X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tess Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas - co do dostarczenia przeciwciał się nie wypowiem, a co do potrzeby bliskości to myślę, że tego nie da się zbadać :) Tzn to indywidualne - ktoś potrzebuje cały czas, a ktoś raz na jakiś czas... i to zależy od potrzeby dziecka, ale też matki. Ja mam czasem potrzebę poprzytulania i potarmoszenia mojego dziecka nie tylko kiedy samo się tego domaga (płacz) :)

Co do pieluch tetrowych - to wydaje mi się, że Webera z Gemini, były w porządku, z allegro większość kupionych jest beznadziejna.

Dziewczyny - używa któraś wielorazowych wkładek laktacyjnych? Takich szytych z bawełny lub bambusa? Bo zużywam tony wkładek, a większość firm jest po prostu beznadziejna.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie jak u Waszych Pociech z przybieraniem na wadze? Chodzi mi o te karmione piersią :)
    Bo to moja największa zmora tzn. słabe przybieranie.

chciałam też zapytać czy któraś z Was podaje dziecku żelazo. Jeżeli tak to jakie :)

u nas z przybieraniem też słabo a co do żelaza to podaje małemu Aktiferol 15, morfologia coraz lepsza. a u Was jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Dziewczyny czy jak czyścicie noski Fridą to zatykacie dziecku drugą dziurkę?
    Emilka robi kupkę codziennie, żółtą i trochę taką gęstą, ale nie twardą. Czytałam właśnie żeby podawać wodę, ale co zrobić jeśli ona nie chce?
    Ostatnio zaczęła zaczepia rączką wiszące zabawki.
    A ja w niedzielę byłam u fryzjera a raczej u dwóch. Tych z programu "Ostre cięcie". No i rzeczywiście "ostro" poszaleli na mojej głowie. Ale jestem zadowolona.
    Wczoraj w końcu dostałam skierowanie na tomografię :-)

Emartea a dużo biorą ??? Bo kiedyś chciałabym pójść do porządnego fryzjera i gotowa bym była przejechać 100 km. A kiedyś o nich myślałam. bo tu w pobliżu nie słyszałam o porządnych fryzjera ch

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Pocahontas - co do dostarczenia przeciwciał się nie wypowiem, a co do potrzeby bliskości to myślę, że tego nie da się zbadać :) Tzn to indywidualne - ktoś potrzebuje cały czas, a ktoś raz na jakiś czas... i to zależy od potrzeby dziecka, ale też matki. Ja mam czasem potrzebę poprzytulania i potarmoszenia mojego dziecka nie tylko kiedy samo się tego domaga (płacz) :)

Co do pieluch tetrowych - to wydaje mi się, że Webera z Gemini, były w porządku, z allegro większość kupionych jest beznadziejna.

Dziewczyny - używa któraś wielorazowych wkładek laktacyjnych? Takich szytych z bawełny lub bambusa? Bo zużywam tony wkładek, a większość firm jest po prostu beznadziejna.

Na szkole rodzenia polecili nam muszle laktacyjne bo faktycznie zużywa się tony wkładek i kasy tez leci masakra cenie dużo na to bo paczka wkładek kolo 20 zł a muszle 40 złoty chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do celuitu to ja kupiłam taką ostrą gąbkę do której można wsadzić mydło i okrężnymi ruchami jeździłam po udach i celuitu brak, wcześniej nią hartowałam brodawki i myłam brzuszek ale niestety rozstępy wyszły :( powiedziałam mężowi ze musze kupić sobie strój jednoczęściowy to powiedział że jestem głupia... świetnie :P ale ja chyba nie bedę miała odwagi pokazać się w dwuczęściowym stroju...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

My dziś kończymy 6 tygodni.
    Mamy etap sprawdzania mamuśki i darcia ryjka bez powodu.

Kupiliśmy dziś Zuzce fotelik samochodowy i ubranko do Chrztu.

Możecie podać jeszcze raz nazwę tego zagęstnika co podajecie dzieciom? Bo moja się nie najada mniejszą porcją a jak jej dam większą to żołądek jej nie wyrabia i rzyga. Może ten zagęstnik by pomógł?

Jutro szczepienie, już się boję.

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:

z tym masz rację, każda mama i każde dziecko ma inne potrzeby bliskości i tego nie da się zmierzyć

kaczamila ja jak nie zgubię brzucha to nawet o stroju kąpielowym nie myślę. jak bym sobie chciała kupić teraz jeansy to pewnie rozmiar L lub XL, tego się boję i na razie chodzę w getrach i legginsach:P

a do biustonosza do karmienia miałam takie wielorazowe, teraz skojarzyłam, że je gdzieś rzuciłam, nawet mi do głowy nie przyszło, że mogą być wkładki laktacyjne wielorazowe i że to właśnie to, hehe, może będzie czas poszukać to zobaczę, jak się sprawdzają... a prać to chyba najlepiej je z dziecięcymi ubrankami w czymś delikatnym?

tess - ja nie pomogę, mi dużo wkładek na dzień nie idzie, a w ciąży zrobiłam spore zapasy, więc nawet się nad tym nie zastanawiałam,

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ja to się zalamalam bo mialam rozmiar 38 i się już uparłam żeby już jeansy kupić i poszłam mierzyć i mówię że napewno rozmiar 40 i co ledwo weszłam a zapiąć to się nie dało i co musiałam 42 kupić zalamalam się ale kupiłam następne dwie pary jeansów ro juz 40 tamte miały zanizona rozmiarowke. Ale powiem wam ze marzy mi się juz 38

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Pocahontas ja to się zalamalam bo mialam rozmiar 38 i się już uparłam żeby już jeansy kupić i poszłam mierzyć i mówię że napewno rozmiar 40 i co ledwo weszłam a zapiąć to się nie dało i co musiałam 42 kupić zalamalam się ale kupiłam następne dwie pary jeansów ro juz 40 tamte miały zanizona rozmiarowke. Ale powiem wam ze marzy mi się juz 38

nom ja miałam 34/36 a teraz spokojnie wchodzę w mojej mamy ubrania, ona ma właśnie L/XL, myślałam,że szybko mi jeszcze kilka kg zleci, a tu psikus... jak osiągnę do przyszłego roku 38 to będzie super no i brzuszek żeby mi zniknął, ale na razie to cóż, brak czasu na ćwiczenia, bo nie ma mnie kto wyręczyć przy chłopakach, a jak mam chwilkę to chcę odpocząć, jak wydaje mi się,że mam chwilkę i zacznę ćwiczyć, to któryś zaczyna marudzić i chce bym do niego podeszła... no więc jakoś mi w tym roku chyba będzie nie po drodze do jako takiej figury.

ale ważne, że mam ich, niech zdrowo rosną, a sobą się zajmę w drugiej kolejności...

limcia lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najważniejsze są dzieciaki a nie to ze my mamy większe rozmiary niż byśmy chciały

My dzisiaj na zakupach z mala mimo że dwa razy ja karmilam w samochodzie to cycka mnie boli niemiłosiernie marze żeby mieć przy sobie laktator ale już do domu jedziemy jeszcze trochę i mala przystawię na 3 godz najlepiej hehe tak jak to ona lubi siedzieć 2 godz jeść i się bawić

• gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesss też myślałam o tych wielokrotnego użytku bo zużywałam tony i to różnych firm, to wkładki jednorazowe Aventa były najlepsze ale też i najdroższe. Aktualnie laktacja opanowana i jestem na wkładkach jednorazowych BabyOne 60szt za 14,99zł kupowane w Peppco.

Dziś byłam u rodzinnej z małą bo zaczęła zjadać pół porcji mleka niż zawsze i do tego przesypia całe dnie i noce z małymi przerwami na aktywność. Dostałam skierowanie na morfologię i mocz. Zapalenie spojówek zeszło ale nie do końca i dała skierowanie do okulisty. Do tego znowu jakieś uczulenie na pleckach i rączkach.

Ja karmie swoim mleczkiem ale przez butelkę i mimo, że to nie cyc to przy karmieniu dajemy sobie dużo czułości i bliskości ( patrzymy sobie w oczka i głaskam malutką itp.)

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica nutricion
    Ja juz po zakupach wymeczona strasznie i masakra wymyslilam sobie ze kupie sliczna rozkloszowana mietowa sukienke a sie okazalo ze z moimi cycorami moge pomazyc i mam teraz zwykla olowkowa w rozmiarze 42 szok!! za to Julka ma śliczne ubranko do chrztu bedzie wygladac jak ksiezniczka
    Emartea to zaszalałaś ale super ze jestes zadowolona

Krokodylica lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po 6 godzinach z pracy i tulę moje szczęście ;) pozdrawiamy Was ;)

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie boli mnie piers i dostaje gorączki telepie mnie tak ze szok. Czy to objawy zapalenia piersi ???

• Emartea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka ja nawet nie wiem ile u nich kosztuje strzyżenie i wolę nie wiedzieć. Udało mi się zapisać na szkolenia dla fryzjerów, które oni organizują. Wygląda to tak, że oni dobierają fryzurę a ktoś inny ją wykonuje. A panowie cały czas nadzorują i jeśli trzeba pomagają. Kosztowało mnie to 100 zł za które dostałam profesjonalne kosmetyki do włosów. Jestem bardzo zadowolona.

Dziewczyny ponawiam pytanie. Czy zatykacie drugą dziurkę przy wyciągania kataru Fridą?

4e3f84b95f.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc. Weź ibuprom+paracetamol po 1 tabletce, pij duzo wody i przystawiaj często dziecko. Moze byc zastój idący w zapalenie. Pierś jest czerwona? Czujesz jakieś takie twarde miejsca ? Jak jutro nie bedzie nic lepiej idź do lekarza

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zatykam

Emartea lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hejka.

Możecie podać jeszcze raz nazwę tego zagęstnika co podajecie dzieciom? Bo moja się nie najada mniejszą porcją a jak jej dam większą to żołądek jej nie wyrabia i rzyga. Może ten zagęstnik by pomógł?

Bebilon NUTRITON

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co do wkładek moze się komuś przyda BabyOno chyba jeszcze nie próbowałam, ale
    - Canpol jest beznadziejny i przesiąka,
    - NUK średnie, dla mnie trochę za małe i też często trzeba zmieniać
    - Babydream z Rossmana trochę grube, ale nie przeciekają i przynajmniej tanie
    - Lovi, mogą być choć trochę się rolują
    - Lansion - te są super, bo klej na obu stronach, ale drogie (ja dostałam w spadku po koleżance pół pudełka :))

Muszle laktacyjne mam Akuku i teraz już słabo zdają egzamin, bo korzystam z nich głównie podczas karmienia, choć po unormowaniu laktacji nie zawsze się cokolwiek w nich zbiera. No i jedna para mi nie wystarcza i trzeba pamiętać i mieć czas je założyć, a z histeryzującym głodomorkiem nie zawsze pamiętam. No ale pomiędzy karmieniami też sporo leci i nie wyobrażam sobie chodzić w muszlach, tym bardziej ,,do ludzi" - bo to takie wybrzuszenia są pod bluzką no i pewnie piersi się parują.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Mam pytanie boli mnie piers i dostaje gorączki telepie mnie tak ze szok. Czy to objawy zapalenia piersi ???
    Justyska niestety tak wez goracy prysznic paracetamol moze samo przejdzie i nie karm jak tem przekroczy 38stopni a jak spadnie to przystawiaj malą
    Emartea ja tez nie zatykam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:51

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ