi t nie wspomnę. raczej tyle samo jadla po 120ml jej dawalam w nocy czasem zjadla wiecej mm czasami troche zostawi
    gosiaczek moja zawsze robila co drugi dzien lub co dzien przez ten zagestnik teraz robi po kilka na dzien i jedna wlasnie byla troche twarda i zbita jak plastelina a reszta ok
    Ja wyprawiłam moje dziecko na caly dzień do teściowej i jade na zakupy mam nadzieje ze beda udane choc powiem wam szczerze ze ja nie lubie zakupów
    tyle tego pakowania a to tylko jeden dzien caly czas mysle czy o czyms nie zapomniałam
    nie ma jej 15 min a jakos tak pusto bez niej
    dostałam piękny uśmiech na do widzenia;)

miłego dnia;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku u nas ogórek też na cenzurowanym... Chyba od niego a raczej od chemia w nim Junior miał krostki na twarzy.

Niunia, Gabi współczuje bo i taki zabieg i taka wizyta teściowej to nic przyjemnego. Ja w ogóle jestem z tych co wolą zapowiedziane wizyty, zresztą sama też zawsze dzwonie i uprzedzam że będę. Nawet do rodziców :)

U nas kupy są codziennie więc nie pomogę. A Junior przybiera średnio 300 gramów na tydzień ale dawno tego nie kontrolowaliśmy.

Z pieluszkami mam jak Rubi - kupowałam w różnych miejscach i są bardzo różne a teraz nie wiem gdzie kupowałam fajne :) o wzmożonym napięciu mięśniowym nic nie wiem.

Rubi ja pizze jadłam jak Junior miał nieco ponad miesiąc :) i od tego chyba właśnie się zaczęło... Zrozumiałam że mogę jeść wszystko :)

Kass udanych zakupów. Napisz po powrocie co kupiłaś :) My wczoraj w ramach urozmaicenia dnia codziennego byliśmy na gigantycznych zakupach ale spożywczych. Wracając ja niosłam Juniora a mój mąż wyglądał jak wielbłąd :)

Miłego dnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 07:36

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Właśnie taką teraz zrobiła czyli to normalne? kosultowałaś to z pediatrą?

Nie, nie pytałam o to pediatrę... nawet się nad tym nie zastanawiałam że może byc cos nie tak

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj z Adasiem na warsztatach Mamo to ja... i jestem zadowolona nie sądziłam że mały tyle czasu grzecznie wytrzyma... a on z takim zainteresowaniem przyglądał się wszystkim dzieciom i prowadzącym że nawet o jedzenie się nie domagał, a zawsze to jest wielki krzyk .... jak popatrzyłam na te inne starsze dzieci to juz nie mogę się doczekać kiedy mój będzie tak ślicznie leżał na brzuszku, głowę do góry zadzierał bez problemu i chwytał zabawki czy tez raczkował... :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dzieci śpią a ja czytam: "...wystarczy dziecko przystawić do piersi 1-2 razy dziennie, i tak dostanie potrzebne przeciwciała i bliski kontakt" książka "bliźnięta atakują" - także wszędzie są inne dane, chyba nikt tego nie bada tak naprawdę... każdy wypisuje co mu się podoba...

ciekawe co tam u loszcz...

ocho, płaczki, to uciekam, a miałam jeszcze coś pisać :P

relgj44jmw4925t7.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:46

Pocahontas, Emily83, gosiaczek31, limcia lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki:-)
    My byliśmy dziś w poradni patologii noworodka z mała wszystko dobrze rozwija się prawidłowo warzy juz 5kg i 400g

Ja tez dolanczam do grona mam z nadzerka ja mam nadzerke drugiego stopnia i tez muszę ja usunąć

Co do kup to moja mała tez czasem zrobi taka szaro zielona twarda kupe :-(

• Emartea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak czyścicie noski Fridą to zatykacie dziecku drugą dziurkę?
    Emilka robi kupkę codziennie, żółtą i trochę taką gęstą, ale nie twardą. Czytałam właśnie żeby podawać wodę, ale co zrobić jeśli ona nie chce?
    Ostatnio zaczęła zaczepia rączką wiszące zabawki.
    A ja w niedzielę byłam u fryzjera a raczej u dwóch. Tych z programu "Ostre cięcie". No i rzeczywiście "ostro" poszaleli na mojej głowie. Ale jestem zadowolona.
    Wczoraj w końcu dostałam skierowanie na tomografię :-)

gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z gorszych wieści to dostałam miesiączkę. A tak fajnie było nie martwić się tym co miesiąc.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Hej Mamusie. Chciałam sie przywitac. Miałam być majową mamusia a los spłatał nam figla i Ola urodziła sie w marcu :) Pomyslałam, ze milo bedzie poczytac a czasem poradzic sie Mamusiek na podobnym etapie. :)

Przyjmiecie nas do siebie? :)

Pozdrawiamy :)

pewnie :)
    czyli Ola jest wcześniaczkiem jak mój synek. Oskar urodził się 23 stycznia a termin miałam na 8 marca.
    pozdrawiam

‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ