X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi ja mam z babyono ale nie polecam

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewella, Bella super ze sie odezwalyscie. Slodka ślicznego masz synka. Wygląda na pogodnego.
    Loszcz nie lam sie i tak sobie świetnie dajesz radę. Z cyklu takich historii to dzis rano otwieram pampersa a moja w jednym czasie sikala i robila kupke tyle ze takie ciśnienie miala ze zarówno kupa jak i siki wyladowaly na mnie a ona oczywiscie ucieszona. A mi nie bylo do śmiechu bo ostatnio to sika jak chłopak z takim ciśnienie ze często mnie obsikuje. Dzis mala przespala 7 godz w nocy bylam w szoku. I ogólnie jest dzis nadzwyczaj grzeczna byle nie przechwalic.

slodka100, loszcz lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi zobacz sobie na stronie firmy mitex. Maja linie dla mam i tam sa majtasy wyszczuplajace i pasy chyba tez poporodowe. I spory wybor gorsetow polgorsetow wyszczuplajacych z pozostalych kolekcji. Ja kiedys od nich bralam taki jakby top i byl super. Podnosil piersi wygladzal wszystkie faldki od plecow po biodra.

Rubi lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy waszym dzieciom tez tak bulgocze w brzuszku?? takie przelewanie slychac?? mojemu przed chwila tak sie robilo i oczywiscie ryk, ani cyca nie chcial ani nic i zastanawiam sie czy to nie od tego przelewania w brzuszku?? ale metoda prob i bledow w koncu possal cyca i zasnal ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica moja tez byla pieluchowana narazie pieluchowanie zawieszone do usg które mam 18 czerwca i faktycznie to kłopotliwe jest płakać mi się Chciało jak wkładałam małej te pieluchy bo wydawało mi się że jej niewygodnie.

Byłam dzisiaj w poradni laktacyjnej mała za mało przybiera babka nastraszyla mnie ze mała do szpitala wyślą bo w 6 tyg przybrala tylko 800 g. Jutro idę do pediatry to dostane opierdziel pewnie. W poradni laktacyjnej kobieta mówiła co robić z ta chora piersią jak karmić i wogole zeam mała pobudza jak je bo jest leniuszkiem małym i mam dokarmiać 2 razy dziennie żeby przybrała więcej.

Dzisiaj kupiłam sukienkę na chrzest i buty ale moje dziecko ma do wszystkich za małe stopy i niestety musiałam kupić wiązane żeby zgubić jej maleńkość stop

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczynki u nas tez pada a my musimy wybrać się po mleko bo się nam skończyło

Moja Wiktorcia ostatnio ma gorsze dni boli ja brzuszek przez co nie może zasnąć i prawie cały czas placze

Słodka śliczny jest twój synek

Justyska wspolczuje ci tych problemów z laktacja mam nadzieje ze mała szybko przybierze dzięki dokarmianiu

slodka100 lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki gosiaczek. A powiedzcie mi co ile Wasze dzieciaczki robią kupę...bo do tej pory młody robił 2-3 razy dziennie a teraz od dwóch dni nie zrobił...i zastanawiam się czy będzie miał za chwilę problem z bolącym brzuszkiem czy po prostu to taka kolej rzeczy, że będzie robił tak rzadko? Dodam, że od 3 tygodni karmię wyłącznie piersią..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka słodki synuś
    te tule sa super ale cena kosmiczna przynajmniej dl mnie
    Rubi moze nie robic nawet kilka dni przy kp nie martw sie
    Dziewczyny a mnie martwi to ze Julka nie podnosi główki jak leży na brzuszku jak ja klade jest wrzask kiedys podnosila i przekladala z jednej na druga strone a teraz widac ze próbuje a nie moze i placze martwie sie ze cos jest nie tak i jej to chyba sprawia ból
    Justyska u nas to samo kupilam buciki mierze a one strasznie wielkie zamowili mi najmniejszy rozmiar ale podejrzewam ze tez beda za duze

oli, slodka100 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    dziewczyny czy któraś z Was ma pas wyszczuplający? szukam jakiegoś porządnego
    a Ty chcesz pod sukienkę itp czy taki poporodowy?

Rubi lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Ewella, Bella super ze sie odezwalyscie. Slodka ślicznego masz synka. Wygląda na pogodnego.
    Loszcz nie lam sie i tak sobie świetnie dajesz radę. Z cyklu takich historii to dzis rano otwieram pampersa a moja w jednym czasie sikala i robila kupke tyle ze takie ciśnienie miala ze zarówno kupa jak i siki wyladowaly na mnie a ona oczywiscie ucieszona. A mi nie bylo do śmiechu bo ostatnio to sika jak chłopak z takim ciśnienie ze często mnie obsikuje. Dzis mala przespala 7 godz w nocy bylam w szoku. I ogólnie jest dzis nadzwyczaj grzeczna byle nie przechwalic.
    nasza Pola dzis tez 6 godzin ciagiem :)

anet525 lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubia ja pasa nie mam ale za to kupiłam bielizne modelującą i jestem z niej super zadowolona a pas mam taki do rowerka taki z gumy jak cwicze to cala upocona jestem a kolezanka nosila go po porodzie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Dzięki gosiaczek. A powiedzcie mi co ile Wasze dzieciaczki robią kupę...bo do tej pory młody robił 2-3 razy dziennie a teraz od dwóch dni nie zrobił...i zastanawiam się czy będzie miał za chwilę problem z bolącym brzuszkiem czy po prostu to taka kolej rzeczy, że będzie robił tak rzadko? Dodam, że od 3 tygodni karmię wyłącznie piersią..
    moze tak byc przy kp- u nas zwykle min 1 ale ostatnio pola marudzila wieczorem i miala problem z baczkami i uspokajala sie doiero po zrobieniu kupki. dzis juz 2 wiec sie ciesze

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja robila dlugi czas kupe raz na tydzien. polozna mowila ze to normalne przy karmieniu piersia Bo mleko jest latwo przyswajalne i strawne i dziecko moze tak dokladnie trawic je ze kup nie ma przez kilka dni. Mowila ze nawet do 10 dni sie zdarza. Ale ostatnio mojej Izce sie odmienilo i od piatku wali kupki praktycznie codzeinnie. wczoraj zrobila przy poloznej srodowiskowej obejrzala i stwierdzila ze ladna kupa:-)
    u nas cieplo duszno i parno ale wieje mocno. padal deszcz od wieczora przez cala noc.

loszcz lubi tę wiadomość

• oli Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Słodka słodki synuś
    te tule sa super ale cena kosmiczna przynajmniej dl mnie
    Rubi moze nie robic nawet kilka dni przy kp nie martw sie
    Dziewczyny a mnie martwi to ze Julka nie podnosi główki jak leży na brzuszku jak ja klade jest wrzask kiedys podnosila i przekladala z jednej na druga strone a teraz widac ze próbuje a nie moze i placze martwie sie ze cos jest nie tak i jej to chyba sprawia ból
    Justyska u nas to samo kupilam buciki mierze a one strasznie wielkie zamowili mi najmniejszy rozmiar ale podejrzewam ze tez beda za duze
    kliknelam lubie zamiast cytuj :(

z tula dobre jest to ze mozna sprzedac z mala strata, ja kupilam manduce uzywana za 3/4 ceny

co do podnoszenia - moze nie miala humoru, Pola tez tak czasem ma. Jakby sie utrzymywalo warto wybrac sie do polecanego fizjoterapeuty

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska mi wczoraj nie mowila neonatolog ze mam dokarmiac mm tylko czesciej karmIc i sprawdzac czy przybiera. Ja malej i tak podaje mm czasem a to nie wplywa na jej wage. Im czesciej bedziesz podawala mm tym mniej swojego mleka bedziesz miala bo miniesz karmienie piersia w tym czasie wiec pogadaj z pediatra co ona mysli. no twoja decyzja. Musisz zdecydowac.
    Widzisz jak to jest z laktacja. kazdego moze dopasc z tym problem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 16:25

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak chodzi o kupe to moj wali co kazde karmienie
    kass sprobuj mala polozyc na brzuszku na swoich nogach jak siedzisz moj wtedy najbardziej podnosi glowke tj. na zdjeciu w moim avatarku ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli wrote:
    a Ty chcesz pod sukienkę itp czy taki poporodowy?
    polubiłam a miałam zacytować :) w sumie interesuje mnie jedno i drugie

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze no właśnie Franek zawsze robił przynajmniej dwie dziennie...i marwię się tylko żeby go nie zaczęło to męczyć :( na razie nic nie "mówi"

Kass a gdzie kupiłaś tę bieliznę?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek ja niewiem czy to chodzi o problem z laktacja czy to przez ta moje zapalenie mam cały czas twarda pierś i od czasu mojego zapalenia mała nie najada się. Ta kobieta kazała mi karmić co 2.5 3 godz i dokarmiać po kamieniu piersią góra 2 razy dziennie ale najpierw pierś później dokarmianie jak juz obje mnie do końca

• Emartea Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    To pieluszkowanie jest dla mnie dość kłopotliwe, jakieś sposoby?

Myślę, że to lepsze od wkładania kilku pieluch. A już na pewno wygodniejsze. Na allegro znajdziesz tego troszkę w różnych wzorach.
    http://allegro.pl/pieluszka-korekcyjna-szerokie-pieluchowanie-18x36-i5352135288.html

Krokodylica lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
‹‹ 1745 1746 1747 1748 1749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ