X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U nas pierwsza noc synka w swoim łóżeczku. Do tej pory spał w koszu mojżesza,ale za duży już jest :D. Gorzej,że musiałam latać co chwila smoczek podawać a tak to bardzo dobrze spał.

Co do dopajania między mlekiem,ja daję tyle,ile chce...czasami wypije odrobinę na raz a czasami i 80ml. Generalnie nie przepada za wodą,ale nie odpuszczam aż łyknie choć trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 11:36

gosiaczek31, madziutek 23 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część mamusie:-)
    U nas pogoda do bani pada deszcz wiec ze spaceru chyba nici

Co do karmienia piersią to ja dalej walcze o laktacje udaje mi się odciągnąć przez cały dzień 200ml to mój największy sukces jak do tej pory jest cieszę się bo mała chociaż jedna porcje dostaje mojego mleczka

Moja mała tez czasem tak uleje ze aż chlustnie na podłogę ale na szczęście rzadko się to zdarza

MartaM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moja córka dzisiaj dała mi się tak wyspać ze aż w szoku byłam aż budzilam się dwa razy co z nią jest a ona sobie smacznie spala spala od 23 do 6 i spala by dalej ale na śpiocha jeść jej dawałam bo mialam cycki jak kamyki .

Kasss i tak dałaś rade z walką o karmienie piersią przez prawie 3 miesiące także jesteś super mama :)

Innym które walczą o laktacje trzymam za was kciuki

Mi ostatnio pojawiło się większe krwawienie juz tylko plamilam aż tu nagle zaczęlo spowrotem ze mnie się łac

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• limcia Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odstawiłam wszystkie płyny do kąpieli i mleczko nawilżające, zastosowałam krochmal do kąpieli i do mycia przegotowaną wodę zamiast chusteczek i jest lepiej.

Mam pytanie kiedy Wy podajecie tyle wody do picia, bo moje dziewczyny przeważnie jak zjedzą to zasypiają i budzą się za jakieś 2,5-3 godz.więc nie ma za bardzo kiedy podać tej wody. No chyba, ze wtedy jak marudzą:)

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie. Chciałam sie przywitac. Miałam być majową mamusia a los spłatał nam figla i Ola urodziła sie w marcu :) Pomyslałam, ze milo bedzie poczytac a czasem poradzic sie Mamusiek na podobnym etapie. :)

Przyjmiecie nas do siebie? :)

Pozdrawiamy :)

gosiaczek31, noa8, kasss, Scarlett2014, Emartea, Emily83, Justyska89, czekaja, gabi30, madziutek 23, Rubi, limcia, Krokodylica, kaczamila, bella82 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja dzieki przejrzałam przepisy i jest kilka fajnych na pewno spróbuje;)
    a z karmieniem no cóż nie wyszlo jak chciałam ale użalanie sie nad sobą mi w niczym mi nie pomoże więc nie mysle już o tym;)
    limcia ja podaje po mleku ale moja Julka nie śpi w ciągu dnia
    KtoMisia witaj pewnie że cie przyjmiemy;)
    mamuski jak wysoko wasze dzieci podnosza glowki jak leżą na brzuszku bo Julka jest leniwa polozy na boku i lezy bardzo malo ja podnosi i na krótko a cwiczymy co dzien Jasiek Scarlet tak wysoko podnosil juz w 3 tyg

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś wrocławianka idzie jutro na warsztaty Mamo To Ja?

W trakcie Warsztatów realizowane będą następujące zagadnienia:

Rytuały w życiu mamy i maluszka.
    Żywienie dzieci po 1. roku życia.
    Zdrowy brzuszek. Zdrowy maluszek.
    Pierwsza pomoc w pigułce – zakrztuszenia i resuscytacja.

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylda87 wrote:
    Kasss a jak masz ten zagestnik to nie masz wrazenia ze cos Malej siedzi na zoladku? Nasz tez ulewa i myslalm o tym ale boje sie ze sie przeje i zoladek bedzie go bolal, co do przepajania to tyle dziennie ile mleka na jedno karmienie tak mi kiedys polozna powiedziala

Ja podaję ostatnio Nutriton z Bebilonu zagęstnik to co polecała Niunia i teraz mały zjada nieco mniej niż wcześniej a poza tym już nie ulewa i nie zauważyłam aby miał jakieś problemy z żołądkiem, nic go nie boli... :)

tylda87 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass moja Ewa tez bardzo leniwa ale sie nie spinam. skoro nie lubi na brzuszku to nie. czasem ja poloze ale jak zaczyna sie denerwowac to biore na rece. na rekach trzyma sztywno glowke w miare wiec mysle ze jest ok.

Ewcia w lozeczku zasypia uwielbiam ten moment:)

pocahontas nie mam wyjscia musze gubic kilogramy a uwielbiam jesc to musze cwiczyc;)

Scarlett zazdroszcze basenu:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass mój syn jak miał 3 tygodnie to pięknie i długo trzymał głowę a teraz mu się chyba nie chce bo robi to rzadziej i krócej. Ale jak go noszę to pięknie trzyma głowę w pionie ewentualnie jak leży na mnie :)

Ja o diecie nie powinnam się wypowiadać. Po basenie i karmieniu pochłonęłam pół lodówki i masę ciastek :/ ehm... Ale brak snu nie pomaga mojej silnej woli. Obecnie szukam inspiracji na jutrzejszy obiad. Najlepiej coś zdrowego :)

Czekaja masz zakwasy? Ja już czuję że jutro będzie boleć :) Przepłynełam 42 długości basenu w jakieś 40 minut. Niby mniej niż przed ciążą ale był to dla mnie wycisk. Całą ciążę byłam aktywna ale w ogóle nie ćwiczyłam i dziś to odczułam. Nigdy nie ćwiczyłam systematycznie ale jednak raz na kilka dni byłam na siłowni albo basenie albo przynajmniej na rowerku stacjonarnym. Teraz wystarczy że trochę się poruszam i mam straszne zakwasy a w konsekwencji kilka dni.przerwy w ćwiczeniach.

A tak w ogóle to miałam fajny dzień :) co prawda znowu wstałam o świcie ale do 4/5 Junior spał jak nigdy więc nie jest najgorzej. Potem ten basen, nowy błyszczyk, dobry obiad i ciepła kąpiel z książką :) bardzo, bardzo było mi to potrzebne bo wczoraj miałam mega kryzys. Kolejna nieprzespana noc mnie dobiła i czułam się fatalnie. Liczę że siły które zebrałam dziś wystarczą na nowy tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 19:41

• kasss Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda Emily ja podaje ten sam zagęstnik i właśnie mialam pytać Niunie bo Julka właśnie zjadaa o 20, 30ml mniej ale skoro u Ciebie tak samo to widocznie to normalne nie wiem czy sie sprawdzi podaje go od wczoraj tez nie bylam przekonana ale nic nie pomagalo
    Julka tez n rekach podnosi główke i ma ja sztywna a dziś nam udowodniła ze jak chce to potrafi oto dowód ;)
    3307037.jpg
    Scarlet ty byłaś ranym ptaszkiem to Jasiek tak samo ja spalam długo i Julka śpi do 9.30 tak ze narzekac nie moge;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 20:47

jasmin, gosiaczek31, gabi30, czekaja, Scarlett2014, madziutek 23, Rubi, limcia, anet525, Emrica, kaczamila lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajna focia ;) nasza Pola tez woli pozować do zdjeć niż tak leżeć bez sensu :)

km5svcqgfaw599l1.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez konczymy dzis 2 miesiace! Nina do miesiaca bardzo ladnie podnosila glowe, a pozniej sie rozleniwila i przestala, ledwo unosila i zaraz nerwy. Ale jak chce to potrafi, wczoraj pieknie podnosila z usmiechami. Leniuszek moj kochany.

W piatek w nocy po karmieniu moje dziecko nie chcialo zasnac, wzielam ja na przewijak i przez godzine gadulila tak glosno ze w calym donu bylo slychac i obudzila dziadkow! A jaka byla z siebie zadowolona. Tylko tata przegapil, bo pojechal na kajaki zamiast z nami do dziadkow ;)

A i Nina nauczyla sie odwracac na plecy. Gdy klade ja na brzuszku to prostuje raczke, podnosi nozke i juz na plecach z usmiechem. Cwaniara ;)

gosiaczek31, Scarlett2014, noa8, kasss, limcia lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci najpierw odwracaja sie z brzuszka na plecy czy z pleckow na brzuch??

Scarlett jak zaczelam cwiczyc po dluzszej przerwie to byla masakra. mialam takie zakwasy ze na toalete siadalam jak ciezarna mimo ze Ewa juz na swiecie. w nocy wstanie do malej to byl koszmar bo nie wiedzialam jak zwlec sie z łozka;) ale wiedzialam ze to minie a na zakwasy najlepsze sa cwiczenia mimo ze boli wiec polecam:)

Moje dziecko juz na pierwszej drzemce wiec mam chwile.

Kass a ja spalam do 8 9 w ciazy to czemu Ewa tak nie chce??:)

milego dnia!!!

Scarlett wejdz na diete po lupa na fb mojej siostry napewno cos znajdziesz dobrego na obiad:)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko już PO pierwszej drzemce :) ale tak to jest jak się wstaje o 5tej :)

Biorąc pod uwagę że mam pustą lodówkę to sama inspiracja obiadowa nic mi nie da :) muszę zrobić tj. pewnie zamówić duże zakupy :) a póki co wstawie zupę u poratuje się Biedronką w trakcie spaceru :)

Czekaja dzięki bo już myślałam że doprowadziłam mój organizm do skrajnej ruiny :) Kolejny basen za tydzień a dziś może poćwicze w domu albo pobiegam. Zobaczymy :) Zaczynam akcje "do lata będę laska " czyli żegnajcie słodycze (poza weekendami) a witajcie ćwiczenia :) ciekawe ile wytrzymam :)

Kass rewelacyjna fotka! :) co do wczesnego wstawania to ja nigdy nie byłam rannym ptaszkiem z zamiłowania tylko z konieczności tzn. przez pracę :) a tak serio to te pobudki ok 5tej nawet jakoś strasznie mi nie przeszkadzają pod warunkiem że wcześniej mamy spokojną noc jak dziś. Jak pobudke o 5tej poprzedza kilka pobudek w ciągu nocy jak było w ubiegłym tygodniu to jest masakra :/

Aaa po ciąży nie mam Rozstępów ale pierwszy raz w życiu mam cellulit. Co się z tym cholerstwem robi? Coś polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 07:38

czekaja lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett cwiczenia i produkty niep[rzetworzone w diecie i wszystko zniknie:)

co do nocek mam tak jak Ty. moge wstawac o 5 byle spac ciagiem w nocy:)

moje dziecko przez ostatnie pol godziny plakalo z fochem tak wiec wlasnie rozpoczela druga drzemke mam nadzieje dluga a ja ide spac musze bo dzis w nocy dala w kosc

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyyy ja to się cieszę jak do 5 mam 1/2 pobudki :) nawet nie marzę żeby spać ciągiem do piątej :) dziś mój syn obudził się o 22giej - dojadł do kolacji, potem o 2giej no i potem o 5.30. Uważam to za super noc :) Od 5.30 zasypia na jakieś 20 minut ale wyraźnie widać że coś go męczy :/

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie jak u Waszych Pociech z przybieraniem na wadze? Chodzi mi o te karmione piersią :)
    Bo to moja największa zmora tzn. słabe przybieranie.

chciałam też zapytać czy któraś z Was podaje dziecku żelazo. Jeżeli tak to jakie :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMonisia ja nie pomoge. nie wiem jak przybiera mala nie stresuje sie tym. widze tylko ze rosnie a wazymy sie tylko u lekarza. nastepnea wizyta koniec maja.

Scarlett u mnie zazwyczaj pobudki o polnocy 3 i 5 a dzis bylo ciezko ale juz pospalam 50 minut i jest super!!!!:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KtoMisia ja też nie pomoge bo Julka już na mm moze dziewczyny do wcześniaczków coś pomogą.
    wiecie co zrobiła dzis Julka? o 5 rano slysze jak sie wierci podnosze glowe a w lozeczku jej nie widze wstaje a ona nie dosc ze po drugiej stronie łóżeczka sie znalazla to jeszcze na samym koncu tam gdzie nie ma ochraniacza z główka przy szczebelkach niezlego stracha mi napędziła musze chyba kupic ochraniacz na cale łóżeczko
    Scarlet ja też walcze z kg do lata wybieramy sie nad morze o bikini moge zapomniec ale plaski brzuch tez bedzie super
    Niunia Emyly czy po tym zagestniku wasze dzieci tez robia taki rzadkie i żółte kupy?

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 1724 1725 1726 1727 1728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ