Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:A po wIzycie u nas srednio. Wg neonatolog asymetria nadal jest ale bez przykurczu miesni na szyjce. Mamy skierowanie do neurologa i na rehabilitAcje. Przy czym mamy isc w pierwszej kolejnosci do neurologa bo on oceni czy jest potrzebna terapia. Termin wizyty 25 sierpia:-) szok... wiec idziemy prywatnie oczywiscie.
Oprocz tego skierowanie na morfo, wapn i zelazo. Mam podawac malej actiferol start.
Zostalam zbesztana ze mala za slabo przybiera. Wazy 5.060 ale przez 4 tyg zaledwie 580 g przybrala. Mam ja czesciej karmic Bo co 3 h to za malo. Kurcze mala nie jest raczej glodna ani nie krzyczy z glodu. Nie wiem jak mam ja przymuszac zeby jadla wiecej? Bo ona jak nie chce to nie ssie i tyle. Nastepna wizyte mamy za 2 mies
Gosiaczek ja o przybieranie też sie bardzo boję, bo mój smyk malutko przybiera a je co 2- 2,5 godz... przy moim to 580 g w 4 tygto dużo. Ja bym chciała żeby tyle przybrał... mój ostatnio w dwa tyg przybrał zaledwie 160 g... -
Hej,
Mamy chłopców :
Mam do sprzedania śliczny komplecik po starszym synku na chrzest, rozmiar 62. W skład kompletu wchodzi jeszcze biała marynarka i kaszkiet (czapka). Zapraszam
Więcej zdjęć na naszej grupie fb.loszcz lubi tę wiadomość
-
Tess wrote:jaka?
miałam chrapke na girasola nówkę ale cena troche za duzo- kupilam w tym miesiacu manduce
loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny! Mam taki pojemnik z przegrodkami na mm tylko z aventu, a dzis kupilam maly termos na 350 ml, zeby sie ladnie miescil do torby.
Czuje sie coraz bardziej ogarnieta w kwestii karmienia mm, butelki zmienilam na antykolkowy avent, dostalam jedna od pediatry i jest duzo wygodniejsza niz 6-elementowy tommy tippee (ostatnio gdzies sie zapodzial malutki silikonowy element, pewnie spadl i pies porwal, no i butelka przecieka). Zawsze mam schlodzona przegotowana wode, podgrzewacz w pogotowiu. Chociaz na poczatku mala chciala jesc i byl ryk a ja cudowalam zeby jak najszybciej ostudzic wrzatek
Krokodylica zapomnialam wczesniej napisac po bebilonie ha zawsze kupki sa zielone, teraz przechodzimy na zwykly bebilon i robia powoli sie zolte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 20:16
-
Ją chustę dostałam od siostry. Wiem, że jest elastyczna i tyle bo nawet raz jej w rękach nie miałam. Jakoś nie ma okazji, żeby jej użyć i nawet nie umiem wiązać.
Co do wagi małej to w ostatni tydzień przybrała 200g i waży już 5500g.
Co do wprowadzania nowych pokarmów to Lenka w poniedziałek kończy 4 miesiące i z tej okazji man dla niej słoiczki Moje pierwsze jabłuszko i moja pierwsza marchewka. Zobaczymy jak zareaguje na nowe smaki.
Byliśmy tez dzisiaj w Instytucie terapii funkcjonalnej i zajęła się Małą świetna dziewczyna. Pokazała jak ćwiczyć żeby ta asymetria się poprawiła bo jest lekko na prawą stronę u wystarcza 3-4 zajęcia z nią i powinno być ok. Teraz przez tydzień ćwiczymy w domu. Także z wizyty u rehabilitantki jestem mega zadowolona.
A ja jutro idę do kosmetyczki i wreszcie będę miała piękne paznokcieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 21:48
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie. Nie dam rady was nadrobic ale postaram sie juz teraz byc na biezaco. Pozdrawiamy z Nadulka
Emartea, gosiaczek31, loszcz, noa8, anet525, Scarlett2014, kaczamila, Krokodylica, gabi30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaczamila wrote:Gosiaczek ja o przybieranie też sie bardzo boję, bo mój smyk malutko przybiera a je co 2- 2,5 godz... przy moim to 580 g w 4 tygto dużo. Ja bym chciała żeby tyle przybrał... mój ostatnio w dwa tyg przybrał zaledwie 160 g...
-
nick nieaktualnyHej mamuski:)
dzisiaj byłam u ginekologa jeszcze plamie i powiedział ze mogę jeszcze 3 tyg zbadał mi pierś przy okazji zrobił usg sprawdził czy ropnia nie ma bo mówił ze nieciekawie ta moja pierś wygląda kazał iść do poradni laktacyjnej rozmawiałam z kobietą z tamtad to mnie opiepszyla nawet nie wiem za co calu czas albo kefir w biustonoszu albo kapusta albo Hania przy piersi a ona na mnie się drze ze tydzień twardość z piersi nie schodzi zobaczymy co mi jutro powie wkurzyła mnie
Raz dziennie dokarmiam mała na wieczór dzisiaj wogóle się zalamalam dałam jedna pierś druga obie opustoszyla i jeszcze zjadła 60 ml mm albo ja mam mało sytemu mleko albo mam mało tego mleka albo ona jest glodomorem z dóbr przemiana materii. I jest mi jakoś przykro kiedy daje butle ale cóż dobro dziecka jest najważniejsze a nie jakieś ambicje i plany -
W koncu wczoraj bylam u ginekologa i wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Gin powiedzial, ze wszystko gotowe na kolejne dziecko Przy okazji rozmawialam z mezem o rodzenstwie dla Niny i wg niego roznica wieku miedzy dziecmi powinna byc 2-4 lata, ale dla mnie 2 lata to zdecydowanie za szybko.
Wkirzylam sie dzisiaj bo wygralam w konkursie na prace magisterska nagrode przyznawana przez polska feseracje rynku nieruchomosci i teraz robia wielki problem z tego ze nie przyjade na konferencje do warszawy, mam dwumiesiwczne dziecko, od poczatku mowie ze moje uczestnixtwo jest nierealne a dzis jeszcze promotorka do mnie dzwonila czy jednak nie pojade bo do niej tez w tej sprawie wydzwaniaja. Najlepsze ze zwby poinformowac mnie o magrodzie dzwonili gdy bylam na porodowce. Wyszlam ze szpitala w sobote, oddzwonilam w poniedzialek a w glosie niezadowolenie ze tyle czekali na telwfon, mimo ze dodzwonili sie do moich rodzicow (numer mojego domu rodzinnego byl gdzies w papierach na uczelni) i wiedzieli jaka jest sytuacja, ze doslownie w tej chwili rodze. Mam tylko nadzieje, ze nie beda robili problemow z wyplata nagrody i nie uzaleznia jej od mojej obecnosci na konferencji. Zero zrozumienia. -
loszcz wrote:Gratuluję nagrody MartaM Brawo kochana.
Mądra z ciebie mamuśka !
Ewelaa jak miło że się odezwałaś.Jak tam Nadia?
Dalej macie problemy z kupkami?
Dzieki ze pytasz no u nas teraz sluz w kupkach jest koloru kupki, ale poczekam jeszcze do jutra i jak nadal takie beda to pojde do pediatry