X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • tylda87 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ludzie chetnie Was przepuszczaja w kolejce na ta morfologie bo u nas masakra musze sie prosic ludzi a i tak miny maja takie jakbym chciala ich okrasc a nie wejsc z dzieckiem niedlugo idziemy na kolejna morfologie, my mielismy skierowanie jeszcze ze szpitala bo mial przetaczana w szpitalu i niestety jest powtarzana co miesiac i w kazdej cos wychodzi nieprawidlowe ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa moja ma skonczone 3 i warzy 6500kg

Moja mała pije chętnie wodę juz od 2 miesiąca kiedy musiała ja zacząć przepajac

U mię ludzie chetnie przepuszczają matki z małymi dziećmi bo na drzwiach jest napisane ze male dzieci bez kolejki ale raz się trafiła kobieta i nie chciala mię przepuścił z mała to wyszła lekarka i ja opierd...... ze się spycha przed małym dzieckiem i musiała iść na koniec kolejki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:39

gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    My po szczepieniu na rotawirusy mała ładnie wypila aż pielęgniarka w szoku była mówiła ze inne dzieci pluja a moja ładnie pije. Moja Hania przy waszych to drobniutka wazy teraz 4600 ale i tak ruszyła wkoncu z waga w 18 dni przybrała 700 g
    justyska a ile ma cm? 700 g przez niecale 3 tyg to bardzo dobrze. mysle ze w budowie ciala jest jak moja drobna. tyle ze moja starsza i urodzila sie wieksza wiec teraz wazy ponad 5 juz. ale zanim nam dobija do 7 to jeszcze potrwa:-) zauwazylam ze u nas waga bardzo stopniowo systematycznie rosnie. nie duzo ale wlasciwie ciagle na podobnym poziomie wiec przestalam sie martwic.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Właśnie wróciliśmy z laboratorium ,krew miał pobieraną z nadgarstka, mój bohater nic nie zapłakał , zagadywałam go i się uśmiechał.

Scarlett gdybym nie karmiła piersią to na chrzcinach wypiła bym Twoje zdrowie lampką wina :) ja wczoraj dałam mu wodę i chętnie pił.

Aha jeszcze miałam Wam coś napisać, dzisiaj pielegniarka myślała , że Kacper ma już 6miesiecy, na szczepieniu Dr też mówiła, że wygląda na starszego Ok 4mscy. Tak sie zaczełam zastanawiać czy aby go nie przekarmiam , bo co za płacze to ja mu cycka Wkładam. Ile ważą Wasze dzieciaki ? Mój ma 2,5 i waży 6,6kg . Anastacia Ostatnio pisalas ze Fabianek wazy 7 kg tak?

Tak moj Fabis waży 7 kg w srode mamy kolejne szczepienie

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    mi polozna tez mowila ze w upaly mozna dopajac woda nawet przy kp
    ale ja np zauwazylam ze moja mala krztusi sie woda.

Mój tez sie krztusi jak dam mu wode

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy wasze dzieciaczki jak je macie na recach to się tak wyginają w pozycje siedzącą jak by chcialy usiasc moja tak robi od piątku

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez od jakiegos czasu tak robi

• kasss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki w końcu nadrobiłam;)
    Rubi zdrówka zycze Madziutek zdrówka dla Nikosia tyle sie biedny musi namęczyc dobrze ze tak dzielnie zniósł pobyt w szpitalu super ze chrzciny udane a dzieciaki grzeczne Ewela ja myśle tak jak gosiaczek nie ma sensu drugich bucików kupować komplecik jest śliczny
    ja wkladke jeszcze mam podnioslam tylko max do gory
    Loszcz owodzenia na rechabilitacji już jestem mąż zrobił nam niespodzianke i miał cały długi weekend wolny więc spedzilismy go super caly w plenerze Julka była bardzo grzeczna mąż nie mógł sie nadziwic nawet w galerii na zakupach z nami była dostala lale lazaze i to był strzał w 10 lala warta każdych pieniedzy Julka jest nia zachwycona poxniej bylismy w restauracji spokojnie zjedlismy obiad a ona dalej sie bawila nawet jesc nie chciała ale koniec chwalenia wczoraj byla masakra plakala i wrzeszczala spiaca byla a zasnac nie mogla nawet na spacerze nie znosi upałów ma to po mnie dzis kolejny zly dzien teraz czytam i hustam ja w nosidelku a oczy otwiera co chwile. mąż mnie zadziwil cally weekend sprzatal gotowal karmil mala na zmiane ze mna nawet jak poszlismy na grilla i mama z nia zostala to w nocy musialam isc ja przeniesc do nas do sypialni bo mowil ze nie zasnie bez niej mamy byc wszyscy w komplecie ;)
    za to ze mna cos nie tak od jakiegos czasu strasznie kreci mi sie w glowie miala isc do lekarza ale nawet nie mam kiedy robilyscie jakies badania po ciazy? a od kilku dni smierdza mi zapachy z lodowki i mdli mnie strasznie jak na poczatku ciazy pasta do zebow dziala tak samo ale w ciazy na pewno nie jestem

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja robilam wieksze przerwy miedzy sciaganiem bo nie czułam pełnych piersi a w nocy nie chcialo mi sie sciagac rano za to nadrobilam i mialam nawet 350ml mleka ale moze przez to sybko pokarm zanikł

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss potwierdzam lala z Lamaze to numer jeden mojej córki, potrafi godzinami się na nią patrzeć i śmiać i głużyć :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał po ciąży za jakiś czas zrobić morfologię, ale jeszcze się na nią nie wybrałam ale pójdę, więc zrób sobie kontrolnie Kasss morfologie.
    Teraz jeszcze te upały były więc to też wpływa na samopoczucie.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylda mnie dzisiaj nikt nie przepuscil czekalam z malym na swoja kolej.

Anastacia a Tobie tez mowia ze Twoje dziecko to pulpecik? Bo kogo nie spotkam kazdy tak mowi.

Kass ja robilam morfo i zelazo, morfologie mialam 11,2 troche poza norma i kazala brac witaminy te co w ciazy , a zelazo w normie mam. Tez mi sie czasem kreci w glowie jak nie dojjem. Moze malo jesz?albo jestes przemeczona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 17:00

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    za to ze mna cos nie tak od jakiegos czasu strasznie kreci mi sie w glowie miala isc do lekarza ale nawet nie mam kiedy robilyscie jakies badania po ciazy? a od kilku dni smierdza mi zapachy z lodowki i mdli mnie strasznie jak na poczatku ciazy pasta do zebow dziala tak samo ale w ciazy na pewno nie jestem

Kass ja tak też miałam, zawroty głowy, czasami miałam uczucie że zaraz się przewrócę, najgorzej pod prysznicem myślałam ze zemdleję... ale lekarka powiedziała ze to z przemęczenia, organizm się nie wysypia i jest przemęczony, witaminy powinny pomóc chociaż ja piję od początku. morfologia i mocz bardzo dobre... teraz już jest lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    justyska a ile ma cm? 700 g przez niecale 3 tyg to bardzo dobrze. mysle ze w budowie ciala jest jak moja drobna. tyle ze moja starsza i urodzila sie wieksza wiec teraz wazy ponad 5 juz. ale zanim nam dobija do 7 to jeszcze potrwa:-) zauwazylam ze u nas waga bardzo stopniowo systematycznie rosnie. nie duzo ale wlasciwie ciagle na podobnym poziomie wiec przestalam sie martwic.

Niewiem ile ma cm u nas nie mierzą do 3 mies chyba ale jak ja mierzyłam to 58 cm ma tyło niewiem czy dobrze mierze :) z naszymi jest rąk jak pani fizjoterapeltka powiedziała ze będą drobne i ze to księżniczki małe :) .

A ja staram się przejść tylko na piers ograniczyłam mm do rano i wieczorem w dzień tylko Cyc może uda mi się to. Femaltiker musze pić rano no jak pilam wieczorem to za 2 h musiałam ściągać.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam z mlodym u laryngologa bo byl zarejestrowany na podciecie wedzidelka.... mamy przyjsc za 2 tyg bo nie mial sprzętu. ..czy wasze maluchy tez mialy zastosowane znieczulenie miejscowe? My mamy przyjsc za 2 tyg i maly ma nie jesc 2 h przed zabiegiem i mamy byc oboje zeby go trzymac

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Tylda mnie dzisiaj nikt nie przepuscil czekalam z malym na swoja kolej.

Anastacia a Tobie tez mowia ze Twoje dziecko to pulpecik? Bo kogo nie spotkam kazdy tak mowi.

Kass ja robilam morfo i zelazo, morfologie mialam 11,2 troche poza norma i kazala brac witaminy te co w ciazy , a zelazo w normie mam. Tez mi sie czasem kreci w glowie jak nie dojjem. Moze malo jesz?albo jestes przemeczona?

Heh no mowia ze klopsik nabral masy.mnie sie podoba i moim zdaniem nie jest rzaden grybasek

noa8 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Laura waży 6300 i tez wszyscy mówią ze jest duża.Oczywiście bez końca komentarze typu "mleczko mamusi jej służy' itp i tez mówią ze pulpet.
    Dziś byłam na szczepieniu ,przy okazji bilnas.Już widać dwa ząbki..I w ogóle pediatra powiedziała ze po 4 miesiącu wprowadzać stały pokarm choc karmie tylko piersią.Ze są nowe badania ze to pomaga na dobre nawyki jedzeniowe ,alergie itp.Co wy o tym sadzicie ?

ex2btv738sn49jef.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nie- zalecenia WHO mówią o WYŁĄCZNYM karmieniu piersią przez pierwsze 6 miesięcy

Jelita wcześniej nie sa dojrzałe plus dziecko nie jest gotowe ze swoim rozwojem jamy ustnej do tego by jesc stałe pokarmy. O ile nie ma przesłanek zdrowotnych nie rozszerza sie wcześniej diety- mleko mamy lub mm dostarcza wszystkich potrzebnych składników

Poczytaj trochę o BLW - jest taka strona baby led weaning - ja tam nie jestem przeciwnikiem papek ale uważam ze to podejście jest fajne jesli chodzi o to kiedy dziecko jest gotowe by zacząć jesc połykać smakować

Ja teraz czytam bobas lubi wybór i duzo sie dowiaduje o tym jak i kiedy rozszerzać dietę - tu wprawdzie nacisk na jedzenie w kawałkach - ale sa tez ciekawe rzeczy właśnie o tym ze kiedys sie szybciej rozszerzali dietę i dlaczego teraz robimy to pózniej

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego ekhm, pani pediatra moze i chciała dobrze ale ...

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pedhemat.wroclaw.pl/ptp/files/Standardy_Medyczne_2014_Zalecenia_ywienia_.pdf
    Tu artykuł do schematu żywienia - fajnie i przystępnie napisane s.328 i 330 w razie czego najciekawsze ale całość ma 16 stron wiec warto przejrzeć

km5svcqgfaw599l1.png
‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ