X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obserwacja częstojest najlepszą metodą "leczenia" -ciesze się że już nie ma i Cię nie martwi :)

km5svcqgfaw599l1.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ręczny Medela :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mi sie pomieszało ;)

Dorwalam chustę ;)

km5svcqgfaw599l1.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka? :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A po wIzycie u nas srednio. Wg neonatolog asymetria nadal jest ale bez przykurczu miesni na szyjce. Mamy skierowanie do neurologa i na rehabilitAcje. Przy czym mamy isc w pierwszej kolejnosci do neurologa bo on oceni czy jest potrzebna terapia. Termin wizyty 25 sierpia:-) szok... wiec idziemy prywatnie oczywiscie.
    Oprocz tego skierowanie na morfo, wapn i zelazo. Mam podawac malej actiferol start.
    Zostalam zbesztana ze mala za slabo przybiera. Wazy 5.060 ale przez 4 tyg zaledwie 580 g przybrala. Mam ja czesciej karmic Bo co 3 h to za malo. Kurcze mala nie jest raczej glodna ani nie krzyczy z glodu. Nie wiem jak mam ja przymuszac zeby jadla wiecej? Bo ona jak nie chce to nie ssie i tyle. Nastepna wizyte mamy za 2 mies

Gosiaczek ja o przybieranie też sie bardzo boję, bo mój smyk malutko przybiera a je co 2- 2,5 godz... przy moim to 580 g w 4 tygto dużo. Ja bym chciała żeby tyle przybrał... mój ostatnio w dwa tyg przybrał zaledwie 160 g... :(

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Mamy chłopców :
    Mam do sprzedania śliczny komplecik po starszym synku na chrzest, rozmiar 62. W skład kompletu wchodzi jeszcze biała marynarka i kaszkiet (czapka). Zapraszam

v6sqi0.jpg
    1z23ct4.jpg
    Więcej zdjęć na naszej grupie fb.

loszcz lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • oli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    jaka? :)
    Little frog piaskowy agat II - była na grupie w II gatunku- ale już podłamana, w porządanej przeze mnie długości i gramaturze.

1g6no7.jpg

miałam chrapke na girasola nówkę ale cena troche za duzo- kupilam w tym miesiacu manduce
    jqrqww.jpg

loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia śliczny ten komplecik :-)

201503231678.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli sliczna chusta! Wszystkie agaty lf sa piekne, ale nowe niedostepne, moze terz jakas upoluje ;)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaadasia zajrzyj na Fb ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! Mam taki pojemnik z przegrodkami na mm tylko z aventu, a dzis kupilam maly termos na 350 ml, zeby sie ladnie miescil do torby.
    Czuje sie coraz bardziej ogarnieta w kwestii karmienia mm, butelki zmienilam na antykolkowy avent, dostalam jedna od pediatry i jest duzo wygodniejsza niz 6-elementowy tommy tippee (ostatnio gdzies sie zapodzial malutki silikonowy element, pewnie spadl i pies porwal, no i butelka przecieka). Zawsze mam schlodzona przegotowana wode, podgrzewacz w pogotowiu. Chociaz na poczatku mala chciala jesc i byl ryk a ja cudowalam zeby jak najszybciej ostudzic wrzatek ;)

Krokodylica zapomnialam wczesniej napisac po bebilonie ha zawsze kupki sa zielone, teraz przechodzimy na zwykly bebilon i robia powoli sie zolte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 20:16

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super chusta, ja poluję na kamienny opal :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją chustę dostałam od siostry. Wiem, że jest elastyczna i tyle bo nawet raz jej w rękach nie miałam. Jakoś nie ma okazji, żeby jej użyć i nawet nie umiem wiązać.
    Co do wagi małej to w ostatni tydzień przybrała 200g i waży już 5500g.
    Co do wprowadzania nowych pokarmów to Lenka w poniedziałek kończy 4 miesiące i z tej okazji man dla niej słoiczki Moje pierwsze jabłuszko i moja pierwsza marchewka. Zobaczymy jak zareaguje na nowe smaki.
    Byliśmy tez dzisiaj w Instytucie terapii funkcjonalnej i zajęła się Małą świetna dziewczyna. Pokazała jak ćwiczyć żeby ta asymetria się poprawiła bo jest lekko na prawą stronę u wystarcza 3-4 zajęcia z nią i powinno być ok. Teraz przez tydzień ćwiczymy w domu. Także z wizyty u rehabilitantki jestem mega zadowolona.
    A ja jutro idę do kosmetyczki i wreszcie będę miała piękne paznokcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 21:48

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie. Nie dam rady was nadrobic ale postaram sie juz teraz byc na biezaco. Pozdrawiamy z Nadulka :-)

Emartea, gosiaczek31, loszcz, noa8, anet525, Scarlett2014, kaczamila, Krokodylica, gabi30 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Gosiaczek ja o przybieranie też sie bardzo boję, bo mój smyk malutko przybiera a je co 2- 2,5 godz... przy moim to 580 g w 4 tygto dużo. Ja bym chciała żeby tyle przybrał... mój ostatnio w dwa tyg przybrał zaledwie 160 g... :(
    kaczamila ale wg neonatolog to i tak za malo. moja jest dluga i ta waga jest nieproporcjonalnie mala jak na nia. oskarek jest wczesniakiem wiec moze stad mniejsze przyrosty. No i jest na miesiace starszy a po3 mies. Dzieci zwalniaja z przybieraniem. Moja ma skonczone dwa dopiero.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski:)

dzisiaj byłam u ginekologa jeszcze plamie i powiedział ze mogę jeszcze 3 tyg zbadał mi pierś przy okazji zrobił usg sprawdził czy ropnia nie ma bo mówił ze nieciekawie ta moja pierś wygląda kazał iść do poradni laktacyjnej rozmawiałam z kobietą z tamtad to mnie opiepszyla nawet nie wiem za co calu czas albo kefir w biustonoszu albo kapusta albo Hania przy piersi a ona na mnie się drze ze tydzień twardość z piersi nie schodzi zobaczymy co mi jutro powie wkurzyła mnie

Raz dziennie dokarmiam mała na wieczór dzisiaj wogóle się zalamalam dałam jedna pierś druga obie opustoszyla i jeszcze zjadła 60 ml mm albo ja mam mało sytemu mleko albo mam mało tego mleka albo ona jest glodomorem z dóbr przemiana materii. I jest mi jakoś przykro kiedy daje butle ale cóż dobro dziecka jest najważniejsze a nie jakieś ambicje i plany

• MartaM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu wczoraj bylam u ginekologa i wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Gin powiedzial, ze wszystko gotowe na kolejne dziecko ;) Przy okazji rozmawialam z mezem o rodzenstwie dla Niny i wg niego roznica wieku miedzy dziecmi powinna byc 2-4 lata, ale dla mnie 2 lata to zdecydowanie za szybko.

Wkirzylam sie dzisiaj bo wygralam w konkursie na prace magisterska nagrode przyznawana przez polska feseracje rynku nieruchomosci i teraz robia wielki problem z tego ze nie przyjade na konferencje do warszawy, mam dwumiesiwczne dziecko, od poczatku mowie ze moje uczestnixtwo jest nierealne a dzis jeszcze promotorka do mnie dzwonila czy jednak nie pojade bo do niej tez w tej sprawie wydzwaniaja. Najlepsze ze zwby poinformowac mnie o magrodzie dzwonili gdy bylam na porodowce. Wyszlam ze szpitala w sobote, oddzwonilam w poniedzialek a w glosie niezadowolenie ze tyle czekali na telwfon, mimo ze dodzwonili sie do moich rodzicow (numer mojego domu rodzinnego byl gdzies w papierach na uczelni) i wiedzieli jaka jest sytuacja, ze doslownie w tej chwili rodze. Mam tylko nadzieje, ze nie beda robili problemow z wyplata nagrody i nie uzaleznia jej od mojej obecnosci na konferencji. Zero zrozumienia.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nagrody MartaM :-) Brawo kochana.
    Mądra z ciebie mamuśka !

Ewelaa jak miło że się odezwałaś.Jak tam Nadia?
    Dalej macie problemy z kupkami?

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za miłe słowa.Fajnie ze mam w was oparcie w tym trudnym czasie...

201503231678.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Gratuluję nagrody MartaM :-) Brawo kochana.
    Mądra z ciebie mamuśka !

Ewelaa jak miło że się odezwałaś.Jak tam Nadia?
    Dalej macie problemy z kupkami?

Dzieki ze pytasz :-) no u nas teraz sluz w kupkach jest koloru kupki, ale poczekam jeszcze do jutra i jak nadal takie beda to pojde do pediatry

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
‹‹ 1743 1744 1745 1746 1747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ