Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ludzie chetnie Was przepuszczaja w kolejce na ta morfologie bo u nas masakra musze sie prosic ludzi a i tak miny maja takie jakbym chciala ich okrasc a nie wejsc z dzieckiem niedlugo idziemy na kolejna morfologie, my mielismy skierowanie jeszcze ze szpitala bo mial przetaczana w szpitalu i niestety jest powtarzana co miesiac i w kazdej cos wychodzi nieprawidlowe ehh
-
nick nieaktualnyNoa moja ma skonczone 3 i warzy 6500kg
Moja mała pije chętnie wodę juz od 2 miesiąca kiedy musiała ja zacząć przepajac
U mię ludzie chetnie przepuszczają matki z małymi dziećmi bo na drzwiach jest napisane ze male dzieci bez kolejki ale raz się trafiła kobieta i nie chciala mię przepuścił z mała to wyszła lekarka i ja opierd...... ze się spycha przed małym dzieckiem i musiała iść na koniec kolejkiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:39
gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:My po szczepieniu na rotawirusy mała ładnie wypila aż pielęgniarka w szoku była mówiła ze inne dzieci pluja a moja ładnie pije. Moja Hania przy waszych to drobniutka wazy teraz 4600 ale i tak ruszyła wkoncu z waga w 18 dni przybrała 700 g
-
noa8 wrote:Właśnie wróciliśmy z laboratorium ,krew miał pobieraną z nadgarstka, mój bohater nic nie zapłakał , zagadywałam go i się uśmiechał.
Scarlett gdybym nie karmiła piersią to na chrzcinach wypiła bym Twoje zdrowie lampką wina ja wczoraj dałam mu wodę i chętnie pił.
Aha jeszcze miałam Wam coś napisać, dzisiaj pielegniarka myślała , że Kacper ma już 6miesiecy, na szczepieniu Dr też mówiła, że wygląda na starszego Ok 4mscy. Tak sie zaczełam zastanawiać czy aby go nie przekarmiam , bo co za płacze to ja mu cycka Wkładam. Ile ważą Wasze dzieciaki ? Mój ma 2,5 i waży 6,6kg . Anastacia Ostatnio pisalas ze Fabianek wazy 7 kg tak?
Tak moj Fabis waży 7 kg w srode mamy kolejne szczepienie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej mamuśki w końcu nadrobiłam;)
Rubi zdrówka zycze Madziutek zdrówka dla Nikosia tyle sie biedny musi namęczyc dobrze ze tak dzielnie zniósł pobyt w szpitalu super ze chrzciny udane a dzieciaki grzeczne Ewela ja myśle tak jak gosiaczek nie ma sensu drugich bucików kupować komplecik jest śliczny
ja wkladke jeszcze mam podnioslam tylko max do gory
Loszcz owodzenia na rechabilitacji już jestem mąż zrobił nam niespodzianke i miał cały długi weekend wolny więc spedzilismy go super caly w plenerze Julka była bardzo grzeczna mąż nie mógł sie nadziwic nawet w galerii na zakupach z nami była dostala lale lazaze i to był strzał w 10 lala warta każdych pieniedzy Julka jest nia zachwycona poxniej bylismy w restauracji spokojnie zjedlismy obiad a ona dalej sie bawila nawet jesc nie chciała ale koniec chwalenia wczoraj byla masakra plakala i wrzeszczala spiaca byla a zasnac nie mogla nawet na spacerze nie znosi upałów ma to po mnie dzis kolejny zly dzien teraz czytam i hustam ja w nosidelku a oczy otwiera co chwile. mąż mnie zadziwil cally weekend sprzatal gotowal karmil mala na zmiane ze mna nawet jak poszlismy na grilla i mama z nia zostala to w nocy musialam isc ja przeniesc do nas do sypialni bo mowil ze nie zasnie bez niej mamy byc wszyscy w komplecie
za to ze mna cos nie tak od jakiegos czasu strasznie kreci mi sie w glowie miala isc do lekarza ale nawet nie mam kiedy robilyscie jakies badania po ciazy? a od kilku dni smierdza mi zapachy z lodowki i mdli mnie strasznie jak na poczatku ciazy pasta do zebow dziala tak samo ale w ciazy na pewno nie jestem[/url]
-
Tylda mnie dzisiaj nikt nie przepuscil czekalam z malym na swoja kolej.
Anastacia a Tobie tez mowia ze Twoje dziecko to pulpecik? Bo kogo nie spotkam kazdy tak mowi.
Kass ja robilam morfo i zelazo, morfologie mialam 11,2 troche poza norma i kazala brac witaminy te co w ciazy , a zelazo w normie mam. Tez mi sie czasem kreci w glowie jak nie dojjem. Moze malo jesz?albo jestes przemeczona?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 17:00
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnykasss wrote:za to ze mna cos nie tak od jakiegos czasu strasznie kreci mi sie w glowie miala isc do lekarza ale nawet nie mam kiedy robilyscie jakies badania po ciazy? a od kilku dni smierdza mi zapachy z lodowki i mdli mnie strasznie jak na poczatku ciazy pasta do zebow dziala tak samo ale w ciazy na pewno nie jestem
Kass ja tak też miałam, zawroty głowy, czasami miałam uczucie że zaraz się przewrócę, najgorzej pod prysznicem myślałam ze zemdleję... ale lekarka powiedziała ze to z przemęczenia, organizm się nie wysypia i jest przemęczony, witaminy powinny pomóc chociaż ja piję od początku. morfologia i mocz bardzo dobre... teraz już jest lepiej. -
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:justyska a ile ma cm? 700 g przez niecale 3 tyg to bardzo dobrze. mysle ze w budowie ciala jest jak moja drobna. tyle ze moja starsza i urodzila sie wieksza wiec teraz wazy ponad 5 juz. ale zanim nam dobija do 7 to jeszcze potrwa:-) zauwazylam ze u nas waga bardzo stopniowo systematycznie rosnie. nie duzo ale wlasciwie ciagle na podobnym poziomie wiec przestalam sie martwic.
Niewiem ile ma cm u nas nie mierzą do 3 mies chyba ale jak ja mierzyłam to 58 cm ma tyło niewiem czy dobrze mierze z naszymi jest rąk jak pani fizjoterapeltka powiedziała ze będą drobne i ze to księżniczki małe .
A ja staram się przejść tylko na piers ograniczyłam mm do rano i wieczorem w dzień tylko Cyc może uda mi się to. Femaltiker musze pić rano no jak pilam wieczorem to za 2 h musiałam ściągać. -
Bylam z mlodym u laryngologa bo byl zarejestrowany na podciecie wedzidelka.... mamy przyjsc za 2 tyg bo nie mial sprzętu. ..czy wasze maluchy tez mialy zastosowane znieczulenie miejscowe? My mamy przyjsc za 2 tyg i maly ma nie jesc 2 h przed zabiegiem i mamy byc oboje zeby go trzymac
-
noa8 wrote:Tylda mnie dzisiaj nikt nie przepuscil czekalam z malym na swoja kolej.
Anastacia a Tobie tez mowia ze Twoje dziecko to pulpecik? Bo kogo nie spotkam kazdy tak mowi.
Kass ja robilam morfo i zelazo, morfologie mialam 11,2 troche poza norma i kazala brac witaminy te co w ciazy , a zelazo w normie mam. Tez mi sie czasem kreci w glowie jak nie dojjem. Moze malo jesz?albo jestes przemeczona?
Heh no mowia ze klopsik nabral masy.mnie sie podoba i moim zdaniem nie jest rzaden grybaseknoa8 lubi tę wiadomość
-
U nas Laura waży 6300 i tez wszyscy mówią ze jest duża.Oczywiście bez końca komentarze typu "mleczko mamusi jej służy' itp i tez mówią ze pulpet.
Dziś byłam na szczepieniu ,przy okazji bilnas.Już widać dwa ząbki..I w ogóle pediatra powiedziała ze po 4 miesiącu wprowadzać stały pokarm choc karmie tylko piersią.Ze są nowe badania ze to pomaga na dobre nawyki jedzeniowe ,alergie itp.Co wy o tym sadzicie ? -
Absolutnie nie- zalecenia WHO mówią o WYŁĄCZNYM karmieniu piersią przez pierwsze 6 miesięcy
Jelita wcześniej nie sa dojrzałe plus dziecko nie jest gotowe ze swoim rozwojem jamy ustnej do tego by jesc stałe pokarmy. O ile nie ma przesłanek zdrowotnych nie rozszerza sie wcześniej diety- mleko mamy lub mm dostarcza wszystkich potrzebnych składników
Poczytaj trochę o BLW - jest taka strona baby led weaning - ja tam nie jestem przeciwnikiem papek ale uważam ze to podejście jest fajne jesli chodzi o to kiedy dziecko jest gotowe by zacząć jesc połykać smakować
Ja teraz czytam bobas lubi wybór i duzo sie dowiaduje o tym jak i kiedy rozszerzać dietę - tu wprawdzie nacisk na jedzenie w kawałkach - ale sa tez ciekawe rzeczy właśnie o tym ze kiedys sie szybciej rozszerzali dietę i dlaczego teraz robimy to pózniej