X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi ja mam z babyono ale nie polecam

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewella, Bella super ze sie odezwalyscie. Slodka ślicznego masz synka. Wygląda na pogodnego.
    Loszcz nie lam sie i tak sobie świetnie dajesz radę. Z cyklu takich historii to dzis rano otwieram pampersa a moja w jednym czasie sikala i robila kupke tyle ze takie ciśnienie miala ze zarówno kupa jak i siki wyladowaly na mnie a ona oczywiscie ucieszona. A mi nie bylo do śmiechu bo ostatnio to sika jak chłopak z takim ciśnienie ze często mnie obsikuje. Dzis mala przespala 7 godz w nocy bylam w szoku. I ogólnie jest dzis nadzwyczaj grzeczna byle nie przechwalic.

slodka100, loszcz lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi zobacz sobie na stronie firmy mitex. Maja linie dla mam i tam sa majtasy wyszczuplajace i pasy chyba tez poporodowe. I spory wybor gorsetow polgorsetow wyszczuplajacych z pozostalych kolekcji. Ja kiedys od nich bralam taki jakby top i byl super. Podnosil piersi wygladzal wszystkie faldki od plecow po biodra.

Rubi lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy waszym dzieciom tez tak bulgocze w brzuszku?? takie przelewanie slychac?? mojemu przed chwila tak sie robilo i oczywiscie ryk, ani cyca nie chcial ani nic i zastanawiam sie czy to nie od tego przelewania w brzuszku?? ale metoda prob i bledow w koncu possal cyca i zasnal ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica moja tez byla pieluchowana narazie pieluchowanie zawieszone do usg które mam 18 czerwca i faktycznie to kłopotliwe jest płakać mi się Chciało jak wkładałam małej te pieluchy bo wydawało mi się że jej niewygodnie.

Byłam dzisiaj w poradni laktacyjnej mała za mało przybiera babka nastraszyla mnie ze mała do szpitala wyślą bo w 6 tyg przybrala tylko 800 g. Jutro idę do pediatry to dostane opierdziel pewnie. W poradni laktacyjnej kobieta mówiła co robić z ta chora piersią jak karmić i wogole zeam mała pobudza jak je bo jest leniuszkiem małym i mam dokarmiać 2 razy dziennie żeby przybrała więcej.

Dzisiaj kupiłam sukienkę na chrzest i buty ale moje dziecko ma do wszystkich za małe stopy i niestety musiałam kupić wiązane żeby zgubić jej maleńkość stop

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki u nas tez pada a my musimy wybrać się po mleko bo się nam skończyło

Moja Wiktorcia ostatnio ma gorsze dni boli ja brzuszek przez co nie może zasnąć i prawie cały czas placze

Słodka śliczny jest twój synek

Justyska wspolczuje ci tych problemów z laktacja mam nadzieje ze mała szybko przybierze dzięki dokarmianiu

slodka100 lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki gosiaczek. A powiedzcie mi co ile Wasze dzieciaczki robią kupę...bo do tej pory młody robił 2-3 razy dziennie a teraz od dwóch dni nie zrobił...i zastanawiam się czy będzie miał za chwilę problem z bolącym brzuszkiem czy po prostu to taka kolej rzeczy, że będzie robił tak rzadko? Dodam, że od 3 tygodni karmię wyłącznie piersią..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka słodki synuś
    te tule sa super ale cena kosmiczna przynajmniej dl mnie
    Rubi moze nie robic nawet kilka dni przy kp nie martw sie
    Dziewczyny a mnie martwi to ze Julka nie podnosi główki jak leży na brzuszku jak ja klade jest wrzask kiedys podnosila i przekladala z jednej na druga strone a teraz widac ze próbuje a nie moze i placze martwie sie ze cos jest nie tak i jej to chyba sprawia ból
    Justyska u nas to samo kupilam buciki mierze a one strasznie wielkie zamowili mi najmniejszy rozmiar ale podejrzewam ze tez beda za duze

oli, slodka100 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    dziewczyny czy któraś z Was ma pas wyszczuplający? szukam jakiegoś porządnego
    a Ty chcesz pod sukienkę itp czy taki poporodowy?

Rubi lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Ewella, Bella super ze sie odezwalyscie. Slodka ślicznego masz synka. Wygląda na pogodnego.
    Loszcz nie lam sie i tak sobie świetnie dajesz radę. Z cyklu takich historii to dzis rano otwieram pampersa a moja w jednym czasie sikala i robila kupke tyle ze takie ciśnienie miala ze zarówno kupa jak i siki wyladowaly na mnie a ona oczywiscie ucieszona. A mi nie bylo do śmiechu bo ostatnio to sika jak chłopak z takim ciśnienie ze często mnie obsikuje. Dzis mala przespala 7 godz w nocy bylam w szoku. I ogólnie jest dzis nadzwyczaj grzeczna byle nie przechwalic.
    nasza Pola dzis tez 6 godzin ciagiem :)

anet525 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubia ja pasa nie mam ale za to kupiłam bielizne modelującą i jestem z niej super zadowolona a pas mam taki do rowerka taki z gumy jak cwicze to cala upocona jestem a kolezanka nosila go po porodzie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Dzięki gosiaczek. A powiedzcie mi co ile Wasze dzieciaczki robią kupę...bo do tej pory młody robił 2-3 razy dziennie a teraz od dwóch dni nie zrobił...i zastanawiam się czy będzie miał za chwilę problem z bolącym brzuszkiem czy po prostu to taka kolej rzeczy, że będzie robił tak rzadko? Dodam, że od 3 tygodni karmię wyłącznie piersią..
    moze tak byc przy kp- u nas zwykle min 1 ale ostatnio pola marudzila wieczorem i miala problem z baczkami i uspokajala sie doiero po zrobieniu kupki. dzis juz 2 wiec sie ciesze

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja robila dlugi czas kupe raz na tydzien. polozna mowila ze to normalne przy karmieniu piersia Bo mleko jest latwo przyswajalne i strawne i dziecko moze tak dokladnie trawic je ze kup nie ma przez kilka dni. Mowila ze nawet do 10 dni sie zdarza. Ale ostatnio mojej Izce sie odmienilo i od piatku wali kupki praktycznie codzeinnie. wczoraj zrobila przy poloznej srodowiskowej obejrzala i stwierdzila ze ladna kupa:-)
    u nas cieplo duszno i parno ale wieje mocno. padal deszcz od wieczora przez cala noc.

loszcz lubi tę wiadomość

• oli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Słodka słodki synuś
    te tule sa super ale cena kosmiczna przynajmniej dl mnie
    Rubi moze nie robic nawet kilka dni przy kp nie martw sie
    Dziewczyny a mnie martwi to ze Julka nie podnosi główki jak leży na brzuszku jak ja klade jest wrzask kiedys podnosila i przekladala z jednej na druga strone a teraz widac ze próbuje a nie moze i placze martwie sie ze cos jest nie tak i jej to chyba sprawia ból
    Justyska u nas to samo kupilam buciki mierze a one strasznie wielkie zamowili mi najmniejszy rozmiar ale podejrzewam ze tez beda za duze
    kliknelam lubie zamiast cytuj :(

z tula dobre jest to ze mozna sprzedac z mala strata, ja kupilam manduce uzywana za 3/4 ceny

co do podnoszenia - moze nie miala humoru, Pola tez tak czasem ma. Jakby sie utrzymywalo warto wybrac sie do polecanego fizjoterapeuty

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska mi wczoraj nie mowila neonatolog ze mam dokarmiac mm tylko czesciej karmIc i sprawdzac czy przybiera. Ja malej i tak podaje mm czasem a to nie wplywa na jej wage. Im czesciej bedziesz podawala mm tym mniej swojego mleka bedziesz miala bo miniesz karmienie piersia w tym czasie wiec pogadaj z pediatra co ona mysli. no twoja decyzja. Musisz zdecydowac.
    Widzisz jak to jest z laktacja. kazdego moze dopasc z tym problem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 16:25

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak chodzi o kupe to moj wali co kazde karmienie
    kass sprobuj mala polozyc na brzuszku na swoich nogach jak siedzisz moj wtedy najbardziej podnosi glowke tj. na zdjeciu w moim avatarku ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    a Ty chcesz pod sukienkę itp czy taki poporodowy?
    polubiłam a miałam zacytować :) w sumie interesuje mnie jedno i drugie

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze no właśnie Franek zawsze robił przynajmniej dwie dziennie...i marwię się tylko żeby go nie zaczęło to męczyć :( na razie nic nie "mówi"

Kass a gdzie kupiłaś tę bieliznę?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek ja niewiem czy to chodzi o problem z laktacja czy to przez ta moje zapalenie mam cały czas twarda pierś i od czasu mojego zapalenia mała nie najada się. Ta kobieta kazała mi karmić co 2.5 3 godz i dokarmiać po kamieniu piersią góra 2 razy dziennie ale najpierw pierś później dokarmianie jak juz obje mnie do końca

• Emartea Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    To pieluszkowanie jest dla mnie dość kłopotliwe, jakieś sposoby?

Myślę, że to lepsze od wkładania kilku pieluch. A już na pewno wygodniejsze. Na allegro znajdziesz tego troszkę w różnych wzorach.
    http://allegro.pl/pieluszka-korekcyjna-szerokie-pieluchowanie-18x36-i5352135288.html

Krokodylica lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
‹‹ 1745 1746 1747 1748 1749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ