Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Calines ja kupiłam 2 tygodnie temu Novama Free i też jestem zadowolona ( z Netto i z Lidla były do kitu). Jest dokładny jeżeli chodzi o temperaturę ciała, pokoju, mleka czy kapieli.
Anet ja męczyłam się z trądzikiem niem. ponad 2 tygodnie. Przemywałam twarzyczkę wodą a potem krem Emolium od 1 dnia życia rano, przed spacerkiem i po kąpieli i jestem mega zadowolona z dnia na dzień była poprawa. Do dziś stosuje profilaktycznie i jest super. Teraz mamy tylko jakąś suchą skórę na pleckach i z tyłu rączek,
Rubi będzie dobrze. Justyska ja po antybiotyku po dobie czułam mega różnicę mogłam ściągnąć mleczko bo tak ból nieziemski i mleko nie leciało tylko kropelki. Jeżeli jest obrzęk to nie można lekceważyć tylko antybiotyk bo może dojść do powstania ropnia w miejscu zatkanego kanału, tak miała moja koleżanka z pracy (nacinali jej pierś w tym miejscu i założyli sączek. -
nick nieaktualnyCzesc dziewczynki
Mała dziś prawie cały czas śpi chyba przez ta pogodę bo deszcz pada
Ja chrzest planuje na lipca tez mam juz sukienkę na chrzest
Oli kasss ślicznej macie sukienki na chrzest
Justyska wspolczuje ci tego zapalenia piersi sama przez to przechodzilamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 14:04
-
Dziewczyny czy kropelki sab simplex dodajecie tak jak jest ba ulotce do kazdego posilku czy tylko pod wieczor jak zaczynaja sie kolki, bo u mnie jest taki problem ze karmie piersia a maly potrafi nawet co pol godz jesc i na razie od dwoch dni mu podaje o 17 i 20 ale w miedzyczasie potrAfi jesc kilka razy nie wiem czy dobrze robie, od rana nie chce podawac bo jest spokoj, aha i po jak dlugim okresie zauwazylyscie poprawe?
-
Witam.
kass, oli piękne sukieniusie:)
Wczoraj z małym byłam na badaniu krwi (ściągali mu z paluszka) i dziś odebrałam wyniki. Ma podwyższone płytki krwi (587 tys/ul) podwyższone limfocyty( 70,4%). Mam pytanko do dziewczyn które też robiły morfologię maluszkom lub do tych które mają jakieś pojęcie w tym temacie. czy te wyniki oznaczają coś złego? Lekarza dziś nie było, a naczytałam się w internecie i jestem bliska rozstroju nerwowego. Proszę o odpowiedź. -
Iness dla malych dziexi sa inne normy, mi lekarka powiedziala ze najwazniejsze ze sa wszystkie skladniki krwi poza tym na przelomie 2-3mca wyniki dzieci moga byc gorsze bo koncza sie zasoby z matki , a co bylo powodem ze w ogole robilas morfologie, ja robilam bo maly mial anemie jak sie urodzil i mial przetaczana krew w szpitalu w drugiej dobie zycia wyniki wg nprm podanyxh przez punkt pobran byly trahiczne i na szybkp jechalam do lekarza i ona mnie uspokoila za dwa tyg powtorze jeszcze bo moja siostra zmarla na bialaczke i teraz trzese sie ze strachu o mojego maluszka
-
Wiem Ze to trudne ale nie martw sie na zapas bo dzidzia wyczuje ze jestes zestresowana i na spokojnoe jutro poradz sie lekarza, niestety nie wiem co to moze oznaczac w Waszym przypadku ale wierze ze eszystko jest ok,pozdrawiam
ines31 lubi tę wiadomość
-
ines ja nie mam pojęcia, co to może oznaczać, ale trzymam kciuki żeby to nie było nic groźnego...
my już po kłuciu i gdyby nie to że Franek był bardzo spiący a ja musiałam go wybudzić do samochodu, do badania (więc popłakiwał)a takto krótki płacz na samej szczepionce więc był bardzo dzielny ...ale ten czas go wymęczył...bo on chciał spać a tu baby nie mogły jego karty znaleźć...i 20 minut czekaliśmy między badaniem a szczepieniem...;/ więc w domu padł bidulek...nie jadł od 11, ale chyba go nie będę budzić jak myślicie??
aaa i pediatra kazała w razie gorączki podać cały czopek...TO CHYBA TRCHĘ ZA DUŻO???
Justyśka współczuję;/ pomyśl o tej kapuście..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 15:27
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
ś zdecydowaliśmy że szczepimy 5w1 a dopiero za da tyg. na pneumok. i rotawirusy...i uwaga cena za pneumok. + rota 580! katastrofa...i będzie szczepiony tym rotarexem...coś kiedyś pisałyście o tym możecie mi przypomnieć??Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyA wiec ja po lekarzu dostałam antybiotyk i mam małą przystawiac jak najczęściej do tego cycka laktatorem mam ściągać a po nakładać kapustę ale puki antybiotyk nie zadziała ja nie jestem w stanie wyjść. Z łóżka masakra ja jeszcze nigdy nie miałam takiej gorączki
Dzisiaj niechcący udezylam Hanie w głowę ona plakala a ja razem z nią -
nick nieaktualnyRubi wrote:ines ja nie mam pojęcia, co to może oznaczać, ale trzymam kciuki żeby to nie było nic groźnego...
my już po kłuciu i gdyby nie to że Franek był bardzo spiący a ja musiałam go wybudzić do samochodu, do badania (więc popłakiwał)a takto krótki płacz na samej szczepionce więc był bardzo dzielny ...ale ten czas go wymęczył...bo on chciał spać a tu baby nie mogły jego karty znaleźć...i 20 minut czekaliśmy między badaniem a szczepieniem...;/ więc w domu padł bidulek...nie jadł od 11, ale chyba go nie będę budzić jak myślicie??
aaa i pediatra kazała w razie gorączki podać cały czopek...TO CHYBA TRCHĘ ZA DUŻO???
Justyśka współczuję;/ pomyśl o tej kapuście..
Rubi ja szczepiłam małą w poniedziałek. Okazało się dzisiaj że ma 37,7. Zadzwoniłam do pediatry i też mi kazała podać jeden czopek . W ciągu doby możesz podać 3. Jednak odstęp między kolejnymi musi być dłuższy niż 4 godz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyska wspolczuje bolu. Oby szybko przeszlo.
Rubi super ze Franio dzielnie sie spisal na szczepieniu. My mielismy robic w tym tygodniu ale mala nadal zakatarzona i starsza tez wiec znow nam sie wydluzylo:-) tez bedziemy robili 5w1. Koszt 99 zl Za jedna. Ile rota nie wiem bo nie jestem zainteresowana raczej. Pneumokoki cos kolo 300 chybs ale bede szczepila pozniej.
My dzis bylismy na usg bioderek. I jest super. Ortopeda sie smial ze najlepsze biodra dzisiaj jakie ogladal. wszystko prawidlowo. A mloda go olala:-) doslownie. Siurek maly zawsze mi sika u lekarzy:-) kontrole nastepna wyznaczyl nam za 3 mies w sierpniu.
A jutro z samego rana o 7.30 mamy usg glowki. I musze zapisac na kolejna wizyte do neonatologa zeby zobaczyl wynik. Takze mamy lekarski tydzien.
MartaM, Scarlett2014, Emrica lubią tę wiadomość
-
Piekne sukienki. Ja o chrzcinach jeszcze nie mysle, musze poczekac az siostra przyleci ze szkocji. Jak bede znala termin to zaplanuje, moze na jesien. Maz to w ogole by nie chrzcil.
Ja mam microlife 150 i jestem bardzo zadowolona.
Dostalam wczoraj w koncu pieniadze z zusu. Na zwolnienie poszlam od stycznia, wiec od lutego powinnam podstawac od nich pieniadze. A jakbym nie miala za co zyc przez ten czas?
Kupilam Ninie motyla emanuela z lamaze... Mala zachwycona, ja tez ile tam jest kolorow, faktur, dzwiekow. Genialna zabawka.gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInes z wynikami morfo nie pomoge ale dla dzieci normy faktycznie sa inne niz dla nas. A laboratorium podaje chyba takie ogolne dla wszystkich bez podzialu na dzieci i doroslych. Wiec najpewniej jak lekarz je zinterpretuje. Ale nie stresuj sie na zapas. trzymam kciuki zby bylo wszystko dobrze.
ines31 lubi tę wiadomość
-
My po szczepieniu. W trakcie Zuzia płakała. Potem w drodze do domu była spokojna a w domu zaczęła się jakaś masakra. Ryczała jak by ją ze skóry obdzierali. Trochę pojadła, ale niewiele, ledwo usypiała i budziła się z krzykiem. Po wyciągnięciu z kąpieli nie mogłam jej uspokoić, nawet na rękach darła się aż bałam się że się zajdzie. W końcu usnęła, teraz śpi.
Wizyta u lekarza zryła mi beret. W południe mojej Zuzi praktycznie w ciągu pół godziny obsypało krostkami cały prawy policzek i szyjkę. Rano nie miała nic a potem w oka mgnieniu mnóstwo krostek. Lekarka stwierdziła że moje dziecko ma uczulenie na białko, skazę białkową i to co miała na drugim policzku to nie trądzik dziecięcy (ja sądzę że trądzik) tylko również uczulenie. Kazała dawać mleko HA bo nosze dziecko rzekomo nie toleruje białka. Wydało mi się to dziwne że przez 6 tygodni było dobrze a naraz jest uczulona. Problemy z bólami brzucha mogą się niby też nieco uspokoić po zmianie mleka. Do tego mamy oczywiście zakupić emolienty (bosz, emolienty i emolienty) i ją tym myć żeby poznikały krostki bo dziecko ma atopową skórę...
Ja to średnio wierzę w te wszystkie wyroki tym bardziej że wszystkie dzieci teraz mają tą samą diagnozę więc sorry. Ale jak mogę dziecku w jakiś sposób ulżyć z bólami brzucha to spróbuję, a może akurat się uda.
Zadzwoniłam do znajomej co ze swoim dzieckiem przerabia nietolerancję białka i popytałam ją o objawy, powiedziała że u Zuzi to może być to, ale żeby to co powiedziała lekarka dzielić przez pół i podać mleko HA i obserwować dziecko, bo sama będę wiedzieć najlepiej. A emolienty stosowała tylko do momentu aż krostki poznikały i wtedy wróciła do zwykłych kosmetyków i ponoć problemów ze skórą jej dziecko już nie ma.
Poleciałam więc do sklepu po bebilon HA, o zgrozo!!!! 49zł za 400g.... Jutro pewnie zakupię płyn do kąpieli z emolientami...
No i na koniec Zuzi sukienka na Chrzest:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 22:19
-
Krokodylica - u mnie Małego też obsypywało i też wyszło uczulenie, poza tym strasznie płakał przy cycu, więc też były podobne obawy. Ale u nas lekarka patrzyła na całe ciało i chyba mówila, że głownie jak na twarzy to raczej nie jest nietolerancja.
A najlepiej to mu twarzyczka wygląda po spacerze na świeżym powietrzu.
Ostatnio też miałam odstawić potrawy z nabiałem żeby się dziecku brzuch uspokoił i guzik to dało. Takie wróżenie z fusów.
Ja dochodzę do wniosku, że jak Młody przybiera i poza przykrymi momentami płaczu po jedzeniu lub w trakcie robienia kupy jest raczej radosny i ruchliwy i nic większego się nie dzieje to mam to gdzieś.
Zresztą zauważam, że odkąd więcej się rusza i jest bardziej aktywny, to mniej ma problemów z brzuszkiem, także myślę, że po prostu u niektórych dzieci kwestia czasu. I nie widzę, w ogóle powodu dlaczego moje mleko ma być gorsze niż preparowane w takim przypadku (także są takie sugestie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 22:29
Scarlett2014 lubi tę wiadomość