X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obserwacja częstojest najlepszą metodą "leczenia" -ciesze się że już nie ma i Cię nie martwi :)

km5svcqgfaw599l1.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ręczny Medela :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mi sie pomieszało ;)

Dorwalam chustę ;)

km5svcqgfaw599l1.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka? :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A po wIzycie u nas srednio. Wg neonatolog asymetria nadal jest ale bez przykurczu miesni na szyjce. Mamy skierowanie do neurologa i na rehabilitAcje. Przy czym mamy isc w pierwszej kolejnosci do neurologa bo on oceni czy jest potrzebna terapia. Termin wizyty 25 sierpia:-) szok... wiec idziemy prywatnie oczywiscie.
    Oprocz tego skierowanie na morfo, wapn i zelazo. Mam podawac malej actiferol start.
    Zostalam zbesztana ze mala za slabo przybiera. Wazy 5.060 ale przez 4 tyg zaledwie 580 g przybrala. Mam ja czesciej karmic Bo co 3 h to za malo. Kurcze mala nie jest raczej glodna ani nie krzyczy z glodu. Nie wiem jak mam ja przymuszac zeby jadla wiecej? Bo ona jak nie chce to nie ssie i tyle. Nastepna wizyte mamy za 2 mies

Gosiaczek ja o przybieranie też sie bardzo boję, bo mój smyk malutko przybiera a je co 2- 2,5 godz... przy moim to 580 g w 4 tygto dużo. Ja bym chciała żeby tyle przybrał... mój ostatnio w dwa tyg przybrał zaledwie 160 g... :(

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Mamy chłopców :
    Mam do sprzedania śliczny komplecik po starszym synku na chrzest, rozmiar 62. W skład kompletu wchodzi jeszcze biała marynarka i kaszkiet (czapka). Zapraszam

v6sqi0.jpg
    1z23ct4.jpg
    Więcej zdjęć na naszej grupie fb.

loszcz lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • oli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    jaka? :)
    Little frog piaskowy agat II - była na grupie w II gatunku- ale już podłamana, w porządanej przeze mnie długości i gramaturze.

1g6no7.jpg

miałam chrapke na girasola nówkę ale cena troche za duzo- kupilam w tym miesiacu manduce
    jqrqww.jpg

loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia śliczny ten komplecik :-)

201503231678.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli sliczna chusta! Wszystkie agaty lf sa piekne, ale nowe niedostepne, moze terz jakas upoluje ;)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaadasia zajrzyj na Fb ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! Mam taki pojemnik z przegrodkami na mm tylko z aventu, a dzis kupilam maly termos na 350 ml, zeby sie ladnie miescil do torby.
    Czuje sie coraz bardziej ogarnieta w kwestii karmienia mm, butelki zmienilam na antykolkowy avent, dostalam jedna od pediatry i jest duzo wygodniejsza niz 6-elementowy tommy tippee (ostatnio gdzies sie zapodzial malutki silikonowy element, pewnie spadl i pies porwal, no i butelka przecieka). Zawsze mam schlodzona przegotowana wode, podgrzewacz w pogotowiu. Chociaz na poczatku mala chciala jesc i byl ryk a ja cudowalam zeby jak najszybciej ostudzic wrzatek ;)

Krokodylica zapomnialam wczesniej napisac po bebilonie ha zawsze kupki sa zielone, teraz przechodzimy na zwykly bebilon i robia powoli sie zolte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 20:16

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super chusta, ja poluję na kamienny opal :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją chustę dostałam od siostry. Wiem, że jest elastyczna i tyle bo nawet raz jej w rękach nie miałam. Jakoś nie ma okazji, żeby jej użyć i nawet nie umiem wiązać.
    Co do wagi małej to w ostatni tydzień przybrała 200g i waży już 5500g.
    Co do wprowadzania nowych pokarmów to Lenka w poniedziałek kończy 4 miesiące i z tej okazji man dla niej słoiczki Moje pierwsze jabłuszko i moja pierwsza marchewka. Zobaczymy jak zareaguje na nowe smaki.
    Byliśmy tez dzisiaj w Instytucie terapii funkcjonalnej i zajęła się Małą świetna dziewczyna. Pokazała jak ćwiczyć żeby ta asymetria się poprawiła bo jest lekko na prawą stronę u wystarcza 3-4 zajęcia z nią i powinno być ok. Teraz przez tydzień ćwiczymy w domu. Także z wizyty u rehabilitantki jestem mega zadowolona.
    A ja jutro idę do kosmetyczki i wreszcie będę miała piękne paznokcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 21:48

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie. Nie dam rady was nadrobic ale postaram sie juz teraz byc na biezaco. Pozdrawiamy z Nadulka :-)

Emartea, gosiaczek31, loszcz, noa8, anet525, Scarlett2014, kaczamila, Krokodylica, gabi30 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Gosiaczek ja o przybieranie też sie bardzo boję, bo mój smyk malutko przybiera a je co 2- 2,5 godz... przy moim to 580 g w 4 tygto dużo. Ja bym chciała żeby tyle przybrał... mój ostatnio w dwa tyg przybrał zaledwie 160 g... :(
    kaczamila ale wg neonatolog to i tak za malo. moja jest dluga i ta waga jest nieproporcjonalnie mala jak na nia. oskarek jest wczesniakiem wiec moze stad mniejsze przyrosty. No i jest na miesiace starszy a po3 mies. Dzieci zwalniaja z przybieraniem. Moja ma skonczone dwa dopiero.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski:)

dzisiaj byłam u ginekologa jeszcze plamie i powiedział ze mogę jeszcze 3 tyg zbadał mi pierś przy okazji zrobił usg sprawdził czy ropnia nie ma bo mówił ze nieciekawie ta moja pierś wygląda kazał iść do poradni laktacyjnej rozmawiałam z kobietą z tamtad to mnie opiepszyla nawet nie wiem za co calu czas albo kefir w biustonoszu albo kapusta albo Hania przy piersi a ona na mnie się drze ze tydzień twardość z piersi nie schodzi zobaczymy co mi jutro powie wkurzyła mnie

Raz dziennie dokarmiam mała na wieczór dzisiaj wogóle się zalamalam dałam jedna pierś druga obie opustoszyla i jeszcze zjadła 60 ml mm albo ja mam mało sytemu mleko albo mam mało tego mleka albo ona jest glodomorem z dóbr przemiana materii. I jest mi jakoś przykro kiedy daje butle ale cóż dobro dziecka jest najważniejsze a nie jakieś ambicje i plany

• MartaM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu wczoraj bylam u ginekologa i wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Gin powiedzial, ze wszystko gotowe na kolejne dziecko ;) Przy okazji rozmawialam z mezem o rodzenstwie dla Niny i wg niego roznica wieku miedzy dziecmi powinna byc 2-4 lata, ale dla mnie 2 lata to zdecydowanie za szybko.

Wkirzylam sie dzisiaj bo wygralam w konkursie na prace magisterska nagrode przyznawana przez polska feseracje rynku nieruchomosci i teraz robia wielki problem z tego ze nie przyjade na konferencje do warszawy, mam dwumiesiwczne dziecko, od poczatku mowie ze moje uczestnixtwo jest nierealne a dzis jeszcze promotorka do mnie dzwonila czy jednak nie pojade bo do niej tez w tej sprawie wydzwaniaja. Najlepsze ze zwby poinformowac mnie o magrodzie dzwonili gdy bylam na porodowce. Wyszlam ze szpitala w sobote, oddzwonilam w poniedzialek a w glosie niezadowolenie ze tyle czekali na telwfon, mimo ze dodzwonili sie do moich rodzicow (numer mojego domu rodzinnego byl gdzies w papierach na uczelni) i wiedzieli jaka jest sytuacja, ze doslownie w tej chwili rodze. Mam tylko nadzieje, ze nie beda robili problemow z wyplata nagrody i nie uzaleznia jej od mojej obecnosci na konferencji. Zero zrozumienia.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nagrody MartaM :-) Brawo kochana.
    Mądra z ciebie mamuśka !

Ewelaa jak miło że się odezwałaś.Jak tam Nadia?
    Dalej macie problemy z kupkami?

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za miłe słowa.Fajnie ze mam w was oparcie w tym trudnym czasie...

201503231678.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Gratuluję nagrody MartaM :-) Brawo kochana.
    Mądra z ciebie mamuśka !

Ewelaa jak miło że się odezwałaś.Jak tam Nadia?
    Dalej macie problemy z kupkami?

Dzieki ze pytasz :-) no u nas teraz sluz w kupkach jest koloru kupki, ale poczekam jeszcze do jutra i jak nadal takie beda to pojde do pediatry

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
‹‹ 1743 1744 1745 1746 1747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ