Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Krokodylica w tesco, rossmanie bebilona ha jest za 35 zl. Teraz wszyscy pediatrzy jak widza krostki to albo zaraz skaza bialkowa albo potowki. A skaza bialkowa to nie tylko krostki, ale tez placki suchej, szorstkiej skory. Jezeli lekarz twierdzi ze to skaza to powinien Wam przepisac mleko z hydrolizowanym bialkiem, bo przeciez takie ha w sklepie jest tylko czesciowo hydrolizowane i przy skazie moze nie pomoc. My stosowalismy ha bo jest lzej strawne, a Nina z dnia na dzien przeszla na butle.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzekaja Ty mnie nie prowokój bo następnym razem wyślę Ci smsa o 5tej
Mój syn spał dziś od 19.30 do prawie 6tej. Miał dwie przerwy na jedzenie. Uwaga o 24tej i 1szej widocznie uznał że gdyby budził się co 3 godziny byłoby nudno
A jak się obudziłam zobaczyłam mojego syna gadającego z moim kotem. Czasami naprawdę myślę że mieszkam w domu wariatów
Tess my właśnie dziś idziemy na bioderka. Do Wandy Cyrul na Wislną. Polecało mi ją mnóstwo osób ale jak wrócimy to napisze jak było. Ona chyba też ma spore terminy oczekiwania. Oczywiście prosimy o kciuki
Kass czyżbyś była w Factory? Podpowiedz proszę gdzie szukać takich cudów? Ja co prawda miałam nic nie kupować dopóki nie zrzuce balastu ale w tym tempie zajmie mi to rok a na początku czerwca mamy rocznicę ślubu i chce sobie kupić coś ładnego
Mój mąż też najchętniej by nie chrzcił więc organizacja raczej na mojej głowie. Myślę że też zaczekamy do jesieni i w ogóle zrobimy małą imprezę, a raczej zaprosimy dosłownie kilka osób na obiad i kawę z ciastem do jakiejś miłej restauracji. Nie przemawiają do mnie huczne chrzciny. Ze strojem przy chłopcu nie poszaleje ale i dobrze bo jestem zwolenniczką prostoty i jak to ktoś ładnie napisał "przeciwnikiem robienia z dziecka lalki" dlatego Wasze sukienki bardzo mi się podobają. Junior dostał ostatnio od cioć rewelacyjny zestaw: hipsterskie pół eleganckie spodnie w paski, szelki i biała koszula. Gdybym teraz robiła chrzciny chętnie ubrałabym mu taki strój moja teściowa by oszalała mama pewnie by się zdziwiła ale koniec końców doceniła styl wnukaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 07:39
gabi30, gosiaczek31, czekaja, Emrica, Tess lubią tę wiadomość
-
Scarlett - mój mąż jest protestantem i chrzciny bedą w zborze. Nie ma tradycji ubierania dziecka na biało, ozdobnych szatek itd. Uroczystość bardzo piękna w swej prostocie- byliśmy u mojej przyjaciółki z liceum- maz był chrzestnym. Chrzest nad chrscielnica, potem przemowa pastora o przywitaniu młodych ludzi we wspólnocie. Inaczej niż u katolików ale przecież najważniejszy jest fakt wstąpienia do kościoła. Po uroczystości planujemy obiad dla rodziny najbliższej i chrzestnych.
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
Scarlett więc trzymamy kciuki. Twój mały gada z kotem u mnie jak starszak płacze to dołącza Ineska, a gdy ta zapłacze to pies wyje, masakra...
Ogólnie na synka nie mogę zwracać się nawet z podniesionym głosem jak coś przeskrobie, bo mała robi taką minkę w podkówkę i zaczyna płakać, więc broni brata a ten zadowolony mówi "mamusiu widzisz na mnie nie można krzyczeć mnie trzeba tylko kochać" no i bądź tu mądry. Wczoraj wlazł synek małej do łóżeczka i tak z Inusią leżał, że aż oboje zasnęli. Na razie widzę, że strasznie jest za malutką, wszystko chce przy niej robić, że ją kocha, chciałabym aby ta miłoŚĆ do siostry przetrwała jak najdłużej, że w przyszłości będą za sobą i będą mogli na siebie liczyć i sobie pomagać - to jest moje marzenie jako matki.(Ja mam starszą siostrę o 3 lata i relacje masakra, od kilku lat mam wrażenie że jestem jedynaczką - sama ze wszystkim)gosiaczek31, Emrica lubią tę wiadomość
-
Ehh..no właśnie z tymi chrzcinami...ja sobie zawsze wyobrażałam że to będzie malutkie przyjęcie tylko dziadkowie i chrzestni..ale sprawa się rypla..mój mąż ma 3 rodzeństwa więc lekką ręką z jego strony wychodzi. 8 osób z jego rodzicami, a gdzie nasi dziadkowie, moi rodzice, brat...a grono musi się poszerzyć jeszcze o tych którzy wcześniej zapraszali nas...i tak mój plan o upichceniu czegoś w domu i posiedzeniu a potem spacerze w naszym pięknym ogromnym parku odpadł.. naliczylam 35 osób i koniec końców będzie restauracja..a co do stroju to ja planuje dla Franka właśnie spodenki z szelkami i koszulkę..przecież to dziecko i nikt go z garniaka rozliczał nie będzie..ważne że w pajacu go do chrztu nie podam..Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi- a nawet gdyby w pajacu to co Pan Bóg, jakie by nie były moje z nim stosunki, na to nie patrzy Liczy się serce Franka i chęci rodziców. Zatem spodnie i koszulka są spoko
Mój mąż zaczął nawet kolegów zapraszać ale ja mu to z głowy wybijam bo nie chcę żadnych wielkich imprez. My ślub mieliśmy całkiem skromny z obiadem to się z chrzcinami nie będę wygłupiać. Z resztą jak już napisałam - mi nie chodzi o imprezę i prezenty tylko żeby Pola była w kościele. Dalej zobaczymy jak będzie - jak będzie starsza będę z nią chodzić i może w końcu sama przejdę konwersję. W sumie dla mnie nie ma różnicy czy ide do kościoła czy do zboru- i tu i tu jestem we wspólnocie wiernych i to czyjest ksiądz czy pastor naprawdę nie robi mi różnicy w modlitwie. Jedyne co wolę u protestantów to skromność i bardzo dobre kazania o życiu z dala od polityki. Plus w zborze w Sopocie jest wspaniały chór!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:34
Rubi, gabi30, gosiaczek31, Emrica, limcia lubią tę wiadomość
-
MartaM wrote:Krokodylica w tesco, rossmanie bebilona ha jest za 35 zl. Teraz wszyscy pediatrzy jak widza krostki to albo zaraz skaza bialkowa albo potowki. A skaza bialkowa to nie tylko krostki, ale tez placki suchej, szorstkiej skory. Jezeli lekarz twierdzi ze to skaza to powinien Wam przepisac mleko z hydrolizowanym bialkiem, bo przeciez takie ha w sklepie jest tylko czesciowo hydrolizowane i przy skazie moze nie pomoc. My stosowalismy ha bo jest lzej strawne, a Nina z dnia na dzien przeszla na butle.
Dzięki za radę! Dziś sprawdzę w tesco.
Ja coraz mniej wierzę w tą diagnozę, musiałam się z tym przespać aby do tego dojść. Koleżanka z którą rozmawiałam wczoraj przez tel mówiła że jej córa miała wysypkę na całej buzi i w dół aż do pasa. Moja Zuzia dostała tylko na prawym policzku i trochę na szyjce. To mnie bardzo zdziwiło że tylko jeden policzek. Bo to co ma na lewym policzku to pozostałość po trądziku niemowlęcym, wiem gdzie miała i wiem że to po tym. A wczoraj wywaliło jej tylko jeden policzek. Na brzuszku czy klatce piersiowej czy pleckach nie ma nic.
No i przespałam się z tym i doszłam do tego o co tu chodzi.
Wczoraj koło południa przylazła teściowa. Zuzia leżała grzecznie w bujaczku i sobie coś tam gadała. A teściowa bez żadnego słowa, bez pytania, bez uprzedzenia - bach i tarmosi ją na rękach. Opieprzyłam ją żeby nie brała dziecka na ręce skoro nie płacze, bo ja nie będę jej później cały dzień targać na rękach. Była mocno niezadowolona, powiedziała że tylko chwilkę "przytuli ją do serduszka" i po kilku minutach odłożyła z łaską Zuzię z powrotem do bujaczka. Siedziałyśmy i gadałyśmy i nie minęło pół godziny jak Zuzi obsypało cały policzek. Więc sądzę że Zuzia złapała uczulenie na jakiś proszek czy płyn do płukania w którym teściowa wyprała sweterek, względnie na teściową. Ale sądzę że to jakiś detergent do prania, przecież dzieci bardzo łatwo uczulają się na takie rzeczy.
Mleko ha jeśli będzie za 35zł mogę jej podawać, może pomoże na brzuszek. -
Tess napisałam ci wiadomość
Scarlet nie w Factory kupiłam na długiej w takim butiku likwidują go i jest sporo przecen ale w Factory też pewnie coś sie znajdzie
ale sie uśmiałam czytajac ze Jasiek gada z kotem;) kot wchodzi do łóżeczka czy raczej na dystans sie trzyma?
Ja tez chciałam skromne chrzciny dziadkowie nasze rodzenstwo w zupełności by wystarczyło ale mąż ma dużą rodzine do których my chodzilismy i wyszlo 50os robimy w restauraci w ktorej pracuje
Justyśka ja masowalam jak czułam jakieś zrubienia a tak to przeszlo po antybiotyku[/url]
-
nick nieaktualny
-
Moze warto przemywac te krostki i poczekac 2-3 dni, pozniej skonsultowac z innym pediatra? Ja gdy przestalam smarowac Nine oliatum i przeszlam na hippa zeszly malej wszystkie krostki (miala teraz takie bezbarwne pod skora). Poza tym wczoraj byla u nas tesciowa (jak co srode ) ponosila chwile małą i jak ją od niej wzielam to cala glowka pachniala jej proszkiem/plynem i perfumami tesciowej, wiec to wszystko moze delikatna skore uczulac! Ninie teraz tylko wychodza krostki na brodzie policzku i szyjce gdy uleje, mimo ze zaraz przemywam przegotowana woda i przebieram.
-
nick nieaktualny
-
MartaM wrote:Moze warto przemywac te krostki i poczekac 2-3 dni, pozniej skonsultowac z innym pediatra? Ja gdy przestalam smarowac Nine oliatum i przeszlam na hippa zeszly malej wszystkie krostki (miala teraz takie bezbarwne pod skora). Poza tym wczoraj byla u nas tesciowa (jak co srode ) ponosila chwile małą i jak ją od niej wzielam to cala glowka pachniala jej proszkiem/plynem i perfumami tesciowej, wiec to wszystko moze delikatna skore uczulac! Ninie teraz tylko wychodza krostki na brodzie policzku i szyjce gdy uleje, mimo ze zaraz przemywam przegotowana woda i przebieram.
Tak właśnie zrobię, dzwoniłam do teściowej i pytałam czy psikała się wczoraj w tym miejscu perfumami, powiedziała że tak więc raczej mam rozwiązanie problemu... -
nick nieaktualnyKrokodylica jak Twoje dziecko ma alergie na teściową to to jest numer stulecia
Kass a co to za butik? jak obiecam mężowi że kupię sobie coś ekstra to może zostanie z Juniorem
Kot trzyma dystans więc jak dziecko leży w łóżeczku to jemu zdarza się wskoczyć na przewijak i tak sobie gadają a jak Junior uśnie jeszcze rano w naszym łóżku to czasami z jednej strony śpi wtulony we mnie Junior (w brzuch) a z drugiej kot (w plecy). Dobrze że mojego męża już wtedy nie ma w domu
Tess ta lekarka faktycznie super ale warunki na takie badanie średnie tzn. stara kamienica bez windy a badanie na 1szym piętrze. I jeszcze samo centrum. Chciałam jechać tramwajem a potem zrobić sobie z Juniorem spacer po Rynku ale nie dałabym radę wciągnąć po tych schodach wózka więc koniec końców postawiłam na taxi i fotelik. Z samochodu własnego zrezygnowałam przez problemy z parkingiem i remonty w pobliżu. No ale najważniejsze że z bioderkami Juniora wszystko dobrze
A i zamieściłam się w spodnie z przed ciąży tylko co z tego skoro z każdej strony wystają mi boczki. Muszę kupić jakieś luźniejsze i lżejsze spodnie. Może pójdę do Reserved - ostatnio kupiłam u nich letnie spodnie w rozmiarze S co znacząco poprawiło mi humorEmrica, Krokodylica, Tess lubią tę wiadomość
-
kaczamila wrote:pewnie
czyli Ola jest wcześniaczkiem jak mój synek. Oskar urodził się 23 stycznia a termin miałam na 8 marca.
pozdrawiam
Co do poprawy wyników to nie wiem bo dipiero na 10.06 mamy wizytę u neonatologa i wtedy mamy mieć aktualną morfologię.
Ja walczę z przeziębieniem. Jakieś sprawdzone metody na katar? I to ten gęsty schodzący do gardła ;/