Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasmin dobrze że mały już główkę podnosi
Niestety mogę łączyć się z taba w bólu mam marudzacych bobasow
Dziś cały dzień tylko tule,kołysze i śpiewam a jak tylko chcę go odłożyć to płacz.Nienawidzę takich dni
Jeszcze oprócz kupy ze śluzem wysypalo go na brzuchu wiec na 100% alergia.
Muszę iść z nim do lekarza choć wiem, ze jedyne co usłyszę to ze mam nabiał odstawić bo przecież nic mądrzejszego mi nie powiedzą ( nie da się przecież sprawdzić od czego to) Nie dobrze ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 16:26
jasmin lubi tę wiadomość
-
loszcz wrote:Jak tam chrzciny?Pochwalcie się mamusie jak znajdziecie chwilę
noa8, jasmin, Scarlett2014, Ewelaa, gosiaczek31, Emrica, gabi30, loszcz, Emartea, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy mogą już w tym wieku iść ząbki? Mój Mati ślini się masakrycznie,ręce i zabawki jakieś w buzi. Nie chce jeść ciepłego mleka ,bo ciepłe to bek okropny. Gryzak schłodzony to od razu uśmiech na buzi. Kaprysi,ma grymasy na buzi. Jest szczęśliwy,zadowolony ,guga a za chwilę jakby mu ktoś szpilkę w tyłek wsadził i jest atak histerii,dasz schłodzony gryzaczek i przestaje płakać.
Oj,wyszliśmy z kolek to czyżby teraz ząbki? -
nick nieaktualnyNapisałam Wam długiego posta i mi się skasował eh
Ale w skrócie: nigdy się nie wyspie ale poza tym mam dziecko idealne! Wczoraj spędziliśmy cudowny wieczór ze znajomymi, po raz pierwszy od kiedy Junior się urodził siedzieliśmy prawie do rana a znajomi wychodząc stwierdzili że ostatnio zastanawiali się nad dzieckiem ale po wizycie u nas są już pewni że chcą je mieć już w przyszłym roku!
Jasmin u nas to samo. Maskryczne ślinienie się, wkładanie rączek do buzi albo trzymanie ich na policzku. Lekarka powiedziała że nie widać żeby coś się przebijało ale że to mogą być początki ząbkowania. Może Oli nam napisze czy to możliwe?
Łoszcz my Cie zawsze czytamy tylko z lekkim opóźnieniemgosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
-
Scarlett
Objawy mogą byc juz kilka tygodni przed właściwym wyrzynaniem zębów
-ślinienie
-wysypka na brodzie
- ręce i przedmioty w buzi
- ręce przy uchu
- wiecej i rzadsze kupki
Od 4 miesiąca mogą pojawiać sie juz zeby wg najnowszych badań
Najcześciej jako pierwsze pokazują sie dolne siekaczeScarlett2014, jasmin, gabi30, loszcz, noa8, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Scarlett
-ślinienie
-wysypka na brodzie
- ręce przy uchu
- wiecej i rzadsze kupki
Najcześciej jako pierwsze pokazują sie dolne siekacze -
nick nieaktualnyNo wiec u nas Hania praktycznie cała mszę przespala tylko jak do księdza podeszlismy to oczy jak 5 złoty nagle zrobiła ale nawet nie kwekla przy laniu głowy i zaraz po znów zasnęła później na sali porobili z nią sobie zdj i znowu poszła spać tyle wrażeń. Później się obudziła i 2 godz ze wszystkimi gaworzyla i się uśmiechała a teraz je i zaraz spać idzie
gosiaczek31, jasmin, SunSun, Emrica, gabi30, loszcz, noa8, Emartea, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ale fajnie Wam dziewczyny ze juz chrzciny macie za soba, moj Kubus szybko sie nudzi i w wozku i nawet w foteliku wiec martwie sie jak wytrzyma cala msze ale moze nie bedzie tak zle chociaz my jeszcze terminu nie mamy zaklepanego u ksiedza chyba czas sie za to zabrac
-
nick nieaktualnyoli wrote:Scarlett
-ślinienie
-wysypka na brodzie
- ręce przy uchu
- wiecej i rzadsze kupki
Najcześciej jako pierwsze pokazują sie dolne siekacze
No to mamy 4/5 jeśli chodzi o objawy Tylko kupek nie ma więcej ale za to są rzadsze. Na brodzie pojedyncze krostki, ślinienie ciągle i bardzo mocne, rączki albo pieluszka w buzi niemal non stop albo co innego się naiwnie pod ręką. Ręce przy uchu też są dość często. Czyli to może być to ale zanim coś się pokaże to może jeszcze minąć sporo czasu.
Oli to jeszcze jedno pytanie coś polecasz na ząbkowanie? Warto mieć coś w domowej apteczce na czarną godzinę? -
nick nieaktualnyto fajnie ze dzieciaki sie spisaly na uroczystosciach male Aniolki:-)
jasmin moja mala nie ma 3 miesiecy i smialo mowie ze jej tez zeby ida. wrzeszczy pcha lapy do buzi na potege i denerwuje sie przy tym strasznie jak masuje jej palcem dziasla to szczesliwa. a dzis zobaczylam ze ma biale kropki na dziaslach na dole wiec coz jak nic to zabki sa juz blisko powierzchni. pewnie potrwa to jeszcze kilka tygodni ale tez mysle ze okolo 4 miesiaca to juz bardzo prawdopodobne sa pierwsze zabki. dzieci teraz wyjatkowo szybko sie rozwijaja. duzo szybciej niz jeszcze np 10 lat temu... -
nick nieaktualny
-
U nas rewelacja mlody poprostu anioł. ..spal wiekszosc mszy tylko pod koniec otworzyl oczy i rozgladal sie uważnie po kosciele nic nie płakał później ladnie pozowal do zdjęć. Potem mleczko i spal 2 godziny takze spokojnie moglismy zjeść
gosiaczek31, gabi30, Emrica, loszcz, Emartea, kaczamila, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
jasmin wrote:Dziewczyny czy mogą już w tym wieku iść ząbki? Mój Mati ślini się masakrycznie,ręce i zabawki jakieś w buzi. Nie chce jeść ciepłego mleka ,bo ciepłe to bek okropny. Gryzak schłodzony to od razu uśmiech na buzi. Kaprysi,ma grymasy na buzi. Jest szczęśliwy,zadowolony ,guga a za chwilę jakby mu ktoś szpilkę w tyłek wsadził i jest atak histerii,dasz schłodzony gryzaczek i przestaje płakać.
Oj,wyszliśmy z kolek to czyżby teraz ząbki?
no moj tez sie okropnie slini i czasem rozedrze sie xnienacka jak oparzony